در گفت و گو با خبر فوری مطرح شد

تشریح فعالیت های موسسه آیکن در ایران/معین: برجام نگاه دنیا به ایران را تغییر داد

نماینده ایران در موسسه آیکن آخرین فعالیت های این کمپین در ایران را تشریح کرد.

تشریح فعالیت های موسسه آیکن در ایران/معین: برجام نگاه دنیا به ایران را تغییر داد

فاطمه علی اصغری-پس از اعطای جایزه صلح نوبل به کمپین بین المللی مبارزه با سلاح های هسته ای برای آشنایی با فعالیت این مجموعه به سراغ نماینده این کمپین در تهران رفتیم و در جریان فعالیت های آیکن در ایران قرار گرفتیم.

دکتر لیلا معین که چهره جوانی محسوب می شد پذیرای ما در موزه صلح به عنوان نماینده آیکن در ایران بود و زوایای خوبی را از عملکرد ایران در حوزه صلح و‌ مبارزه با سلاح های هسته ای برای ما بیان کرد که بدون شک خواندن آن برای شما خالی از لطف نیست.

متن مصاحبه سایت خبر فوری با لیلامعین نماینده موسسه آیکن در ایران به شرح زیر است:

خبرفوری: باتوجه به اعطای جایزه صلح نوبل به کمپین مبارزه با سلاح‎های هسته‎ای و همکاری موزه صلح در کشورمان با این موسسه توضیحاتی را درباره دامنه فعالیت موزه صلح و همکاری آن با آیکن به خصوص در حوزه مبارزه با سلاح‎های هسته‎ای بفرمایید؟


معین:
تاریخچه موزه صلح به برگزاری یک نمایشگاه به عنوان انجمن حمایت از قربانیان سلاح‎های شیمیایی بازمی‎گردد که کم کم به دلیل استقبال مهمانان داخلی و خارجی گسترش پیدا کرد و به موزه صلح تبدیل شد روندی که در همه جای جهان مرسوم شد.


مکان موزه صلح از طریق شهرداری منطقه 12 در اختیار انجمن حمایت از قربانیان سلاح‎های شیمیایی قرار گرفت و بعد از چندسال به موزه صلح تبدیل شد.


یکی از بزرگترین رسالت‎های موزه صلح این است که آسیبی که قربانیان سلاح‎های شیمیایی به خصوص شهروندان غیرنظامی در جنگ عراق علیه ایران دیدند را به نمایش بگذارد از این رو مستنداتی را در این راستا جمع‎آوری کرد تا این افراد به دست فراموشی سپرده نشوند.

انجمن حمایت از قربانیان سلاح‎های شیمیایی چون با انجمن ژاپنی موست ارتباط خوبی داشت و از موزه صلح هیروشیما که در موضوع قربانیان سلاح‎های هسته‎ای رویکرد خوبی داشت استفاده کرد و دایره فعالیت خود را گسترش داد.


تفاوت موزه صلح ایران با سایر کشورهای جهان این است که ما در به طور واقع تصویرزننده جنگ را ارائه می‎دهیم روندی که در بسیاری از کشورهای اروپایی وجود ندارد وآنها طعم تلخ جنگ را نچشیدند.


ما در موزه صلح راویان زنده از قربانیان سلاح‎های شیمیایی را داریم که خیلی از آنها آسیب شدید ریوی و چشمی دارند ولی علی‎رغم آسیب‎هایی که دارند هرآنچه را که در طول جنگ دیدند روایت می‎کنند.

در کنار موزه صلح انجمن‎های دیگری که در حوزه صلح فعالیت می‎کنند در این موزه فعالیت‎های خود را انجام می‎دهند و موزه به آنها کمک می‌کند تا راهبردهای مدنظر خود را انجام دهند.


یکی از انجمن‎هایی که تحت حمایت موزه صلح فعالیت می‎کند انجمن P.S.R ایران یا همان پزشکان با مسئولیت اجتماعی است که این انجمن در اصل نمایندگی انجمنI.P.P.M.W که مخفف نام انجمن پزشکان برای مبارزه با سلاح‎های هسته‎ای است را در ایران قبول کرده و از سال 2010 به صورت رسمی به این انجمن پیوسته است و از همان موقع فعالیت‎های خود را در قالب موزه صلح ادامه می‏دهد.


در حوالی سال 2010 که ما برای شرکت در کنفرانس دوسالانه P.S.R به بازل سوئیس رفته بودیم که با گروه آیکن آشنا شدیم و سال 2011 اولین شرکت ایران در کنفرانس خاورمیانه این گروه با عنوان خاورمیانه عاری از سلاح‎های هسته‎ای بود و ما در این نشست یک کنفرانس خبری داشتیم و باچند نفراز کسانی که پیگیر مسائل هسته‎ای بودند در مقر سازمان ملل در بازل دیدار و گفت وگو کردیم.


در انجمن آیکن حتی افرادی از رژیم صهیونیستی که با موضوع سلاح‎ هسته‎ای مخالف هستند علی‎رغم مشکلات امنیتی حضور دارند و به فعالیت می‎پردازند.

بعد از اولین حضور ایران در کنفرانس آیکن، کنفرانس‎های دیگری هم برگزار شد که کنفرانس اسلو از جمله موارد آن است که در سطح دیپلماتیک برگزار شد و نماینده وزارت خارجه ایران نیز در آن شرکت داشت.
وزرات خارجه در طی سال‎های اخیر حمایت و تعامل خوبی را با گروه آیکن ایران داشته است.


ما تلاش کردیم به عنوان یک صدای مردمی در جهت بیان این موضوع که ایران به دنبال سلاح هسته‎ای نیست وارد عمل شدیم و خداروشکر وزارت خارجه در این زمینه حمایت خوبی از ما انجام داده است.


برگزاری نمایشگاه، چاپ پوستر و اولین تصویر بمب هسته‎ای و برگزاری کلاس‎های کارگاهی و نقاشی از جمله رویکردهای ما در انجمن آیکن ایران و موزه صلح بوده است که در اختیار مردم و بچه‏ها قرار گرفته است.
درحال حاضر 101 کشور عضو فعال کمپین آیکن هستند و بالغ بر 468 عضو فعال در سراسر دنیا در حال فعالیت در این انجمن هستند.


در اصل فلسفه ایجاد این کمپین و پزشکان مخالف سلاح‎های هسته‎ای در این انجمن این بود که مردم آگاهی بیشتری را درباره سلاح‏های هسته‎ای کسب کنند از این رو تصمیم‎گرفتند که فعالیت این انجمن را از اختصاص آن به پزشکان گسترش دهند از این رو با کمک گرفتن از رسانه‎ها در جهت عضوگیری از افراد جدید وارد عمل شدند.


خبرفوری: در حال حاضر فعالیت ایران در کمپین آیکن به چه شکلی است، آیا فعالیت‎های آیکن تنها به حوزه مبارزه با سلاح‎های هسته‎ای معطوف شده است؟


معین:
ایران یکی از اعضای فعال در آیکن و I.P.P.M.W است و تا سال 2010 که ما رسما عضو این گروه شویم ما بعد از دوسال به دلیل شدت فعالیت‎ها به خصوص در بخش دانشجویی عضو کشورهای دارای حق رای شدیم اما دو سال بعد و پس از طی مراحل قانونی و اداری جز این گروه شدیم و نمایندگی این گروه را کسب کردیم.


در مورد آیکن نیز در مقطعی که بحث مذاکرات هسته‎ای بسیار داغ بود علی‎رغم اینکه تعداد بیشتری از اعضای فعال در کشورهایی چون آلمان، استرالیا و نروژ است اما در نشست‎های مختلف سعی شده است که یک نماینده از ایران دعوت شود به خاطر همین ما در کنفرانس‎های مختلف شرکت داشتیم.


ایران در کنفرانس آنکارا ترکیه، هیروشیما ژاپن و یورک انگلیس شرکت داشته است.


آیکن در مقطع فعلی تنها در حوزه مبارزه با سلاح‎های هسته‎ای فعالیت نمی‎کند و زیرشاخه آیکن امروز مقابله با تمام سلاح‏های کشتارهای دسته‎جمعی را شامل می‎شود چرا که امروز در یمن و سوریه از این سلاح‎ها در قبال غیرنظامیان استفاده می‎شود روندی که آیکن مخالف آن است.


بدون شک اگر جنگ جهانی سومی در کار باشد قطعا ان جنگ جنگ هسته‎ای خواهد بود و عواقب جبران‎ناپذیری برای کره زمین خواهد داشت.
روندی که امروز ما در مناقشات کره‎شمالی و آمریکا آن را مشاهده می‎کنیم و تهدیدات مطرح شده تنها هسته‎ای است و در ابتدا موجب ضرر و زیان خود این کشورها و سپس جهان خواهد شد.


خبرفوری: در شرایط فعلی محورهای اصلی همکاری شما با آیکن به چه شکلی است؟


معین:
ما اولا قبل از برجام پیام صلح و دوستی ملت ایران و استفاده از صلح‌آمیز از انرژی هسته‎ای را به سایر کشورها اطلاع‎رسانی می‎کردیم روندی که با تلاش‎های دولت ایران به جهان اثبات شد و ما توانستیم به توافق نهایی در زمینه برجام دست پیدا کنیم.


