روی کتیبه کوروش در ورودی تالار پاسارگاد چه چیزی نوشته شده است؟ / ویدئو
روی کتیبه معروف کوروش بزرگ در پاسارگاد، متنی حک شده است که دانستن آن برای بسیاری از گردشگران جالب است.
روی کتیبه معروف کوروش بزرگ در پاسارگاد، متنی حک شده است که دانستن آن برای بسیاری از گردشگران جالب است.
حالا این خیلی مطلب مهمی بود ؟؟؟
اول ورودی شهرها هم اسم شهر را الان مینویسند.
روی سر در بیمارستان ، دانشگاه ، سینما و فرودگاه و.......
اسم آن را مینویسند و معرفی میکنند خخخخخخ خخخخخخ 😁😂😂😂😂😂😂😂😂 😭😭😭
این الان یعنی علمی بود و یا اکتشاف جدیدی بود ؟ فقط الان کوروش پرستان در حال عشق کردن از آن هستند.
بالای سر در منزل کریم شیرهای در زمان ناصرالدین شاه نوشته شده بود : اینجا منزل کریم شیرهای است
حالا توی عرب پرستم ابا بریز همونجاییکه قائدتون گفت .
بزرگش نخوانند اهل خرد ... که نام بزرگان به زشتی برد
ابوالکلام احمد آزاد:
کورش همان ذوالقرنین قرآن است. وی پیامبر ایران بود زیرا انسانیت و منش و کردارنیک را به مردمان ایران و جهان هدیه داد. سنگ نگاره او با بالهای کشیده به سوی خداوند درپاسارگاد وجود دارد.
هرودوت ( ۴۸۴ تا ۴۲۵ پیش از میلاد)
هیچ پارسی یافت نمی شد که بتواند خود را با کورش مقایسه کند.
ویل دورانت: کوروش از افرادی بوده که برای فرمانروایی آفریده شده بود. به گفته امرسون همه از وجود او شاد بودند. روش او در کشور گشایی حیرت انگیز بود. او با شکست خوردگان با جوانمردی و بزرگواری برخورد می نمود.
کریستن سن ( ایران شناس شهیر)
شاهنشاه کوروش بزرگ نمونه یک پادشاه “جوانمرد” بوده است. این صفت برجسته اخلاقی او در روابط سیاسی اش دیده می شده. در قواینن او احترام به حقوق ملتهای دیگر و فرستادگان کشورهای دیگر وجود داشته است و سر لوحه دولتش بوده. که این قوانین امروز روابط بین الملل نام گرفته است.
پرفسور گیریشمن کمتر پادشاهی است که پس از خود چنین نام نیکی باقی گذاشته باشد. کوروش سرداری بزرگ و نیکوخواه بود. او آنقدر خردمند بود که هر زمانی کشور تازه ای را تسخیر می کرد به آنها آزادی مذهب میداد و فرمانروای جدید را از بین بومیان آن سرزمین انتخاب می نمود. او شهر ها را ویران نمی نمود و قتل عام و کشتار نمی کرد. ایرانیان کوروش را پدر و یونانیان که سرزمینشان بوسیله کوروش تسخیر شده بود وی را سرور و قانونگذار می نامیدند و یهودیان او را مسیح خداوند می خوانند.
تطبیق شخصیت کوروش با ذوالقرنین
علامه طباطبایی به نقل از برخی منابع مینویسد: عده ای گفته اند ذوالقرنین همان کوروش پادشاه هخامنشی در فارس است که در سالهای 539 تا 560 قبل از میلاد زندگی میکرده که امپراتوری ایران را تاسیس کرد.
علامه در ادامه تاکید کرده که آنچه قرآن از وصف ذوالقرنین آورده با این پادشاه عظیم تطبیق میشود. همچنین با استناد به نوشته مولانا ابوالکلام مینویسد: اگر ذوالقرنین مذکور در قرآن مردی مؤمن به خدا و به دین توحید بوده کوروش هم این طور بوده؛ اگر او پادشاهی عادل و رعیت پرور و دارای سیره رفق و رأفت و احسان بوده، کوروش هم این طور بوده؛ اگر ذوالقرنین نسبت به ستمگران و دشمنان مردی سیاستمدار بوده این هم بوده؛ اگر خدای متعال به او از هر چیزی سببی داده به این هم عطا فرموده ، و اگر میان دین و عقل و فضائل اخلاقی وعده و عده و ثروت و شوکت و انقیاد اسباب برای او جمع کرده برای این نیز جمع کرده بود. (در مورد منبع، به مقاله ذیل مراجعه شود)
نظر علامه طباطبایی(ره) درباره شخصیت ذوالقرنین/ آیا ذوالقرنین همان کوروش، پادشاه ایران است؟
آیا دفاع از بزرگی کوروش کبیر که مایه فخر پارس و غیرپارس است نیازی به توهین به عرب دارد؟
در تمام نسخه های شاهنامه، "همی دان که خاک پی حیدرم" ثبت شده است.
اگر منظور از عرب علی است، که "افتخار هر نبی و هر ولی (مولانا)" است، ما همچون فردوسی نامدار خاک پی آن حضرتیم و اگر منظور از عرب مشتی عقب مانده متعصب دخترکش جنگ طلب کینه جو و مکارست، که هیچ پارس و عربی از این نوع بشر دفاع نمی کند.
به ناشناس
اتفاقاً آب جوش ریختم آنجات که خوب سوخت .
مردمی که با "آب جوش مجازی" اقدام به سوزاندن ماتحت "دشمنان فرضی" می کنند، نه بویی از مرام و کیش و عظمت کوروش برده اند و نه بویی از دین و مذهب فعلی خود. این گروه برای هر مسلک و مرامی بسیار خطرناکند:
سختگیری و تعصب خامی است ... تا جنینی، کار خون آشامی است (مولانا)
خوبی را خوبی کردن، خرخاری است، بدی را بدی کردن، سگساری است، بدی را خوبی کردن ...، (ما را چی به این حرفا) (خواجه عبداله انصاری)
من هستم/کوروش/هخامنشی/ ای کاش در آن تاریخ در ایران زمین زندگی می کردم