عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی:
دوام و ایمنی واکسن کرونا حداقل سه ماه است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: مطالعات بیانگر این واقعیت است که واکسن کرونا حداقل سه ماه یا یک فصل ماندگاری و اثربخشی دارد.
دکتر محمدرضا هاشمیان افزود: واکسن هایی که مورد آزمایش انسانی قرار گرفته اند نیز حداقل تا ٦ ماه برگشت به بیماری گزارش نشده است.
وی اطلاع رسانی صحیح و تلاش برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: سطح اطلاعات و سواد جامعه نسبت به واکسیناسیون، نحوه تاثیرگذاری و اثرات مطلوب آن باید ارتقا یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی با یادآوری این که لازم است منافع مردم، دولت ها و بخش های درمانی درمورد واکسن، شفاف و به درستی تبیین شود، خاطرنشان کرد: به طور معمول مردم دنیا در آرامش خاطرکامل واکسینه می شوند نه در دلهره و اضطراب.
هاشمیان با تاکید بر این که بسیاری از مردم نسبت به استفاده از واکسن نگران هستند، ادامه داد: باید با آموزش های موثر و اطلاع رسانی صحیح اطمینان خاطر بیشتری برای عموم مردم مبنی بر واکسینه شدن ایجاد شود.
وی واکسیناسیون به ویژه در برابر کرونا ضروت دارد و باید هر چه زودتر شرایط برای این مهم تسهیل شود.
وی تصریح کرد امیدواریم سایه تلخ تحریم ها در مورد دارو، توزیع و ورود واکسن موثرکرونا تاثیر چندانی نداشته باشد و هر چه سریع تر مردم در برابر این ویروس واکسینه شوند.
فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با بیان این که کرونا شرایط دشوار و پر درد و رنجی را در دنیا ایجاد کرد، اظهار امیدواری کرد که با ورود واکسن به کشور زمستان گرمی را تجربه و بهار دل انگیزی را آغاز کنیم.
هاشمیان در بخش دیگری با بیان این که هیچ مبتلای به کرونا چنانچه وارد فاز سخت بیماری شود، قطعا و صرفا با یک دارو درمان نمی شود، تاکید کرد: فرآیند درمان با مجموعه ای از مداخلات درمانی و بهداشتی انجام می شود و صرفا یک دارو نمی تواند نجات دهنده باشد.
وی توضیح داد: بیشترتجارب ناموفق درمانی مواردی هستند که یا بیماران خیلی دیر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و یا از بخش های بستری دیر به بخش های مراقبت ویژه ارجاع داده شده اند.
هاشمیان با تاکید بر این که درمان بیماران بدحال کرونایی در آی سی یو ها موثرتراست تاکید کرد: بیماران نباید فقط با حال عمومی وخیم به آی سی یوها منتقل می شوند.
وی با یادآوری این که کووید ۱۹ با مجموعه ای از حملات ویروسی فرد را درگیر می کند، گفت: عارضه های خطرناک این بیماری همچنان درگیری ریه، کلیه، سیستم خونی و عوارض نورولوژی است.
این استاد دانشگاه رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را تا زمان دسترسی به دارو یا واکسن قطعی برای مهارکرونا را خواستار شد.
فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه دانشگاه با اشاره به این که هیچ مبتلا به کرونایی چنانچه وارد فاز سخت بیماری شود، قطعا و صرفا با یک دارو درمان نمی شود، گفت: فرآیند درمان مجموعه ای از مداخلات درمانی و بهداشتی است و صرفا یک دارو نمی تواند نجات دهنده باشد.
هاشمیان با تاکید بر این که هر دارو یا واکسنی علاوه بر فواید فراونی که دارد ممکن است عوارضی هم در پی داشته باشد اظهار داشت: عارضه نادر بیماری های عصبی و عضلانی می تواند یکی از مضرات واکسن آنفلوآنزا باشد.
وی با بیان این که عوارض واکسن آنفلوآنزا بسیار نادر و محدود است، افزود: در مورد واکسن های جدید تقریبا هیچ گزارشی در کشورمبنی بر ایجاد عارضه جدی ارائه نشده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این سال گذشته ویروس آنفلوآنزا، مرگ و میر فراوانی به همراه داشت، از کاهش موارد ابتلا امسال در سراسر دنیا خبر داد.
منبع: ایسنا
70