وزیر صنعت: تنظیم بازار شب عید با همکاری اصناف انجام می شود/ واردات ماسک آزاد شد

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: بسیاری از واحد‌های تولیدی خطوط تولید خود را برای تولید اقلام مورد نیاز مردم تغییر داده و ظرفیت تولید خود را افزایش داده‌اند؛ حتی برخی از آن‌ها انگیزه برای توزیع رایگان دارند.

وزیر صنعت: تنظیم بازار شب عید با همکاری اصناف انجام می شود/ واردات ماسک آزاد شد

سیاست وزارت صنعت، معدن وتجارت تنظیم بازار شب عید است که با بهره‌گیری از ظرفیت عظیم اصناف اجرا می شود.

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن وتجارت در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه با یادآوری تمهیدات اتخاذ شده برای تنظیم بازار شب عید افزود: همراهی آحاد مردم در کنترل موثر بازار و حفظ آرامش آن در ایام پایانی سال کاملا تعیین کننده است و حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی، همراهی و همکاری سازنده مردم به عنوان مصرف کننده کالا یا در موقعیت عرضه کننده و تولید کننده در تنظیم بازار، از مصادیق عینی و فرهنگی اقتصاد مقاومتی است.

رحمانی افزود: براساس پیگیری های انجام شده از سوی بخش‌های مختلف وزارت صنعت و سایر دستگاه های مرتبط، تدابیر خوبی برای تامین کالاهای اساسی، مایحتاج ضروری مردم و همچنین خدمات مورد نیاز برای ایام پیش رو اتخاذ شده است.وی اضافه کرد: درموضوع تامین کالا از محل تولیدات داخلی هم اولویت با اقلام پرمصرف این ایام است و سعی خواهد شد فرایند تولید به خوبی حفظ و تقویت شود.وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت عظیم اصناف در حفظ آرامش بازار، از جمله تجربیات موفق محسوب می شود که باید در تنظیم بازار شب عید توجه ویژه‌ای بدان داشته باشیم.

وی تاکید کرد: برای جلب مشارکت حداکثری مردم در تنظیم بازار باید روند اقدامات به گونه ای باشد که آثار و نتایج آن برای هموطنان ملموس باشد؛ از این جهت اجرای طرح تشدید بازرسی و برخورد با تخلفات صنفی، تولیدی و خدماتی کاملا اثرگذار است.رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم اجرای سیاست ممنوعیت واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، تصریح کرد: این وزارتخانه در این تصمیم کاملا جدی است و این ممنوعیت ها را در تقویت تولید داخل کاملا موثر می داند.وی اضافه کرد: این رویکرد و آثار تبعی آن در خودکفایی و قطع وابستگی بارها تشریح شده و امروز به سبب شرایط خاص کشور از اهمیت بیشتری برخوردار است و به هیچ عنوان از این تصمیم عدول نخواهیم کرد.

وزیر صنعت افزود: همسو با این برنامه، سایر معبرهای ورودی کالا به کشور به شکل غیر قانونی یا به تعبیری شبه قانونی هم مورد توجه قرار گرفته است که بزودی نتایج آن مشخص خواهد شد.

درهمین حال وزارت صنعت با اعلام جرئیات طرح ویژه تنظیم بازار شب عید اعلام کرد :طرح ویژه تنظیم بازار در ایام پایانی سال با اولویت برگزاری نمایشگاه‌های بهاره، اجرای طرح فروش فوق‌العاده و توزیع اقلام اساسی و ضروری و همچنین طرح تشدید بازرسی از واحد‌های صنفی، تولیدی و خدماتی در دستور کار قرار گرفته است.

براین اساس، در جلسه شورای معاونان وزارت صنعت،معدن و تجارت گزارشی ازجزئیات دستورالعمل تنظیم بازار در این ایام و روند اجرایی، زمانبندی و کالا‌های قابل عرضه و شیوه برگزاری نمایشگاه‌های بهاره ارائه شد. بنا بر این گزارش، محور‌های اصلی دستورالعمل تنظیم بازار در ایام پایانی سال شامل کالا‌ها و خدمات مشمول طرح، برگزاری نمایشگاه‌های فروش بهاره، اجرای طرح فروش فوق العاده توسط فروشگاه‌های زنجیره ای، اصناف و سازمان میادین میوه و تره بار، تامین و توزیع اقلام و مایحتاج ضروری، اجرای طرح تنظیم بازار میوه و مرکبات و طرح تشدید بازرسی و نظارت با همکاری سازمان‌های حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، صنعت، معدن و تجارت استان ها، بازرسی اصناف و سازمان تعزیرات بازار اعلام شدند.

در این طرح کالا‌های مشمول تنظیم بازار اقلام پروتئینی از جمله گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ، اقلام اساسی و مواد غذایی همچون برنج، روغن نباتی، شکر، حبوب، ماکارونی، رب گوجه فرنگی و همچنین پوشاک، کیف و کفش، لبنیات و شیرینی جات خشکبار و آجیل، میوه، مواد شوینده و بهداشتی، انواع لاستیک خودرو و روغن موتور و سایر موارد از جمله سوخت هستند.

خدمات عمده این طرح مشمول حمل و نقل درون شهری و برون شهری شامل بار و مسافر هوایی، ریلی و جاده‌ای و همچنین دریایی، اماکن تفریحی و فرهنگی، سیاحتی و زیارتی، هتلداری و گردشگری، خدمات انبار‌ها و سردخانه‌ها و…، است. بر اساس آمار ارائه شده و با همکاری اتاق اصناف ایران برای برگزاری ۲۲۰ نمایشگاه در سراسر کشور با حدود ۲۲ هزار غرفه برنامه‌ریزی شده است که از این تعداد حدود ۲۰ نمایشگاه برای استان تهران است.

زمان برگزاری نمایشگاه‌های بهاره ۱۰ روز و متناسب با شرایط استان‌ها خواهد بود، همچنین در این نمایشگاه‌ها برای توزیع کالا‌های اساسی غرفه رایگان در نظر گرفته شده و اولویت عرضه با کالا‌های تولید داخل است؛ بنابراین گزارش برای طرح فروش فوق‌العاده در ایام پایانی سال، بیش از ۱۶ هزار واحد صنفی، بیش از هزار فروشگاه زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار در سراسر کشور مشارکت خواهند داشت و با تخفیف ۱۰ تا ۴۰ درصدی انواع اقلام کالایی را عرضه می‌کنند.

همچنین برای تنظیم بازار ماه پایانی سال، طرح تشدید بازرسی با اولویت برخورد با تخلفات صنفی، تولیدی و خدماتی مشمول دستورالعمل تنظیم بازار این ایام از یک اسفندماه آغاز شده است.

از سوی دیگر، معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت گفت: یکی از سیاست های امسال برای نمایشگاه های بهاره تاکید بر عدم ورود کالای خارجی است.

به گزارش تسنیم، جواد احمدی اظهارداشت: ما در شرایط عادی سال سراغ نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا نمی رویم و معتقدیم واحدهای صنفی و فروشگاه های بزرگ در سطح جامعه نیاز مردم را برطرف می کنند اما در برخی مواقع با افزایش تقاضا برای برخی کالاهای خاص نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا توسط کارگروه تنظیم بازار برپا می شوند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه ها در کنار مزایا، معایبی هم دارند، افزود: تجمیع نیازهای مردم در یک محل و عرضه آن ها باعث رفع غالب نیازهای مردم می شود، علاوه بر این قیمت ها در این نمایشگاه ها باید از قیمت واحدهای صنفی کمتر باشد لذا کارشناسی قیمت صورت می گیرد و فروشندگان هم موظف به عرضه با همان قیمت هستند.

واردات ماسک آزاد شد
وزیر صمت گفت: مجوز واردات ماسک صادر شده و از طریق بانک مرکزی ارز مورد نیاز آن را تامین خواهیم کرد.
رضا رحمانی وزیر صمت با اشاره به ذخیره و ظرفیت تولیدی مناسب کشور گفت: در ۱۰ ماهه امسال حدود ۲۰ درصد افزایش تولید داشته‌ایم و مشکلی در مبنا وجود ندارد؛ ورود ویروس کرونا باعث شده تا قیمت برخی اقلام تحت تاثیر قرار بگیرند.

او با اشاره به افزایش قیمت لیمو ترش و موارد از این قبیل گفت: این اتفاقات ناشی از فضا سازی‌ های دشمن است، گاهی برخی سودجویان چنین اتفاقاتی را فرصت سودآوری می‌دانند. ستاد‌های تنظیم بازار بهتر است با شخص استاندار برگزار شده و چنین مواردی مورد ارزیابی قرار بگیرند. روسای سازمان‌های صمت استان‌ها باید پیگیر امور باشند.

رحمانی تصریح کرد: یکی از عوامل بسیار مهمی که وجود دارد عرضه به موقع است؛ برای مثال کمبود شکر وجود ندارد، اما عرضه نامناسب و با تاخیر می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در بازار شود.

وجود ۱۴ واحد تولید ماده ضدعفونی کننده
وزیر صمت تصریح کرد: ویروس کرونا تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داده است؛ ما ذخیره مناسبی از اقلام مختلف داریم و مشکلی ایجاد نخواهد شد؛ تولید واحد‌هایی با مصارف روزمره و اقلام مختلف با این ویروس باید مورد توجه قرار بگیرند. ۱۴ واحد تولید کننده ماده ضدعفونی کننده داریم و به هر یک توجه ویژه داشتیم. ما ۷۰ تولید کننده مواد شوبنده داریم. تنها مشکل ما ماسک بود که تصمیم وزارت بهداشت توزیع رایگان آن بین دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

او گفت: بسیاری از واحد‌های تولیدی خطوط تولید خود را برای تولید اقلام مورد نیاز مردم تغییر داده و ظرفیت تولید خود را افزایش داده‌اند؛ حتی برخی از آن‌ها انگیزه برای توزیع رایگان دارند. واحد‌های تولیدی هر مشکلی که دارند با ما در میان گذاشته و در کم‌ترین زمان وارد خواهیم کرد.
رحمانی بیان کرد: تشکیل صف با افزایش مراجعه موضوعی طبیعی است؛ تولید شوینده و ضدعفونی کننده ۲ برابر و فعالیت کارخانجات ۳ شیفته شده است. مردم هم باید همراه بوده و به هم کمک کنند. حتی مجوز واردات ماسک صادر شده و از طریق بانک مرکزی ارز آن را تامین خواهیم کرد. بازرس مقیم برای واحد‌های تولیدی در نظر گرفته شده است و به دنبال کنترل دقیق تولید هستیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • بهلول
    0

    اگر مردى كنترل كنيد.فقط صحبت نكنيدِ