تنفس دود سیگار ریسک ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد
طبق ادعای محققان، زنانی که در دوره کودکی در معرض دود دست دوم سیگار بوده اند ممکن است با ریسک نسبتا بالا ابتلا به آرتروز روماتوئید مواجه باشند.
آرتروز روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به مفاصل حمله می کند. محققان معتقدند ترکیب ژن ها و برخی فاکتورهای محیطی عامل بروز این بیماری است. برخی از مطالعات هم سیگار کشیدن را با افزایش ریسک ابتلا به آرتروز مرتبط دانسته اند.
حال مطالعه جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار در کودکی ممکن است فاکتور پرخطر ابتلا به آرتروز روماتوئید باشد.
در بین بیش از ۷۱ هزار زن فرانسوی که طی دو دهه تحت نظر بودند، آنهایی که در کودکی در معرض دود دست دوم سیگار قرار گرفته بودند در مقایسه با سایر زنان، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز روماتوئید قرار داشتند.
به گفته محققان، با قاطعیت نمی توان به نقش قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار در کودکی و ابتلا به آرتروز روماتوئید اشاره کرد.
محققان موسسه گاستاو راسی فرانسه عنوان می کنند دود دست دوم سیگار به گونه ای بر رشد سیستم ایمنی تاثیر می گذارد که احتمال ابتلا به آرتروز روماتوئید را افزایش می دهد، بخصوص در کودکان که به لحاظ ژنتیکی در برابر بیماری آرتروز آسیب پذیر هستند.
دکتر «ماری کریستین بوترون روآلت»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما موکد این مسئله است که کودکان، بخصوص آنهایی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری هستند، باید از قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار به دور بمانند.»
طبق نتایج مطالعات قبلی، افراد سیگاری در معرض ریسک بالاتر ابتلا به آرتروز روماتوئید قرار دارند.
منبع: بهداشت نیوز
61