دیپلمات پیشین:
مذاکرات فعلا به حالت تعلیق درآمده است/ بعید است تبادل پیام چندانی صورت بگیرد
یک تحلیلگر ارشد سیاست خارجی گفت: برای تهران و دولت سیزدهم مهم است که پرونده پادمانی به چه شکلی بسته شود. رئیسی در کنفرانس خبری اخیر خود و امیرعبداللهیان نیز در نشست خبری مشترک با همتای روس این موضوع را مورد تاکید قرار دادند.
کوروش احمدی، دیپلمات پیشین در ارزیابی وضعیت کنونی روند احیای برجام گفت: میتوان گفت که مذاکرات به حال تعلیق درآمده است. واکنش منفی آمریکا به پاسخ ایران و عدم وجود تحرکی در مذاکرات چارهای جز اینکه فعلا از تعلیق صحبت کنیم، باقی نگذاشته است. روندهایی مانند انتخابات کنگره در آمریکا نیز در شکلگیری در این تعلیق نقش دارند؛ چرا که در جریان مبارزات انتخاباتی، دموکراتها که شرایطشان نیز رو به بهبود است، حاضر به ریسک نیستند و حتی اگر ایران شرایط آمریکا را نیز بپذیرد، ممکن است آنها نخواهند در زمان انتخابات توافق را نهایی کنند برای اینکه یک موضوع جدیدی وارد رقابتهای انتخاباتی خواهد شد و با توجه به جو منفی در افکار عمومی در آمریکا، طرف مقابل ممکن است از آن علیه دموکراتها استفاده کنند.
بخش هایی از گفت و گوی کوروش احمدی را در ادامه می خوانید:
*به احتمال زیاد هم عدم توافق میان تهران و واشنگتن بر سر چند موضوع باقیمانده و هم یک سری وقایع جنبی مانند انتخابات آمریکا و حتی انتخابات در اسرائیل باعث شده که کار به حالت تعلیق دربیاید و این تعلیق میتواند تا اواسط نوامبر یعنی حدود ۱۰ هفته دیگر ادامه داشته باشد. در این زمان تعلیق نیز بعید است تبادل پیام چندانی در خصوص موضوعات محتوایی صورت بگیرد.
*تاکنون صحبتی از قطعنامه جدیدی به میان نیامده است چرا که قطعنامهای سه ماه قبل علیه ایران به تصویب رسید و اگر تصمیم بر صدور قطعنامه جدید باشد، باید متنی به مراتب تندتر از قطعنامه قبلی داشته و شامل تهدیدی علیه ایران باشد. بعید است فعلا طرفین آمادگی برداشتن چنین قدمی را داشته باشند؛ چراکه چنین اقدامی تاثیری منفی بر مذاکرات خواهد داشت و مشکلی بیش از تعلیق را رقم خواهد زد و ممکن است روند را منجمد کند، البته هنوز هیچچیز روشن نیست. مذاکره وزیر خارجه آمریکا با وزرای خارجه سه کشور اروپایی در روز چهارشنبه گذشته، گزارش منفی گروسی به شورای حکام مبنی بر اظهار «نگرانی فزاینده» از آنچه آنها عدم همکاری ایران با آژانس برای حل مسائل پادمانی مینامند و نیز ادعای افزایش موجودی اورانیوم غنی شده ایران و نهایتا صدور بیانیه سه کشور اروپایی که لحنی بیسابقه داشت، همگی نشانههایی منفی هستند.
* ما در سال ١٣٩۴ نیز این موضوع را تجربه کردهایم و کار با حربههای دیپلماتیک و با تفاهم و درک متقابل و بصورت غیرعلنی انجام شد. اینکه ما از غربیها انتظار داشته باشیم که پرونده را بصورت دستوری ببندند و در کنار آن تعبیرات تندی علیه آژانس به کار ببریم، جو را خراب کرده و کار را مشکل میکند. باید بدانیم گروسی با آمانو متفاوت است و موضوع امروز هم با موضوع مورد نزاع در سال ٩۴ تفاوت دارد و از خیلی جهات این موضوع پیچیدگیهای زیادی پیدا کرده است. ضمن اینکه تخصص و اطلاع از جزییات کار آژانس و وقوف به سوابق امر و داشتن تجربه در این حوزه بسیار مهم است. مشکلاتی از این قبیل در این حوزه دست به دست هم داده و کار را به اینجا رسانده است.
اسرائیل و دارو دسته جلیلی یعنی باقری و مرندی و....موفق شدند نگذارند برجام به نتیجه نرسد ،و آینده بدتر از وضعیت فعلی را برای مردم ایران ترسیم کردند
دقیقا تنها حرفی که این چند روز شنیدیم و خیلی خنده دار بود این بود که زمستان نزدیک است اخه احمق اروپا معطل گاز شما میمونه چقدر جماعت احمق و فریب خورده ای هستید فریب روسیه و جلیلی و شریعتنداری کیهان را خوردید
تنها چیزی که اهمیت ندارد وضع معیشت مردم است. حتی اگر ایران سرزمین سوخته شود باز حاکمان اهمیتی نخواهند داد.نمیدونم در تاریخ به این دوران چه خواهند گفت!؟
والا دولت قبل تا گردن به تن ذلت به آمریکا داد و حاصلی هم نشد
این دولت وان دپلت ندارد آمریکا با ذات ومردم ایران مشکل دارد وگرنه حداقل داروی های سرطانی های معصوم رو مجوز میداد تحریم نشن
تا کی باید سوار بر حهل جماعت شمارو کول بزنن
ملا جماعت ۴۰ ساله نشون داده دنبال جی هست
ایمان بلد نیستی حرف بزنی بلدی که حرف نزنی !!دهنت رو ببند اخه چرا از این این جماعت بی آبرو طرفداری میکنی دولت قبلی و فعلی نداره اینها همه شون دستشون تو جیب مردم و از یه کاسه میخورن انگلیسی هستن دیگه و تو هم مزدور انها
به مذاکره کنندگان اعتماد کنید اونها کارشون رو بلدند،فقط کمی صبر داشته باشید...
سیاست مداران ایرانی رو دست کم نگیرید حکومتی که توانسته با وجود شدیدترین تحریمهای دنیا دوام بیاره قطعا بعد از این هم بلده چجوری با دنیا رفتار کنه...
نگران نباشید همه چیز درست میشه ،فقط صبر داشته باشید
ترا خدا چرا توافق نمیشه مردم بیچاره شدن تورم بیداد میکنه بخصوص مواد خوراکی ولوازم خودرو هر کس به میل خودش جنس را می فروشد چرا نظارت نیست بنده بازنشسته هستم و یارانه هم نمی گیرم ه چقدر،هم فرم پر کردم فرستاد کسی جوابگو نیست
فعلا آمریکا اسرائیل را به اروپا ترجیح میدهد. یکبار گفتم که إمریکا تادقیقه 90 صبر میکند وتاآنزمان برجامی درکار نخواهد بود البته نهایتا هم برجامی درکار نخواهد بود بلکه یک توافق دیگر ولی بدون محدودیتهای هسته ای با مدتی بسیار محدود. این مانع تراشی اسرائیل نهایت به زیانش تمام خواهد شد چون این ایران نخواهد بود که اسرائیل را به شکست میکشاند بلکه خودش برای خود دشمنهایی درست میکند که قبلا از اوحمایت میکردند.
🐒
مرغ ازقفس پریدمذاکره بی مذاکره داریم ب الگوی زندگی کمونیستی نزدیکترمیشیم
والا هیبت دولت هرچه پول جمع میکنم یکی میبره
ومیپره
خوب آژانس سوال کرده،ایران هم جواب دهد،این کار کجاش سیاسی است؟؟
آخه سوالهایش خیلی سخت و چالشی است! تقلب هم نمیشه کرد یعنی کسی نیست بهت کمک برسونه ضمن اینکه مراقب های حواس جمع و سختگیری در جلسه هستند اونهایی هم که ادعای کمک را دارند تاریخ ثابت کرده که خودشون چشم طمع وسیعی به منابع و موقعیت استراتژیک سرزمین ایران دارند. لامصب فقط راه رهاییش خودزنی است!!!! راه دیگری هم هست اما قیمتش گذشتن از منافع ۴۴ سال گذشته و پافشاری نکردن بر ادعاهای پوچ قبلی و برگشتن به خواست و صلاح دید مردم است اما قیمتش از دست رفتن منافع نکبت زاده ها و .. زاده هاست.
خدا بزرگ است..و انشاالله توافق هم انجام میگیرد.
کاسبی دوماهه باند شریعتمداری تمدید شد .
آنچه بر بسیاری مردم عادی مسجل شده؛ ،آقای رئسی، در توان یک رئیس جمهور معمولی هم نیست بتواندانجام وظایف و شعارها و وعده ها و مسئولیتهای قانونی اش بربیاید، این نکته بود در تمام دوران مناسب مختلف در نقد ایشان بود، در هنگامه انخابات بارها منتقدان حتی داخلی- با قبول ریسک خطر از سوی جناح طرفدار رئیسی- گفتند که افرادی پشت رئیسی گرفتند- برفرض این اقای رئیسی توانا و خواهان تغییرات برای کسب حداکثری منافع ملی باشد (مانند احیای برجام) ناتوان است!
اگر فرض بر این بگذاریم انتخابات به درستی و سلامت برگزار شده باشد، این نهایت مهندسی انتخاباتاز سوی جناح راست در نظام ج ا ایران است که حاکمیت چنین یکدست کرده، در نهایت خروجی یکساله پرمصیبت رقم زده، مهندسی انخاباتی که عملا در جهت کاهش شدید رای دهندگانب ود، حقیقتا هر چند رئوس نظام از دعوت عموم به مشارکت در انتخابات میگفتند، اما با آن همه تحریم انتخابات از سوی مخالفان و رد صلاحیتها، در نهایت چند کاندیدای ورشکسته و غیر کارزماتیک جناحهای چپ و میانه نظام ج.ا وارد انتخابات شدندف هر چند به نظر آقای همتی، همت عجیبی کرد و خطاب کردن آقای رئیسی توسط مهرعلیزاده بعنوان کاندیدیای شش کلاسه (از نظر آکادمیک) در برنامه زنده، هشدارهای جدی از ناتوانی علمی و عملی و تجربی آقای رئیسی دادند، عملکرد آقای رئیسی، در نهایت وی را فردی خدوم به برنامه های تندروها در این چهل سال بودهف برخلااف تصور برخی حتی وی به مقام رهبری برسد، یک فرد به شدت ضعیف خواهد بود، ضعفی نه در جهت بهبود دموکراسی، بلکه در جهت تقویت استبداد باندی اقلیتهای جناح راست، جناح امروزه عملکردش در سنگ اندازی اش در تحریمها و تنشها در سی و اندی سال اخیر مشهود است و مافیای اقتصادی متصل به جناج راست دست کمی از سایر باندهای مافیای اقتصادی جناحها درون نظام ندارد که غارت و فساد، نمونه بارزش، تعلل در احیای برجام و به تعلیق کشیدن آن است! فرصت سوزی بحران اوکراین، نشان داد اگر بر اثر معجزه ای یا آه و دعای فقرا، غرب ، دو دستی امتیازات بازار جهانی به این جناح حاکم تقدیم کند، این جناح منافع ایدئولوژیکش بر منافع ملی ترجیح داده و فرصت میسوزاند!