زنان باردار مستعد ابتلا به ویروس کرونا نیستند
تأثیر بیماری کرونا بر زنان باردار یا نوزادان آنها چندان شدید نیست، اما زنان باردار در برابر ویروسهای تنفسی آسیبپذیرتر از باقی افرادند.
یک متخصص تغذیه گفت: با گذشت ماهها از ویروس کرونا همچنان سوالاتی در ذهن زنان باردار درمورد شرایط بارداری وجود دارد که رفع نشده است. خیلی از زنان باردار همچنان ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا را دارند.
فرزانه خداییمنش افزود: تأثیر این بیماری بر زنان باردار یا نوزادان آنها چندان شدید نیست، اما زنان باردار در برابر ویروسهای تنفسی از جمله مِرس و سارس، که ویروس تازهٔ کرونا هم شبیه آنهاست، آسیبپذیرتر از باقی افرادند.
خداییمنش گفت: یکی از عواملی که موجب میشود خانمهای باردار بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا باشند این است که خانمهای باردار در این دوران دچار ضعف سیستم ایمنی بیشتری هستند بنابراین باید بیشتر به راهکارهای پیشگیرانه توجه کنند. او یادآوری کرد: زنان باردار با دیدن علائم خفیف باید فورا آزمایش شده و تست غربالگری بدهند، البته سرعت در انجام این کار بستگی به وضعیت سفید و قرمز بودن محل سکونت مادر باردار دارد. اگر مبتلا به کووید-۱۹ باشند، ممکن است به مراقبتهای ویژه تری نیاز داشته باشند. متخصص تغذیه بیان کرد: زنان بارداری که علائم خفیفی از ویروس کرونا دارند باید دست کم برای ۱۴ روز خود را در خانه قرنطینه کنند.
در این مدت قرنطینه ویزیتهای معمول بارداری هم لغو خواهد شد و با تماس تلفنی دستورات لازم را از پزشک مربوطه دریافت میکنند. او افزود: خطر انتقال ویروس کرونا از مادر آلوده به جنین کم است، اما گزارشهایی هم وجود دارد که نشان میدهند نوزادان مادران مبتلا به کووید-۱۹ پادتن یا آنتیبادیهای خاص ویروس کرونا را در خون خود دارند که این موضوع نشان میدهد که ممکن است درون رحم در معرض ویروس باشند. خدایی منش گفت: لازم است دادههای بیشتری در این باره جمع آوری کنیم تا میزان واقعی خطر انتقال کرونا از مادر به نوزاد معلوم شود. زیرا نگرانیهایی درباره این شیوه انتقال و عوارض بالقوه آن از جمله نقایص هنگام تولد، ابتلای زودرس نوزاد به کووید-۱۹ و سایر عوارض وجود دارد. او افزود: زنان باردار برای کاهش خطر عفونت با ویروس کرونا باید فاصلهگیری اجتماعی را رعایت کرده، در خانه بمانند و از تجمعهای عمومی دوری کنند. خدایی منش تصریح کرد: پدر و مادری که در انتظار به دنیا آمدن فرزند خود هستند، باید برای چندین ماه در خانه ماندن، خود را آماده کنند. باید مقداری غذا، داروهای رایج مانند استامینوفن، دماسنج و سایر اقلام بهداشتی مانند صابون، مواد شوینده و دستمالهای کاغذی را در خانه داشته باشند. در صورت امکان، به جای رفتن به بازار و فروشگاهها که مردم در آنها جمع میشوند، از سرویسهای تحویل به منزل استفاده کنند.
70
کرونا باعث کنترل جمعیت میشود. دیگر باید فکر سلامتی خودشان باشند تا بچه دار شدن....