موج تازه فشارهای آمریکا بر ایران / تحریم‌های تازه در راه است!

همزمان با بن‌بست مذاکرات هسته‌ای، نسخه نهایی لایحه بودجه دفاعی آمریکا که به تصویب هر دو مجلس کنگره رسیده و منتظر امضای رئیس‌جمهور آمریکا برای تبدیل شدن به قانون است حاوی چند طرح ضد ایرانی است.

موج تازه فشارهای آمریکا بر ایران / تحریم‌های تازه در راه است!

مجلس سنای آمریکا طرح موسوم به «اختیارات دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۲» که در آن جزئیات مربوط به بودجه، هزینه‌های و کلیات سیاست‌های دفاعی آمریکا تشریح شده را به تصویب رساند.

این لایحه پیش از این در ماه سپتامبر سال جاری میلادی به تصویب مجلس نمایندگان رسیده بود و اکنون برای تبدیل شدن به قانون روی میز جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته است. 

بررسی متن نهایی این لایحه توسط خبرنگار خبرگزاری فارس نشان می‌دهد این لایحه حاوی چندین بند است که در آن سیاست‌های کلی پنتاگون در قبال ایران مشخص شده است. مصوبه کنگره علاوه بر این، حاوی چندین طرحی ضد ایرانی است که در دل این لایحه به تصویب رسیده است. این بندها و طرح‌ها در زیر معرفی شده‌اند:

دستگیری ملوان‌های آمریکایی

در یکی از بندهای این لایحه بودجه که مربوط به ممنوعیت بازنشسته کردن قایق‌های گشتی Mark VI است به دستگیری ملوان‌های آمریکایی در دی‌ماه سال ۱۳۹۴ پرداخته شده است. 

این لایحه از دبیر نیروی دریایی آمریکا می‌خواهد پس از مشورت با چند مقام دیگر نیروی دریایی گزارشی درباره روند اجرای اقدامات اصلاحی و درس‌های آموخته‌شده از تحقیقات نیروی دریایی درباره دستگیری ۱۰ ملون آمریکایی توسط ایران در جزیره فارسی در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۶ (۲۲ دی ۱۳۹۴) به کمیته‌های امور دفاعی کنگره ارائه دهد. این گزارش بایستی به بررسی این بپردازد که بازنشسته کردن قایق مذکور چه اثری بر اجرای آن روندهای اصلاحی خواهد داشت. 

نیروهای مسلح ایران ۲۲ دی‌ماه سال ۱۳۹۴ سپاه پاسداران ١٠ نظامی متجاوز آمریکایی را که با دو فروند قایق بصورت غیر مجاز وارد آب‌های ایران در خلیج فارس شده بودند بازداشت کرد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آن زمان در بیانیه‌ای اعلام کرد این دو شناور که به صورت غیرقانونی وارد آب‌های ایران در حوالی جزیره فارسی شده بودند، حدود ٢ کیلومتر در آب‌های کشورمان گشت زنی کردند که این اطلاعات برروی دستگاه جی پی اس آنها نیز ثبت بوده است. ​

ممنوعیت انتقال وجه به ایران

در بند ۱۲۲۶ این لایحه تصریح شده هیچ مقداری از وجوهی که به موجب این قانون در اختیار وزارت دفاع آمریکا قرار می‌گیرد نباید برای انتقال یا تسهیل انتقال ارز یا سایر اقلام ارزشمند به حکومت ایران، نهادهای تابعه حکومت ایران و یا عوامل آن مورد استفاده قرار گیرد. 

گزارش‌دهی درباره توان نظامی ایرانی

لایحه بودجه دفاعی آمریکا مدیر اطلاعات ملی این کشور را ملزم می‌کند ظرف حداکثر ۱۸۰ روز بعد از تصویب این لایحه گزارشی شامل محورهای زیر تقدیم کمیته‌های مقتضی کنگره کند:

۱- شرح مفصلی از پیشرفت‌های نظامی ایران از جمله توانمندی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، ارتش و بسیج؛

۲- تمامی موارد عرضه، فروش یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران؛

۳- تمامی موارد پرتاب موشک از سوی ایران که با اهداف مختلف از جمله آزمایش یا ساخت یا استفاده در عملیات‌های نظامی انجام می‌شوند؛

۴- تغییرات در توانمندی‌های نظامی گروه‌های تحت حمایت ایران به ویژه حزب‌الله لبنان، عصائب اهل الحق، حرکت حزب‌الله، النجبا، کتائب سید الشهدا، کتائب امام علی، کتائب حز‌ب‌الله، سازمان بدر، فاطمیون، زینبیون و انصارالله.

۵- ارزیابی‌ها از اثرات تحریم‌های اقتصادی یکجانبه آمریکا بر توانمندی‌های نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین و گروه‌های تحت حمایت ایران به ویژه حزب‌الله لبنان، عصائب اهل الحق، حرکت حزب‌الله، النجبا، کتائب سید الشهدا، کتائب امام علی، کتائب جزب‌الله، سازمان بدر، فاطمیون، زینبیون و انصارالله؛

۶- ارزیابی‌ها از تهدیدهای شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق علیه پرسنل ایالات متحده در عراق و خاورمیانه؛ 

۷- ارزیابی‌ها از تأثیر ممنوعیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل بر توانایی ایران در عرضه، فروش یا انتقال سلاح به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (در زمانی که این ممنوعیت‌ها اعمال می‌شد)؛

۸- ارزیابی‌ها از توسل ایران به عملیات‌های آدم‌ربایی علیه شهروندان ایالات متحده و ارائه تحلیلی درباره فرصت‌ها برای مقابله با چنین اقداماتی یا تحمیل هزینه‌هایی در ارتباط با آنها به ایران.

غنی‌سازی در ایران

بخش دیگری از این لایحه به توضیح درباره «برداشت کنگره» از غنی‌سازی اورانیوم در ایران پرداخته و ادعا کرده است: «تصمیم ایران برای غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰ درصدی یک اقدام تنش‌آمیز دیگر است و زمان گریز ایران برای ساخت مواد غنی‌سازی‌شده جهت ساخت بمب را کوتاه می‌کند.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

همزمان با این اقدامات ضد ایرانی، آمریکا در «گزارش سالانه تروریسم» اتهامات علیه ایران را تکرار کرد.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه تروریسم که امروز پنجشنبه منتشر شده اتهامات تکراری علیه ایران را تکرار کرده است.

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش، حمایت ایران از گروه‌های مقاومت نظیر حزب‌الله و گروه‌های فلسطینی در غزه را به عنوان حمایت از «گروه‌های تروریستی» تفسیر کرده است. 

پیش از این آمریکا برای ۱۲ شرکت به بهانه‌‌های مرتبط با ایران محدودیت صادراتی وضع کرد.

وزارت بازرگانی آمریکا با صدور بیانیه‌ای ۳۷شرکت را به بهانه انجام فعالیت مغایر با سیاست خارجی یا امنیت ملی آمریکا در فهرست موسوم به  «Entity list» قرار داد. 

از میان این ۳۷ نهاد که در کشورهای مختلف مستقر هستند ۱۲ شرکت به بهانه‌های مرتبط با ایران در این فهرست قرار گرفته‌اند. 

بازرگانی آمریکا ۳ شرکت را به عرضه برخی اقلام قابل استفاده در برنامه تسلیحاتی و موشکی ایران به شرکت‌های تحت تحریم خزانه‌داری متهم کرده است.

۹ شرکت دیگر متهم شده‌اند با نادیده گرفتن محدودیت‌های صادراتی دولت آمریکا از صنایع دفاعی ایران حمایت مادی به عمل آورده‌اند.

این تحریمها همزمان با مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای طرف برجام در وین صورت گرفته و بی تردید این مذاکرات را پیچیده تر خواهد کرد.

منبع: فارس
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • ناشناس
    2

    آخ جون تحریم بیشتر ، ملت را به این نتیجه رساندید که دشمن راست تر میگوید !!!

  • ناشناس
    19

    مذاکره با آمریکا هیچ نفعی از منافع ملی را تامین نکرده ........
    این قلدر غدار جز زبان زور هیچ زبانی حالیش نیست .....
    اگر ویبره ترس و امواج یاس و ناامیدی از دستگاه دیپلماسی کشور جمع شود جایش را ابتکار عمل خواهد گرفت ....
    کشوری که ابتکار عمل دارد هیچ کس حریفش نیست البته اگر نترسند و نترسانند و با ترس و لرز کلاس نگذارند .

  • سید حسین دکتر
    1

    فشار به ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران

  • مری
    0

    بزرگترین اشتباه انقلاب قطع رابطه با امریکا و رفتن به طرف عربستان و عراق بوده نه تنها به ما کمک نکردند هم از پشت دارن خنجر میزنن و خواهند زد وقتی ما هی مرگ بر امریکا میگیم مسلمه اونا هم ضد ما عمل میکنن خیلی احمقانست ما اونا را دشمن بدونیم اونا ما را دوست کلا با تصمیمهای اشتباه یه جماعت ....اینده خوبی برای ایران عزیز وجود ندارد البته اقا زاده های خوک صفت که اروپا تشریف دارن

    نظرات شما -
    • بهای استقلال .
      11

      ذات انقلاب اسلامی ایران و ذات کاخ سفید آمریکایی با هم در یک ردیف قرار نمی گیرند که مثلا تحلیل کنیم که ایران باید به طرف آمریکا می رفت . .......
      آمریکایی ها همیشه برای تامین منافع خود هر دوست و دشمنی را ناکار می کنند مگر اینکه ملتی از استقلال خود صرف نظر نکند .

    • ایرانی
      0

      43 سال است که ایرانی ها افسوس روزگار گذشته میخورند و از دست دادن آنچه داشتند .مردم ایران این بار نیز چون 1400 سال پیش به فرهنگ خود خیانت کردند. سود و منافعی که منطقه و غرب و شرق اینک از ایران میبرند بیسابقه است.همانطور که جهان شهادت غریبانه جوانان افغانستان را از بال هواپیماهای آمریکایی بخاطر سازش در حکومت دادن به وحشیهای طالبان نادیده گرفتند.کهن جامه خویش پیراستند /به از جامه عاریت خواستن

  • ناشناس
    0

    بخندیم به جوک های قرن
    - تحریم ها کاغذ پاره ای بیش نیستند
    - تحریم می کنند ، بدرک

  • کاشف الغم
    3

    نمی دونم چرا این فشار روی مسئولین محترم مملکت امام زمان و دار و دسته روحانیون معزز و مکرم فشار جزئی هم وارد نمی کنه فقط بر گرده مردم عادی این همه فشار وارد کرده اینم از رای به حکومت اسلامی

  • سلام
    2

    مرده شور حکومت اخوندی این مملکت رو ببره تا کی دیگه

  • کاربر ناشناس
    0

    مشکل صد در صد از ماست بیخود گردن این و ان نباید انداخت وقتی مسئولین یک کشور دزد باشند همین است

  • قوقولی قوقو
    0

    دمکراتها ی آمریکا هم برای خود چهارچوبی دارن و همانطور که بریتانیا کبیر برای خود چهارچوبی دارد.حکومت جمهوری اسلامی هم برای خود چهارچوبی دارد.این مثلث میانه هم دارد از قضا عمودمنصف هم دارد.موضوع تغییر مثلث به چند ضلعی است.اگر نیروهای وارده درست عمل کنند گوشت قربونی به همه شان خواهد رسیدفقط باید سازش و حمایت کنند.

  • حسین
    0

    بقول آقای ظریف خودمون خواستیم ، ظاهرا نه ما و نه نسلهای آینده نباید مثل یک کشور نرمال زندگی کنیم !

  • دکتر سید
    0

    حکومت اسلامی ایران هم به آمریکا فشار بیاورد و با قطع صادرات روغن بنفشه و عنبر نسا همه آنان را به خاک سیاه بنشاند.تشکر میکنم از ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران

  • کیوان
    1

    باید قبول کنیم که امریکا کدخدا و سرور دنیاست و هیچ کشوری نیست که بدون رابطه با امریکا بتونه در اسایش باشه البته یکسری مغز اهکی این رو قبول ندارن

  • ستم‌دیده
    0

    عجب شیر تو شیره پس مذاکره بابت چی
    هست چرا اقا زاد ها را بیرون نمیکنه

  • رضا1400
    0

    تو برج وکاختو داری بگوخداراشکر توکه فراری
    سواری بگوخداراشکرتو که هرچی میخواهی
    داری بگوخداراشکر.

  • ناشناس
    0

    تاکی می خواهید مردم را گروگان توهمات خودتان،دشمن تراشی و صدور انقلاب کنبد؟؟؟

  • ناشناس
    0

    والله ما بیچاره ها که از هیچ حقی برخوردار نیستیم در کشوری که پدر فرزند کش قصاص نمیشود و زندانها پر از زندانی سیاسی است و ماجرای ابان و هواپیمای اوکراینی سر زبانهاست و بودجه مملکت دست اخوندها و توله هشون میچرخه و مردم زیر فقر له میشومند به خاطر کمک اقایان به حماس و اسد بچه کش ادعای حقوق بشر دارین خوب صد در صد شما ضد بشرید