پیش بینی که درست از آب درآمد/ افغانستانی که اوضاع را به هم ریخت/ ایران به زودی وارد چالش با پاکستان می‌شود؟

دولت جدید ایران سعی دارد با صبر و سکوت منتظر بماند تا وضعیت پاکستان و افغانستان بیش از پیش مشخص شود. این دقیقا چیزی است که ایران را دچار چالش کرده و ممکن است در آینده رابطه اش را با پاکستان به هم بریزد.

پیش بینی که درست از آب درآمد/ افغانستانی که اوضاع را به هم ریخت/ ایران به زودی وارد چالش با پاکستان می‌شود؟

به گزارش خبر فوری ، با گذشت چند ماه از آغاز ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی دورنمای وضعیت دولت جدید ایران روشن تر می شود. این دورنما به خصوص در حوزه سیاست خارجی خود را بیش از گذشته نشان می دهد.

حدودا اوایل تیرماه و تنها چند روز پس از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری بود که در گزارشی که بر اساس تحلیل و اطلاعات فاننشیال تایمز نوشته شده بود، به چالش های آتی سیاست خارجی دولت سیزدهم پرداختیم ( اینجا بخوانید). گزارش فایننشیال تایمز به خوبی پیش بینی کرده بود که احتمالا "پاکستان" مهم ترین چالش برای دولت جدید خواهد بود.

حالا که جنگ افغانستان به اوج خود رسیده و دولت پاکستان نیز علنا از طالبان حمایت و به پنجشیرحمله هوایی کرده است، این وضعیت مشخص تر شده است.

پیش بینی که درست از آب درآمد

فایننشیال تایمز در گزارش خود از این گفته بود که پاکستان به جز ایران، توسط سه جبهه دیگر نیز محاصره شده است: عربستان و متحدانش، چین و ترکیه - مالزی. نویسنده تاکید کرده بود که این وضعیت خاصِ استراتژیک باعث می شود که پاکستان در یک موقعیت بکر قرار گرفته و به جای انفعال، فعالانه قدم بردارد. در حقیقت، پیش بینی این پایگاه این بود که پاکستان تلاش خواهد کرد یک موضع میانه در رابطه با چهار جبهه چین و عربستان و ترکیه و ایران برداشته و از منافع هر چهار جبهه استفاده کند.

عمران خان، کریکت بازی که بازی سیاست را هم بلد است

نخست وزیر پاکستان، عمران خان به درستی در راه دیپلماسی گام برداشته و توانسته کشورش را به محور توجهات تبدیل کند. اما او و دولتش به این اکتفا نکرده و گام های بلندتری را جهت تحقق اهدافش برداشته است.

دنیا عمران خان را به عنوان یک سیاستمدار زیرک، عمل گرا و هوشیار می شناسد. کریکت بازی که زمین بازی سیاست را هم بلد است. او از معدود نخست وزیران پاکستان است که به صورت کاملا دموکراتیک انتخاب شد. مرور تاریخ پرفراز و نشیب پاکستان نشان می دهد که معمولا شرایط برای این نخست وزیران سخت است و آنها معمولا توسط ارتش و طی یک کودتای سخت برکنار شده و یا حتی به قتل می رسند. اما عمران خان نشان داده که راه تعامل با ارتش را بلد است. او به محض ورود به کاخ نخست وزیری، رکن وزارت اطلاعات یا همان ISI را قدرتمندتر از سایر نهادها کرد. با نزدیک شدن ISI به عمران خان، تقریبا خطر کودتای ارتش از بین رفت.

از طرف دیگر، خطر گروه های اسلام گرا و سلفی ریز و درشت در پاکستان همیشه دولت های این کشور را به وحشت انداخته است. عمران خان در ارتباطش با این گروه ها نیز سنجیده عمل کرد. ارتباط خوب دولت با شبکه حقانی که تندروترین، قدرتمندترین و خطرناک ترین شبکه سلفی پاکستان است شاهدی است بر این مدعا. به جز این، حمایت از طالبان، ارسال سلاح به مرزهای مشترک و به خصوص به فعالیت وا داشتن افسران ISI در مورد کمک به سران طالب باعث محبوب شدن عمران خان و نفوذش در بین گروه های سلفی گردید.

عمران خان حالا نشان داده که بازی سیاست خارجی را بلد است و می خواهد فعالانه وارد زمین بازی شود. پاکستان از طریق موازنه مثبت با عربستان، چین، ترکیه، ایران و حتی آمریکا توانسته در عرصه دیپلماسی به قدرت برسد و حالا می خواهد از نقش مهره کمکی بیرون آمده و خود به یک قطب فعال تبدیل شود.

چالش ایران با پاکستان، جنگ و صلح با همسایه شرقی

دقیقا در همینجا است که دولت ایران دچار چالش می شود. ایران در سال های اخیر همیشه فاصله خود را با پاکستان حفظ کرده است. دوستی نسبی و مالامال از احتیاط ما با پاکستان به نوعی حرکت روی لبه تیغ بوده که البته اکثرا به نفع ما تمام شده است. متخصصین دیپلماسی می دانند که سرشاخ شدن با کشوری پرجمعیت که پر از جنگجویان سلفی است و با ما مرز مشترک داشته و در عین حال، با دشمنان ایران هم رابطه خوبی دارد اشتباه است.

اما این احتیاط زمانی مطرح بود که پاکستان قصد نفوذ سیاسی در کشورهای دیگر را نداشت. با ورود پاکستان به خاک افغانستان اوضاع تغییر می کند. نگاهی به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه بیندازید. تا قبل از دخالت مستقیم ژنرال فیض (رئیس ISI) در امور افغانستان و بمباران پنجشیر، لحن و ادبیات سخنگو در رابطه با افغانستان و طالبان و پاکستان کاملا محافظه کارانه بود اما بعد از بمباران پنجشیر، این لحن نیز تغییر کرد. وزارت امور خارجه ایران حادثه حمله هوایی به پنجشیر را به شدت محکوم کرد و نسبت به آن ابراز تاسف نمود.

علت این تغییر موضع مشخص است. ورود پاکستان به افغانستان به معنی عدم رعایت فاصله قانونی با ایران است. ایران همواره از مناطق شرقی خود مطمئن بوده است. وجود سرزمین های هزاره نشین غالبا شیعه در افغانستان با مرکزیت هرات همواره خیال ایران را از داشتن یک متحد استراتژیک راحت کرده بود.

به نظر می رسد ایران در گفتگوهایش با طالبان نیز تضمین امنیت این منطقه را از طالب ها گرفته و به همین دلیل، از دخالت مستقیم در امور افغانستان پرهیز کرده است. اما ورود رسمی پاکستان به افغانستان زمین بازی را به هم می ریزد و این مرزهای استراتژیک را از بین می برد.

رئیسی باید چه راهبردی اتخاذ کند؟

دقیقا چنین حادثه ای باعث شده ایران در گرفتن موضعی مشخص در قبال پاکستان دچار گنگی شود. به دلایلی که در بالا ذکر کردیم، ایران دوست ندارد مستقیما با پاکستان وارد چالش شود. از طرف دیگر، ورود پاکستان به افغانستان چیزی نیست که ایران بتواند به راحتی با آن کنار بیاید. به همین دلیل می توان وضعیت حال حاضر ایران را نوعی ابهام و دوگانگی دیپلماتیک دانست.

دولت جدید سعی دارد با صبر و سکوت منتظر بماند تا وضعیت پاکستان و افغانستان بیش از پیش مشخص شود. این دقیقا چیزی است که ایران را دچار چالش کرده و ممکن است در آینده رابطه اش را با پاکستان به هم بریزد.

منبع: خبر فوری

38

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 84
  • گچسارانی
    0

    ورود پاکستان یعنی نفوذ عربستان و امارات یعنی نائبان آمریکا در افغانستان یعنی سیاست کاملا انگلیسی که هر وقت میخواهد دست به خونریزی بزند ،با دست مردمان همان منطقه این کار را یعنی تقویت جیش آل ....ها . یعنی فرقه بازی در بلوچستان. یعنی تقویت حلقه محاصره ایران با افرادی بی سواد و زبان نفهم یعنی جنگ دین مقابل دین و تقویت وهابیت و سلفی گری ها . ما در سیاست دوستانی ظاهری داریم از صد دشمن بدتر دشمنان دوست نمایی از جنس روسیه . ترکیه پاکستان و آذربایجان . به والله دوستی با کشور مسیحی ارمنستان هزاران شرف به کشور مسلمان آذربایجان و ترکیه دارد

    نظرات شما -
    • مقدس
      0

      در خصوص ترکیه و جمهوری پوسیده دست چندمی آذربایجان دقیقا درست فرمودید .

  • عباسی
    0

    با همکاری نزدیک ایران و هند و بستن بندر چابهار بر روی کالاهای افغانستانی ، افغانستان را فلج و آنها را مجبور کنیم از پاکستان فاصله بگیرند .

    نظرات شما -
    • بلوچ
      0

      با وجود بندر گوادر در پاکستان و سرمایه گذاری بسیار بزرگ چین در این بند، عملا افغانستان و طالبان را از بندر چابهار بی نیاز می کند. هند هم که اصلی ترین دشمن پاکستانه و پاکستان اصلی ترین متحد طالبانه این خودش یعنی با هند و چابهار دیگه کاری ندارن

    • بهروز ترکه
      0

      آفرین بلوچ.تحلیلت عالی بود.بنده کمترین از این منظر داستان طالب را رصد نکرده بودم. درست میگی اینم یک ضربه دیگر

  • علیرضا
    0

    دقیقا همینجور جاها نقش وزیر امورخارجه مشخص میشه متاسفانه وزیری انتخاب کردیم که حتی دیپلماسی بلد نیست نه زبان بلده نه زبان بدن جایگاهش رو خودش به تشخیص خودش تغییر میده کشور میزبان ( عراق ) میتونست نماینده کشور رو از اون اجلاس اخراج کنه ولی باهاش مماشات کرد و به جایگاه اصلیش راهنماییش کرد فکر کنید اگه اخراج میشد چه افتضاحی ایجاد میشد ؟ متاسفانه وقتی قدر ادمایی مثل ظریف و خرازی رو ندونستیم گیر امثال عبدالهیان میفتیم و در نهایت میبینیم که فقط سخنگو داره اراجیف میگه و نظرات دولت و نظام رو منتقل میکنه و وزیر کاملا منفعلانه فقط نظاره گره

  • جنوبی
    0

    دیگه ریسمان از دست ایران در رفت افتاد به دست تندروها و شغالها، خدا خودش به مردم افغانستان کمک کنه، نه طالبان نه پاکستان نه عربستان و چین هیچکدوم دلشون واسه افغانستان نسوخته همه تروریست پرورش میدن، خدا لعنت کنه باعث و بانی این وضع افغانستان.، زنده باد پنجشیر.

  • علي
    0

    شما افراطيهاي اول انقلاب كه حمله به سفارت آمريكا كرديد و آن هزينه سنگين را در اوائل انقلاب نو پاي ايران به اين انقلاب وارد كرديد چرا دست از كاراتون بر نميداريد هزينه جنگ هشت ساله هم با شماست كه آمريكا با تحريك عراق وارد جنگ با ايران شد حالا دوست داريد مثل اول انقلاب ايران را وارد جنگ كنيد تا به خواسته هاي نا مشروعتان برسيد فقط فرداي قيامت مشخص ميشه كه چه خيانتهايي شماها به اين كشور كرديد

    نظرات شما -
    • ن
      0

      خیلی چرت گفتی مقصرجنگ هشت ساله هم به گردین ایران انداختی غرب پرست

    • گچسارانی
      0

      اولا عراق در زمان شاه مستعمره شوروی بود و ایران ژاندارم آمریکا و غرب بود که حتی بخشی از بمباران ویتنام به عهده نیروی هوایی ایران بود و کشمکش اروند در زمان شاه بود که دقیقا موقع بحث جدایی بحرین بود و شاه با ناو جنگی و اسکاتران هوایی مانوری در اروند داد و ختم غائله را پیروزی انقلاب و سست شدن ارتش . صدام با حمایت شرق و غرب فرصت را غنیمت شمرد و حمله کرد چون به جز بندر بصره هیچ ارتباطی با خلیج فارس نداره . کمی نگاه به تاریخ کنی میبینی کاری به تسخیر سفارت نداره

  • رضا
    0

    ایران از گزاره ملیت اصلا استفاده نمی کند! پاکستان، بلوچ ها، افغان ها همه ایرانی هستند که دارای زبانی مسترک و تاریخ و فرهنگی مشترک هستند و جدایی این مردمان از ایران دسیسه ی انگلیس روس و ... هست. ایران باید با پرهیز جدی از سنی و شیعه گری و تبلیغ ملیت مشترک همه را دور میز مذاکرات بیاورد تا خطر القاعده عربی و داعش عثمانی را بکاهد. ایرانیان باید بفهمند که عقاید مذهبی و برادرکشی بخاطر اعتقاد هزاره هاست که وقت و انرژی ما را گرفته است. ما بیش از پیش باید در سیستان خود کارهای ملی و فرهنگی انجام دهیم تا ملازهی بجای گفتگو با طالبان و درخواست حقابه قانونی ایران از طالبان، با میهن و وطن خود کار کند. دیر بجنبید و رویکرد ملی را در میان ایرانی نشین ها تقویت نکنید ایران میدان تاخت و تاز عرب و عثمانی و روم خواهد گردید!

  • لیلا
    1

    زحمت کشیده پیش بینی کرده !!!! همه می دونستیم وایران هم می دونه چه کار کنه

  • ناشناس
    0

    ارتش پاکستان با چه اهدافی این کشور را گرفتار جنگ در افغانستان می کند؟؟؟!!! --- ارتش پاکستان بعلت وام داری به عربستان برای خوش خدمتی به آل سعود ظاهرا در تضاد با میانه روی عمران خان این کشور را می خواهد در گرداب جنگ در افغانستان غرق کند تا سر انجام پاکستان را اسیر خواستهای استعماری اسارت بار صهیونیسم و آمریکا و غرب سازد. ارتش پاکستان با این گرایش ؛ وحدت ملی پاکستان را نشانه می رود که بی تردید سر انجام یک خوش خدمتی به اهداف دشمنان بیگانه ی جهان اسلام است.

  • بسیجی عاشق رئیسی
    1

    چهار تا موشک برای ادب کردن اسلام آباد کفایت میکنند بازی با شیران هزینه دارد

    نظرات شما -
    • حمید
      0

      آقای بسیجی محترم فکر می کنید اگر ایران چهارتا موشک بزنه پاکستان مثل مداد ایران را فقط نگاه می کنه برادرمن پاکستان 130کلاهک هسته ای داره موشک شهاب و غوری داره که 4000 کیلومتر برد داره آخه درست تحلیل کنید پاکستان هیچی برای از دست دادن نداره این ماهستیم که نابود می شویم و بخشی از کشور ما به تصرف پاکستان در خواهد آمد هند با بیش از یک میلیارد جمعیت سعی می کنه با پاکستان درگیر نشه

    • ایران زمین
      0

      برادر پاکستان کشوری نیست با چهار موشک ادب شود کشوری است با جمعیت بالا دارای بمب اتمی و.....

    • محمد
      1

      آقا حميد اشتباه نكن در پاكستان شيعياني هستند كه منتظر فرمان رهبري هستند تا پاكستان را بر سر حكامش نابود كنند ايران الان ابر قدرت منطقه عست نفوذش در سراسر دنيا هست فقط خيانتكاران داخلي هستند كه متاسفانه خاري در كف پا شده اند و منافعشان در كاسه امريكا و غرب هست

    • ارسلان
      0

      پاکستان از آمریکا و انگلیس و اسرائیل گردنش کلفت که نیست ایران یه ملت ویه کشور باز مانده از یه امپراتوری بزرگه بهتر بگم عصاره امپراتوری ایران الانم. درحال تشکیل همون امپراتوری برامون هزینه داره ولی بخواهیم درسی به پاکستان میدیم با نیرو های نیابتی که تا عمر دارن هوس خریت به سرشون نزنه

    • نج نج
      1

      بشین بینبم بابا حال نداریم موشک میخواد بزنه اسکل

  • ایرانی
    0

    وقتی ایران در عراق و لبنان و سوریه و یمن دخالت دارد . پاکستان هم می گوید من از ایران چه کم دارم که نتوانم در همسایه اشفته خود دخالت نکنم . لطفاً یک سوزن به خود بزنید و یک چوال دوز به همسایه ...هرگز با پاکستان سر شاخ نشوید نه تنها شاخ شما را میشکند بلکه سر برایتاننخواهد گذاشت ...

    نظرات شما -
    • جعفر صادق
      0

      مطمئن باش پاکستان اگر زورش میرسید قبل از اینها یه لشگر طالبان و داعش فرستاده بود ایران. پاکستان و ترکیه و عربستان منتظر ضعف ایران هستن تا خنجرشون فرو کنن

  • مهدب
    0

    چیزی که تا به امروز از دولت جدید دیده شده یک سیاست منفعل نه تنها در رابطه با افغانستان بلکه در رابطه با کل کشور های همسایه و جهان و همچنین مسئله برجام است.

    نظرات شما -
    • ن
      0

      هراتفاقی میفته پای برجام ومیارین وسط خجالت نکش یه کم ازکلیدروحانی بگو

    • ناشناس
      0

      شما فعلا برو کلید را پیدا کن اسناد و مدارک برجام تو گاو صندوقه کلیدش را هم روحانی گم کرده

  • کیان
    0

    مسلمانان تا به تمام دنیا ثابت نکنن اسلام دین طلح و دوستی هست دست از جنگ و خونریزی دست بر نمیدارن داعش کم بود که با پرچم محمدرسول الله سر می‌برید و خون می‌ریخت حالا این احمق طالبان با اسم ولایت اسلامی داره مردم کشور خودشو میکشه به شرطی این داستان آنقدر ادامه داشته باشه تا فقط یک مسلمان روی کره زمین بمونه تازه اگر اونم خود زنی نکنه

    نظرات شما -
    • علی
      0

      خاک توسرت متوهم وعوضی چه ربطی به مسلمونی داره

  • مهدی
    0

    سلام ،اینگونه تحلیل ها(قراردادن ایران مقابل پاکستان )قدیمی وانحرافی هست،کشورهای منطقه نیازبه روابط برادرانه وسالم وهمکاری سازنده دارند،ایجاداختلاف ازمکایدشیاطین داخلی وخارجی هست.

    نظرات شما -
    • Last Persian
      0

      وایسا تا گروه های افراطی تندرو طالب که عربستان حامیشون خواهد بود برادری رو نشونت بدن

  • مح
    0

    بهترین کار این است که ایران کاری به دخالت پاکستان در افغانستان نداشته باشد .بگذارد مثل مصر یک حکومت واحد ودیکتاتور ولی دور از جنگ راازمایش کند ما هم دشمن جدید برای خودمان درست نکنیم.تمام کشور افغانستان طالبان را پذیرفته فقط دره پنجشیر در گیراست که انها هم بهتره طالبن را بپذیرند تا ببینیم چی می شود.

    نظرات شما -
    • Last Persian
      0

      آره شما از اونایی که معتقدی دشمن تا نیاد بالای سرت دشمن نیست

  • جعفر صادق
    0

    ساده انگارانه است که عمران خان مسئول استراتژی خارجی پاکستان بدونیم. عمران خان فقط یک کریکت باز محبوبه، تصمیم گیرنده سیاست های خارجی پاکستان سازمان جاسوسی و رده های بالای ارتش و البته در راستای سیاست های عربستان عمل میکنن.

  • سردار الاغ
    0

    به زودی با تدابیر چرچیل زمانه یعنی سید خراسانی،حضرت امام رییسی، دامت افتضاحاته ، شاهد اضافه شدن یک استان به کشورمان خواهیم بود به نام افغانستان، این شما و این ابی رییسی با شش کلاس سواد عالی

    نظرات شما -
    • ن
      0

      واقعن اسمت برازنده خر

    • دوست
      0

      لطفا به جایگاه خر توهین نکنید

  • ایرانی
    1

    مرده شورخودتون وتحلیل هاتون ببرن مزدورای کدخداپرست

  • محمد
    0

    گره پاکستان به دست چین وعربستان باز میشه پاکستان به لحاظ اقتصادی وابسته به کمک خارجیه ایران قرارداد استراتژیک با چین بسته واین خودش تا حدود زیادی رو ی پاکستان اثر گزاره مذاکرات با عربستان هم شروع شده و ما باید مشکلاتمون با عربستان رو هر چه زودتر با مذاکره کم کنیم کشور دیگه در مسیله افغانستان قطر هست که به نسبت روابط خوبی با ایران داره و ما در قضیه محاصره عربستان و امارات خیلی کمکشون کردیم ضلع دیگه ترکیه هست که اونا هم نمیخوان با ایران دچار چالش بشن لذا ایران با به رسمیت شناختن قدرت کشور های منطقه وایجاد روابطی توام با احترام متقابل در عین جدیت در تقویت انسجام داخلی وتقویت اقتصادیش میتونه به راحتی چالشها رو پشت سر بگذاره

  • احمد شاه مسعود
    0

    پاکستان، کشوریکه ثروت ( منابع طبیعی) ندارد ومیشود گفت فقیراست.واز لحاظ با همسایگان: هند(دشمن) چین و ایران( بینا بین)و نسبت به افغانستان ( گارد استعماری میگیرد).ومذهب آلوده به تندرو های جهادی سلفی( که در جهان اسلام منزوی هستند).وفقط دارای تسلیحات هسته ای( که دوره اش به سر اومده).وتنها حامی آن آل سعود، این بازی را برای ایران قدری سخت کرده و رئیسی باید دست بالا(رابطه با سعودیها) بگیرد،،، چاره ایی نیست

  • ارسلان
    1

    خاک تو سرتون با این تحلیل آبکی تون دنیا از ایران و ایرانی حساب میبره اونوقت یه مشت غرب زده بدبخت متاسفم برای خبر فوری

    نظرات شما -
    • امیر
      0

      ارسلان راست میگه یک دفعه که رفته بودم خارج تا گفتم ایرانیم طرف از ترس سه قدم عقب رفت خخخخ

    • ایرانی آباد و آزاد
      0

      ارسلان سرتو کردی تو برف و از هیچ جا خبر نداری !!! ترس دنیا از ایران عین ترس از کره شمالی است که می ترسند فاجعه به بار بیاره !!! طرف فامیلیش اسلامی بود و انوقت تو ثبت احوال اومده بود تغییر فامیل بده !!! گفتند شما دیگه چرا ؟؟؟ گفت تو کشورهای دیگه که میرم فامیل را می بینند میگه تروریست !!!

    • بهروز ترکه
      0

      خاک تو سر خودت.اسکل ببین ودرست تحلیل کن نمیتونیم با همه همسای های در پیتمون جنگ را بندازیم

    • غرب زده
      0

      چرا انقدر منفی خوردی امیر ارسلان ولایی

  • شهروند ایرانی
    0

    متاسفانه حلقه محاصره ایران داره تنگتر میشه بنظر میاد این پروسه از قبل برنامه ریزی شده که ایران را در مرزهای شرقی نیز درگیر و بیشتر تضعیف کنن ایران بای خیلی هشیار و منطقی و حساب شده عکس العمل نشان بدهد.

    نظرات شما -
    • بهنام
      0

      وای نگو نگو.... از ترس دارم میلرزم... آخه کفترباز با این نظر مزخرفت ایران خودش در چندین کشور دارای نفوذ و قدرت و یک بازیگر است ، شما نترس ایران در پشت پرده همه چیز را در کنترل دارد .

  • جمالی
    0

    پاکستان اتمی،قدرتی پشت پرده که تاکنون هیچ کشوری نتوانسته با آن درگیر شود،فاتحه ایران خوانده شده

    نظرات شما -
    • آنتی یاوه گو
      0

      جمالی بیسوادِ یاوه گو! تاریخ جنگهای هند و پاکستان(چهار جنگ مختلف) را مطالعه کن تا حساب بیاد دستت.

    • دوست
      0

      با گرسنه ها جنگیدن اشتباهه چون سرنوشت جنگ قادسیه میشه که اعراب نه به نیت گسترش اسلام بلکه به دلیل رهایی از فقر با به دست آوردن غنائم ایرانی اینگونه بی باکانه جنگیدن و پیروز شدن پاکستان هم یه کشور فقیره کافیه دبه بهشون بدن برا خانواده هاشون ،میلیونی میان جنگ

    • .
      0

      این طوری ها هم نیست. ارتش پاکستان هشت سال است در یمن برای سعودی ها و اماراتی ها می جنگد./پاکستان کشوریست که گاه بیست و چهار ساعت برق در کل کشور قطع می شود. برق هسته ای ندارد/هزار فرقه است و هر فرقه سودای پادشاهی دارد /هر چند که ذات جنگ خوب نیست./زیر یک پرچم جنگ با اسراییل خوب است نه برادر کشی

    • کدوم دوست
      1

      مردک مژده ی فتح ایران رو پیامبر ص در جنگ خندق به یارانش داد بعد بیسواد حاقد و حسودی مثل تو میاد میگه که برای کسب ثروت جنگیدن خیلی بدبختی

  • محمد فتحی
    0

    درود ایران به هیچ وجه با پاکستان سر شاخ نمیشه اگر پاکستان در افغانستان دخالت نظامی کند مانند آمریکا و ناتو توسط خود افغانها ذلیلانه اخراج می شود.طالبان اگر همه قومیت‌ها و گروهها را در حکومت دخیل کند موفق خواهد شد زنده باد ایران بزرگ و سر بلند

  • علی
    0

    انشاالله جنگ بشه

    نظرات شما -
    • .
      0

      هر چه خیر مردم خاورمیانه است بشود

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    چهل و سه سال سیاست خارجه ایران جوابگو نبوده و همواره در کشور و منطقه و جهان ایجاد تنش و درگیری کرده و هزینه بسیار سنگین به کشور و زندگی مردم بیچاره وارد کرده است!!!! عقل سلیم و عدالت جو و انسانی و صلح جو میگه باید تجدید نظر کرد و با این روش نمیشه ادامه داد .‌.. مردم ناامید و فراری هستند و اعتمادی به مسئولین و سیاست های به گل نشسته آنان ندارند

  • مریم
    0

    ایران باید با بقیه کشورهای منطقه با هماهنگی یکدیگه پاکستان رو سر جاشون بنشینند و از جایگاه محکم و با لحن قاطعانه صحبت کنند. الان وقت کرنش نیست. برای نرم شدن و دوستی مجدد بعدا فرصت هست و زمان و شرایط تغییر میکنه. پس نباید نگران روابط بعدی با پاکستان بود باید کاری که الان درست هست رو انجام داد تا از درگیری های مستقیم با پاکستان و... جلوگیری بشه. الان باید پشت قیام مردم افغانستان ایستاد و از حق حمایت کرد. بعد میبینید که حق هم به ما کمک میکنه تا منافعمون و امنیتمون بخطر نیوفته

    نظرات شما -
    • مسعود
      0

      دقیقا با کدوم کشورهای منطقه؟الان نگاه کشورهای منطقه به ایران چی هست؟

    • بهروز ترکه
      0

      بنده خدا ارتش پاکستان از ما قویتره و آل سعود عین توپ پشتشه.چی میگی مگر شوخیه؟ هند با اون قدرتش با نرمش با این وحشی های سلفی برخورد میکنه

  • م
    0

    باید یک مذاکره جدی به همراه کشورهای منطقه با پاکستان داشت و در ابتدا با نرمی و دوستانه بخواهیم که در افغانستان دخالت نکند و نیروهاشو خارج کند. اما اگر رعایت نکرد مراحل سختگیرانه تر پیش روش بذاریم باید برای حمایت از افغانستان یک بیانیه جامع توسط کشورهای منطقه صادر بشه که پاکستان جرات نکنه چشم طمع ب افغانستان بدوزه چرا که در غیر اینصورت منافع خودش بخطر میوفته

    نظرات شما -
    • .
      0

      با مذاکره جدی موافقم ولی جدی جدی جدی؛ نرم و دوستانه به هیچ وجه/ باید با تمام توان دیپلماسی با اقتدار در برابر پاکستان ایستاد

    • م جون
      0

      به تو چی آخه مگه داروغه ای ؟!

  • بهروز ترکه
    0

    ایران در منطقه تنهاست .تنهای تنها! مثل خانواده ایی که در یک کوچه بن بست تنها گیر همسایه هایی نا مرد و بیشرف قرار گرفته

    نظرات شما -
    • هه هه
      0

      بهروز ببند

  • مهردادیان
    0

    اول : آمریکا ازافغانستان عقب نشینی تاکتیکی کرده است تا پای ایران را به دامنه قومیتها وکشورهزار فرقه بازکند دوم: عقب نشینی آمریکا وسرعت عمل طالبان وتسلط برق آسا دراین کشور فقیر مشکوک است .بنظر میرسد اهداف سری ومنطقه درپشت آن خوابیده است سوم:معاملات منطقه ایی درائتلاف آمریکایی -سعودی-اماراتی و مقاومت منطقه ایی سایر ملل خود یک موضوعی است که بتدریج حقایق آن روشن خواهد شد . بیشتر نفوذ درجبهه مقاومت ویا نفوذ درائتلاف هم دور از ذهن نیست . چهارم: نقش پاکستان درافغانستان کاملا محرز هست وآشکارا به هند وترکیه سرایت میکند. پنجم : روسیه وچین هم جزئی ازاین معادله هستند اما هیچیک از این دول درحال حاضر اذعان به جانبداری نمیکنند . ششم : ازبکها وتاجیکها هم چشمان تیزبینی دارند وتمام وقایع افغانستان را رصد میکنند که چنانچه موضوعات افغانستان ازکنترل خارج شد وارد معرکه شوند . ولیکن هنوز دولتها صبر میکنند حوادث چگونه رقم میخورد هفتم: بمب اتمی کارایی خود را درکل جهان ازدست داده است کافی است یک دولت ازآن استفاده کند آنوقت تمام دولتها برای بدست آوردن آن خودشان را به اب وآتش میزنند ودرانتهای حوداث اتمی سازمان ملل یا درسطح جهان اعتبار خود را از دست میدهد ویا کلا از بین میرود درانوقت کره زمین از ناحیه بشر مورد تهدید وخودشان را نابود میکنند .داستان آخرالزمانی پیش خواهد آمد بطوری که نسل بشر نابود خواهد شد .

  • حسین
    0

    پاکستان دشمنی پنهان برای ایران بوده و هست باتوجه به هسته ای بودن هم رابطه را پیچیده تر کرده ایران میبایست نفوذ دراین کشور را از طریق علمای تشیع پاکستانی و همچنین اقوام هزاره به پیش ببرد و باهند دشمن پاکستان رابطه عمیق داشته باشد

  • دیریم دیریم
    0

    ایران وارد هیچ چالشی با پاکستان نخواهد شد، پاکستان نیز وارد هیچ چالشی با ایران نخواهد شد. هردو کشور مجرب تر و عاقلتر از آنند که وارد چالشی جدی با یکدیگر شوند.

  • بی نام
    0

    غلط کردید طالبان

  • Last Persian
    0

    آقایون فعلا بشینید با رفقای طالبتون جشن پیروزی بر آمریکا بگیرید تا بعدش که طالبان قدرتمندتر شد ببینیم چه خوابی برامون دیدن

  • حسین
    0

    ایران بایدجنگ رابندازدایناداعشن اگرصبرکنیم ضربه بیشتری میخوریم مابایداماده بشیم براپاکستان

    نظرات شما -
    • آخرین ایرانی
      0

      بشین سر جات بینیم میخواد جنگ را بندازه اسکل

  • داریوش
    0

    زنده باد ایران زنده باد غیرت ایرانی زنده باد سرزمین چهار فصل زنده باد ایران کهن مرز و بوم ایران هیچ ربطی به حکومت ندارد و مردم اجازه چپ نگاه کردن به ایران را نمی دهد

  • ناشناس
    0

    فقط میتوانم بکم که پاکستان نماینده کشورهای حاشیه خلیج فارس وبخصوص ترکیه. واسراییل آمریکا وانگلیس پیداست ومابااینهاطرف هسنیم

    نظرات شما -
    • نابشناس
      0

      تو چقدر بانمکی خخخخ از کی ترکیه جزو خلیج فارس شده خخخخخخخ لابد واحد جغرافیا رو با اوس محمود پاس کردی خخخخخخخخخخخخخ

  • ناشناس
    0

    عجب حسن تصادفی تلاقی مواضع نظام جمهوری اسلامی با اروپا و آمریکا که ۲۰ سال افغانستان را در اشغال داشتند. اتحادیه اروپا: تنوع قومی و مذهبی در کابینه طالبان نیست. رهبران اروپا آماده کمک به پناهجویان افغان هستند اما شامل افرادی می شود که به کشورهای همسایه فرار کنند. یورونیوز ۰۸.۰۹.۲۰۲۱

  • سردار آذربایجان
    1

    آمریکا از افغانستان نیروهایش را کشید بیرون به دو منظور اول هزینه اضافی برای امنیت خرج نکن دوم طالبان را با مخالفان تنها گذاشت آنقدر باهم جنگ کنن تا طالبان ضعیفتر واز آن طرف ابزارات جنگی به هم پیمانانش از جمله پاکستان و عربستان بفروشد البته منظور سوم هم دارد وان نا امن کردن مرزهای شرقی ایران است

    نظرات شما -
    • نابشناس
      0

      تحلیلتان بدرد عمه ی محترمتان میخورد

  • ترک مان چای
    0

    خب قسمتی از روسیه بدن ایران قسمتی از بلوچستان بدن روسیه

    نظرات شما -
    • هااااااا
      0

      چی فرمودین ؟!

  • داریوش
    0

    گرا دادن بی بی سی روباه پیر برای ترور سخنگوی احمد مسعود انگلیسی هم در نوع خودش فاجعه ی غم انگیزی بود که مطبوعات غربگدا در حال سانسور ان هستند

    نظرات شما -
    • پشه کوره
      0

      نهههههع بابا راس میگی تو از کجا میدونی ؟!!!!!!!!!!!

  • علی
    0

    اومدندبیخ گوشمون برای چی؟حتما برنامه ای دارند

  • ناشناس
    0

    از ناراحتی،،،،، سیاست سازان ایرانی که می گویند این طالب طالب دیروز نیست وبا مادوست است حتی جلوی خوشحالی خودشون رو هم نمی تونستن بگیرند حتی خبر نگار ایران رو هم بسته بودن دم خودشون همه جا میبردن

  • الحمدالله
    0

    بسیار نقدهای جالب، دقیق و دلسوزانه ای بود؛ به نوبه خود از اینکه این همه وطن پرستی و دغدغه صلح و ثبات برای ایران عزیز را دیدم احساس غرور و ارامش کردم. سلام بر شما عزیزان، الحمدالله

  • اسحاق کرمانی
    0

    حمایت پاکستان از طالبان می تواند پایان بودن قرارداد که استانهای جنوبی در اختیار پاکستان است و مخالفت با پنچشیر گمراه کردن اذهان و زنده نگه داشتن این قرار داد توسط مسعود عمران خان از نظر خبر فوری کار سیاست را بلد است همچنان که می گفت روحانی زبان دنیا را بلد است ولی در آخر چکار کرد پاکستان هیچ موقع با ایران سرشاخ نخواهد شد نفوذ ایران در منطقه بسیار بیشتر از آن است که من و شما فکر می کنیم ایران عزیز برای هر کشور در منطقه یک نسخه جدا گانه پیچیده و آنها را اداره می کنه کافیه حشد الشعبی در عراق را نگاه کنید چه قدرتی داردلشکر فاطمیون در افغانستان . لشکر زینبیون در پاکستان و بقیه در کشور ...

  • تورج میرآب
    0

    یک بار مرگ حق است خدا با صابران است

  • حسام
    0

    پاکستان سال هاست با هند مناقشه کشمیررادارد و وضعیت شکننده ای در این بخش دارد واگر بخواهد وارد منازعه با ایران هم شود قطعا و یقینا متضرر خواهد شدوعاقلانه ترین راه برای پاکستان رعایت حسن همجواری با ایران است و مسئولین ایران هم باسیاست صبر و‌مدارابر اوضاع مسلط خواهند شد