سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» تشریح کرد

ایمنی‌زایی ۸۰ درصدی واکسن "کووپارس" و آغاز تولید انبوه آن در کشور

سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» انستیتو رازی توضیحاتی درباره روند کارآزمایی بالینی این واکسن و همچنین اقدامات صورت گرفته برای تولید انبوه آن ارائه کرد.

ایمنی‌زایی ۸۰ درصدی واکسن "کووپارس" و آغاز تولید انبوه آن در کشور

دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی با اشاره به اتمام فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس انستیتو رازی، گفت: گزارش فاز دوم دو هفته قبل به سازمان غذا و دارو ارسال شده است و در انتظار ابلاغ پروتکل‌های فاز سوم بالینی هستیم تا روند فاز سوم هم آغاز شود. در هفته آتی جلسه‌ای برای بررسی مستندات داریم و ان شاءالله پس از آن مجوز ورود به فاز سوم را اخذ می‌کنیم تا بر اساس برنامه‌ریزی‌ها از هفته اول شهریورماه وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شویم. ‌

وی افزود: برای انجام فاز سوم، دو سناریو مد نظرمان است که با توجه به شرایط جامعه که گروه‌های سنی و شغلی مختلف وارد کارآزمایی بالینی می‌شوند، یک پیشنهاد کمیته اخلاق و سازمان غذا و دارو این بود که واکسن تایید شده دیگری (که اکنون در حال تزریق به مردم است) در برابر واکسن کووپارس قرار گیرد و مقایسه بین دو واکسن انجام شود تا میزان کارایی دو واکسن تحت مطالعه مشخص شود که برای این سناریو به حدود ۴۸ هزار داوطلب نیاز داریم، در صورت تایید این سناریو تامین آن واکسن تایید شده با وزارت بهداشت است.

وی در این باره افزود: سناریو دوم این است که گروهی تحت تزریق واکسن و گروهی تحت تزریق واکسن‌نما قرار گیرند و میزان ابتلا در دو گروه را بررسی کنیم تا کارایی واکسن مشخص شود که برای این کار هم به حدود ۲۷ هزارنفر داوطلب نیاز داریم.

فلاح مهرآبادی، ادامه داد: برای سناریوی اول واکسن خاصی مدنظرمان نیست و هر واکسنی که در کشور تزریق شود که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را داشته باشد می‌تواند وارد مطالعه شود. درحال حاضر دو واکسن سینوفارم و آسترازنیکا شرایط ورود به مطالعه ما را دارند، اما باید دید سازمان غذا و دارو امکان تهیه کدام یک را دارد. تزریق واکسن تایید شده و واکسن کووپارس به شکل تصادفی صورت خواهد گرفت و فرد تا پایان مطالعه نمی‌داند چه واکسنی به او تزریق شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: فعلا قرار است فاز سوم در استان‌های تهران و البرز اجرایی شود و در صورت موافقت سازمان غذا و دارو می‌توان مطالعه را به سایر استان‌ها هم تعمیم داد.

سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» انستیتو رازی درباره مطالعه فاز دوم‌ این واکسن بر افراد دارای دیابت و فشارخون کنترل شده، بیان کرد: تاکنون مشکلی در این افراد گزارش نشده است. ۵۰۰ نفر در فاز دوم، دوز اول و دوم را دریافت کردند و ۴۰۰ نفر هم نوبت سوم را دریافت کردند. گزارش آنالیز اولیه ما ۸۰ درصد ایمنی‌زایی را نشان می‌دهد. خوشبختانه عارضه جدی در افرادی که تحت مطالعه قرار گرفتند نیز گزارش نشده است و نتایج رضایت بخش بوده است. در فاز اول ۱۳۳ نفر و در فاز دوم ۵۰۰ نفر تحت تزریق قرار گرفتند.

وی درباره تولید انبوه واکسن کووپارس، تاکید کرد: تولید انبوه را آغاز کردیم و ماه گذشته ۴۰۰ هزار دوز تولید شده است و با طی کردن فرایند کنترل کیفی در سامانه سازمان غذا دارو نیز به ثبت رسیده است و از شهریور نیز این ظرفیت تولید به یک میلیون دوز می‌رسد.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی ما تا آخر سال تولید ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن است. وقتی واکسن فاز یک مطالعه بالینی را با موفقیت به اتمام می‌رساند و دوز تزریقی تعیین می‌شود، می‌توانیم تولید را انجام دهیم؛ به شرط آنکه فاز دوم و سوم هم تایید شود. چون فرایند تولید و کنترل کیفی آن زمان‌بر است باید از قبل تولید را آغاز کنیم.

منبع: ایسنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • علی
    0

    از اون 80 درصدهای احمدی نژادی که ریاضی هم کم آورد.

  • عباسی
    0

    آفتابه لگن هفت دست ولی شام و نهار هیچی

  • hadad
    0

    اجرای فاز سوم به شکل دوم، غیر اخلاقی است و جان افرادی که واکسن نما دریافت می کنند در خطر خواهد بود.

  • ناشناس
    0

    لعنتی ها شما که عرزه ساخت رو ندارین این همه وعده ندهید از اریبهشت ماه قرار است که تولید شود تازه تمامش هم با کمک بیگانگان است مردم در حال از بین رفتن هستن وآرق شکم سیری میزنید از فلان کشور نمی آوریم پس بمیرید خدایا؟

  • یاسر
    0

    تعداد برندهای تولید واکسن از تعداد واکسن تولید شده ، داره میزنه جلو. واقعا ما رو چی فرض کردن اینا

  • رحیم غیورفر
    0

    با توجه به سابقه مؤسسه سرم سازی رازی تنها میتوان به واکسن این مؤسسه معتبر علمی اعتقاد داشت

  • دن کیشوت
    0

    تبلیغات چی ها، لطفاً خفه شید، دیگه هیچی نگید،کوو برکت و فخرا و نورا و صدرا و اسپوتنیک ایرانی و پاستور وکوو پارس و رازی و ... ارزونی خودتون، همون سینوفارم چین رو بدین ملت بدبخت بزنن و نمیرن، خودتون کوچ بزنید تا جونتون در بیاد، با اون دانشمندان جوان و نوابغ علمی و مغز های مدیریتی خیالی

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    با آمدن محرم آمار فوتی های کرونای مسئولین کمتر میشه !!!!

  • شب زنده دار
    0

    بزک نمیر بهار میاد...

  • محمد
    0

    آخر کدام نهاد خارجی این واکسن مسخره رو تایید کرده و از کجا می دانید هشتاد درصد ایمنی ایجاد می‌کنه ، این کار نیاز به لابراتوارهای پیشرفته است که ما نداریم بسه دیگه اینقدر ملت رو اسکل فرض نکنید

  • اا
    0

    جمع کنید این مسخره بازیها رو.. کدوم برکت، کدوم کووپارس... شما دمپایی هم نمیتونید بسازید، به اسم واکسنهای توهمی دارید رانت خواری میکنید... خجالت بکشید دیگه... دوتا واکسن معتبر وارد کنید کم منم منم کنید...

  • سروش
    0

    اینا رو بردارید تزریق کنید به عمتون...

  • قهوه
    0

    مطالب سایتتون عالیه. ممنون از سایت خوبتون