چگونه جلوی باد گلو را بگیریم

در این مطلب اطلاعاتی درباره جلوگیری از بادگلو، درمان آروغ زدن زیاد، آروغ زدن بلافاصله بعد از غذا، درمان آروغ زدن در طب سنتی، داروی ضد آروغ، درمان آروغ زدن مکرر، درمان گیاهی آروغ زدن و درمان باد گلو در طب سنتی می‌خوانید.

چگونه جلوی باد گلو را بگیریم

باد گلو، یا آروغ، چیزی است که همه، معمولاً بدون اینکه بخواهند، تجربه‌اش کرده‌اند. باد گلو معمولاً عادی است، اما اگر زیاد اتفاق بیفتد ممکن است نشانه‌ی مشکلاتی مثل رفلاکس گاستروازوفاژیال (ترش‌کردن)، رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده‌ی کوچک (SIBO)، و روده‌ی ترشح‌کننده باشد. برای اینکه جلوی باد گلو را بگیرید، باید علت آن را درمان کنید. از نوشیدن نوشیدنی‌های گازدار، مصرف بیش از اندازه‌ی قهوه، و نوشیدن الکل خودداری کنید و به‌جای آن به آب و چایی بچسبید. غذا‌های نفّاخ، مثل حبوبات، و غذا‌های چرب و تند را از برنامه‌ی غذایی خود حذف کنید. وعده‌های غذایی سبکی بخورید و غذا را هم آهسته‌آهسته مصرف کنید. اگر موقع آروغ‌زدن درد احساس می‌کنید، یا زیاد باد گلو دارید، حتماً با پزشک مشورت کنید.

۱. کمتر هوا را فرو ببرید

۱. غذا را با دهان بسته بجوید. بعد از اینکه غذا را داخل دهان‌تان گذاشتید، یا جرعه‌ای آب به دهان‌تان ریختید، فوری لب‌های‌تان را روی هم بگذارید. تا زمانی که آب را فرو نبرده‌اید یا لقمه را قورت نداده‌اید لب‌های‌تان را از هم باز نکنید. این کار باعث می‌شود جلوی فروبردن هوای اضافی به درون معده گرفته شود.

• از حرف‌زدن موقع جویدن غذا نیز خودداری کنید. صحبت با دهان خالی نه‌تن‌ها مودبانه‌تر است، که احتمال قورت‌دادن هوا را هم کمتر می‌کند.

• همچنین، می‌توانید از یکی از دوستان نزدیک یا اهل منزل بخواهید که موقع غذاخوردن مراقب شما باشد و اگر دهان تان موقع جویدن باز شد به شما هشدار بدهد.

۲. بعد از هر لقمه و جرعه، تا ۵ بشمارید. اگر غذا را به سرعت بخورید یا نوشیدنی‌ها را به‌سرعت بنوشید، امکان اینکه هوای بیشتری وارد معده‌ی خود کنید افزایش پیدا می‌کند. این هوای اضافی می‌تواند باعث باد گلو شود. برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد، بعد از هر لقمه یا جرعه کمی صبر کنید و تا چند شماره بشمارید تا سرعت غذاخوردن‌تان کاهش پیدا کند. به این طریق، موقع غذاخوردن آرامش بیشتری خواهید داشت و باد کمتری در دستگاه هاضمه‌تان جمع می‌شود.



۳. مایعات را از لب لیوان بنوشید، نه با نی . وقتی نوشیدنی‌ها را با نی می‌خورید، احتمال بیشتری وجود دارد که هوای اضافی را وارد جهاز هاضمه‌ی خود بکنید. جرعه‌جرعه‌نوشیدن به شما کنترل بیشتری روی مقدار مایعی که در هر بار وارد دهان‌تان می‌کنید می‌دهد.

۴. آدامس نجوید و آب‌نبات‌های سفت نخورید . شاید کنارگذاشتن این عادت سخت باشد، اما ارزش‌اش را دارد. وقتی آب‌نبات را با دندان می‌شکنید، ممکن است کمی لب‌های‌تان از هم باز شود و هوای اضافی به بدن‌تان ورود پیدا کند. هوای اضافی خیلی زود باعث باد گلو یا سکسکه می‌شود.

• اگر واقعاً از جویدن آدامس خوش‌تان می‌آید، کنارگذاشتن آن برای‌تان سخت می‌شود. اگر هوس جویدن آدامس یا آب‌نبات به سرتان زد، به‌جایش آب بنوشید. نوشیدن آب هوس را کنترل می‌کند.

۵. فوراً با نشانه‌های سرماخوردگی و آلرژی مقابله کنید . وقتی دماغ یا گلوی‌تان می‌گیرد، احتمال اینکه موقع نفس‌کشیدن هوای اضافی وارد سیستم گوارش خود بکنید افزایش پیدا می‌کند. اگر احساس سلامت نمی‌کنید، از قلم بینی برای بازکردن راه تنفس خود استفاده کنید. اگر بتوانید راحت‌تر نفس بکشید، به باد گلو هم کمتر دچار می‌شوید.

• موقع گرفتگی بینی، می‌توان چسب بینی روی دماغ چسباند، چون این کار باعث می‌شود هوا بهتر وارد و خارج شود.

۶. اگر دندان‌های پروتزی‌تان شل شده یا درست جا نمی‌رود، از دندان‌پزشک بخواهید آن‌ها را تنظیم کند. اگر مجبور باشید موقع غذاخوردن یا در بقیه‌ی اوقات روز، مرتب دندان‌های‌تان را تنظیم کنید، احتمال اینکه هوای اضافی وارد بدن‌تان شود بیشتر می‌شود. سراغ دندان‌پزشک بروید و ببینید می‌شود دندان مصنوعی را جوری تنظیم کرد که موقع انجام فعالیت‌های روزمره از جای خودش خارج نشوند.

• اگر دندان‌ها فقط اندکی از جای خود خارج می‌شوند، شاید دندان‌پزشک بتواند در مطب‌اش آن‌ها را تنظیم کند. اما اگر تنظیم دندان‌ها خیلی به هم خورده باشد، احتمالاً مجبور می‌شوید یک سری دندان جدید سفارش دهید.

۷. سیگارکشیدن را کنار بگذارید . وقتی سیگار می‌کشید، هوا را به داخل ریه‌های‌تان می‌فرستید، اما مقداری از این هوا وارد شکم و روده‌های‌تان نیز می‌شود. اگر زیاد سیگار بکشید این مشکل نیز زیادتر می‌شود. اگر عادت به سیگارکشیدن داشته باشید، دستگاه گوارش‌تان آن‌قدری تحریک می‌شود که باد گلو برای‌تان تبدیل می‌شود به مشکلی همیشگی.

• کشیدن سیگار الکترونیک نیز باعث گیرافتادن هوای اضافی در داخل سیستم گوارش می‌شود.

۱. نوشیدنی‌های بدون گاز بنوشید. بروید سراغ آب، چای، قهوه، یا آب‌میوه. نوشابه‌های گازدار باعث جمع‌شدن هوای اضافی در بدن و در نتیجه باد گلو می‌شوند. اگر مجبورید نوشابه‌ی گازدار بنوشید، آن را آهسته و جرعه‌جرعه بنوشید تا مقدار این گاز‌ها کمتر شود.

• همچنین، می‌توانید آب معدنی بنوشید تا دچار باد گلو نشوید.

۲. رژیم‌تان را تغییر دهید و غذا‌های نفاخ را از برنامه‌ی خود حذف کنید . لوبیا، عدس، و حبوبات، کلم، گل‌کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کاهو، پیاز، و شکلات موقع هضم نفخ ایجاد می‌کنند. میوه‌ها، ازجمله سیب، هلو، و گلابی نیز باعث باد گلو و تحریک دستگاه گوارش می‌شود. غذا‌هایی که این مشکل را در شما تشدید می‌کنند شناسایی کنید و آن‌ها را از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کنید.

• همچنین، از غذا‌هایی که حاوی هوای زیادی هستند اجتناب کنید، مثل دسر موس، سوفل، و خامه‌ی زده. هرچقدر بیشتر هوا به داخل بدن‌تان بفرستید، هوای بیشتری از بدن‌تان بیرون می‌آید.

• بعضی افراد حذف گلوتن نیز به کاهش باد گلو کمک می‌کند.

۳. در روز، در ۴ تا ۶ وعده‌ی سبک غذا بخورید . این وعده‌ها را با فاصله‌ی زمانی سه چهار ساعته مصرف کنید تا انرژی‌تان در روز حفظ شود. بهتر است که هر وعده حاوی پروتئین باشد، مثلاً مرغ، تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. این روش راهی عالی برای اجتناب از خوردن وعده‌های سنگین است. پرخوری باعث باد گلو، ناراحتی شکم، و بادشدن شکم می‌شود.

• یک نمونه از وعده‌ی غذایی سبک می‌تواند نان و تخم‌مرغ باشد.


۳. اجتناب از سوزش سر دل

۱. بعد از ناهار و شام فوراً دراز نکشید. آن احساس سوزشی که بعد یا حین خوردن از معده بالا می‌آید و به گلو می‌رسد سوزش سر دل نام دارد. اگر غذای سنگینی خورده باشید، یا اگر بعد از غذا فوراً دراز بکشید، به سوزش سر دل کمک کرده‌اید. معمولاً همراه این سوزش باد گلو نیز می‌آید که نشانه‌ی مشکلات عمومی گوارشی است.

۲. از داروخانه قرص‌های سیمتیکون حاوی ضداسید را بدون نسخه تهیه کنید . این قرص‌ها می‌توانند حباب‌های گازی را که وارد دستگاه گوارش می‌شوند حل و تجزیه کنند.

• خیلی از این دارو‌های بی‌نیاز از نسخه می‌توانند نفخ شکم را نیز برطرف کنند.

۳. اگر نشانه‌های این مشکل بدتر شد، سراغ پزشک بروید. اگر کم‌کم در شکم‌تان درد عادی یا شدیدی احساس می‌کنید، باید این احتمال را در نظر بگیرید که شاید مشکل جدی گوارشی داشته باشید. مدفوع شل یا خونی نیز نشانه‌ی چنین مشکلاتی است. اگر وزن‌تان به‌سرعت کاسته شد، آن‌وقت باید به این فکر کنید که شاید این باد گلو‌ها نشانه‌ی این باشد که بدن‌تان نمی‌تواند غذا‌ها را درست هضم کند.

• سوزش سر معده نیز می‌تواند دردی خفیف در ناحیه‌ی سینه ایجاد کند. اما هیچ‌وقت این درد نباید زیاد باشد یا به جا‌های دیگر گسترش پیدا کند.

۴. آندوسکوپی انجام دهید و احتمال ابتلا به رفلاکس گاستروازوفاژیال (بازگشت اسید به مری) را بررسی کنید. بیماری بازگشت اسید به مری باعث التهاب در روده‌ها می‌شود و می‌تواند منجر به باد گلوی زیاد نیز شود. برای درمان این بیماری، ممکن است پزشک لازم ببیند دوربین کوچک و منعطفی را داخل گلوی شما بفرستد تا دستگاه گوارش‌تان را بررسی کند.

• بازگشت اسید به مری می‌تواند باعث سوزش سر دل و ایجاد زخم در روده‌ها نیز بشود.

منبع: فردا

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید