مزایا و معایب زایمان در آب برای مادر و نوزاد

امروزه خانم ها برای به دنیا آوردن نوزادشان روش زایمان در آب را ترجیح می دهند زیرا در کاهش استرس زایمان تاثیر مثبتی دارد اما این نوع زایمان عوارضی هم برای نوزاد دارد که باید قبل از انجام آن بدانید.

مزایا و معایب زایمان در آب برای مادر و نوزاد

یکی از روش های جدید زایمان، زایمان در آب است. کاسته شدن از درد زایمان از مزایای زایمان در آب و مرگ بی دلیل نوزاد از عوارض زایمان در آب است.زایمان در آب فرآیند زایمان در وان یا استخرهای مخصوص زایمان با آب گرم است. بعضی از زنان ترجیح می دهند در آب زایمان را تا مرحله بیرون آمدن بچه انجام دهند و بعد برای بیرون آمدن نوزاد از آب خارج شوند.


زنانی دیگر تصمیم می گیرند که برای بیرون آمدن نوزاد نیز در آب بمانند. تئوری پشت زایمان در آب، این است که نوزاد به مدت نه ماه در کیسه مایع آمنیوتیک قرار دارد و زایمان نیز در یک محیط مشابه برای نوزاد انجام می شود که او را آرام تر می کند و استرس کمتری برای مادر ایجاد می کند.

ماماها، مراکز زایمان و تعداد زیادی از متخصص زنان و زایمان معتقدند که کاهش استرس زایمان و خود زایمان، مشکلات جنین را کاهش می دهد. زایمان در آب همیشه باید تحت نظارت یک پزشک واجد شرایط باشد.

زایمان در آب به دو صورت انجام می شود یا بهتر است بگوییم پزشکان روش زایمان در آب را به دو روش تعریف می کنند که شامل:

1- لیبر در آب:

این روش که در کشورها اروپایی بسیار انجام میشود به این صورت است که زن باردار بعد از شروع دردهای زایمان یعنی در هنگام دردهای فعال زایمانی وارد آب می شود تا تحمل درد برایش آسان تر شده و سپس نوزادش را به دنیا آورد.

2- زایمان در آب

در این روش که همان روش زایمان در آبی است که شما در موردش شنیده اید خانم باردار وارد آب شده و در آن می ماند و زایمان به طور کامل در آب انجام می شود بطوریکه نوزاد زیر آب متولد می شود.

فواید زایمان در آب برای مادر:

آب گرم آرامش بخش و ریلکس کننده است.
در مراحل بعدی زایمان، آب به منظور افزایش انرژی مادر است.
خاصیت شناوری آب، وزن بدن مادر را کاهش می دهد و اجازه حرکت آزادانه و موقعیت جدید را به او می دهد.
شناوری موجب انقباضات رحمی موثرتر و بهبود گردش خون می شود که منجر به رشد بهتر ماهیچه های رحمی، درد کم تر برای مادر و اکسیژن بیشتر برای نوزاد می شود.
شناور بودن در آب اغلب به کاهش فشار خون بالای ناشی از اضطراب کمک می کند.

زایمان در آب چه فوایدی برای مادر دارد؟

به نظر می رسد که آب، هورمون های ناشی از استرس را کاهش می دهد و به بدن مادر اجازه می دهد تا اندورفین تولید کند که به عنوان مهار کننده درد عمل می کند.
آب باعث می شود که پرینوم کشسان تر و نرم تر شود، میزان رخداد و شدت پاره کردن و نیاز به اپیزیوتومی و بخیه را کاهش می دهد.
وقتی که زن در حال زایمان است، از نظر جسمی آرام است، قادر خواهد بود ذهن خود را با توانایی بیشتر در تمرکز بر روی فرآیند زایمان آرام کند.
آب می تواند بروز احساسات، اضطراب و ترس را کاهش دهد.


فواید زایمان در آب برای نوزاد :

محیط مشابه کیسه آمنیوتیک را در اختیارش می گذارد. از فشار ناشی از زایمان جلوگیری می کند و در نتیجه اطمینان و احساس امنیت را برایش افزایش می دهد.

خطرات و عوارض زایمان در آب برای مادر و نوزاد چه هستند؟

در طول 30 سال گذشته، با افزایش محبوبیت زایمان در آب، تحقیقات بسیار کمی در مورد خطرات ناشی از زایمان در آب صورت گرفته است. برخی مطالعات در اروپا میزان مرگ و میر مشابهی را بین زایمان در آب و زایمان مرسوم، نشان داده اند.

طبق مقاله ای ممکن است خطر انسداد جریان خون در آب وجود داشته باشد، زمانی اتفاق می افتد که آب وارد جریان خون مادر شود هر چند که مجله پزشکی بریتانیا 95درصد در مورد امنیت زایمان در آب مطمئن است، اما آن ها خطر احتمالی زایمان در آب را هم می بینند.

اگر کودک فشاری را در مجرای زایمان تجربه کند و یا اگر بندناف پیچ بخورد، نوزاد ممکن است با امکان استنشاق آب روبرو شود. این یک اتفاق نادر است چون نوزادان به طور معمول تنفس نمی کنند، تا زمانی که در معرض هوا قرار گیرند.

آن ها به دریافت اکسیژن از طریق بندناف ادامه می دهند تا زمانی که خودشان به تنهایی تنفس کنند یا تا زمانی که بند نافشان بریده شود. خطر بالقوه نهایی این است که بندناف زمانی که نوزاد به سطح آب آورده می شود، پاره شود. این می تواند با احتیاط در زمانی که کودک را به سینه مادر منتقل می کنند، جلوگیری شود.

خطرات و عوارض زایمان در آب مختص نوزاد

کند شدن جریان لیبر:

در زایمان درون آب ، مادر باردار پس از رسیدن به دیلاتاسیون 5 سانتی متر وارد آب می شود . اگر قبل از این زمان زائو به درون آب رود ، فرآیند لیبر به علت ماهیت شل کنندگی آب و کم شدن انقباضات در آب با کندی آن همراه است. زایمان در آب به افزایش آرامش حاصل از آب منجر به افزایش تولید هورمون اکسی توسین و اندورفین می شود و سرعت و آرامش در زایمان را به حداکثر می رساند.

1ـ آسپیراسیون آب توسط نوزاد:

هنگامی که جنین در شکم مادر قرار دارد اکسیژن مورد نیاز خود را از بند ناف دریافت می کند . هنگام تولد با اولین تنفس نوزاد جریان خون جنین به جریان خون نوزادی تبدیل می شود و شانت های درون قلب بسته می شود و گردش خون ریوی آغاز می گردد و در ریه ها فشار ایجاد می شود که بر اثر این فشار آب از آلوئول ها و فضاهای ریوی خارج می شود وتبادل اکسیژن و دی اکسید کربن در ریه ها صورت می گیرد.

هنگام زایمان در آب اولین تنفس نوزاد با کنار رفتن آب از روی سطح صورت شروع می شود و آسپیراسیون نوزاد در زیر آب امری ناممکن است که برای نوزاد تهدید کننده نیست زیرا تا هنگام خروج نوزاد از آب و تماس با هوا هیچگونه تحریکی برای تنفس نوزاد وجود ندارد و در این مدت زما کوتاه اکسیژن از طریق بند ناف به کودک انتقال می یابد.

2ـ عفونت:

یکی دیگر از علت هایی که این روش را برای زایمان نامناسب می دانند این است که شانس عفونت در اینگونه زایمان بالا می رود و عفونت به مادر و جنین منتقل می شود هر چند که طی مطالعه ای که در کشور کانادا انجام شد ، شواهدی دال بر عفونت مادر و نوزاد در زنان مبتلا به (PROM) پیدا نشد.

لازم است پس از هر بار زایمان در آب، وان و یا استخر به دقت تمیز و ضد عفونی شود تا باکتری از نوزاد به نوزاد یا مادر به مادر انتقال پیدا نکند. در محیط های آبی باکتری پسودومونا عامل پاتوژن شایعی است اما نوزادانی مبتلا به این باکتری بدون هیچ درمانی بهبود یافته اند.

منبع: نمناک

1980

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید