دکتر علیرضا زالی:
گروههای فرودست اجتماعی؛ قربانیان خطوط اول کرونا/ آمار متوسط مرگ ومیرهای کرونایی درتهران 1.4درصد
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران تراکم بالای جمعیت معتادان متجاهر را یکی از نقاط حساس شهر تهران بیان کرد و گفت: مهار کرونا و قطع زنجیره بیماری در تهران به دلیل تکدی گران، زباله گردان و کودکان کار، دشوار است.
دکتر علیرضا زالی در نشست بررسی پیامدهای اجتماعی ناشی از همه گیری کووید با بیان اینکه کرونا دارای ابعاد سیاسی و اجتماعی است و استمرار آن امواج جدیدی از تغییرات اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی را رقم زده است، یکی از مهمترین ابعاد پیچیده این ویروس را ابعاد مختلف روان شناختی و اجتماعی کرونا ذکر کرد و افزود: هر کشوری در تناسب با اقلیم فرهنگی و اجتماعی رویکردهای مختلفی برای مقابله با این ویروس دارد.
وی با اشاره به تغییر دهک های اجتماعی و خطر به چالش کشیده شدن عدالت اجتماعی و اقتصادی در برخی مشاغل را در پاندمی کرونا، اختلال در برخی مشاغل، کم اشتغالی، بیکاری، گسترش فقر و به طور کلی ایجاد ناهمگونی متوازن را از پدیدههای ناشی از کرونا بیان کرد.
به گفته فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در فرآیندهای زیستی که یکی از مشکلات ناشی از اپیدمی کروناست باید الگوهای سبک زندگی سالم بیش از پیش مورد توجه باشد.
زالی این را هم گفت که گروههای فرودست اجتماعی، نقاط آسیب پذیر کرونا هستند و این گروهها قربانیان خطوط اول کرونا هستند.
مشاغل غیررسمی، سکونت های غیر رسمی، حاشیه نشینی، جمعیت شناور در شهرهای مختلف کشور، تفاوت های مهم برخورداری در استانها و نحوه توزیع سرانه بهداشتی، درمانی و اقتصادی از دیگر موارد کمک کننده به بحران کرونا بود که زالی به آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه چگالی بالای تهران این کلان شهر را با مشکلاتی در مهار کرونا مواجه کرده در این باره اضافه کرد: به طور مثال منطقه بهارستان و یا تهرانپارس تهران از متراکم ترین محلات کشور است. در عین حال روزانه یک میلیون جمعیت سیال وارد کلان شهر تهران می شوند، بدیهی است که تعداد زیادی از این افراد از گستره بحث های بهداشتی و روانی به دور هستند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه با بیان اینکه شرایط متفاوت اقتصادی تهران نیز مهار کرونا را دشوارتر کرده اظهار کرد: وضعیت اقتصادی و اجتماعی در مناطق ۲۲ گانه تهران نامتوازن است.
وی به پدیده حاشیه نشینی اشاره کرد که شهر تهران را احاطه کرده است و در این باره اظهار کرد: شتاب شهرنشینی و صنعتی شدن فراتر از آهنگ و ریتم اجتماعی است این مهم باعث شده تهران با رشد نامتقارن در برخی حوزه ها روبه رو شود.
زالی با اشاره به اینکه سکونت گاه های غیررسمی در تهران به ۱۵ درصد رسیده تاکید کرد: تقریبا مشابه این پدیده اجتماعی در کالبد هیچ نقطه ای از کشور نیست.
وی در ادامه تراکم بالای جمعیت معتادان متجاهر را یکی دیگر از نقاط حساس شهر تهران ذکر کرد و ادامه داد: مهار کرونا و قطع زنجیره بیماری در تهران به دلیل تکدی گران ، زباله گردان و کودکان کار، کار دشواری است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در بخش دیگری شیوع گسترده ویروس کرونا در تهران را یادآور شد و گفت: تهران گرانیگاه اقتصاد کشور است به شکلی که ۲۵ درصد ازدرآمد ناخالص ملی و ۵۲ درصد از مالیات ها در تهران حاصل می شود این مهم می تواند تهران را با مشکلاتی روبه رو کند.
وی در خاتمه کاهش تاب آوری خانواده ها افزایش الگوی اضطرابی در پی قرنطینه های طولانی را یکی دیگر از مشکلات کووید ۱۹ بیان و اظهار امیدواری کرد که با تعامل بین سازمان ها و تمهیدات لازم مشکلات ناشی از کرونا کاهش یابد.
آمار متوسط مرگ و میرهای کرونایی در تهران 1.4 درصد
دکتر زالی در ادامه از رشادت های کادر درمان و بهداشت کشورقدردانیکرد وگفت: رشادت های مدافعان سلامت در دوران کرونا جایگاه ممتاز اجتماعی تاریخی را برای کشور رقم زد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه ۹۲ درصد ازکانونهای اجتماع معتادان متجاهر در استان تهران از شیوع پاندمی تاکنون ساماندهی شده، گفت: تا کنون برخی از کمپ های معتادین بیش از سه بار مورد غربالگری قرار گرفته اند.
آمار 6 درصدی مرگ و میر در آسایشگاههای سالمندان تهران
دکتر زالی از حمایت همه جانبه گروههای بهداشت و روان و مراقبان سلامت در حوزه سلامت روان در دوان کرونا خبر داد و افزود: با توجه به این که بالاترین میزان آسایشگاههای سالمندان مربوط به تهران است، آمار مرگ و میر این مراکز به پایینتر از ۶ درصد رسیده که این مهم رکورد جهانی تلقی می شود.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در ادامه با بیان این که آزادی زندانیان در تهران بیسابقه و عدد قابل توجهی بوده است، به امنیت عمومی حاکم بر زندانها در دوران پاندمی کرونا اشاره کرد و تاکید کرد: مجموعه بهداشت و درمان استان تهران خیلی خوب عمل کردهاند، پایینترین میزان مرگ و میر را در زندانهای استان تهران داریم، بالاترین میزان غربالگری را در این مراکز داریم. زندانیان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای دانشگاهی خدمات منحصربفرد درمانی و بهداشتی را بدون هیچ معطلی و در کمترین بازه زمانی و بالاترین کیفیت دریافت کردند.
دکتر زالی با بیان این که از آغاز شیوع کرونا تا به امروز یک میلیون و صد هزار خانوار بسته های حمایتی دریافت کرده اند گفت: این حمایتها کاملا با شناسایی و رعایت اصول کرامت انسانی انجام شده است.
دکتر زالی با بیان این که محله محوری و همبستگی اجتماعی در تهران با شیوع کرونا در حال شکل گیری است، ادامه داد: امروز بازگشت به هویت محلات در تار و پود تهران موج میزند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در خاتمه با بیان این که آمار متوسط مرگ و میر در تهران از ابتدای اسفند تا کنون در بیمارانی که به بخش درمانی مراجعه کردهاند، 2.45 درصد بوده است، گفت: اگر تمام مراجعین را از جمله بخشهای سرپایی درمانی و بهداشتی را تواما باهم در نظر بگیریم این عدد به 1.4 میرسد که نشان می دهد این آمار در استان و شهر تهران از متوسط کشوری پایینتر است. این درحالیست که پیچیده ترین بیماران در تهران هستند و ۱۰۸ بیمارستان در تهران درگیر فرآیند درمان مبتلایان به کرونا خدمت رسانی می کنند.
منبع: ایسنا
70
تا زمانی که قبول نکنیم ما آدما داریم حق و ناحق میکنیم حق خوری میکنیم حلال وبا حروم باهم می خوریم وخدارا هم فراموش کردیم واز خدا هم اون جوری که باید کمک نمی خواهیم خدا مارا به خودمون واگذار میکنه خلاص