طبع به لیمو؛ سرد یا گرم؟
«به لیمو» از جمله گیاهان دارویی خوش عطر و طعم با خواص درمانی بسیار است. طبع به لیمو گرم و خشک است و اگر طبع سردی دارید گزینهی خوبی برای شماست.
تا به حال به این فکر کرده اید که کدام یک از گیاهان دارویی برای طبع شما مناسب هستند؟ به لیمو از جمله گیاهان دارویی محبوب است که مصرف و کاربردهای بسیاری دارد. اما آیا طبع به لیمو با طبع شما سازگار است؟ در این مقاله میخواهیم شما را با طبع به لیمو آشنا نماییم و آگاهیتان را در این زمینه بالا ببریم. با ما همراه باشید.
معرفی گیاه به لیمو
به لیمو یک گیاه دارویی با عطر خوش لیمو است. خاستگاه این گیاه، آمریکای جنوبی است. این گیاه در کشورهای آرژانتین، شیلی و پرو به صورت طبیعی رشد کرده و از آنجا به نقاطی از جمله ایران آمده است و کشت میشود. گیاه به لیمو درختچهای به ارتفاع ۲ متر و گاهی بیشتر دارد. کشت گیاه به لیمو در استانهای شمالی و باغهای ایران انجام میگیرد.
فواید به لیمو
۱ - به لیمو آرامش بخش است و اعصاب را آرام مینماید.
عامل اصلی تخریب نورونی در خیلی از اختلالات عصبی استرس اکسیداتیو است. داروهای گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند همانند به لیمو میتوانند استرس اکسیداتیو را کاهش داده و در نتیجه تخریب نورونی کاهش مییابد و به این صورت است که باعث درمان اختلالات عصبی میگردد.
۲ - به لیمو ضد تشنج است.
به لیمو به دلیل داشتن آلکالوئید و فلاونوئید خاصیت ضد تشنجی دارد وباعث به تأخیر انداختن تشنج و کاهش مدت زمان آن میشود.
۳ - به لیمو عملکرد مفاصل و ماهیچهها را بهبود میبخشد.
گیاه به لیمو خواص آنتی اکسیدانی قوی و بالایی دارد و از این جهت میتواند به عنوان داروی مکمل در افزایش تحرک مفاصل و پایین آوردن درد کلی مفاصل استفاده شود. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در مجله فیزیولوژی اروپا درباره مصرف به لیمو منتشر شد حاکی از آن است که در صورتی که به مدت ۲۱ روز عصارهی به لیمو مصرف شود در افرادی که روزانه حداقل به مدت ۹۰ دقیقه کار میکنند، موجب کاهش آسیبهای عضلانی خواهد بود.
۴ - به لیمو باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
خاصیت ضد انقباضی (ضد اسپاسم) چای یا دمنوش به لیمو، باعث جلوگیری از نفخ و سوء هاضمه شده و معده را آرام مینماید. به لیمو میتواند اختلالات گوارشی را درمان و هضم غذا را آسان نماید.
۵ - به لیمو فشار خون را تنظیم کرده و تپش قلب را برطرف مینماید.
فلاونوئیدهای موجود در به لیمو باعث تنظیم فشار خون و در نتیجه کاهش اضطراب میشود.
۶ - به لیمو خاصیت ضد باکتریایی دارد.
پژوهشها حاکی از آن است که خاصیت آنتی باکتریال و اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ به لیمو به صورت قوی تری در برابر باکتریهای گرم مثبت نسبت به باکتریهای گرم منفی عمل میکند.
فواید دمنوش به لیمو
با افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن باعث چربی سوزی و لاغری و کاهش وزن میشود.
سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و پیشگیری کننده در بروز سرطان است.
در ورزشکاران استقامت بدن را بالا برده و طی تمرینات ورزشی آسیب به ماهیچهها را کاهش میدهد.
به بازسازی مفاصل آسیب دیده و کاهش درد ناشی از آن کمک مینماید.
افسردگی را رفع نموده و نقش بسزایی در کاهش استرس و اضطراب دارد.
تعرق بدن را افزایش و تب را کاهش میدهد.
سر درد و میگرن را تسکین میدهد.
با داشتن خاصیت خلط آوری و رفع گرفتگیهای دستگاه تنفسی میتواند به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی در فصول سرد استفاده شود.
با ایمن کردن دستگاه گوارش به رفع مشکلات هضم غذا، سوء هاضمه و مشکلات معده میپردازد.
طرز تهیه دمنوش به لیمو
دمنوش به لیمو یکی از طریقههای پرمصرف گیاه بهلیمو است. برای تهیه این دمنوش یک قاشق چایخوری از برگ به لیمو را در نیم لیتر آب ریخته و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. از نبات یا عسل میتوانید برای شیرین کردن این دمنوش استفاده نمایید. دمنوش به لیمو را میتوانید بعد از غذا هم بنوشید و خیالتان از بابت جذب آهن هم راحت باشد.
طبع به لیمو
از میان گیاهان دارویی، طبع به لیمو گرم و خشک است. در صورتی که طبعتان سرد است گزینهی خوبی برای شما بوده و میتوانید این گیاه را با آویشن، رازیانه یا اسطوخودوس نیز دم کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر دارای طبعی گرم و صفراوی مزاج هستید، از مصرف زیاد آن خودداری نمایید و دقت بیشتری در میزان مصرف آن داشته باشید.
سخن آخر
دوز مصرفی گیاه به لیمو در برخی منابع ۵ گرم در روز عنوان شده است. عوامل مختلفی مانند سن و .. در دوز مصرف مناسب تأثیر میگذارند. ایمن بودن و بی خطری همواره و لزوما با محصولات طبیعی همراه نیست. با توجه به کاربردها و خواص بسیار به لیمو باید این را بگوییم که در بیماران با نارسایی کلیوی و در طول دوران بارداری و شیردهی مصرف دمنوش به لیمو ممکن است همراه با ضرر باشد و حتما باید احتیاط لازم را در مصرف آن داشته باشید.
منبع: ستاره
1980
بسیار عالی و تشکر از توضیحات کامل و به جا خیلی عالی
توضیحات مربوط به به لیمو کامل و واضح و مفید است خسته نباشید
تشکر