رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت اعلام کرد

۷۰ هزار مبتلا به ام‌اس در ایران / افزایش شیوع بیماری در مناطق شهری در کشور

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در حوزه بیماری ام اس، گفت: طی دهه‌های اخیر شیوع بیماری ام‌اس در کشور به خصوص در مناطق شهری افزایش یافته است.

۷۰ هزار مبتلا به ام‌اس در ایران / افزایش شیوع بیماری در مناطق شهری در کشور

دکتر مهدی شادنوش با اشاره به وضعیت بیماران ام اس در کشور، گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه بیماران خاص معاونت درمان وزارت بهداشت تا امروز تعداد ۷۰۰۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در کشور برآورد شده است.

شیوع ام‌اس در زنان بیش از مردان بیشترین سن ابتلا به ام‌اس

وی با بیان اینکه شیوع بیماری ام‌اس همچنان با نسبتی ۲.۵ برابری در زنان بیش از مردان بوده و بیشتر در سنین ۲۰ تا ۴۵ سال است، گفت: متوسط شیوع این بیماری بر اساس آمارهای جهانی به میزان ۱۱۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و میزان بروز آن نیز ۵.۲ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. البته این نسبت در کشورهای مختلف متفاوت است.

میزان شیوع ام‌اس در ایران افزایش شیوع ام‌اس در مناطق شهری ایران

شادنوش ادامه داد: در ایران نیز شیوع ام‌اس معادل ۸۷ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و کشورمان از نظر شیوع ام‌اس در شمار کشورهای با شیوع بالا محسوب می‌شود. در عین حال باید توجه کرد که طی دهه‌های اخیر شیوع بیماری ام‌اس در کشور به خصوص در مناطق شهری افزایش یافته است. این مسئله اهمیت تشخیص و کنترل بیماری در جوانان و میانسالان را با توجه به شیوع متوسط تا بالای این بیماری در کشور نشان می‌دهد.

اضافه شدن سالانه ۵۰۰۰ بیمار به شمار مبتلایان ام‌اس

شادنوش با بیان اینکه به طور متوسط سالانه حدود ۵ هزار بیمار به جمعیت مبتلایان در کشور افزوده می‌شود، اظهار کرد: این بیماری از سال ۱۳۸۴ در کشور در زمره بیماری‌های خاص و مورد حمایت وزارت بهداشت قرار گرفته و اقدامات متعددی برای حمایت از این بیماران انجام شده است. به طوری که سامانه رجستری و سرشماری بیماران ام‌اس در کشور راه‌اندازی شد. همچنین تشکیل کمیته علمی مشورتی برای ترسیم سیاست‌های کلی در امر تشخیص و درمان و توانبخشی بیماران و همچنین کمیته‌های ام اس دانشگاهی جهت تأیید بیماری و رسیدگی به موضوعات در سطح هر دانشگاه علوم پزشکی یکی دیگر از اقدامات مربوط به حوزه بیماران ام‌اس بوده است.

پرداخت فرانشیز سهم بیمار در داروهای داخلی ام اس

وی گفت: تدوین بسته خدمتی متناسب با نیازهای درمانی و دارویی، حمایت از خدمات بسته خدمتی در جهت کاهش بار مالی بیماران، به روزرسانی سالانه سامانه‌ها و بسته خدمتی بیماران ام اس، تدوین استاندارد تشخیصی و درمانی ام اس و ابلاغ آن در سطح کشور، حمایت از داروهای تولید داخل و پرداخت فرانشیز سهم بیمار در داروهای تولید داخلی و تأمین جدیدترین داروهای مورد مصرف بیماران مانند مونوکلونال آنتی بادی با اثربخشی بالا از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در حوزه ام‌اس بوده است.

وی افزود: در عین حال مراکز جامع ارائه خدمات بیماران خاص در ۱۳ مرکز دانشگاهی از قبیل چهار مرکز در تهران و مراکزی در اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، اهواز، کرمان، مازندران، کردستان و کرمانشاه برای ارائه خدمات به بیماران خاص و از جمله بیماران مبتلا به ام‌اس راه‌اندازی شده است. همچنین مراکزی را با عنوان مراکز ارائه خدمات جامع توانبخشی به بیماران ام اس تجهیز و تکمیل کرده‌ایم.

شادنوش از تدوین پروتکل خدمات توانبخشی مورد نیاز بیماران ام اس و ابلاغ سراسری آن خبر داد و گفت: در سال ۱۳۹۹ بابت فرانشیز سهم بیمار در بسته خدمتی ام اس، بالغ بر ۵۸ میلیارد تومان به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور پرداخت شد. در عین حال باید توجه کرد که مهم‌ترین چالش فعلی در حوزه ام اس، بار مالی بالا در خصوص فرانشیز سهم بیمار برای داروهای تخصصی و همچنین هزینه‌های بالای توانبخشی در بیماران ام اس که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند.

واکسیناسیون بیماران ام اس علیه کرونا

شادنوش درباره وضعیت واکسیناسیون بیماران ام‌اس علیه کرونا نیز گفت: تخصیص سهمیه واکسن کرونا به بیماران ام اس در تهران و کلیه شهرها بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی و همکاری انجمن‌های حمایتی این بیماران با معاونت‌های درمان و بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شده و در خصوص اولویت‌بندی و فراخوان بیماران و هدایت‌شان به سمت مراکز منتخب تزریق واکسن نیز اقدامات لازم انجام شده است. باید توجه کرد که واکسیناسیون بیماران ام اس از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده و آمار پوشش واکسیناسیون در این بیماران را نیز بعدا اعلام می‌کنیم.

منبع: ایسنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • حسن
    0

    بیماری ام اس اگر بوقت خود شناسایی و درمان شود می توان امیدوار بود که لااقل فرد بیمار دیگر ناتوانی خود را از دست نمی دهد شاید این نیاز به یک پزشک حاذق مغز و اعصاب باشد که با دادن دارو در همان مراحل اولیه جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد یکی از نکات مهم در این بیماری دادن اعتماد به نفس به بیمار است از طرفی گفته می شود این بیماری دارای زمینه های ژنتیک است

  • همدان
    0

    آقای محترم چرا دروغ تحویل مردم میدهی من همسرم ام اس داردجهت واکسن کرونا به علوم پزشکی همدان معاونت درمان مراجعه کردم خانم مرتصایی مسئول بیماران ام اس است گفت خبر میدهیم یکماه است گذ شته خبری نشده شماره تلفنش ۳۲۵۴۴۴۱ است تماس بگیر ببین چطور رد تماس میدهند .رفتم دفترآقای جلیلی معاونت درمان رئیس دفتر گفت ایشان ارباب رجوع نمیپدیرد ....چرا دروع میگویی به آ ِقای نمکی بگویید بیاید ببیند استانها چطور مردم را سر کار می گذارن

  • حسن
    0

    وقتی جلوی دارو خارجی میگیرن نمیزان بیاد و بیمار سر گردون می کنن چطور می خواهی این بیماری خوب بشه الان خرداد1400 هر جا میرم می گن بیتافرون نیست و نمیزارن داخل کشور بیاد...بزارید مردم خودشون انتخاب کنن دارو ایرانی زیفرون اشغاله...

  • کمیل
    0

    آمار ابتلا به بیماری ام اس در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار پائین تره. لطفا در اینترنت جستجو کنید. بیشترین آمار مربوط به کشور کانادا و در کل کشورهای غربی هست. یکی از دلایلش هوای سرد هست. یکی دیگه خوردن مواد غذایی سرد هست. تغذیه مناسب، دوری از استرس و پوشیدن لباس های گرم در فصل سرد سال در جلوگیری از ام اس نقش اساسی داره.

    نظرات شما -
    • mamad
      0

      اشتباه میکنی اینطوری نیست. تو ایران بیشتره برو سرچ کن

  • محمد
    0

    در اثر کمبود نور خورشید بدلیل پوشش مردم هستش. بیشتر هم تو خانوما رایج هست. و بعد از انقلاب افزایش پیدا کرده. کمبود ویتامین دی با مصرف مکمل هم فایده نداره. فقط نور خورشید