بیماری قارچ سیاه مُسری است؟

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که قارچ سیاه معمولا مسری نیست، گفت: بیماری قارچ سیاه در افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند بیشتر بروز پیدا می‌کند.

بیماری قارچ سیاه مُسری است؟

دکتر محمود نوری‌شادکام در یزد، با اشاره به این‌که بیماری قارچ سیاه مسری نیست، اظهار کرد: قارچ سیاه یا بیماری موکورمایکوزیس توسط یک قارچ فرصت طلب ایجاد می‌شود، و بیشتر در کسانی که دارای نقص سیستم ایمنی سلولی هستند مثل بیماران دیابتی، سرطانی‌ها و بیماران پیوندی بیشتر بروز پیدا می‌کند.

وی با بیان این‌که قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست افزود: شایعترین عارضه درگیری سینوس‌ها، مخاط بینی، دهان و چشم است و همچنین این بیماری علائم بصورت تغییر رنگ به شکل سیاه، و افزایش ترشحات از ناحیه حلق و بینی با خود به همراه دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: گاهی ممکن است این بیماری دستگاه تنفسی و گوارش را درگیر کند و می‌تواند در بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند به سرعت در نواحی سینوس‌ها، مخاط بینی، دهان و چشم تکثیر بشود و فرد را دچار مشکل کند و شاید لازم باشد بیمار چندین بار تحت عمل جراحی و شستشو و خروج قارچ قرار بگیرد.

دکتر نوری شادکام با اشاره به این‌که خود بیماری کرونا زمینه‌ای را برای ابتلا به بیماری قارچ سیاه ایجاد نمی‌کند، تصریح کرد: افراد دیابتی در صورت ابتلا به کرونا باید از داروهای استروییدی و کورتون استفاده کنند این امر موجب بالا رفتن قند و غیر قابل کنترل شدن قند خون در افراد دیابتی می‌شود و یا کسانی که دیابت پنهان دارند استفاده از دز بالای کورتون احتمال ابتلا را در این افراد به قارچ سیاه بالا می برد.

وی با اشاره این‌که در استان یزد قارچ سیاه بیشتر در افراد دیابتی مشاهده شده، تاکید کرد: برای پیشگیری از آلوده شدن به این بیماری، بیماران دیابتی باید برای کنترل قند خون حتما رژیم‌های غذایی مناسب استفاده کرده و داروهای خود را به موقع مصرف کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در ادامه افزود: افرادی که به هردلیل کرتون مصرف می‌کنند حتما تحت نظر پزشک با دوز مناسب باشد و از مصرف کورتون بدون تجویز پزشک جدا اجتناب کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: به محض بروز کوچک‌ترین علائمی از این بیماری که بیشتر با درد در سینوس‌ها و یا افزایش ترشحات در ناحیه حلق و بینی این که کوچک ترین علائم از بروز این بیماری را دیدند که بیشتر مرتبط می شود با درد در سینوس ها یا افزایش ترشحات در ناحیه حلق و بینی، سریعا به پزشک معالج مراجعه کنند.

دکتر نوری شادکام با اشاره به این که ارتباط این بیماری با کرونا هنوز ثابت نشده است یادآور شد: با توجه به استرس زیادی که کرونا به جامعه تحمیل کرده است، باید سعی کنیم تا استرس برجامعه را کمتر کنیم و با خود مراقبتی در افراد دیابتی شاهد ابتلای کمتر افراد به این بیماری باشیم.

منبع: فارس

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید