دنبال دارویی هستیم که بتواند مرگ بیماران را در بخش مراقبتهای ویژه کم کند
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تهران تصریح کرد: هر روش درمانی و داروی گیاهی و شیمیایی برای تایید اثربخشی بر کرونا باید مبتنی بر شواهد و مدارک علمی باشد.
مصطفی قانعی روز چهارشنبه افزود: هر داروی گیاهی یا شیمیایی برای تایید اثربخشی بر کرونا باید شواهد علمی کافی ارائه کند، در مورد داروهای گیاهی مطرح شده، مطالعات و شواهد علمی کافی ارائه نشد و باید شواهد علمی کافی ارائه کنند.
وی ادامه داد: در مورد داروهای گیاهی که اخیرا برای کرونا مطرح شده، مطالعه وسیعی که نشان دهد در چه مرحله ای از بیماری، چه اثری دارند، ندیدیم، البته در کمیته علمی بررسی و اشکالات آن ذکر شد و باید اشکالات آن را رفع کنند.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: بیماری کووید۱۹ به طور کلی چهار مرحله دارد، اول زمانی که فقط ویروس در بدن هست اما فرد شکایتی ندارد، دوم زمانی که فرد به علت وجود ویروس شکایت هایی از درد، تب یا علایم دیگر دارد، مرحله سوم زمانی است ریه درگیر و متورم می شود و چهارم زمانی که بیمار وارد فاز بحرانی می شود و کارش به بخش مراقبت ویژه می کشد.
قانعی گفت: هر کدام از این مراحل هم چند بخش دارد و ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد، در بخش مراقبت های ویژه هم همین طور است و ممکن است فقط یک ارگان یا همه ارگانهای بدن را درگیر کند.
وی ادامه داد: هر کسی که ادعای درمانی می کند باید مشخص کند، داروی او در چه مرحله ای چه اثری دارد. اگر کسی بگوید داروی من باعث بهبود کرونا می شود این یک حرف کلی است و در جامعه پزشکی کلی گویی پذیرفته نیست.
قانعی گفت: ممکن است یک نفر ادعا کند داروی او مانع تکثیر ویروس می شود، یا برخی علایم بیماری را بهبود می دهد، یا التهاب ریه را بهتر می کند یا در آی سی یو مانع مرگ می شود. داروهای شیمیایی یا گیاهی یا هر داروی دیگر فرقی نمی کند، هر دارو یا روش درمانی برای اینکه تایید شود باید مشخص کند در کدام مرحله بیماری اثر دارد و برای این کار حتما آن دارو باید به یک گروه حداقل ۳۰۰ نفره داده باشد و یک گروه شاهد هم داشته باشد، بیماران باید تصادفی انتخاب شوند و فرد در انتخاب بیماران هیچ نقشی نداشته باشد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: اگر در مطالعه بین گروه بیماران تحت دارو و گروه شاهد تفاوتی دیده شد، معلوم می شود که دارو اثر دارد. باید مشخص شود که دارو کجا امتحان خود را پس داده، کجا کد اخلاق گرفته، کجا نتایج آن منتشر شده و در چه مجمع علمی بیان شده است. هر دارویی اگر این ساز و کار را داشته باشد هیچ پزشک و هیچ فردی مانع استفاده از آن نمی شود و همه می خواهند بیماران بهبود پیدا کنند.چه دارو شیمیایی باشد و چه گیاهی.
قانعی گفت: چالش مهم اکنون این است که مرگ بیماران را در آی سی یو کم کنیم و به دنبال دارویی هستیم که بتواند مرگ بیماران را در بخش مراقبت های ویژه کم کند.در بقیه موارد مشکل جدی نداریم. اگر کسی در این زمینه به روش علمی کاری کند کار بزرگی کرده است.
چندی پیش، سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی برای بهبود علایم کووید۱۹ از کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو مصوبه گرفتند. دو مورد آنها ( اسپری دهانی PHR ۱۶۰ و شربت موکوزیف) توانستند مجوز تولید موقت ۶ ماهه را اخذ کنند و وارد بازار شدند و دو داروی دیگر هنوز مجوز تولید نگرفته اند.
کیانوش جهانپور افزود: هنوز هیچکدام از این داروها به عنوان داروهای تایید شده در درمان کرونا مطرح نیستند و به طور کلی در دنیا هنوز هیچ داروی اختصاصی برای درمان کرونا تایید نشده است و باید مراحل بررسی بیشتر را طی کنند.
منبع: ایرنا
70
جناب قانعی براستی شما که عقل کل هستید و فرمایشات ممتاز بر زبان جاری می سازید داروهای وارداتی از کشورهای بهشت برینتان را خودتان بررسی کرده اید که مراحل علمی را طی کرده یا خیر ؟ که قطعا چنین کاری نکرده اید و فقط از اربابان پول و ثروت و مافیای اقتصاد پزشکی و دارویی فرمان می برید و داروهای اغلب بی تاثیر و گاها پر ایراد و مضر را روی هموطنانتان آزمایش می کنید نمونه اش داروهایی که پس از سالها استفاده مردود اعلام می شوند یک زره از غرور کاذبتان پایین بیایید و داروهای سنتی و اسلامی گیاهی را که مضر هم نیستند به کار بگیرید حداقل روی آن وقت بگذارید و به قول خوتان علمی اش کنید
کلا عقل در بدن نباشد جان در عذاب است چینی ها اسفند ماه هدیه دارویی ژاپنی ها را برای ما اوردند خود چینی ها و هم ژاپنی ها با این دارو ظرف یک هفته خوب میشدند اینقدر این دکتر ها و وزارت بهداشت ایران خودخواه هست که میگه من خودم باید دارو بسازم حالا روزی هزار نفرجلو چشمشون میمیرند اما الا و بلا حرف حرف اینهاست بسه اینهمه حماقت دارو را به مردم بدهید نمیزند پول یک میلیارد یورو دارو که رهبر اجازه برداشت از صندوق را داد چیکارش کردید
شواهد چجوري بدست مياد؟ جز با آزمايش و پژوهش! آيا منتظريد تا كشورهاي ديگر پژوهش كنند و شواهد را بدست شما بدهند؟ علم و علمي يعني چه؟ جناب ما در تفكر مشكل داريم، در علوم انساني و اثراتش را در همه زمينه ها بويژه در پزشكي شاهديم. در فصل ٢٠ از كتاب اوستا آمده: ثريتا(نخستين پزشك ايراني) براي درمان به جستجو پرداخت...! دقت كنيد به جستجو پرداخت! شما نيز جستجو كنيد همانگونه كه ديگر كشورها جستجو مي كنند! ديروز خبرگزاري مهر از دو پژوهش گياهي از كشوز آلمان و صربستان بر ضد كرونا خبر داده بود! مريم گلي، نعناع، انار. خب شما چه كرده ايد؟ ما مشكل تفكري داريم...
دنبال دارویی هستید ....؟! آخه این چه نحوه صحبت کردن یک مسئول کشوریست ؟ جای تاسف دارد که یک مشت بیسواد بر مسند هستند و حتی حرف زدن هم بلد نیستند.