سفیر انگلستان در ایران: برجام زمینه خوبی برای توسعه روابط دوجانبه است

سفیر انگلستان در ایران با بیان اینکه دولت انگلیس تعهد کامل خود را نسبت به برجام اعلام کرده است، افزود: برجام زمینه خوبی برای توسعه روابط با ایران است و ما با تمام شرکای خود همکاری می‌کنیم تا مطمئن شویم که برجام موفق خواهد شد.

سفیر انگلستان در ایران: برجام زمینه خوبی برای توسعه روابط دوجانبه است

به گزارش خبر فوری به نقل از ایرنا، نیکولاس هاپتون روز شنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی در تبریز، با ابراز خرسندی از سفر به تبریز و قدردانی از مهمان‌نوازی مردم این شهر، افزود: این اولین سفر من به تبریز است و امیدوارم آخرین سفر نباشد؛ تبریز شهری تاریخی، زیبا و برای انگلستان دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه امروز زمان توسعه روابط است، ادامه داد: این افتخار را داشتم که در مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری ایران شرکت کنم و شاهد بودم که رهبر جمهوری اسلامی، بر توسعه روابط ایران با کشورهای مختلف تأکید کردند.

هاپتون گفت: انگلستان روابط دیرینه‌ای با ایران داشته که البته این روابط دارای پستی و بلندی‌هایی هم بوده، اما ما می‌خواهیم بیشتر به جنبه‌های مثبت نگاه کنیم.
وی اظهار کرد: در روند توسعه روابط، مشکلاتی در خصوص ویزا و مسائل بانکی وجود دارد که امیدوارم در ماه‌های آینده بر این مشکلات فائق آییم.
سفیر انگلستان در ایران با بیان اینکه به‌زودی فعالیت‌های زیادی برای گسترش روابط با ایران انجام خواهیم داد، افزود: در این مرحله از زمان که ایران به دنبال توسعه روابط اقتصادی با کشورهای مختلف است، تبریز کار خود را به خوبی انجام داده است و علاقه‌مندیم که هیأتی اقتصادی از انگلستان به این شهر سفر کند.
وی با تأکید بر اهمیت اعتمادسازی در روابط بین‌الملل، گفت: معتقدیم که گام‌های کوتاه ما را به مقاصد دور می‌رساند و من به عنوان سفیر تلاش می‌کنم که نقش مؤثری در توسعه روابط با ایران داشته باشم.
هاپتون تأکید کرد: تبریز با داشتن تاریخی بلند می‌تواند پایه خوبی برای توسعه رابطه ایران و انگلستان باشد و امیدواریم که این شهر زیبا بتواند گردشگران انگلیسی را هم جذب کند.

**استاندار آذربایجان شرقی: آماده گسترش روابط اقتصادی با انگلیس هستیم
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب و عزم جدی دولت دوازدهم برای توسعه روابط با کشورهای مختلف، گفت: هیچ محدودیتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشورهای جهان از جمله انگلستان نداریم.
اسماعیل جبارزاده افزود: دولت دوازدهم قطعا به دنبال تحقق این کار خواهد بود و طبیعی است که در این میان، توسعه روابط کشورهایی که روابط تاریخی با آنها داشته‌ایم در اولویت هستند.
وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران توجه خاصی به توسعه استان آذربایجان شرقی دارد و بر این اساس هیچ محدودیتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همکاری با کشورهای دیگر نداریم، به ‌نحوی که سال گذشته با جذب 1.5میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی رتبه دوم کشور را کسب کردیم و امسال تلاش می‌کنیم استان اول در این زمینه باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به بخشی از ظرفیت‌های استان از جمله بازار تاریخی تبریز گفت: این بازار از گذشته‌های دور مرکز مبادلات تجاری در مسیر جاده ابریشم بوده و جذابیت بالایی برای کشورهای همسایه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز هم تجار آذربایجانی همان نقش را در کشورمان دارند و بخش عمده‌ای از مراودات تجاری ایران با کشورهای اروپایی توسط آنها انجام می‌شود.
جبارزاده با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در بخش صنعت نیز یکی از استان‌های نمونه است، گفت: یکی از نیازهای بخش صنعت استان در حال حاضر، نوسازی ماشین‌آلات و خطوط تولید است و این موضوع می‌تواند یکی از محورهای همکاری ما با کشورهای دیگر باشد.
وی افزود: صنایع غذایی و صنعت قطعه‌سازی خودرو نیاز جدی به نوسازی دارند و علاقه‌مندیم در این زمینه از توانمندی‌های شرکت‌های انگلیسی استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در بخش پتروشیمی و صنایع نفت نیز آماده همکاری هستیم، خاطرنشان کرد: با اتمام طرح انتقال اتیلن غرب به تبریز، ظرفیت تولید پتروشیمی تبریز پنج برابر افزایش خواهد یافت و علاقه‌مندیم که بخش عمده‌ای از این تولیدات را به کشورهای اروپایی صادر کنیم.
وی، حوزه آی‌تی، آی‌سی‌تی و فناوری‌های نو را از دیگر محورهای مورد علاقه استان برای همکاری با کشورهای مختلف عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون سه دانشگاه استان در این زمینه فعال هستند و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اعضای هیأت‌های علمی دانشگاه‌های استان، فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های انگلیس هستند می‌توانیم روابط خوبی در این زمینه داشته باشیم.
جبارزاده افزود: این فارغ‌التحصیلان می‌توانند پل ارتباطی ما با کشور انگلیس باشند، اما متأسفانه هیچ تشکیلات منسجمی برای سازمان‌دهی آنها وجود ندارد و امیدواریم با همکاری سفارت انگلیس بتوانیم چنین تشکیلاتی را در استان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی نیز ظرفیت‌های خوبی دارد، افزود: از گذشته ارتباطات خوبی بین مراکز تحقیقاتی ایران و انگلیس وجود داشته و علاقه‌مندیم که این ارتباطات بازتعریف شود.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: بخش خصوصی ما ترجیح می‌دهد که با کشورهای پیشرفته و تراز اول، رابطه داشته باشد و اگر روند این روابط، صعودی باشد بخش خصوصی با اطمینان خاطر بیشتری می‌تواند فعالیت کند.
وی افزود: امیدواریم با همکاری سفارت انگلستان در ایران، روند توسعه روابط سرعت گرفته و شاهد افزایش مراودات در بخش‌های مختلف باشیم.
جبارزاده در پایان آمادگی استان برای پذیرش هیأت‌های اقتصادی و تجاری کشور انگلستان و همچنین گردشگران این کشور در تبریز و آذربایجان شرقی را اعلام کرد.
آذربایجان شرقی پس از روی کار آمدن دولت یازدهم افزون بر 70 هیات خارجی را میزبانی کرده است که بخش عمده ای از آنها از کشورهای اروپایی بوده اند.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید