سقوط پروتکلهای ضدکرونایی و صعود مرگها
سوپرمارکتها و نانواییها در صدر اخطارهای کرونایی / پلمب ۱۴۲۰ مرکز متخلف
رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است و حالا در چنین شرایطی شاهد صعود بیش از پیش و ویرانگر کرونای دلتا هستیم.
بر اساس اعلام وزارت بهداشتی ها، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است. این درحالیست که کرونای دلتا در ۲۹ استان کشور میتازد و هشدارهایی جدی در زمینه پر شدن تخت های بیمارستانی داده شده است.
در عین حال علیرغم همه هشدارها هنوز هم رستورانها که به عنوان یکی از مراکز مهم ابتلا شناسایی شدهاند، باز هستند، تجمع در خیابانها، پاساژها، محیط های سربسته و ... ادامه دارد و در یک کلام گویی کسی خطر کرونا را نمیبیند و نمیشنود. این در حالیست که کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند کرونای دلتا را وحشیتر کرده و زهرش را به جان عزیزانمان بیندازد.
باید بدانیم که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی قطعا بر میزان ابتلا خواهد افزود و منجر به افزایش گسترده موارد مثبت بستری در کشور بیش از ظرفیت تخت های بیمارستان ها شده و در نتیجه بسیاری از هموطنان مان را به کام مرگ می فرستد. اتفاقی که هم اکنون هم در برخی بیمارستان ها شاهدش هستیم.
در نقشه زیر میتوانید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استانهای مختلف را تا ششم مرداد ماه مشاهده کنید. استانهای با رنگ قهوه ای روشن با رعایت ۴۱ تا ۵۳ درصدی بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین استانهای با رنگ قهوه ای تیره دارای ۳۲ تا ۴۰ درصد رعایت پروتکل های بهداشتی هستند. در عین حال استان های با رنگ قرمز نیز با میزان رعایت ۲۵ تا ۳۱ درصد دارای کمترین میزان رعایت پروتکلها هستند که شامل گیلان، زنجان، البرز، کرمان و هرمزگان است.
در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از ۳۰ تیر ماه تا ششم مرداد ماه ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۹.۲۲ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور، در این تاریخ ۵۰.۱۶ درصد بوده است.
در عین حال میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور در این تاریخ ۴۹.۶۰ درصد بوده است.
میانگین درصد موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور از ۳۰ تیر ماه تا ششم مرداد ماه، ۴۶.۳۱ درصد بوده است.
همچنین میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی کشور در این تاریخ ۳۹.۲۲ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۳۰ تیر تا ششم مرداد ماه ۱۴۰۰، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، ۲۲۰۲۷۲ مرکز مورد بازرسی قرار گرفتهاند.
همچنین طی این مدت، تعداد ۳۰۸۵۲ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۱۴۲۰ مرکز از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
باید توجه کرد که از ۳۰ تیر ماه تا ششم مرداد ماه ۱۴۰۰ به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی را به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، ادارات و سازمانها، تالارهای پذیرایی، مراکز ورزشی، مطب ها، آرامستان ها، پیشخوان و پلیس+۱۰، اماکن متبرکه و مساجد، پاساژها، داروخانه ها و پایانههای مسافربری درون شهری و داروخانه ها قرار دارند.
در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، صنایع ساخت و ساز و مراکز شمارهگذاری و معاینه فنی بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت ۳۰ تیر ماه تا ششم مرداد ماه ۱۴۰۰ دریافت کردهاند.
منبع: ایسنا
70