گوشیهای هوشمند عامل بروز این بیماری در نوجوانان
استفاده مداوم از گوشیهای هوشمند خطر ابتلا به اختلال کمتوجهی- بیش فعالی (ADHD) را در نوجوانان افزایش میدهد.
نتایج یک مطالعه نشان میدهد نوجوانانی که پیوسته از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند خطر ظاهر شدن علائم اختلال کمتوجهی-بیش فعالی در آنان بیشتر است.
کارشناسان در پاسخ به پرسش بسیاری از والدین که آیا استفاده از گوشیهای هوشمند موجب بروز مشکلات رفتاری یا روانی در نوجوانان میشود، اظهار داشتند که احتمال موثر بودن آن وجود دارد.
محققان آمریکایی دریافتند نوجوانانی که به دفعات بسیار از گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند در مدت دو سال بیشتر در معرض ابتلا به علائم این بیماری هستند. هرچند فاکتورهای متعددی وجود دارد که میتواند بر احتمال ابتلای نوجوانان به این علائم تاثیر بگذارند.
در این بررسی نزدیک به ۲۶۰۰ نوجوان دبیرستانی که به بیماری اختلال کمتوجهی- بیش فعالی مبتلا نبودند، حضور داشتند. همچنین از این نوجوانان درخواست شد در مورد تعداد دفعات استفاده از رسانههای دیجیتال اطلاعاتی در اختیار کارشناسان قرار دهند.
محققان مشاهده کردند در ۴.۶ درصد نوجوانانی که به ندرت از رسانههای دیجیتال استفاده میکنند علائم اختلال کمتوجهی- بیش فعالی گزارش شده است. درصورتیکه این رقم در نوجوانانی که به دفعات بالا از این تجهیزات استفاده میکنند ۹.۵ تا ۱۰.۵ درصد است.
منبع: بهداشت نیوز
728