راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آرتروز

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص انواع آرتروز و روش‌های درمانی این بیماری توضیحاتی ارائه داد و بر لزوم پیشگیری از این عارضه تاکید کرد.

راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آرتروز

دکتر رضا زندی با اشاره به اینکه آرتروز در دو دسته کلی اولیه و ثانویه تعریف می‌شود، گفت: آرتروز اولیه بدون هیچ علت خاصی، با افزایش سن، وجود سابقه خانوادگی و زمینه ژنتیکی یا بلند کردن اجسام سنگین ایجاد می‌شود و تمام مفاصل بدن را درگیر می‌کند.

این فلوشیپ جراحی هیپ و لگن افزود: آرتروز ثانویه به علت وجود یک عارضه مادرزادی، روماتیسم یا شکستگی در مفصل ایجاد می‌شود، البته آرتروز اولیه و به دنبال آن آرتروز زانو بسیار شایع است، چراکه بیشترین فشار به این مفصل وارد می‌شود.

این متخصص ارتوپدی در خصوص اقدامات پیشگیرانه این عارضه شایع، عنوان کرد: کاهش وزن، تغییر در نحوه نشستن، استفاده از هر دو توالت فرنگی و ایرانی، بلند نکردن اجسام سنگین نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به آرتروز اولیه دارد. این اقدامات در مواقعی که بیماری در مراحل اولیه قرار دارد و بیمار درد غیرقابل تحملی ندارد، به عنوان راه درمانی نیز مطرح می‌شود. آب درمانی، ورزش های سبک، روش‌های دارویی، روش PRP و در برخی مواقع جراحی تعویض مفصل از دیگر روش‌های درمانی مطرح است.

فلوشیپ جراحی هیپ و لگن بر اهمیت انتخاب روش درمانی متناسب با علائم تاکید کرد و گفت: تعویض مفصل هیپ به عنوان بهترین عمل قرن شناخته شده، چراکه بیمار را به زندگی عادی برمی گرداند. البته معمولا آخرین انتخاب جراحی است و تا حدامکان سعی می‌شود عارضه را به کمک تغییر سبک زندگی و انجام ورزش‌های ساده رفع کرد.

وی ادامه داد: برخی اوقات بیمار به علت مصرف داروهای متعدد یا ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت و پوکی استخوان، دچار تخریب مفصل می‌شود. از طرفی فرد به علت داشتن درد زیاد نمی‌تواند فشاری به مفصل خود وارد کند و تحرکی ندارد، همین امر نیز باعث بروز چاقی، دیابت و فشار خون و در نهایت تخریب مفصل می‌شود.

زندی در پایان تاثیرگذاری جراحی تعویض لگن را چشمگیرتر از عوارض آن اعلام کرد و افزود: هر اقدامی باید در زمان مناسب انجام شود و پیش از بروز هر مشکلی باید پیشگیری را مورد توجه قرار داد.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید