درمان های سنتی برای بیماری های زنانه

ابتلا به كيست تخمدان يكي از رايج‌ترين بيماري‌هاي زنان است

درمان های سنتی برای بیماری های زنانه

اهميت آشنايي با بيماري‌هاي زنان و چگونگي پيشگيري و درمان آن‌ها يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه هر خانمي بايد نسبت به آن آگاهي كافي داشته باشد. خوشبختانه امروزه با رشد تكنولوژي و افزايش ميزان آگاهي و دانش مردم ، بسياري از زنان در سراسر جهان نسبت به اين بيماري‌ها آگاهي لازم را داشته و دست كم با چگونگي درمان و پيشگيري از ابتلا به آن‌ها در طب مدرن آشنايي دارند اما شايد اين گروه كمتر با تكنيك‌هاي درماني طب سنتي و مكمل در درمان بيماري‌هاي شايع و رايج دستگاه زنان آشنا باشند.


در اين مطلب براي آشنايي بيشتر با تكنيك‌ها و شيوه‌هاي درماني طب سنتي ايران در درمان بيماري‌هاي شايع زنان با دكتر سعيد صانعي، مشاور گياه درماني به گفت‌وگو نشستيم تا از كاربردهاي طب سنتي ايران و گياه درماني براي درمان برخي از بيماري‌هاي دستگاه زنان از قبيل بيماري‌ها و اختلال‌هاي تخمدان، رحم و سينه بيشتر بدانيم.



چاقي پايين تنه عامل ابتلا به كيست تخمدان


ابتلا به كيست تخمدان يكي از رايج‌ترين بيماري‌هاي زنان است كه علت به‌وجود آمدن آن در بدن از ديدگاه طب سنتي تجمع بلغم در اطراف تخمدان و سردي مزاج اين اندام دروني است. علاوه بر اين عوامل مختلفي از قبيل تجمع چربي در اطراف لگن يا خوردن غذاهايي با طبع سرد نيز ممكن است موجب بروز كيست در تخمدان‌ها شود و گاهي ظاهري پر از كيست براي تخمدان‌ها ايجاد مي‌كند. كيست تخمدان انواع مختلفي دارد كه يكي از آن‌ها كيست فيزيولوژيك است. اين نوع از كيست به‌دليل بروز اختلال در فيزيولوژي تخمدان در اين عضو به‌وجود مي‌آيد. كيست‌هاي ديگري نيز وجود دارند كه كيست‌هاي پاتولوژي ناميده مي‌شوند. اين كيست‌ها به‌دليل خونريزي داخلي تخمدان يا زوايد درون تخمدان ايجاد مي‌شود. در برخي موارد نيز كيست‌ها ساده هستند و محتويات آب ميان بافتي تخمدان موجب تشكيل آن‌ها شده است.

ارتباط كيست تخمدان با قاعدگي نامنظم


كيست‌هاي تخمدان عموما در سايزهاي مختلفي ديده مي‌شوند. برخي از اين كيست‌ها به حدي بزرگ مي‌شوند كه بزرگي آن‌ها به اندازه يك هندوانه مي‌رسد و گاهي ديده شده كه اندازه آن‌ها به 20 تا 30 كيلوگرم نيز رسيده است. وجود اين كيست‌ها در تخمدان اختلال‌هاي زيادي ممكن است براي فرد به‌وجود آورد. يكي از مهم‌ترين اين اختلالات از بين رفتن تعادل و هماهنگي هورمون‌هاي بدن است. اين اختلال ممكن است با افزايش ميزان موهاي زائد بدن و اختلال در زمان قاعدگي همراه باشد به‌گونه‌اي كه فرد را دچار قاعدگي‌هاي نامنظم و دردناك كند يا موجب قطع شدن قاعدگي در افراد مبتلا شود. خوشبختانه در طب سنتي ايران براي درمان بسياري از اين كيست‌ها درمان‌هايي وجود دارد كه بيمار را بي‌نياز از مصرف داروهاي شيميايي يا جراحي مي‌كند.

پرهيز غذايي بيماران مبتلا به كيست تخمدان
اولين قدم درمانگران طب سنتي ايران براي درمان كيست‌هاي تخمدان اصلاح تغذيه و رژيم غذايي بيماران است و پس از آن تجويز داروها و گياهان دارويي است كه موجب تخليه كيست‌ها از محتويات‌شان مي‌شود. اگر چه تجويز گياهان دارويي و داروهاي گياهي براي بيماران بايد به وسيله متخصص و درمانگر طب سنتي انجام شود اما راهكارهايي طبيعي در طب سنتي ايران وجود دارد كه از سوي حكماي طب سنتي براي درمان برخي از كيست‌هاي تخمدان به آن‌ها اشاره شده است. به‌عنوان مثال در بخش تغذيه اين دستورها اشاره شده كه افراد مبتلا به كيست تخمدان بهتر است از مصرف انواع قارچ‌ها، گوجه، خيار، بال و گردن مرغ، شكلات، كاكائو و ماست پرهيز كنند و مصرف اين مواد را به حداقل برسانند يا آن‌ها را از سبدغذايي خود در مدت درمان حذف كنند. علاوه بر اين، پياده روي روزانه به‌منظور گرم نگه داشتن ناحيه لگن بسيار موثر است. از طرفي اين پياده‌روي و ورزش روزانه براي افراد چاقي كه دچار كيست تخمدان هستند موثر است زيرا چاقي يكي از عوامل بروز اين بيماري در برخي زنان است.



اين نكته را جدي بگيريد


فراموش نكنيد كه برخي از داروهاي گياهي اگر چه از منشأ طبيعي و گياهي تهيه مي‌شوند اما در مواردي به اندازه داروهاي شيميايي ممكن است تاثير مخرب بر سلامت شما داشته و عوارض جانبي به همراه داشته باشند. بنابراين هرگز بدون تجويز متخصص گياه درماني و درمانگر طب سنتي و سرخود از گياهان دارويي و داروهاي گياهي براي درمان بيماري‌ها به‌ويژه بيماري‌ها و اختلال‌هاي مربوط به دستگاه زنان استفاده نكنيد زيرا ممكن است با استفاده از دارو يا شيوه غلط موجب بروز اختلال‌هايي در عملكرد اندام دروني خود شويد بنابراين حتما براي درمان به متخصص طب سنتي و درمانگراني كه در اين حوزه صاحب‌نظر هستند، مراجعه كنيد.

از فيبروم چه مي‌دانيد؟


يكي ديگر از اختلالات شايع در خانم‌ها ابتلا به انواع فيبروم است. فيبروم توده‌اي است كه در بافت‌هاي رحم به‌دليل تجمع سلول‌هاي الياف محكم بافت همبند در رحم به‌وجود مي‌آيد و بروز آن در رحم اختلال‌هايي را براي زنان و خانم‌هاي جوان ايجاد مي‌كند. گاهي ممكن است تجمع سلول‌هاي عضلاني صاف جداره رحم نيز منجر به بروز فيبروم در رحم شود كه در اصطلاح به آن «ميوم» گفته مي‌شود. اندازه فيبروم و ميوم در افراد مختلف متفاوت است و از چند ميلي متر تا چند سانتي متر در رحم ديده مي‌شود. درمانگران طب سنتي ايران عفونت‌هاي رحمي را يكي از شايع‌ترين عوامل به‌وجود آمدن فيبروم‌ها مي‌دانند و معتقدند كه اين عفونت‌ها با تحريك بافت رحم در نهايت منجر به بروز فيبروم و ميوم در بدن مي‌شود.

درمان فيبروم با گياهان دارويي


فيبروم‌ها و بافت‌هاي تشكيل‌دهنده آن‌ها به‌طور كلي در 3 ناحيه رحم قرار مي‌گيرند؛ گروهي از آن‌ها زير صفاق رحم قرار مي‌گيرند و به‌اصطلاح بيرون از رحم جاي دارند. گروهي از آن‌ها درون بافت رحم جاي دارند و برخي از آن‌ها در بافت مياني رحم به‌وجود مي‌آيند كه برخي از آن‌ها با كمك شيوه‌هاي درماني طب سنتي قابل درمان است و برخي از آن‌ها نياز به شيوه‌هاي ديگر درماني از قبيل درمان‌هاي مدرن دارد اما طب سنتي ايران مي‌تواند فيبروم‌هايي كه در بافت مياني رحم جاي گرفته است را با كمك داروهاي گياهي خود به مرور كوچك كرده و آن‌ها را در مدت زمان 3 تا 6 ماه به‌طور كامل از بين برد.


تاثير استرس در شكل‌گيري فيبروم


درمانگران طب سنتي عوامل مختلفي را در بروز فيبروم و ميوم موثر مي‌دانند. يكي از مهم‌ترين اين عوامل كه امروزه در جوامع بشري زياد ديده مي‌شود، استرس و فشارهاي عصبي ناشي از برنامه‌هاي روزانه زندگي است. به اعتقاد اين درمانگران زندگي در محيط سرشار از استرس و فشارهاي عصبي به‌دليل تاثيراتي كه روي رشته‌هاي عصبي سمپاتيك و پاراسمپاتيك مي‌گذارد موجب تحريك عضلات صاف رحم شده و با انقباض آن‌ها منجر به توليد توده‌ها و بافت عضلاني يا فيبروم شود. بنابراين پرهيز از قرار گرفتن در محيط‌هاي پرتنش و پر استرس نيز، هم براي پيشگيري و هم براي درمان بيماران مبتلا به فيبروم بسيار مفيد است. در طب سنتي براي درمان برخي از عفونت‌ها، داروهايي وجود دارد كه غالبا به‌صورت جوشانده‌هاي مختلف گياهي و طبيعي براي خانم‌ها و دختر خانم‌ها استفاده مي‌شود. درمانگران طب سنتي با اصلاح رژيم غذايي و تجويز داروهاي گياهي كه غالبا با منشا گياهي به صورت صنعتي يا سنتي تهيه مي‌شوند براي درمان اين بيماري ها اقدام مي‌كنند. طول درمان به طور متوسط در اين شيوه درماني 3 تا 6 ماه است.

از عفونت‌هاي قارچي بيشتر بدانيد


عفونت‌هاي قارچي يكي از رايج‌ترين بيماري‌هاي زنان است كه در فصل تابستان بيشتر از فصل‌هاي ديگر در ميان زنان و دختران ديده مي‌شود. در اين فصل به‌دليل استفاده بيشتر از استخرها و مراكز تفريحي آبي امكان ابتلا به اين بيماري در زنان افزايش پيدا مي‌كند. عفونت‌هاي واژن شايع‌ترين اين عفونت‌هاست كه به‌دليل بهم خوردن مزاج واژن كه در اصطلاح رايج به آن بهم خوردن PHيا اسيديته مي‌گويند، در بدن ايجاد مي‌شود. عفونت‌ها غالبا به 3 دسته عفونت‌هاي قارچي، عفونت‌هاي كلاميديا و عفونت‌هاي ميكروبي گرم منفي تقسيم مي‌شوند. برخي از اين عفونت‌ها مانند 2 نوع كلاميديا و ميكروبي آن ممكن است در موارد پيشرفته حتي منجر به نازايي خانم‌ها شود. اين عفونت‌ها از راه‌هاي مختلف كه يكي از آن‌ها استفاده از استخر بدون شرايط بهداشتي است به خانم‌ها منتقل مي‌شود.

درمان انسداد مجاري شيردهي مادران

درمان بسياري از بيماري‌هاي سينه با كمك شيوه درماني طب سنتي ايران و تجويز داروهاي گياهي و كنترل مزاج اين عضو قابل درمان است. به‌عنوان مثال درمانگران طب سنتي در درمان فيبروكيست‌هاي سينه تا امروز موفقيت‌هاي متعددي داشته‌اند. علاوه بر اين اختلال‌هايي مانندكم شيردهي مادران شيرده، ترك‌هاي پوستي در ناحيه سينه، آبسه سينه و انسداد مجاري شيردهي نيز از جمله مواردي است كه طب سنتي ايران براي درمان آن راهكارهاي متنوع و موثري دارد. در اين شيوه درمانگران پس از اصلاح رژيم غذايي بيمار و كنترل مزاج سرد و گرم سينه و ايجاد تعادل در آن با تجويز داروهاي گياهي خاص به درمان اين بيماري‌ها مي‌پردازند.

درمان عفونت قارچي با جوشانده گياهي


عفونت‌هاي دستگاه زنان انواع مختلفي دارد. برخي از اين عفونت‌ها قارچي هستند و با ترشحات پنيرك مانند در بدن ظاهر مي‌شوند. برخي از آن‌ها كه ناشي از ميكروب‌هاي گرم منفي هستند به‌صورت ترشحات زردرنگ و بدبو ديده مي‌شوند. اين عفونت‌هاي قارچي عموما با خارش و سوزش همراهند و آن گروه از عفونت‌ها كه ترشحات بدبو دارند از جمله عفونت‌هايي هستند كه مداوا كردن آن‌ها در نزديك‌ترين زمان ممكن اهميت زيادي دارد. در طب سنتي براي درمان برخي از اين عفونت‌ها داروهايي وجود دارد كه غالبا به‌صورت جوشانده‌هاي مختلف گياهي و طبيعي براي خانم‌ها و دختر خانم‌ها استفاده مي‌شود كه درماني موثر و كارآمد براي بسياري از عفونت‌هاي زنان است.

درمان گرگرفتگي يائسگي با گياهان دارويي


خوشبختانه در طب سنتي ايران تدابير مختلفي براي پيشگيري و درمان گرگرفتگي در دوران يائسگي و برخي از اختلالات عصبي اين دوران از قبيل ابتلا به افسردگي وجود دارد كه لازم است زيرنظر متخصص مربوطه يا درمانگر طب سنتي براي بيمار تجويز شود. علاوه بر اين كنترل بيماري پوكي استخوان كه يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي زنان به‌ويژه در سنين يائسگي است به كمك داروهاي توليد شده از گياهان دارويي كه به‌صورت سنتي و صنعتي در بازار داروهاي گياهي توليد مي‌شود، امكان پذير است.

كاربردهاي طلايي طب سنتي در بيماري‌هاي زنان


درمانگران طب سنتي براساس دانش خود و با اتكا به متون كهن طب سنتي روش‌ها و شيوه‌هاي مختلفي را براي درمان بسياري از اختلال‌ها و بيماري‌هاي زنان مي‌شناسند و به كمك آن‌ها مي‌توانند علاوه بر درمان اين بيماري‌ها از بروز آن‌ها در خانم‌هاي جوان پيشگيري كنند.

- براساس متون كهن شيوه درماني طب سنتي در درمان دردهاي قولنجي رحم و كاهش درد زايمان بسيار موثر است.

- درمانگران طب سنتي با كمك تكنيك‌ها و روش‌هاي طب سنتي ايران قادرند از زايمان زودرس پيشگيري كرده و امر زايمان را تسهيل كنند.

- طب سنتي علاوه بر درمان ترك‌هاي ناشي از زايمان بر پوست شكم خانم‌ها، داروهاي گياهي دارد كه به پيشگيري از بروز اين ترك‌هاي پوستي كمك مي‌كند.

- ماساژ روغن بادام شيرين روي شكم زنان باردار پيش از 4 ماهگي يكي از شيوه‌هاي پيشگيري از ترك پوست شكم است.

- درصورتي كه فردي دچار ترك‌هاي پوستي دوران بارداري شد براي درمان آن مي‌تواند از طب سنتي بهره بگيرد. طب سنتي قادر است در مدت 3 تا 6 ماه با درمان از هم‌گسيختگي بافت پوست و ايجاد بافت همبند فاصله‌هاي به‌وجود آمده در پوست را درمان كرده و ترك‌هاي سفيد رنگ روي شكم را درمان كند.

-درمانگران طب سنتي با ارائه تكنيك‌هاي ورزشي خاص و ارائه روغن‌هاي گياهي و طبيعي به زنان كمك مي‌كنند تا پس از زايمان از شل شدن عضلات شكم و افتادگي آن‌ها جلوگيري كرده و براي درمان آن اقدام كنند.

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید