وزیر امور خارجه احتمالی ایران را بشناسید/ برجام در دوره جدید چه سرنوشتی خواهد داشت؟/ ایران، آماده برای دوستی با عربستان

طبق آخرین خبرها، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم و جانشین محمد جواد ظریف خواهد شد.

وزیر امور خارجه احتمالی ایران را بشناسید/ برجام در دوره جدید چه سرنوشتی خواهد داشت؟/ ایران، آماده برای دوستی با عربستان

به گزارش خبر فوری ، گمانه زنی های مختلفی در مورد وزیر امور خارجه جدید ایران به گوش می رسد. طبق آخرین خبرها، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم و جانشین محمد جواد ظریف خواهد شد.

اینکه امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه می شود یا نه یک بحث است؛ اینکه سیاست و هدف ابراهیم رئیسی از انتخاب او چیست، یک بحث دیگر. به نظر می رسد ابراهیم رئیسی قصد دارد یک سیاست دوپهلو را در مورد بحران سیاست خارجه ایران پیش بگیرد. او در طول رقابت های انتخاباتی هم بارها بر این نکته تاکید کرده که قصد برطرف کردن تحریم ها را دارد و دوست هم ندارد دولتش از برجام خارج شود. در آن سو، رئیسی بارها از معطل شدن کشور به خاطر مذاکرات هسته ای و عهدشکنی آمریکایی ها انتقاد کرده و نشان داده است سیاست ضد آمریکایی خود را ادامه خواهد داد.

با توجه به این سیاست دوگانه، امیرعبداللهیان بهترین گزینه است. برای اثبات این موضوع، بد نیست نگاهی به زندگی، سوابق و افکار او داشته باشیم.

امیرعبداللهیان، دیپلماتی که همه جا حضور دارد

حسین امیر عبداللهیان دارای مدرک کارشناسی روابط دیپلماتیک از دانشکده وزارت امور خارجه (1370)، کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران (۱۳۷۵) و دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران است. او سالها سابقه حضور در وزارت امور خارجه را داشته و یکی از پرسابقه ترین مدیران سیاسی کشور است.

مصاحبه چهار سال قبل خبر فوری با امیرعبداللهیان، نکات جالبی درباره کارنامه او بیان می‌کند:

بخش اول گفتگو

بخش دوم گفتگو

در ادامه بد نیست نگاهی به مهم ترین سوابق اجرایی او در این سالها داشته باشیم:

دوره

سابقه

1395-1399

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی

1390-1395

معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه

1386-1389

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بحرین

1385-1386

رئیس ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه

1382-1385

معاون دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور عراق

1380-1382

معاون اداره اول سیاسی خلیج فارس وزارت امور خارجه

1376-1380

کارشناس و معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد

بررسی سوابق اجرایی امیرعبداللهیان نشان می دهد که او چهره ای معتدل است که علی رغم گرایش کلی اصول گرایی می تواند با گروه ها و روسای جمهور مختلف کار کند. او در دوره محمد خاتمی در وزارت امور خارجه ارتقا یافته، در دوره وزارت علی اکبر صالحی و دوره محمود احمدی نژاد معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه شده و در دوره ظریف و حسن روحانی هم این پست را حفظ کرده است. در سال 1395 هم مشاور امور بین الملل علی لاریجانی (رئیس مجلس وقت) شده است.

این سوابق به خوبی نشان می دهد که او بهترین گزینه برای سید ابراهیم رئیسی است. او هم فرم ضد غرب گرایی دولت جدید را حفظ می کند، هم به علت سابقه در دوره وزارت ظریف و آگاهی از برجام به خوبی می تواند مذاکرات احتمالی برجامی را هدایت کند. به هر حال نباید از خاطر برد که او مدت ها همکار مذاکره کنندگان ارشد ایران بوده و به خوبی می تواند با آنها همکاری کرده یا آنها را به کار بگیرد.

امیرعبداللهیان دربراره مذاکرات چه گفته؟

اظهار نظرهای خود امیرعبداللهیان به خوبی نظریه بالا را تایید می کند. او چند روز پیش در صفحه توییتر خود نوشت: مذاکره با آمریکا هرگز تابو نبوده، ده‌ها ملاقات وزرای خارجه دو کشور در برجام و سه دور مذاکره در بغداد که من هم در آن حضور داشتم از آن جمله است. مشکل، مذاکره نیست بلکه رفتار قلدرمآبانه، جنایات بزرگ و بدعهدی‌های مکرر آمریکا است. موقع‌شناسی و اقتدار دو رکن هر مذاکره دیپلماتیک است.

این موضع گیری به خوبی نمایان گر سیاست دوگانه دولت جدید در قبال مذاکرات است. تاکید بر ادامه مذاکرات و در عین حال حفظ فاصله از غرب، موضع و نگاهی است که امیرعبداللهیان دارد.

نباید فراموش کرد که مقدمات بحث برجامی در دولت جدید از همین حالا فراهم شده و امیر عبداللهیان در راس این گفتگوها خواهد بود. خبرنگار وال استریت ژورنال در توییتی در این رابطه نوشته است: امیرعبداللهیان دو ساعت با معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرده است. این نشان می دهد که امیرعبداللهیان رسما قصد بازگشت به میز مذاکرات را دارد.

گزینه ای مناسب برای تنش زدایی با عربستان

نکته مهم دیگر در مورد امیرعبداللهیان، آشنایی کامل او با مسائل منطقه به خصوص همسایگان است. نباید فراموش کرد که سید ابراهیم رئیسی در نخستین نشست خبری خود اولویت سیاست خارجه خود را بهبود روابط با همسایگان و من جمله عربستان سعودی دانست. اگر شخصی بخواهد به درستی و با کیفیتی بالا روابط ایران و عربستان را بهبود دهد آن شخص کسی جز امیرعبداللهیان نیست. او سالها در سفارت عراق کار کرده، معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه بوده و به خصوص مقام سفارت ایران در بحرین (متحد عربستان سعودی) را هم تجربه کرده است. از این رو شاید او را بتوان خبره ترین شخصیت وزارت امور خارجه در حوزه روابط منطقه ای و به خصوص عربی دانست.

دوگانه باقری - امیرعبداللهیان چه می شود؟

نکته مهم در رابطه با حسین امیرعبداللهیان این است که رقیب جدی او برای کسب مقام وزارت، علی باقری است ( اینجا بخوانید). باقری در دوره احمدی نژاد دست راست جلیلی بوده و در تیم مذاکره کننده هسته ای هم حضور داشته است. اما در همان زمان هم نشان داد نه می خواهد و نه می تواند این مساله را حل کند. انتخاب باقری به عنوان وزیر امور خارجه شاید این پیغام را مخابره کند که دولت جدید علاقه ای به پیگیری روند طی شده از سال 92 (در قبال مساله برجام) ندارد اما انتخاب حسین امیرعبداللهیان دقیقا پیام متفاوتی مخابره می کند؛ پیام این انتخاب این است که حداقل همه درها به روی برجام بسته نیست.

منبع: خبر فوری

68

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 34
  • کیان
    0

    وزیر امور خارجه در بحرین و آفریقا کجا و وزیر امور خارجه بودن ایران کجا ولی چون با شعار ایران را به ما سپاهیان بدهید تا همه چیز درست شود این گوی و این میدان رئیس مجلس سپاهی شهردار سپاهی وزیر امور خارجه سپاهی چپ میری سپاهی راست میری سپاهی ما نفهمیدیم اگر سپاه نبود ایران هم نبود یا اگر ایران نبود سپاه هم نبود

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      سپاه در جنگ سپاه در آب سپاه در خاک سپاه در آتش سپاه در زلزله سپاه ساخت مسکن سپاه در تامین آب سپاه اگه نبود تو الان باید میرفتی از افغانیها یا لیبیایها یا یمنیها یا سوریه ایها نون قرض میکردی درود به روان آن شخصیت عظیم الشانی که خوب فهمید اگر سپاه نباشد کشوری نخواهد بود

    • کاربر ناشناس
      0

      سپاه در جنگ سپاه در آب سپاه در خاک سپاه در آتش سپاه در زلزله سپاه ساخت مسکن سپاه در تامین آب سپاه اگه نبود تو الان باید میرفتی از افغانیها یا لیبیایها یا یمنیها یا سوریه ایها نون قرض میکردی درود به روان آن شخصیت عظیم الشانی که خوب فهمید اگر سپاه نباشد کشوری نخواهد بود

    • جواب کیان
      0

      تا چشمهای کورت دربیاد

    • کیان
      0

      اول که پولشو گرفتن مگر مفتی کار کردین دوم اگر این همه خدمات رسوندن چرا این همه گرفتاری هست سوم مگر سپاه کارش ساخت جاده و سد و خانه سازی هست در دوران سازندگی باقر ساخت و ساز و نذل و بخش سپاهی رو دیدیم

  • ناشناس
    0

    وزیر خارجه متکی است،

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    از تندروهای سپاه قدس و رانده شده دوران وزارت خارجه زمان ظریف است که سوادی هم ندارد !!!! خدا به داد مردم ایران برسد. کشور منزوی تر و تحریم ها شدیدتر و زندگی و سفره مردم سخت تر و کوچکتر خواهد شد....

  • ناشناس
    0

    حاجی ها را اسراییل کشت ؟؟؟

  • منتقد
    0

    این سومین انتخاب بد.... خدا فقط به داد مردم و کشور برسد..

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اتفاقا بهترین گزینه وزارت خارجه هست، من سه سال پیش تو یه برنامه تی وی دیدمش، اینقدر اشراف داشت روی کشورهای منطقه و تحلیل‌های درستی ارائه می داد که من همون موقع گفتم بعد از ظریف باید این وزیر خارجه بشه

  • رفوزه
    0

    عربستان که بیشتر از امریکا ایرانیها را کشته و مورد .بوووق .قرار داده و هنوز هم به خون ایرانی ها تشنه است،و ایرانی بجز نامردی و جنگ و وحشیگری طی چندین قرن گذشته از آنها ندیده،!!چرا بایست با خواهش و تمنا از آنها در خواست روابط دیپلماتیک داشته باشیم؟؟؟

  • مجيد
    0

    ايشان از زماني كه به دامان لاريجاني افتاد تباه شد. حيف شد شد انسان توانمندي بود. لاريجاني مثل سيب گنديده در يك سبد، همه را فاسد كرد.

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    ایشان سوادی ندارد و یک سپاهی تندرو و کاسب جنگ و تحریم است و رانده شده دوران ظریف عزیز که سالیان بعد قدرش را میدانیم با آمدن امثال ایشون و دولت منصوب رئیسی !!!!

    نظرات شما -
    • احمد
      0

      نظراتت به درد زباله دان تاریخ میخوره .با واژه های من بلد نیستم،من اطلاعات کافی ندارم،من سواد کافی ندارم ،لیگانه نباش و دنبال نون و آب و مرغ زندگیت باش

    • ناشناس
      0

      احسنت احمد، هزارتا لایک

  • محمد طاها
    0

    امیر گزینه خوییست.درواقع باتوجه به سابقه ووو،.اگه معنای عدل یعنی هرچه در جای خودمستقرشه،درموردایشون هم بنابه سابقه و تحصیلات مرتبتش،با وزارت خارجه،عدالت برقرارشده

  • محمد
    0

    هرکی میاد مهم نیست .. برجام رو درست کنه ملت ازین وضع خلاص بشن از لحاظ ارزش پول یکی به آخر کشورها هستیم

  • علي
    0

    اگه بلد بود انگليسي حرف بزنه بشه وزير

  • ترامپ
    0

    این بنده خدا که متوهمه مگه نگفته بود سلیمانی شب ها میاد سوریه نقشه جنگ میده خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

  • فرخ
    0

    اگر این شارلاتانهای همه خط اصلاح طلب از روز اول این همه آبرنگ دست نگرفته بودند حکومت همین افراد بود و مردم زودتر چهره واقعی ایشان را میشناختند .

  • سید هرندی
    0

    جناب آقای دکتر سید امیر عبدالهیان از مخالفان سرسخت برجام هستند و سریع آن را پاره کرده و به زباله دان خواهد انداخت. ایشان از افراد با صلاحیت و ولایت مدار و دانشمند در زمینه سیاست خارجی، داخلی می باشند.

  • مرد میدان
    0

    بسیار شایسته وزارت امور خارجه می باشند

  • داریوش
    0

    دوستان خبر فوری : روح و جسم برجام از بین رفت و سیب و گلابی برجام هم به مردم نرسید چرا هنوز به دنبال برجام هستید؟!! دوستان اصلاحاتی دستاورد نداشتند؟!!

  • حسن
    0

    به راستی مارها از جان اکبر چه میخواهند

  • کاربر ناشناس
    0

    سلام بسیار عالی بهش افتخارمیکنم خیلی خوب است

  • احمد
    0

    با توجه به انتخاب این چندنفر در مسند وزرا، کاملا مشخصه که اصلا قرار نیست هیچ تاملی با دنیا داشته باشیم و مسلماً وضعیت بدتر خواهد شد هرچند که تا الان دلار دوهزار و پانصد تومن گرونتر شده هنوز هیچی نشده(از همه چیز بدتر بعضیها که میخوان دروغکی و بچه گول زنک بازی طرفداری در بیارن، دیگه حال آدمو بهم میزنن اونم تو این شرایط و بلبشو البته امیدوارم ما اشتباه کرده باشیم و، وضع مردم خوب بشه و بعداز سالها مردم یه نفسی بکشند خدایا خودت کمک کن

  • صادق
    0

    بدترین انتخاب و بدتر از بد.......

    نظرات شما -
    • محسن
      0

      ببخش اشتباه منفی زدم

  • امیر
    0

    خبر فوری مشخص شد امیرعبداللهیان رو نمی‌شناسی :)

  • ی ط
    0

    اصلا قابل مقایسه با ظریف نیست.

  • ناشناس
    0

    به هر حال باید برجام رو امضا کنیم چون اگر برجام نباشه اقتصاد هم از بین میره

  • ناشناس
    0

    سیاست دوگانه یعنی مردم فریبی دربرخورد با مشکلات کشور ودور زدن مردم درمقابل انتظارات مردم آقای رئیسی خوب است بداند مردم در تنگنا و مزیقه هستند و لازم است به مشکلات فکر کند

  • محمد.،
    0

    خداشرتون راازسرایران وایرانی کم کنه که ۵۷تاامروزهمیشه مردم رابه دلیلی تحت فشارومصیبت گذاشتید یروزجنگ یروزپساجنگ یروزتحریم یروزبرجام ثروت واعتبارایران رابفنا دادید فقطبرای توهمات خودتون بامیدایران بی شماها

  • بدبخت
    0

    ای کاش حضرت آقا خودش امور و دست بگیره و همه چیز رو درست کنه.من مطمئنم شبها که ما خوابیم با حضرت مهدی درباره اداره کشور صحبت میکنه.و مطمئنم که حضرت مهدی نمیزاره حضرت آقا امور کشور و دست بگیرن.چون ذهن ما مردم طاقت دیدن مهجزه رو نداره..خداکنه.۱۲۰ سال عمر طولانی تری داشته باشن.درسته نان نداریم.اعتبار نزد هیچ کشوری نداریم.درسته اقتصادمون کلا پاکه مثل جیب مردمش..ولی حضور مردی رو در راس داریم که صداش آرامش میده..وقتی تو صفحه تلوزیون میبینیش انگار نور سرتاسر تلوزیون رو میپوشونه.البته خیلی از حسودها هستن که نمیتونن این معجزه و لطف خداوند رو برای مردم این سرزمین ببینن.از همتون خواهش میکنم فقط یک لحظه این کشور رو بدون آقا تصور کنید!!همه همدیگرو میخورن.همه به هم میپرن..خداوندا سپاس بی پایان تو را...