تزریق دوز اول واکسن آسترازنکا مرگ و میر ناشی از کرونا را ۸۰ درصد کاهش میدهد
اطلاعات ناشی از واکسیناسیون در انگلیس نشان میدهد تزریق دوز اول واکسن آسترازنکا مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را تا ۸۰ درصد کاهش میدهد؛ این در حالی است که اثربخشی تزریق ۲ دوز کامل واکسن فایزر ۹۷ درصد است.
این گزارشها انگیزه انگلیس را برای شدت بخشیدن به برنامه واکسیناسیون کرونای خود افزایش داد؛ چراکه دادههای بیشتری از جهان واقعی نشان میدهد واکسنهای کرونا جان هزاران نفر را نجات میدهد.
تجزیه و تحلیل سازمان بهداشت عمومی انگلیس نشان داد یک دوز واکسن آسترازنکا خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کرونا را حدود ۸۰ درصد کاهش میدهد. این در حالی است که بر اساس محاسبه دانشگاهیان تزریق دو دوز کامل واکسن فایزر این احتمال را حدود ۹۷ درصد کاهش میدهد.
مت هانکوک، وزیر بهداشت انگلیس، با استقبال از این دادهها گفت: این شواهد «روشن» است، واکسنهای کرونا از مردم در برابر «این بیماری وحشتناک» محافظت میکند. سازمان بهداشت عمومی انگلیس تخمین میزند که تاکنون جان حداقل ۱۰ هزار نفر به واسطه این برنامه واکسیناسیون نجات یافته باشند.
مشخص شده است که با تزریق ٢ دوز واکسن به بیش از ۹۵ درصد مردم، از آنها در برابر ابتلا به عفونت کووید-۱۹، موارد شدید این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن محافظت می شود. اولین ارزیابی از یک برنامه واکسیناسیون ملی نشان داد که موارد ابتلا به کرونا زمانی که مردم دو دوز واکسن کرونای شرکت فایزر را دریافت کردند، نسبت به زمان آغاز قرنطینه به شدت افت کرد.
همچنین پس از تزریق ٢ دوز واکسن، میزان عفونت ها و موارد بستری در بیمارستان در سنین بالای ۶۵ سال به سرعت کاهش یافت و مهم تر این که این روند در افراد جوان تر نیز ادامه داشت که این موضوع نشان می دهد این واکسن در متوقف کردن گسترش کلی به شدت موثر است.
کارشناسان گفتند: این یافته ها نشان می دهد که تزریق واکسن های کرونا می توانند منجر به ایجاد مصونیت گروهی شود و در صورتی که این واکسن ها به اندازه کافی تزریق شوند، اجرای تدابیر قرنطینه در آینده غیرضروری است.
رییس تیم اسپکتور متخصص اپیدمیولوژی از «کالج کینگ لندن» گفت: شکی ندارد که واکسیناسیون کرونا عامل کاهش سریع شیوع این بیماری در انگلیس بوده است.
اکنون از هر سه بزرگسال انگلیسی یک نفر - یعنی تقریبا ۱۸ میلیون انگلیسی- واکسن کامل کرونا را دریافت کرده اند و ۱۰۰ هزار و ۶۲۶ نفر دیگر اولین دوز واکسن خود را دریافت کردند که در مجموع شمار افرادی که اولین دوز واکسن خود را در انگلیس دریافت کرده اند به ۳۵.۴۷ میلیون نفر رسیده اند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.
منبع: ایرنا
70
پشت گوشامون مخملیه