وزیر امور خارجه:

ابهامات موجود درباره سدسازی ترکیه روی رودخانه دجله و ارس را با جدیت دنبال می‌کنیم

وزیر امور خارجه گفت: برای ایران قابل قبول نیست که کشور دوست و همسایه‌اش با سد سازی تاثیر منفی بر روی شرایط زیست محیطی منطقه گذاشته و مشکلاتی را برای ما و سایر مردم منطقه ایجاد کند.

ابهامات موجود درباره سدسازی ترکیه روی رودخانه دجله و ارس را با جدیت دنبال می‌کنیم

حسین امیرعبداللهیان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال جلال محمودزاده در خصوص علت عدم انجام اقدامات لازم در خصوص سدسازی‌های بی‌رویه ترکیه بر روی رودخانه دجله و ارس بیان کرد: برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست که کشور دوست و همسایه ما ترکیه اقداماتی در حوزه سد سازی انجام دهد که شرایط زیست محیطی منطقه را دچار اشکال کرده و مشکلاتی را برای مردم ما و منطقه ایجاد کند و از سویی دیگر بر روی میزان ورودی آب به کشور ما تاثیر منفی بگذارد.

وی ادامه داد: در ۸ ماه گذشته حداقل دو بار به صورت حضوری و چندین بار در تماس‌ تلفنی این موضوع را از وزیر امور خارجه ترکیه پیگیری کردم. علی‌رغم این‌که هیچ قرارداد دو جانبه‌ای بین تهران و آنکارا در زمینه همکاری‌های آب وجود نداشت در طول چهار ماه گذشته با رایزنی‌های صورت گرفته قرار است کمیته مشترک آبی بین دو کشور تشکیل شود.

امیرعبداللهیان در ادامه اظهار کرد: در پاسخ به پیگیری‌های ما، ترکیه تاکید دارد که سد سازی‌ها در مناطق کوهستانی بوده و صرفا برای استفاده برق آبی است اما ما جلساتی را در وزارت نیرو با کارشناسان داشتیم و ابهامات زیاد و جدی برای ما وجود دارد، به گفته کارشناسان مخازنی که برای استفاده برق آبی ایجاد می‌شود نیاز نیست که خیلی بزرگ و عمیق باشد. صرفا باید مقداری آب جمع شده تا بتواند توربین‌ها را به حرکت در آورد. ما این ابهامات را به وزیر امور خارجه ترکیه انتقال دادیم و آنها در پاسخ گفتند ما هیچ نیازی به این آب نداریم و در زمستان آن را ذخیره کرده و تابستان آن را رهاسازی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: برای اولین بار در طول تاریخ در طول چهار ماه گذشته گام‌های لازم برای تشکیل کمیته مشترک آبی بین ایران و ترکیه برداشته شده است و در سه ماه گذشته هیاتی از وزارت خارجه و وزارت نیرو به ترکیه رفتند و قرار است به زودی هیات ترکیه‌ای به تهران بیایند. از نظر فنی و حقوقی همچنان ابهاماتی وجود دارد که ما آن را با جدیت دنبال خواهیم کرد. از مجلس شورای اسلامی نیز انتظار داریم از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی استفاده کرده و به کمک ما که دستگاه اجرایی هستیم بیاید. تشکیل این کمیته آبی می‌تواند مانع انجام اقداماتی شود که به کشاورزی و محیط زیست کشور و منطقه آسیب وارد کند.

وزیر امورخارجه در ادامه تاکید کرد: ما هیچ اختلاف نظری در موضوع آب با هیچکدام از افرادی که این موضوع را دنبال می کنند، نداریم. در بحث سدسازی های ترکیه و تاثیر منفی که بر روی ورودی آب دجله و فرات برای کشور ما داشته، گفت وگوهای مفصلی با طرف های ترک صورت گرفته است. در دولت جدید اقدامات جدی در این زمینه انجام شده و شخص رئیس جمهور به بنده و وزیر نیرو دستور دادند با جدیت این موضوع را دنبال کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: ما نیز از توضیحات طرف ترک قانع نشده ایم. با مجلس هم صدا این موضوع را دنبال می کنیم تا منافع کشور مخدوش نشود. این سدسازی هم ایران و هم عراق را متضرر می کند. اگر ترکیه عضو کنوانسیون ۱۹۹۷نیویورک بود می توانستیم از طریق شکایت بین المللی این موضوع را دنبال کنیم اما نیست. از طریق کمیته مشترک آبی مرزی این موضوع را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    0

    کسانی که با بی‌منطقی ادعا می‌کردند که برای حذف تحریم‌ها باید دست از مقاومت و ساخت موشک کشید آیا این حرف رئیس‌جمهور آمریکا پس از بازدید هفته گذشته از کارخانه اسلحه‌‌سازی را شنیدند که گفت: موشک‌های ما زندگی مردم را تغییر داده و شما باید به این موشک‌ها و سلاح‌هایی که تولید می‌کنید افتخار کنید! گرچه هزینه جنگ اوکراین کم نخواهد بود اما تن دادن به دشمن و تسلیم شدن هزینه بیشتری دارد! این سخنان دشمن مهر تأییدی بر سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی است که متأسفانه غربزده‌های وطنی فقط بلدند خواسته دشمن را تکرار کنند.

  • 0

    کسانی که فقط نیمه خالی لیوان را می‌بینند و به دولت از گرانی و تورم که نتیجه عملکرد ناصواب دولت گذشته است می‌تازند کمی هم انصاف داشته باشند و از اقدامات مثبت و تأثیرگذار دولت طی 8 ماه گذشته در کاهش تورم 60 درصدی، رشد شاخص اشتغال، رشد صادرات نفتی و غیر نفتی، پرداخت میلیاردها تومان بدهی دولت قبل به بانک مرکزی و...، آزاد‌سازی سواحل‌، قطع حقوق‌های نجومی و... هم بگویند.

  • 0

    دولت بنا ندارد که یارانه کالاهای اساسی حذف شود بلکه درصدد نحوه و محل تخصیص این یارانه‌هاست. نه اینکه عده‌ای خاص از رانت و قاچاق ارز 4200 تومانی بهره‌مند شوند و مردم هم فقط زجر نواسانات آن در بازار ارز را تحمل کنند. سیاه‌نمایی، دروغ، فریب و... توسط غربگرایان، نفوذی‌ها و پخش شایعه و پمپاژ رسانه‌های مجازی علیه دولت، مردم را نگران می‌کند در حالی که واقعیت‌ها چیز دیگری است. ان‌شاءالله با تبیین دولتمردان و نمایندگان، جراحی این غده بدخیم و اقتصاد بیمار انجام شود.

  • ناشناس
    0

    جراحی اقتصادی کشور آن هم پس از 8 سال دولت غربگرا که ویرانه تحویل داد بسیار سخت است. هم باید فحش خورد، هم باید شبانه‌روز عرق ریخت و هم باید گلایه‌های مردم را شنید. امیدواریم دولت مردمی به جراحی‌های اقتصادی صحیح ادامه دهد و پا پس نکشد. ان‌تنصروالله ینصرکم.

  • 0

    آقای مسیح مهاجری از افراد کاردان و کار بلدی سخن می‌گوید که دولت آنها را کنار گذاشته است. لابد کاردان‌ها و کاربلدهایی را می‌گوید که برجام را نخوانده و فرق تعلیق و تحریم را ندیده بود و یا نخواسته بود ببیند، یا آن وزیرکشاورزی که خودکفایی گندم را مزخرف می‌دانست یا وزیر راه و شهر‌سازی که افتخارش آجر روی آجر نگذاشتن برای مسکن نیازمندان بود!

  • 0

    سوءاستفاده‌های فراوان از ارز ترجیحی 4200 تومان مصیبتی بود که مسئولان دولت قبل زمینه این فساد را فراهم کردند و امروز ما مردم بیچاره باید تاوان بی‌مسئولیتی آنان را بپردازیم.

  • ناشناس
    0

    کالاهای واردشده با ارز ۴۲۰۰ تومانی از کشور قاچاق می‌شد