چگونه عفونت سینوزیت را در منزل درمان کنیم؟

عفونت‌های سینوس باکتریایی اغلب با کمک دارو و استفاده از آتی بیوتیک قابل درمان هستند. اما عفونت‌های سینوس ویروسی را می‌توان با برخی درمان‌های خانگی موثر مدیریت کرد.

چگونه عفونت سینوزیت را در منزل درمان کنیم؟

عفونت‌های سینوس باکتریایی اغلب با کمک دارو و استفاده از آتی بیوتیک قابل درمان هستند. اما عفونت‌های سینوس ویروسی را می‌توان با برخی درمان‌های خانگی موثر مدیریت کرد.

بیشتر موارد عفونت سینوس به واسطه ویروس‌ها شکل می‌گیرند که هم خبری خوب و هم خبری بد محسوب می‌شود. بد از این جهت که سینوزیت ویروسی را نمی‌توان با دارو درمان کرد؛ و خوب از این جهت که علائم بیماری باید طی هفت تا ۱۰ روز خودبخود از بین بروند و با برخی درمان‌های خانگی ساده نیز می‌توان طی این مدت آن‌ها را مدیریت کرد.

پس از آغاز علائمی مانند احتقان سینوس، سرفه، سردرد، و گرفتگی گوش، شما باید استفاده از درمان‌های خانگی را مد نظر قرار دهید. به طور معمول پزشک یک بازه زمانی هفت روزه را برای بررسی این که آیا علائم بهبود می‌یابند یا خیر در نظر می‌گیرد. اگر بیمار با تب پایدار یا بیش از ۱۰۲ درجه فارنهایت (۳۸.۹ درجه سانتیگراد) مواجه باشد و به دارو‌هایی مانند ایبوپروفن واکنش نشان ندهد، عفونت سینوس ممکن است باکتریایی باشد.

در این زمان مراجعه به پزشک منطقی است. عفونت‌های سینوس باکتریایی اغلب با کمک دارو و استفاده از آتی بیوتیک قابل درمان هستند. اما عفونت‌های سینوس ویروسی را می‌توان با برخی درمان‌های خانگی موثر مدیریت کرد.

شستشوی بینی

شستشوی بینی نخستین اقدام خانگی در راستای بهبود عفونت سینوس است. شستشوی بینی به پاکسازی و تخلیه مخاط انباشته شده که موجب ناراحتی انسان می‌شود، کمک می‌کند. این کار را می‌توان به روش‌های مختلف انجام داد که یکی از ساده‌ترین روش‌ها استفاده از نتی پات، ظرفی کوچک با ظاهری شبیه به چراغ جادو، است. همچنین، شما می‌توانید از سرنگ‌های بینی، اسپری بینی سالین یا بطری‌های که قابل فشار دادن هستند برای شستشوی بینی استفاده کنید.

شما می‌توانید نتی پات را با ترکیب آب مقطر و حدود نصف قاشق چایخوری نمک بدون ید و نصف قاشق چایخوری جوش شیرین پر کنید. همچنین، شما می‌توانید آب لوله کشی را به جوش آورده و سپس اجازه دهید سرد شود و از آن استفاده کنید. این کار موجب نابودی میکروب‌های موجود در آب می‌شود.

شستشوی بینی دو بار در روز به واقع می‌تواند مفید باشد. این کار به مرطوب و شل شدن ترشحات کمک می‌کند که به طور کلی احساس راحتی بیشتر را در بیمار ایجاد می‌کند. پس از هر بار استفاده وسیله مورد استفاده برای شستشوی بینی را نیز با آب استریل شسته و اجازه دهید در مجاورت هوا خشک شود.

بخار داغ

بخار داغ بر اساس اصلی مشابه با شستشوی سینوس و حتی به روشی راحت‌تر عمل می‌کند. مقداری آب را به جوش آورده و سپس یک حوله را روی سر خود و ظرفی که آب در آن ریخته شده است انداخته و بخاری که از آب داغ بلند می‌شود را با فاصله ایمن تنفس کنید. نزدیک شدن بیش از حد به ظرف آب داغ خطر سوختگی را افزایش می‌دهد. دوش آب داغ را نیز می‌توانید به عنوان جایگزینی برای این روش مد نظر قرار دهید.

همانند شستشوی بینی، بخار داغ می‌تواند بینی را مرطوب کرده، به دفع مخاط اضافه کمک کرده و درد یا فشار سینوس را کاهش دهد.

رایحه درمانی

اگر استفاده از روش بخار آب داغ را مد نظر قرار داده اید، می‌توانید چند قطره روغن اکالیپتوس را در آب جوش ریخته و بخار را تنفس کنید. ماده اصلی روغن اکالیپتوس به نام «سینئول» به باز شدن مسیر‌های هوایی و کاهش التهاب کمک می‌کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که قرص حاوی سینئول به کاهش سردرد، نقطه فشار، انسداد بینی، و ترشخ مخاط ناشی از سینوزیت کمک می‌کند. همچنین، سینوئل نشان داده است که در درمان برونشیت حاد موثر عمل می‌کند.

رطوبت ساز‌ها

بخار یک دستگاه رطوبت ساز می‌تواند رطوبت اتاق را افزایش داده و همچنین به مرطوب شدن مسیر‌های بینی کمک کند. افراد بسیاری از دستگاه‌های رطوبت ساز برای مقابله با آب و هوای خشک استفاده می‌کنند و این دستگاه‌ها می‌توانند علائم سینوزیت و دیگر بیماری‌های تنفسی را تسکین دهند.

نکاتی که درباره استفاده از دستگاه‌های رطوبت ساز باید مد نظر قرار دهید این است که سطح رطوبت بیش از حد زیاد نشده و دستگاه را همواره تمیز نگه دارید. در صورت عدم رسیدگی و پاکسازی مناسب، دستگاه‌های رطوبت ساز کثیف می‌توانند مکان خوبی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌ها باشند که هر دو مورد می‌توانند موجب عفونت‌های سینوس شوند. برخی افراد به آب موجود در دستگاه رطوبت ساز چند قطره روغن اکالیپتوس نیز اضافه می‌کنند.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم روی صورت می‌تواند به تسکین درد ناشی از عفونت سینوس کمک کند. ساده‌ترین روش خیس کردن یک پارچه یا حوله با آب گرم و قرار دادن آن روی صورت است.

هیدراته نگه داشتن بدن

تامین آب مورد نیاز بدن توصیه‌ای است که بار‌ها آن را شنیده اید. نوشیدن مایعات فراوان - ترجیحا آب - به ایجاد احساسی بهتر در شما کمک می‌کند. در مورد عفونت سینوس، هیدراته نگه داشتن بدن به شل شدن مخاط و تخلیه راحت‌تر آن کمک می‌کند. از مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل و کافئین پرهیز کنید، زیرا می‌توانند اثری معکوس داشته و موجب کم آبی بدن شوند. الکل می‌تواند موجب تورم بیشتر سینوس و تشدید علائم سینوزیت شود.

بالاتر گذاشتن سر هنگام شب

هنگام خواب بهتر است سر خود را بالاتر از قسمت‌های دیگر بدن قرار دهید، زیرا صاف خوابیدن می‌تواند به معنای تجمع مخاط بیشتر در سینوس‌ها و تشدید علائم بیماری باشد. از یک متکای اضافه استفاده کرده یا چیزی را زیر تشک خود قرار دهید تا سر بالاتر از دیگر قسمت‌های بدن قرار بگیرد. زمانی که با یک عفونت مواجه هستید خواب و استراحت کافی و با کیفیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم عفونت سینوس پس از گذشت ۱۰ روز همچنان ادامه دارند و نشانه‌ای از بهبودی در این شرایط دیده نمی‌شود به پزشک مراجعه کنید. ممکن است به یک عفونت باکتریایی مبتلا شده باشید و نیازمند مصرف آنتی بیوتیک باشید.

همچنین، زمانی که با عفونت‌های عودکننده سینوس مواجه هستید باید به پزشک مراجعه کنید. بنابر نتایج یک مطالعه، افرادی که به سینوزیت مزمن مبتلا بودند، سطح درد خود را بیشتر از بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، بیماری مزمن انسدادی ریه، آنژین و سیاتیک درجه بندی کرده بودند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید