عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا:
واکسن آسترازنکا برای جهش آفریقایی کرونا مناسب نیست
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که واکسن آسترازنکا برای نوع آفریقایی ویروس کرونا، مناسب نیست.
مسعود مردانی تاکید کرد که واکسن آسترازنکا برای نوع آفریقایی ویروس کرونا، مناسب نیست. پیش از این هم عوارضی مثل لخته شدن خود در برخی دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا مشاهده شده بود. واکسن آسترازنکا توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا تولید شده است. واکسن آسترازنکا بهصورت دو دوز نیم میلیلیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق میشود. اثربخشی واکسن آسترازنکا در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد میرسد.
موج پنجم کرونا در کشور درحالی شکل گرفته است که سویه جدیدی از ویروس کرونا وارد کشور شده است. سویه هندی دلتا نوع جدیدی از ویروس کرونا است که از استان های جنوبی وارد کشور شده و با این حال قگفته می شود در جای جای کشور وجود دارد. به گفته محققان میزان سرایت و مرگ و میر این ویروس چند برابر نوع انگلیسی این ویروس است.
عادی انگاری و عدم توجه به مسائل بهداشتی همزمان با آغاز واکسیناسیون در کشور موجب شده است، پیروی از شیوه نامه های بهداشتی کمتر رعایت شود و همین باعث شود میزان ابتلا و مرگ و میر از اثر ویروس کرونا در کشور بیشتر شود. چرا که اگر چه واکسیناسیون از نوع شدید و مرگ و میر جلوگیری می کند اما باید توجه داشت که همچنان باید شیوه نامه های بهداشتی را مدنظر قرار داد.
مسعود مردانی گفت: سویه رایج در کشور در ابتدای شیوع بیماری کرونا کرونای چینی بود.
او با بیان اینکه قبل از عید نوروز و تا اواخر فروردین 1400، سویه قالب بر کشور نوع جهش یافته ی انگلیسی بود، افزود: درحال حاضر سوش جهش یافته ی هندی(دلتا) از استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان آغاز شده است و تا استان کرمان رسیده است همچنین اگر این روند ادامه دار باشد به استان های مرکزی و شمالی کشور خواهد رسید.
مردانی ادامه داد: آمار تعداد موارد ابتلا به ویروس جهش یافته هندی هنوز به مرگ و میر نرسیده است اما گفته می شود میزان مرگ و میر این ویروس مقداری از سایر سویه های موجود بیشتر است.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره بروز ویروس کرونا جهش یافته ایرانی گفت: چنین موردی هنوز مشاهده نشده است.
او با اشاره به اینکه راه های پیشگیری از کرونا هندی با راه های پیشگیری از انواع دیگر بیماری کرونا با یکدیگر فرقی ندارند، گفت: فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست، پرهیز از سفرهای غیر ضروری و تجمعات باید در اولویت قرار گیرد همچنین استفاده از ماسک به صورت «از خانه تا خانه» باید بدون هیچ قد و شرطی انجام شود.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره موارد ابتلا به بیماری کرونا بعد از تزریق واکسن افزود: بسیاری از افراد واکسن دریافت کردند اما باز هم با بیماری درگیر شدند به طور مثال مشاهده شده است افرادی که واکسن های فایزر و مدرنا را دریافت کردند، به بیماری مبتلا شدند.
مردانی گفت: اطلاعات درباره تأثیر گذاری واکسن هایی که در ایران تزریق می شود بر روی ویروس هندی بسیار پایین است.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره شدت بیماری افرادی که بعد از تزریق واکسن به بیماری کرونا مبتلا شدند، گفت: خوشبختانه افرادی که بعد از تزریق بیمار شدند و نیاز بود که در بیمارستان بستری شوند، بعد از چند روز بستری در بیمارستان با حال خوب ترخیص شدند.
او با بیان اینکه در برخی گزارشات اعلام شده واکسن روسی بر روی سویه هندی (دلتا) اثرگذار بوده است اما نتایج این گزارشات متقن و براساس یافته های علمی نیست، ادامه داد: هر واکسنی باید بر روی هر سویه از ویروس آزمایش شود.
مردانی در پایان تصریح کرد: واکسن آسترازنکا بر روی فرم آفریقایی ویروس کرونا، واکسن مناسبی نیست.
منبع: برنا
70
یادم هست این آقای مردانی گفته بود قراره هفتاد درصد مردم ایران تا پایان آذر سال گذشته به کرونا مبتلا شده و مصونیت جمعی ایجاد شود به عبارت دیگر ما نباید شاهد وجود یک بیمار حالا در کشور می بودیم دروغگو یی تا به کی