درمان جوش با عرق کاسنی
عرق کاسنی به دلیل قابلیت سمزدایی کبد و تصفیه و پالایش خون؛ نقش موثری در درمان جوشهایی دارد که به دلیل گرمی و یا مشکلات کبدی و اختلالات هورمونی ایجاد شدهاند.
عرق کاسنی از گیاه کاسنی به دست میآید و دارای خواص مختلفی است. یکی از مفیدترین اثرات عرق کاسنی سم زدایی از کبد و کیسه صفرا است و از آنجا که جوشهای صورت اغلب ریشه در مشکلات کبدی دارد، مصرف عرق کاسنی میتواند کبد را تصفیه کرده و در درمان جوشهای صورت موثر باشد.
دلایل درمان جوش با عرق کاسنی
استفاده از عرق کاسنی در طب سنتی بسیار رواج داشته و به این دلیل تقریبا در هر خانهای پیدا میشده است. ارتباط عرق کاسنی و درمان جوش به تجربه ثابت شده است. دلایل این ارتباط را با هم بررسی میکنیم.
۱ - رفع گرمی مزاج
بسیاری از جوشها به دلیل غلبه گرمی مزاج و مصرف گرمیجات است. عرق کاسنی طبع سردی دارد که با مصرف آن طبع فرد معتدل شده و جوشهای ناشی از گرمی درمان میشوند.
۲ - کاهش غلظت خون
جوشهایی که به علت غلیظ شدن خون به وجود آمدهاند، با مصرف عرق کاسنی که مستقیما بر عملکرد کبد تاثیرگذار است، غلظت خون شان رفع شده و همین کارکرد یکی از مهمترین دلایل درمان جوش با عرق کاسنی است.
۳ - تنظیم هورمونها
بسیاری از جوشها با بهم ریختن تنظیم هورمونی بدن ایجاد میگردند. کبد وظیفه تنظیم هورمونها را در بدن به عهده دارد که با اختلال عملکرد کبد مشکلات بسیاری از جمله اختلال هورمونی به وجود میآید. عرق کاسنی با دفع صفرا از بدن و بهبود عملکرد کبد، زمینه را برای تنظیم هورمونها و نابودی جوشهای ناشی از آن فراهم میکند.
۴ - ضد میکروب
عرق کاسنی بدن را سم زدایی کرده و میکروبها را منهدم میکند؛ بنابراین جوشهای میکروبی با مصرف آن بهبود مییابند. درمان جوش با عرق کاسنی تنها یکی از تاثیرات این ماده برای پوست است. عرق کاسنی رنگ پوست را روشن میکند و بیماریهای مزمن پوستی به خصوص اگزما را نیز التیام میبخشد. همچنین با داشتن انواع ویتامینها، از پیری پوست جلوگیری میکند. در واقع عرق کاسنی یکی از بهترین درمانهای طبیعی و سنتی برای صاف کردن کبد است. وقتی که کبد پاکسازی شده و خون کثیف و غلیظ پالایش شود، پوست شما هم شفاف و بدون لک و جوش خواهد شد.
طریقه مصرف عرق کاسنی برای درمان جوش
برای درمان جوش با عرق کاسنی، توصیه میشود که عرق کاسنی و شاهتره را با هم مخلوط کرده (نسبت دو به یک) و روزی سه لیوان از این مخلوط را قبل از هر وعده غذایی بنوشید.
سایر مزایای عرق کاسنی
کاسنی دارای بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مانند عناصر روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، اسید فولیک، آهن و پتاسیم است که همگی برای بدن ضروری و مفید هستند. همانطور که گفته شد عرق کاسنی در درمان لک و جوش بسیار موثرست اما دارای خواص بیشمار دیگری برای سلامتی نیز هست که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
عرق کاسنی و دفع سموم کبدی
عرق کاسنی با اثراتی که بر روی کبد میگذارد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و بدین ترتیب زردی را رفع میکند. این خاصیت کاسنی میتواند تببر نیز باشد.
کاهش وزن
کاسنی دارای فروکتوز و فیبر طبیعی است و همین فیبر موجود در کاسنی نقش موثری در حرکات روده و درمان یبوست دارد و به کاهش وزن نیز کمک زیادی میکند. گرلین یا هورمون گرسنگی، سبب میشود که بیشتر غذا بخورید. مصرف کاسنی و فیبر آن باعث میشود که ترشح این هورمون کاهش یابد و پرخوری را کنترل کند. در نتیجه به دلیل احساس سیری که در اثر مصرف کاسنی ایجاد میشود، غذای کمتری خورده و کاهش وزن خواهید داشت.
پیشگیری از سرطان
مطالعات نشان دادهاند که مصرف عرق کاسنی باعث کاهش رشد تومورهای سرطانی میشود. در واقع شهد موجود در کاسنی از خواصی برخوردار بوده که به تومورها اجازه رشد نداده و همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. علاوه بر این، پلی فنولهای کاسنی در پیشگیری از انواع مختلف سرطانها از جمله سرطان سینه و سرطان رودهنقش دارند.
کاهش درد مفاصل
یکی از درمانهای سنتی و طبیعی آرتروز، تجویز مصرف کاسنی است. این گیاه به دلیل داشتن خواص ضد التهابی میتواند موجب کاهش دردهای مفصلی و استخوانی شود. افرادی که دچار دردهای مفصلی و استخوانی هستند، با مصرف کاسنی به طور قابل ملاحظهای دردشان کاهش خواهد یافت.
درمان زردی کودک
زردی یکی از مشکلات بسیار رایج است که کودکان در بدو تولد دچار آن میشوند. برای اینکه از زردی کودک جلوگیری شود، زنان باردار میتوانند در دوران بارداری کاسنی مصرف کنند. این گیاه با پاکسازی کبد و دفع سموم آن، خون را تصفیه میکند و نقش موثری در جلوگیری از زردی نوزاد خواهد داشت. پاکسازی کبد و خون مادر از مواد زائد و سمی، تاثیر فوق العادهای بر روی زیبایی جنین نیز دارد.
بهترین زمان مصرف عرق کاسنی
بهترین زمان برای مصرف عرق کاسنی، صبح قبل از صبحانه و ناشتاست، بهتر است برای درمان جوش با عرق کاسنی و مصرف آن، عرق کاسنی را به آب اضافه کنید تا مواد مغذی آن را بهتر بتوانید دریافت کنید.
منبع: ستاره
1980