سن مناسب برای سنجش پوکی استخوان برای زنان یائسه

پوکی استخوان تهدید جدی برای سلامت بسیاری از زنان به‌خصوص در دوران یائسگی به حساب می‌آید.

سن مناسب برای سنجش پوکی استخوان برای زنان یائسه

به گفته متخصصان، پوکی استخوان که با شکنندگی و ضعیف شدن استخوان‌ها همراه است سال‌ها پیش از شروع دوران یائسگی آغاز می‌شود.
همچنین زمانیکه تراکم استخوان‌ها کاهش پیدا می‌کند اما به سطح پوکی استخوان نزدیک نیست بیمار به عارضه استئوپنی (بیماری پیشگام پوکی استخوان) دچار شده‌ است.

آمارها نشان می‌دهد که در آمریکا بیش از ۳۳ میلیون زن و مرد بالای ۵۰ سال به استئوپنی مبتلا هستند درحالیکه ۱۰ میلیون نفر پوکی استخوان دارند. به رغم این آمار، اسکن DEXA که نوعی تست بدون درد برای سنجش تراکم استخوانی با اشعه ایکس است اغلب برای زنان تا سن ۶۵ سالگی و زمانیکه بدن به دریافت داروهای استخوان‌ساز نیاز دارد توصیه نمی‌شود.

و در مورد مردان نیز احتمال ابتلا به پوکی استخوان تا سن ۸۰ سالگی افزایش پیدا نمی‌کند اما حتی پس از این سن نیز دستورالعملی برای انجام معاینات لازم در مردان سالخورده وجود ندارد. در چنین شرایطی، این پرسش مطرح است که چه سنی مناسب‌ترین زمان برای انجام تست‌های سنجش پوکی استخوان است؟

به گفته پزشکان عواملی چون شکستگی استخوان پس از سن ۴۵ سالگی،‌ کوتاه شدن قد، خمیده شدن پشت یا درد ناگهانی و بی‌دلیل کمر از فاکتورهایی است که انجام تست‌های سنجش پوکی استخوان پیش از ۶۵ سالگی را ضروری می‌کنند.

همچنین در صورتیکه از وضعیت سلامت کامل برخوردارید اما در مورد سلامت استخوان‌ها یا فاکتورهای خطرزای مربوط با پوکی استخوان نگران هستید با پزشک در مورد انجام زودتر این تست‌ها مشورت کنید.

فاکتورهایی همچون وزن و قد احتمال شکستگی استخوان‌ها را افزایش می‌دهند. زنان خیلی لاغر بیشتر در معرض خطر قرار دارند. عدم برخورداری از فعالیت‌های جسمی، استعمال سیگار، مصرف مواد الکلی و نیز سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان از دیگر فاکتورهای خطرزا به حساب می‌آیند.

علاوه بر این، ابتلا به برخی بیماری‌ها و مصرف انواعی از داروها که با خطر فزاینده پوکی استخوان همراه هستند خطر شکستگی را افزایش می‌دهند.

برای حفظ سلامت استخوان‌ها لازم است رژیم غذایی حاوی مواد غذایی سرشار از کلسیم باشد. همچنین تامین ویتامین ‌D مورد نیاز بدن از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا مصرف مکمل‌ها توصیه می‌شود.

منبع: رکنا

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید