فوائد تخم کتان برای سلامت بدن
یک محقق و پژوهشگر گفت: تخم کتان حاوی امگا ۳ است که مصرف آن هنگام آلودگی هوا بیشتر توصیه میشود.
حیدر عظمایی درباره فوائد تخم یا دانه کتان اظهار کرد: تخم کتان دو نوع دارد که معمولاً به رنگهای قهوهای و طلایی است. تخم کتان حاوی است که مصرف آن هنگام آلودگی هوا بیشتر توصیه میشود، زیرا وجود امگا ۳ در دانههای کتان به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، نفس کشیدن راحت بیشتر کمک میکند. تخم کتان نقش مؤثری در کاهش فشار خون هم دارد.
وی در ادامه افزود: بهتر است مبتلایان به بیماری دیابت روزانه از تخم کتان استفاده کنند. آنها میتوانند روزانه یک تا ۲ قاشق چایخوری دانه کتان آسیاب شده را به غذاهای خود اضافه و میل کنند. تخم کتان با داشتن لیگنان سبب کاهش قند خون میشود و امگا ۳ موجود در تخم کتان نقش موثری در تنطیم کلسترول خون دارد.
عظمایی بیان کرد: دانه کتان سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول است و به همین علت تاثیر چشمگیری در رفع دارد. مبتلایان به یبوست مزمن باید یک قاشق چایخوری دانه کتان را شب در یک لیوان آب خیس و صبح روز بعد آن را میل کنند. همچنین این افراد میتوانند ۲۰ گرم تخم کتان را در یک لیتر آب بریزند و ۵ دقیقه آن را بجوشانند و سپس محلول را صاف و روزانه ۲ بار (صبح و شب) پس از غذا یک فنجان از این جوشانده را میل کنند. دانه کتان ۳ روز پس از مصرف اثر خود را میگذارد.
این محقق و پژوهشگر گفت: افراد میتوانند با مصرف تخم کتان به طور منظم ابتلا به گُرگرفتگی را در دوران کاهش دهند.
تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ در درمان و رفع لکههای قهوهای پوست که بر اثر افزایش سن ایجاد میشود، مؤثر است. یک قاشق پودر تخم کتان را در قوری بریزید و سپس به آن، آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه سانتیگراد اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه به خوبی دم بکشد.
وی متذکر شد: مصرف روزانه یک تا ۲ قاشق غذاخوری تخم کتان برای بیماران قلبی مفید است. زنان باردار، شیرده و مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر باید از مصرف دمنوش تخم کتان خودداری کنند و اشخاصی که مشکلات التهابی روده مانند بیماری کرون دارند نیز باید در استفاده از این دمنوش احتیاط کنند؛ مصرف دمنوش تخم کتان در مبتلایان به سندروم تخمدان پلی کیستیک، آندومتریوز و فیبروئید ممنوع است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
24