همه تحمل کنند و ماسک بزنند
عضو کمیته کشوری بیماری های عفونی وزارت بهداشت می گوید بالا رفتن سفرد و تردد بین شهری در افزایش دوباره شیوع کرونا در کشور تاثیرگذار بوده است.
مینو محرز عضو کمیته کشوری بیماری های عفونی وزارت بهداشت که مهمان برنامه رادیویی تهران کلینک شده بود، در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش یافتن دوباره سرعت شیوع کرونا در ایران، الان در چه وضعیتی قرار داریم، گفت: وقتی در تعطیلات همه به سفر می روند این اتفاق میفتد چون تنها چیزی که در دنیا بر کاهش روند شیوع این بیماری تاثیر داشته، فاصله گذاری فیزیکی بوده است. زمانی که مردم به سفر می روند هم بیماری را جابجا می کنند و از نقطه به نقطه دیگر می برند، هم از مقصد سفر بیماری را به مبداء می آورند. می دانیم که مردم خسته شده اند ولی چون هنوز واکسن و درمانی مؤثری نداریم بنابراین مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
وی افزود: در هر صورت ممکن است کاملا سالم باشیم و ندانیم که حامل ویروس هستیم، هرچند که الان در برخی مقالات تاکید شده کسی که ناقل است خیلی انتقال نمی دهد مگر اینکه علایم داشته باشد ولی بعضی ها علایم خفیف دارند و نمی دانند.
محرز در پاسخ به این سوال که برخی سفر خود را اینگونه توجیه می کنند که از خانه ای به خانه دیگر می روند و توقف ندارند یا در اجتماعات حضور نمی یابند، چطور باید خطرناک بودن سفر در شرایط فعلی را برای مردم درونی کرد، گفت: اگر از خانه ای به خانه دیگر می روند پس آن هم آدم در کنار دریا چه کسانی بودند؟ خواهش من این است که با اینکه در گرما سخت است اما همه تحمل کنند و حتما ماسک بزنند. دلیل اینکه توانستند این بیماری را در دنیا کنترل کنند این بود که تمام سفرها را متوقف کردند. ما در رفت و آمد به اینور و آنور این بیماری را انتقال می دهیم. مثلا در شهرهایی که کنترل شده بود و مسافر به آنجا رفته بود، بیماری دوباره شروع شده است.
عضو کمیته کشوری بیماری های عفونی وزارت بهداشت تاکید کرد: یکسری کارها را دولت ها انجام می دهند. دولت مجبور است یکسری از مشاغل را به دلیل مشکلات اقتصادی باز کنند اما من که می توانم رعایت کنم، مثلا به رستوران نروم که بخواهم یک ساعت بدون ماسک در رستوران بنشینم و یک شخص دیگری هم کنار من در آن فضا بنشیند، چون بر اثر حرف زدن هم امکان انتقال این بیماری وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی مردم تلقی می کنند بازگشایی ها به معنای عادی شدن شرایط است، گفت: وزارت بهداشت و تمام کسانی که در کمیته هستند بارها گفته اند که جایی را باز نکنید.
محرز گفت: ماسک در عدم انتقال خیلی تاثیر دارد، بنابراین زمانی که بیرون می روید حتما ماسک بزنید. مثلا در مورد سینما، اگر من به سینما نروم و در خانه از تلویزیون برنامه ای را ببینم چه اتفاقی میفتد؟
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر یکسری از مشاغل باید اجبارا باز شوند، توصیه من به مردم این است که شما رعایت کنید و به جاهای پرجمعیت مراجعه نکنید. با رعایت فاصله گذاری فیزیکی توانستند بیماری را در تمام دنیا کنترل کنند، این ما هستیم که بیرون می رویم و هرشب در پارکها می بینیم که خانواده ها دور هم نشسته اند وقلیون می کشند و کباب درست می کنند. اگر این کارها را نکنیم و تحمل کنیم می توانیم از شیوع این بیماری بکاهیم.
منبع: خبرآنلاین
70
چرا دانشگاههای علوم پزشکی را باز کردید و نزاشتید بچه های مردم در محل سکونتشان ادامه بدهند و شرایط را فراهم نکردید که درشهرخودشان بمانند که نیاز به خوابگاه نباشد و این چه یک بام و دو هواست رسانه محترم ترابخدا به این خانم محرز بفرمائید که کمیته کورنا یک تصمیم خوب بگیرند که ما خانواده ها ی این دانشجویان دلهره ونگرانی نداشته باشیم