آشنایی با طرح های مختلف شومینه و هماهنگ کردن آن با دکوراسیون خانه
هیچ انسانی نمیتواند احساسی که شومینه به خصوص طرح شومینه به فضا میدهد را انکار کند. همواره گرمای حضور شومینه در فضای خانه حس میشود، حتی اگر خاموش باشد.
شومینه میتواند نقشه کانونی منزل یا مکان مورد استفاده باشد، پس طرح، سبک و متریال مورد استفاده در آن بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه بعضی از افراد به طرح شومینه دقت لازم را ندارند و شومینه در فضای آنها یا کاربردی نیست یا آن نقطه از فضا را بی جان میکند. در این جا با ما همراه باشید تا طرح شومینه را با هم بررسی کنیم و با توجه به نیاز وسبک دکوراسیون خود آن را انتخاب و تهیه کنیم.
شومینه چیست؟
شومینه جعبهای فلزی، آجری یا سنگی است که آتش را در دل خود نگه میدارد و دود آتش را به بیرون منتقل میکند. سه جزء اصلی شومینهها شامل: آتشدان، دودکش، تزئینات خارجی است. شومینهها به دو حالت از پیش ساخته شده یا اجرا در محل با مصالح بنایی قابل اجراست. دسته بندی شومینهها از لحاظ نوع سوخت مصرفی شامل:
هیزمی
گازی
الکتریکی
الکلی
۱. شومینه هیزمی
شومینهای که با استفاده از چوب و هیزم روشن میشود و گرما تولید میکند. امروزه با توجه به نوع زندگی و گسترش ساختمان سازی، استفاده از این طرح شومنیه بسیار کم شده است.
۲. شومینه گازی
این شومینه معمولا مناسب فضاهای بزرگ است و به نصب دودکش احتیاج دارد.
۳. شومینه الکتریکی (برقی)
این طرح شومینه با بدنهای فلزی و گرمایشی با جریان الکتریسیته است. نور این شومینهها زرد و قرمز است و جنس شعلهها از پارچه است. از معایب این شومینهها میتوان به مصرف الکتریسیته زیاد و عدم تماشای شعلههای آتش اشاره کرد.
۴. شومینه الکلی (اتانولی)
معمولا ترکیبی از شیشه و استیل هستند و شامل سینی مخصوص آتشدان و صفحه محافظ است. تنها گرما تولید میکند و نیاز به دودکش ندارد. بعضی از شومینههای الکلی قابلیت جابه جایی داشته و به نصب نیز احتیاج ندارند. طراحی دکوراسیون هماهنگ با طرح شومینه!
دکوراسیون محیط اطراف شومینه اهمیت بالایی دارد، زیرا شومینه از نقاط کانونی فضاست و با استفاده از شومینه زیبایی چشمگیری در منزل خود ایجاد خواهید کرد. از تاثیر رنگ ها در دکوراسیون هرگز غافل نشوید. شومینه خود احساس گرما و آرامش را القا میکند، پس رنگهای قابل استفاده در اطراف نیز باید بر این نکته تاکید کنند. همچنین میتوانید از سنگ مالون در اطراف شومینه خود استفاده کنید و فضا را لوکس تر نشان دهید. از مبلمان مناسب با دکوراسیون خود در اطراف شومینه بهره بگیرید و فضایی گرم و صمیمی برای دورهمیهای خانوادگی ایجاد کنید.
با نصب قفسه اطراف شومینه میتوانید تقارن و تناسب را به فضا ببخشید. این فضا محلی برای قرار گیری انواع گل و گیاه، یا کتاب و ... باشد. میتوانید پایین این قفسهها فضای نشیمن با نیمکت در نظر بگیرید. اگر احتیاج به ایجاد فضایی دنج و آرام هستید برای طراحی اطراف شومینه از خطوط منظم و خلوت استفاده کنید. حس آرامش را در کنار شومینه با این خطوط تقویت کنید. اگر سبک دکوراسیون منزل شما کلاسیک است فضای اطراف شومینه را با پانلهای چوبی آرایش کنید. این حرکت می تواند فضای کلاسیک شما را تقویت کند. اگر رنگ دیوارها، سقف و کف را به یک رنگ، رنگ آمیزی کنید این حس انسجام را بهتر خواهید داشت.
بعضی از افراد دوست ندارند که طرح شومینه نقطه کانونی منزل آنها باشد؛ از این رو پیشنهاد ما به این افراد همرنگ سازی محیط اطراف شومینه با مبلمان است. تضاد آشکار بین رنگ شومینه و دیوار اطراف باعث دیده شدن و آشکار بودن شومینه در دکوراسیون منزل است. بیشتر افراد از اینکه شومینه در دکوراسیون آنها دیده شود به دنبال راه حل هستند و این پیشنهاد مناسب آن هاست. زندگی را به فضای منزل خود بیاورید. کافیست اطراف شومینه را با رنگهای براق رنگ آمیزی کنید. برای افزایش جلوه شومینه از آثار هنری یا آینه دیواری غافل نشوید. این آثار را در اندازههای بزرگ تهیه کنید و بالای شومینه نصب کنید.
از طرح شومینه منزل خود در فصول دیگر غافل نشوید. پیشنهادهای زیر را ببینید و با توجه به دکور منزل و با امکانات خود آنها را اجرا کنید. با قرار دادن یک گلدان همیشه سبز مانند خزهها، پتوس یا گلدانی دیگر این فضا را به جایگاه مناسبی برای گلدان خود تبدیل کنید. حتی میتوانید با قرار دادن کتابهای مناسب یا مجسمههای زیبا، کاربری شومینه خود را در فصول دیگر به کتابخانه یا گنجه مجسمهها تغییر دهید.
هیزمهای رنگی هم ایده متفاوت و جالبی است که میتواند فضا را جذابتر کند. این هیزمهای رنگی را در شومینه خود قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.
ریسه لامپهای رنگی را به پذیرایی دعوت کنید. استفاده از این ریسهها در فضای شومینه خاموش گزینه مناسب و زیبایی است.
نکات ایمنی که در مورد شومینههای هیزمی و گازی
برای جلوگیری از نشت گاز حتما شومینه باید مجهز به ترموکوپل و شیر گاز مجزا باشد .
حتما باید گاز حاصل از سوحتن آتشدان آجری شومینه به راحتی به سمت دودکش و سپس بیرون هدایت شوند.
حتما باید آتشدان و فضای احتراق شومینه در مسیر دودکش قرار گرفته باشد .
حداقل قطر مناسب دودکش برای خروج راحت گاز حاصل از شومینه ۱۵ سانتیمتر است.
برای منازل کوچک حتما از شومینه های برقی یا الکلی استفاده شود.
دودکش باید حتما عاری از هرگونه شکست تا بام ادامه داشته باشد و دارای کلاهک H باشد.
شعله شومینه نباید به رنگ زرد باشد ، این رنگ یعنی تولید گاز سمی کربن منو اکسید است.
حتما از لوله های مسی فشار قوی و اتصالات مناسب استفاده کنید.
منبع: ستاره
1980