در مرحله دوم هدف ما رسیدن پیام مظلومیت تعداد زیادی از قربانیان و مظلومان مین در کشورمان است که در این راستا یک پروژه مشترک میان ایران و مصر که آسیب‎دیگان بسیاری در زمینه مین دارد صورت گرفته است.


شرکت نماینده ایران در فعالیت‎های آیکن به خوبی نمایانگر این است که دولت و سیاست‎های نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‎ای نیست.

در یکی از نشست‎های خبری وابسته به آیکن مکررا رسانه‎های خبری از ما سوال می‎پرسیدند چرا می‎خواهید سلاح‎هسته‎ای بسازید روندی که با واکنش ما مواجه شد و بنده به این موضوع اشاره کردم که بهتر است درباره این موضوع از رژیم صهیونیستی که دارای کلاهک‎های هسته‎ای است و در NPT عضویت ندارد سوال کنید چرا که ایران هیچگاه اقدامی را در جهت تولید سلاح هسته‎ای انجام نداده و هیچگاه شروع کننده جنگی نبوده و رهبر آن فتوا داده است که استفاده از سلاح هسته‎ای حرام است از این رو دولت ما هیچ‎وقت در برابر حکم شرعی رهبر و فرمانده کل قوا کشورمان اقدامی انجام نخواهیم داد.


ایران هیچگاه در هشت سال جنگ تحمیلی از سلاح‎های شیمیایی علیه ایران استفاده نکرد روندی که مکررا از سوی عراق علیه کشورمان رخ داد و ما قربانیان بسیاری را در این راستا در جنگ داشتیم.


خبرفوری: تاثیر توافق برجام در میزان عملکرد شما به چه میزان بوده است، آیا این توافق در حیطه رویکردهای شما در حوزه هسته‎ای تاثیری داشته است؟

معین: قبل از توافق برجام ما علی‎رغم همه تلاش‌هایمان در یک برزخ فعالیت می‎کردیم و تنها به دنبال این بودیم که ثابت کنیم که ایران کشور صلح‎طلبی است اما از آنجا که این مذاکرات به نتیجه نهایی نمی‎رسید همچنان در مظنان اتهام قرار داشتیم و دنیا براین باور بود که برنامه‎های ایران در مدار مشخصی قرار ندارد.


بنده براین باورم که هرکشوری قواعد خاص خود را دارد و جمهوری اسلامی ایران هم طبق سیاست‌های خود رفتار می‎کند از این رو طبیعی است که راهبردهای ایران با سایر کشورهای جهان متفاوت است.


زمانی که برجام به تصویب رسید تمام اعضای آیکن و I.P.P.M.W وسایر دوستان صلح‎طلبمان در کشورهای دیگر همراه ما این پیروزی را جشن گرفتند و حتی زمانی که آمریکا قصد نقض مواردی از برجام و تصویب قانونی را علیه این توافق دارد قدرت این کمپین‎ها به ما خیلی کمک می‎کند و حتی آنها قبل از انجمن‎های ایرانی فعالیت خود را آغاز می‎کنند.

کمپین آیکن و گروه I.P.P.M.W از آنجا که دوبار یعنی در سال‎های 1985 و 2017 جایزه صلح نوبل را ببرد نقش پررنگی را درسازمان ملل دارد و حتی در زمان صدور قطعنامه‎های هسته‎ای معمولا نمایندگانی از این دو سازمان حضور دارند و نظر خود را ارائه می‎دهند.

خبرفوری: جنابعالی آینده برجام را چطور ارزیابی می‎کنید؟

معین: بنده فکر می‎کنم باتوجه به فشار آمریکا بعید است که مقامات این کشور این توافق را لغو کنند.


اقدامات آمریکا درباره برجام تنها در جهت ناامنی‎سازی برای ایران است تا کشورهای دیگر برای سرمایه‎گذاری در ایران دچار تردید شوند و در واقع برجام یک شکست برای آمریکا محسوب می‎شود چون این کشور و دولتمردان آن تلیغات بسیاری را علیه ایران انجام دادند.


خبرفوری: در طول چند سال فعالیت کمپین آیکن در ایران کدام دولت‎ها بیشترین حمایت را از این مجموعه و موزه صلح انجام دادند؟


معین:
در طول مدت فعالیت ما همه دولت‎ها به ما کمک کردند چرا که بیشترین مخاطب ما در دولت‎ها بخش وزارت خارجه است و معمولا این بخش در دولت‎های مختلف تغییرات زیادی نمی‎کنند.

ما در هر کنفرانسی که شرکت می‎کنیم وزارت خارجه را در میان می‎گذاریم.

28

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید