توقف قطار دیپلماسی ایران در مسکو، بیروت و دمشق/ حسین امیرعبداللهیان به دنبال چیست؟
وزیر خارجه کشورمان هفته گذشته به سه کشور روسیه، لبنان و سوریه سفر و با مقامات عالی رتبه آن رایزنی کرد.
حسین امیرعبداللهیان شنبه ۱۷ مهرماه به دمشق پایتخت سوریه رفت، این سفر سومین ایستگاه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان است، وی ابتدا به روسیه رفته بود و سپس در دومین مقصد سفر خود به لبنان رفت.
روسیه؛ ایستگاه اول آقای دیپلمات
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به منظور دیدار با مقامات روسیه سیزدهم مهر ماه به این کشور سفر و با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتوگو کرد. وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در نشست خبری مشترک شرکت کردند و با خبرنگاران سخن گفتند. امیرعبداللهیان در این نشست گفت که توافق کردیم در آینده نزدیک سند راهبردی همکاریهای دو کشور را به صورت مدون بررسی کرده و به عنوان نقشه راه جدید در روابط دو کشور این سند مبنای همکاریهای ما و همکاریهای بلندمدت ما قرار بگیرد.
وی همچنین گفت که در خصوص توسعه هر چه بیشتر همکاریها در حوزههای فرهنگی، گردشگری، دفاعی سیاسی و امنیتی تأکید کردیم، ولی در حوزه تجاری و اقتصادی راه طولانی را در پیش داریم و ظرفیتهای زیادی را داریم.ما در خصوص توسعه هر چه بیشتر همکاری هایمان در حوزههای فرهنگی، گردشگری، دفاعی، سیاسی و امنیتی تاکید کردیم، اما همچنان در حوزه اقتصادی و تجاری راه طولانی را در پیش داشته و ظریفتهای بزرگی داریم که در آن جهش روابط باید شاهد گسترش حجم تبادل تجاری دو کشور در تراز بزرگی دو کشور باشیم.
تهران/ امیرعبداللهیان از پهناورترین کشور جهان تا عروس خاورمیانه به دنبال چه بود؟
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به تحولات منطقه و آذربایجان تاکید کرد: در مسئله قفقاز جنوبی نگرانیهایی داریم که آن را با آقای لاوروف در میان گذاشتیم. معتقد هستیم که منطقه تحمل زیاده خواهیهای جدید را ندارد. نگاه ما به همه همسایگان دوستی، برادری، حسن همجواری و توسعه همکاریها و روابط است و از اینکه اظهاراتی موجب سردی در توسعه روابط ایران و همسایگان شود خرسند نیستیم. با جمهوری اسلامی ایران با پاسخ مثبت به سیاست همسایگی ما صحبت و عمل کنند. تحت هیچ شرایطی تغییر ژئوپلیتیک و نقشه منطقه را در حوزه قفقاز نخواهیم پذیرفت و نگرانی جدی کماکان از حضور تروریستها و صهیونیستها در این منطقه داریم.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هم در این نشست خبری اظهار کرد: مهمترین موضوع در مذاکرات امروز ضرورت اجرای کامل توافقات صورت گرفته در رابطه با برنامه هستهای ایران، بدون هیچ شرط مضاعف است. ما میخواهیم بررسی کنیم که این روند هر چه زودتر آغاز شود. وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که بهرغم اپیدمی کرونا، مقامات مسکو و تهران به گفتوگوهای فشرده سیاسی در تمامی سطوح، از جمله در سطح روسای جمهوری، ادامه میدهند.
کیومرث یزدان پناه دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران معتقد است که روسیه همسایه بزرگ ما در حوزه شمالی به حساب میآید، کشوری با اثرگذاری تام جهانی، موثر در نهادهای بزرگ و بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و دومین قدرت اتمی بزرگ دنیاست. روسیه کشوری است که به عنوان پشتوانه ژئوپلیتیک در منطقه اوراسیا عمل میکند، اگرچه معمولا ثباتی در تصمیم گیریهای آن به ویژه در تصمیم گیریهای مهم و حساس نسبت به ایران دیده نمیشود، اما اگر راهبردهای ژئوپلیتیک ایران در ترسیم روابط ثابت با روسیه معین، مشخص و دقیق باشد چه بسا که سفر وزیر خارجه کشورمان به مسکو در استمرار چارچوب همکاریها و ارتقای سطح همکاری میتواند در این مقطع زمانی برای ایران بسیار موثر و حیاتی باشد.
عروس خاورمیانه؛ دومین مبدا وزیر خارجه ایران
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در دومین ایستگاه سفر خود برای دیدار و رایزنی با مقامهای لبنانی بامداد پنجشنبه ١۵ مهرماه وارد بیروت شد. همزمان با ورود وزیر خارجه کشورمان به بیروت، لبنانیها با انتشار گسترده هشتک #خوش_آمدید از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران در شکست حصار آمریکا علیه این کشور قدردانی کردند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر با میشل عون رئیسجمهور لبنان در کاخ «بعبدا» دیدار کرد. در این ملاقات امیرعبداللهیان تشکیل دولت جدید در لبنان را تبریک گفت و ضمن تاکید بر حمایت قوی جمهوری اسلامی ایران از لبنان، آمادگی دولت برای ارائه حمایت همه جانبه به لبنان اعلام کرد. رئیس جمهور لبنان هم اظهار کرد که در لبنان چه مردم و چه مسئولان، ایران را دوست خود میدانند و ما همواره حمایتهای جمهوری اسلامی ایران را در کنار خود احساس میکنیم.
امیرعبداللهیان در ادامه دیدار با مقامات لبنان با نبیه بری رئیس پارلمان لبنان، نجیب میقاتی نخست وزیر و عبدالله بوحبیب همتای لبنانی خود دیدار و رایزنی کرد. بعد از این دیدار وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و لبنان در نشست خبری مشترکی حضور یافتند. امیرعبداللهیان در این نشست گفت: ما به گفتوگو باور داریم و آن را مناسبتترین مسیر برای حل مشکلات منطقهای و بینالمللی میدانیم. ما آمادگی داریم در صورت درخواست مقامات لبنان نسبت به بازسازی بندر بیروت از طریق صادرات خدمات فنی و مهندسی اقدام کنیم.
در گفتوگو با مقامات لبنان موضوع گفتوگوهای منطقهای ایران مورد توجه قرار گرفت. عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان هم در این نشست خبری اظهار کرد: امیدواریم مذاکرات ایران چه با عربستان سعودی و چه با کشورهای ۱+۵ با موفقیت انجام شود. ما این مذاکرات را تأیید میکنیم، زیرا موفقیت در آن تاثیر مثبتی بر لبنان خواهد داشت.
رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه رایزنیهای خود با مقامات لبنان در جریان سفر به بیروت با سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان دیدار و رایزنی کرد. سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در جریان این دیدار، از ایران به عنوان هم پیمانی صادق یاد کرد و گفت که ایران ثابت کرد که متحدی صادق و دوستی وفادار است که دوستانش را تنها نمیگذارد و به حال خود رها نمیکند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستِ خبری پایان سفرش به بیروت، گفت که با احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان در چارچوب روابط دو کشور آمادگی داریم برای عبور لبنان از بحران اقتصادی همه گونه همکاری را با دولت لبنان به عمل بیاوریم. لبنان جامعهای فرهیخته و در عین حال ثروتمند است به ویژه لبنانیهای خارج از کشور. ما آمادگی داریم در چارچوب صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری مشترک و یا هر روش دیگری دو نیروگاه برق به حجم ۲ هزار مگاوات در مدت ۱۸ ماه در لبنان ایجاد کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به آخرین وضعیت گفتوگوهای ایران و عربستان هم اظهار کرد: ما و عربستان در مورد موضوعات خاصی به توافق رسیدهایم و از گفتوگوها استقبال میکنیم. گفتوگوی ما با عربستان به نفع منطقه است و یک گفتوگوی سازنده است. ایران و عربستان کشورهای مهمی هستند و نقش آنها در تحکیم امنیت منطقه بسیار مهم است.
امیرعبداللهیان همچنین گفت که آماده تداوم ارسال سوخت به لبنان هستیم و آماده ایم که در یک توافق با دولت لبنان، این مسیر را تقویت کنیم. آمادگی داریم در تعامل تجاری با دولت لبنان در حوزه دارو، مواد غذایی و کالاهای اساسی نسبت به تامین نیازهای مردم لبنان در این بحران اقتصادی فعالانه کمک کنیم. ملتها و کشورهای منطقه اجازه نخواهند داد جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملتهای منطقه به نتیجه برسد و اجازه موفقیت به آنها داده نخواهد شد.
شام؛ ایستگاه سوم رئیس دستگاه دیپلماسی ایران
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان بعد از لبنان هفدهم مهرماه به سوریه رفت. وی در این باره گفت که در ادامه سفرم به مسکو و بیروت برای تکمیل مشورتها و دیدار با بشار اسد به سوریه سفر کردم. همواره دیدار و گفتوگو درباره تحولات منطقه و روابط دوجانبه با دوستان و شریک راهبردی جمهوری اسلامی ایران یعنی سوریه و مقامات آن مورد توجه جدی ماست. در هفتههای اخیر، توافقات مهمی درباره توسعه همه جانبه روابط بین ایران و سوریه و فعالیتهای فشرده و برنامه ریزی شده برای توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری و گردشگری صورت گرفته است. توافقات دو جانبه ما به سرعت اجرایی خواهد شد و دو ملت از آن سود خواهند برد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گفت که سوریه در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد و در این مسیر جمهوری اسلامی ایران همچون دوران جنگ تروریستی علیه این کشور با قدرت در کنار دمشق خواهد ایستاد.
کارشناسان معتقدند که وزیر خارجه کشورمان پیرو سیاست دولت سیزدهم کشورمان که تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است به این سه کشور سفر کرده است؛ یزدان پناه کارشناس مسائل بین الملل در این باره می گوید که با توجه به اهمیت روز افزون روسیه در جایگاه جهانی، نقش و اثرات راهبردی که این کشور در نظام بین الملل دارد سفر وزیر خارجه ایران به روسیه از این منظر هم میتواند حائز اهمیت باشد که دو کشور با توجه به اینکه مکمل راهبردی یکدیگر هستند و اتحاد راهبردی دو کشور هم میتواند کمک قابل توجهی به ارتقای جایگاه ایران و روسیه در نظام بین الملل و افزایش قدرت چانه زنی آنها کند، لذا سفر وزیر خارجه کشورمان به مسکو از این نظر هم بسیار حائز اهمیت است.
وی همچنین معتقد است که سفر امیرعبداللهیان به این سه کشور در ارتقای روابط دو جانبه می تواند اثرات خوبی داشته باشد و با درک واقع بینانه از روند تحولات و مسائل جاری می توان آنها را متقاعد کرد تا متفاوتتر از گذشته به عنوان یک شریک و رفیق راهبردی دست در دست هم دهند و مسئله موجود را به سرانجام برسانند.
برخی از رسانه ها هم در این باره گفته اند که سفر امیرعبداللهیان به سه کشور روسیه، لبنان و سوریه نشان دهنده جایگاه آنها در تفکرات راهبردی تهران و اهمیت آنها در دو سطح سیاسی و امنیتی است
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
66
جا های دیگه راهش نمی دن توقعتون بالاست...
سروش وطن فروش خاموش.
با بزرگان بدنیست همنشینی.!ولی تنها چیزی که به هیچ عنوان عوض نمیشه زات فرد است. انسانهای با شرافت و بی دین زیاد بودن در هر عصر زمانی . وبرعکس انسان نماهایی هم، بودن که هرکار نجستی خواستن انجام بدن قطعا به دین نیاز دارند. ای کاش مسولان هرکشوری،خوئی از انسانیت تو وجودشان بود.
امیرعبداللهیان با پول ملت در حال گذراندن سرخوشی در روسیه و سوریه و لبنان است
این سفر ها معمول و مرسوم ميان همه کشورها ست فهمیدن اين موضوع خیلی آسان است اما......
سالها تجربه نشان داده ک "امضای سند راهبردی با روسیه " و دیدار با کشورهایی چون سوریه و لبنان، هیچ عایده ایی جز هزینهای گزاف و فرصتهای سوخته نداشته است
صدام حسین هم اگر زنده بود همين تحلیل را داشت.
این سفرهای جز خفت و خاری برای جمهوری اسلامی هیچ اثری نداشته
خاری در چشم منافقین بدبخت دو جهان است
ببینیم رئیسی امید چند ملت است ایران سوریه یمن لبنان غزه و... لذا قرار رئیسی هم ما را از لیست سیاه بیون بیاره و م از تحریم پس باید دوستان بدانند که ما همیشه نارفیق نیستیم سم دلار نفتی بعداز برجام و احیای دوباره برجام سر جاش هست و در شرایط بر شکستگی ایران لازم است مذاکرات به نتیجه برسد تا دوبار دلارهای نفتی سرازیر بشن ایران و از ایران تقسیم بشود برای دوستان الحمدالله رئیسی عملگراست عملی کار می کند مرد عمل است نه مرد سخن پس سخن کافی است فقط عمل به وعده هاست مثلاً یک میلیون مسکن در 4 سال 4میلیون در دو دور ریاست جمهوری رئیسی 8میلیون سنگ بزرگ علامت نزدن است؟ شاید رئیسی دید جیب خالی پوز عالی جواب نمی دهد جیب خالی قدرت را صفر می کند جیب خالی شبهه زنبور بی عسل است یا درختان غیر مثمر لذا رئیسی حداکثر یا 22 بهمن وقت دارد سرو سامانی ب کشور بدهد و گرن دلار پر می کشد می شیند روی شاخه 50هزار تومان
شرقگدایان آمال و آرزویشان روسیه هست.اگر چه هفته ای یکبار به کرملین سری بزنی پوتین اجازه ملاقات را بهتان نخواهد داد.شعار نه شرقی و نه غربی را هم از سردر وزارت خارجه پایین بکشید.
غرب گدایان هر چه از آمریکا بی مهری بیشتر میبینند عطش بیشتر براي کاسه لیسی می یابند
نه عزیز اینها کارشون از گدایی گذشته به نوکر سینه چاک و بله قربانگوی بی چون و چرا تبدیل شدند کاش فقط گداشون بودند
اتفاقا شرقگدایان برای تفریح و خرید خانه و سرمایه گذاری و خرید کت و شلوار به دامن غرب می افتند و به استیک های غرب خوب لیث می زنند.
من کاری به نتایج و موفقیت یا شکست مذاکرات ندارم قضاوتی نمیکنم ولی تیتر شما کاملا مغرضانه و غلط است هیج حای متن توقف دیپلماسی وجود ندارد بلکه تحرک دیپلماسی درست است
برای گرفتن دستورازرییس پوتین وبذل وبخشش ازسفره مردم
ایران و روسیه در بسیاری از مسائل منطقه ای و جهانی اشتراک منافع دارند و این دیدارها ضروری است بفهمم
بعد ها خواهند نوشت در جموری اسلامی چیزی که مهم نبود توانایی های فردی در گزینش ها بود چون خودشان هم خودشان را باور نداشتند.
بنظرم روابط یکطرفه هیچوقت به نتیجه نمی رسد شما دقت کردید سالهاست که روسای جمهور و نفرات اول خیلی از کشورهای خارجی به ایران سفر نمی کنند و فقط وزیر امور خارجه و روسای سطوح بالای ایرانی به کشورهای دیگر سفر میکنند بنظرم این روش جواب نمیدهد و مشکل رو از جای دیگه بایستی حل کرد.
خوب به لبنانی ها نیروگاه بساز سوختش هم بده نگهبانی بشار اسد راهم قبول کردی بگو به پوتین چه دادی
عادل جان از جیب مردم دارن بذل و بخشش میکنن. دو یا آخرش سه ماه دیگه بنزین رو گرون میکنن تا مردم ایران ضعیف تر بشن و اعراب رو سیر نگه دارن. یه سوال: چرا مسئولین ما این همه به اعراب باج میدن؟
منافقین چشم دیدن قدرت منطقه ای و محور مقاومت را ندارند.
از کی تا حالا کسب اجازه از اربابتون و سازندگان سیسمتون شده قدرت؟؟؟ برگرد برو لبنانتون نون همونجارو بخور بشو محور هر جهنمی که میخوای
احمد جان بخدا من منافق نیستم وطن پرستم که دلم برا ایندگان میسوزه
سفرهای خارجی مسئولان یک کشوردر همه جای جهان امری مرسوم وعادی و قدیمی است اما برای افراد غیر عادی اين سفر ها غیر عادي است
تا بوده همین بوده دقیقا سوریه هنوز درگیرجنگ لبنان درگیر قحطی و تورم فقط روسیه انهم سهم اقتصاد ما در روسیه به اندازه ترکیه هم نیست و نمیدانم اگر سه کشور درهمین دوران تحریم نتوانند اقتصاد ایران را پویا کنند پس ما دراین کشورها دنبال چه میچرخیم چرا شرکتهای ساختمانی ایرانی در پروژه های عمرانی سوریه بچشم نمیاد ولی در بوکمال مرز اردن مدافعان حرم هر روز به شهادت میرسند و بعد از حمله هوایی اسراییل تازه روسیه. تلاویو را به خوبشتن داری دعوت میکنه
مطمئنا منافقین آلبانی نشین از اقتدار ایران نگران هستند
کدام آلبانی نشین؟؟؟ چه اقتداری؟؟؟ ماکه دررتبه هاوشاخص های جهانی دررده آخر جدول قرارداریم
بترکه چشم حسود دیپلماسی واقعی همینه نه چاپلوسی جان کری و بایدن!
دیپلماسی یا عقب ماندگی سیاسی،؟؟
هیچی دنیال خوش گذرونی مردم بدبخت تخمرغ هم نمیتونن بخورن اون شتر با قد درازش راه افتاد بخوش گذرونی بامید چاپلوسی روسیه خاک بر سرتون خاک خاک خاک
کار را باید به کاردان سپرد نه مبتدیان واپسگرا ودجار توهم توطئه . با این تیم دور و تسلسل و بن بست مشهود است . ظریف کجایی ؟
احسنت بر جناب دکتر سید امیر عبداللهیان! عجب دیپلماسی پیشرفته ای ،احسنت!!!
آخه این آقا میره لبنان میگه هر چی شما بخوایین ما براتون مهیا میکنیم !!!!!!!!! خجالت داره بخدا قسم ...شما آقای سیاستمدار اینو منافع ملی میدونی یا منافع میلی ؟؟؟
چرا بعضیها حرف حق میزند به آلبانی نشین متهدم میشن ؟ چرا از حرف حساب بعضی ها ناراحتند ؟ مگه همین نخست وزیر لبنان چند روز پیش بر علیه کشورمان صبحت نکرد ؟ مگه قرار نبود بعد از جنگ در سوریه به ایران قرامت پرداخت بشه ووو..... ؟ چرا مسکو در سوریه در بهترین بندر سوریه جولان میده ما چه کار کردیم . دوستان ما فقط در سوریه و لبنان خرج میکنیم و روسیه بهره برداری میکنه ؟ در نتیجه دیپلماسی ما باید در کشورهایی باشد حداقل به نفع مردم و کشور ما باشد بیش از 40 سال با این کشورها یکطرفه دوست بودیم آخرش چه چیزی عاید ما شد. تورم - گرانی - تحریم - ............... ؟حالا بگین آلبانی نشین ؟؟؟
زیر یوق و بلیط روسیه بودن با زیر یوق امریکا بودن هیچ فرقی نمیکنه تا وقتی ما مجبوریم باج های سنگین بدیم به روسیه که پشت ما باشه هیچوقت رنگ اقتدار و استقلال واقعی رو نمیبینیم و شعارهای مسئولین را هم گوش ما را پر کرده اقتداری که با بدبختی و فقر و فلاکت مردم همراه باشد انتحار است اقتدار موشکی و هسته ای کره شمالی نمونه بارز این نوع اقتدار است.