رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور به یک سوم کاهش یافته است

یک متخصص با تاکید بر اینکه رقم مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور ما با رقم استاندارد جهانی همخوانی دارد، گفت: میزان بقای ۵ ساله بیماران مبتلا به سرطان در کشور به ۸۳ درصد و میزان بقای ۱۰ ساله به ۷۵ درصد  ارتقا یافته است.

مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور به یک سوم کاهش یافته است

دکتر محمداسماعیل اکبری با بیان اینکه حدود ۲۰۰ نوع سرطان در جهان ثبت شده است، عنوان کرد: با این حال شایع‌ترین سرطان‌ها ۱۰ مورد است که در کشور ما و سایر کشورها گزارش می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شاخص مهم نشان دهنده پیشرفت کشورها در زمینه درمان سرطان یعنی شاخص "نسبت مرگ به بروز سرطان"، اظهار کرد: این رقم ۱۰ سال پیش در کشور ما حدود ۶۰ درصد بود؛ یعنی از هر ۱۰۰ نفر مبتلا به سرطان ۶۰ نفر فوت می‌کردند ولی در مقاله‌ای که اخیرا به چاپ رسیده این رقم به حدود ۳۱.۵ درصد ارتقا یافته یعنی از هر ۱۰۰ بیمار سرطانی حدود ۳۱.۵ نفر فوت می‌کنند یعنی به یک سوم کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: این تحقیقات در بازه‌های زمانی ۱۰ ساله انجام می‌شود و بر اساس نتایج آن رقم مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور ما با رقم استاندارد جهانی همخوانی دارد، یعنی شاخص "مرگ به بروز" معادل شاخص‌های بین المللی است.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مهمترین علل این دستاورد بزرگ، توضیح داد: تشخیص زودرس به علت توزیع مناسب امکانات تشخیصی در سراسر کشور، ارتقاء سواد سلامت و سواد اجتماعی مردم و همچنین افزایش سطح امکانات درمانی از جمله امکانات جراحی، رادیوتراپی و غیره برخی از علل این مساله است.

اکبری در بخش بعدی با اشاره به دستاورد بزرگ بعدی کشور در زمینه درمان سرطان، به مطالعات گسترده کشور در سطح ملی اشاره کرد و گفت: درمان سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در سطح جهان به عنوان مولفه و شاخص بین المللی درمان سرطان در دنیا محسوب می‌شود، بر همین اساس اخیرا نتایج ۲ مطالعه در رابطه با درمان سرطان پستان در سطح ملی و در سطح بیماران مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شد که نتایج بسیار خوبی به دنبال دارد.

وی با اشاره به نتایج مطالعه ۱۰ ساله صورت گرفته در سطح کشوری، گفت: بر اساس نتایج این مطالعه در ۱۰ سال پیش میزان بقای ۵ ساله بیماران مبتلا به سرطان حدود ۷۱ درصد و بقای ۱۰ ساله ۶۳ درصد بود که این رقم الان به ۸۳ درصد میزان بقای پنج ساله و ۷۵ درصد میزان بقای ۱۰ ساله ارتقا یافته است.

اکبری در ادامه با اشاره به نتایج مطالعه صورت گرفته در خصوص درمان بیماران مرکز تحقیقات سرطان نیز مطرح کرد: بر اساس این مطالعه که در بازه زمانی ۲۷ ساله انجام شده میزان بقای ۵ ساله بیماران به ۹۰ درصد و بقای ۱۰ ساله به ۸۳ درصد و میزان بقای ۱۵ ساله به ۷۵ درصد رسیده است. به عبارت دیگر می‌توان اعلام کرد که ۷۵ درصد بیماران این مرکز علاج می شوند.

رییس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه این نتایج دستاورد بسیار بزرگی محسوب می‌شود، گفت: مساله مهم اینجاست که ما سرطان پستان را به دلیل نبود سیستم‌های مناسب غربالگری در مراحل پیشرفته شناسایی و درمان می‌کنیم یعنی۳۳ درصد در مرحله ۳ بالینی شناسایی می‌شوند، در حالیکه در اکثر کشورهای غربی ۲۵ درصد سرطان‌ها در مرحله صفر بالینی شناسایی می‌شود.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید