رئیس اسبق دانشگاه آزاد و رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه مطرح کرد:

دفاع از باز شدن باب مذاکره جمهوری اسلامی با دشمنان/ مذاکره به جای مخاصمه از اصول دیپلماسی پیامبر اسلام بوده است/ این روش از موفقیت های سیاسی اوست

سیر تحولات تاریخی دوران پیامبر نشان می‌دهد یکی از رایج‌ترین و عمومی‌ترین و انکارناپذیرترین روش‌های دیپلماسی ‌پیامبربرای ایجاد صلح و ترک مخاصمه با دشمنان و قبایل معاند، باز کردن باب مذاکره و گفتگو با آنان بوده است.

دفاع از باز شدن باب مذاکره جمهوری اسلامی با دشمنان/ مذاکره به جای مخاصمه از اصول دیپلماسی پیامبر اسلام بوده است/ این روش از موفقیت های سیاسی اوست

حمید میرزاده رئیس اسبق دانشگاه آزاد و رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

برخلاف تبلیغات مغرضانه و یا نظرات ناآگاهانه مبنی بر جنگ طلبی پیامبر بزرگ اسلام، اصولاً مذاکرات و گفتگوهای پیامبر با دشمنان و مشرکان و حتی یهودیان و مسیحیان و انعقاد قرار داد صلح با ایشان، بسیار بیشتر از غزواتی است که پیامبراز روی اجبار و اکراه و آن هم بخاطر پیمان شکنی و شروع به تخاصم طرف مقابل، مجبور به انجام آنها می‌شدند.

پیامبر، حتی پیش از غزوات تحمیلی، باز هم باب گفتگو و مذاکره را بر جنگ ترجیح می‌دادند و موکداً به یاران خود تأکید می‌کردند که ما نبایدشروع‌کننده جنگ باشیم.

براساس قرآن کریم و سایر منابع اصیل تاریخی اسلامی، گفتگو و مذاکره ‌به عنوان بهترین و سهل‌ترین صورت ممکن و با کمترین هزینه برای جامعه اسلامی، در راستای عبور از یک چالش و یا بحران، ابزار و اهرم مهم موفقیت‌های سیاسی پیامبر بوده است.

سیر تحولات تاریخی دوران پیامبر نشان می‌دهد یکی از رایج‌ترین و عمومی‌ترین و انکارناپذیرترین روش‌های دیپلماسی ‌پیامبربرای ایجاد صلح و ترک مخاصمه با دشمنان و قبایل معاند، باز کردن باب مذاکره و گفتگو با آنان بوده که در سیره عملی ایشان و به صورت مکرر و به روشنی وجود داشته و اساساً در فرهنگ سیاسی پیامبر، مذاکره بجای مخاصمه، همیشه از اصول اولیه حکیمانه و عزتمندانه ومصلحت جویانه ایشان بوده است.

علاوه بر مذاکره برای ترک مخاصمه، در تاریخ حیات سیاسی و فرهنگی پیامبر، اعزام سفرا به سرزمین‌های مختلف، همواره به عنوان یک راهبرد تبلیغی مبتکرانه برای ترویج دین اسلام و نفوذ ارزشهای اسلامی بین جوامع مختلف مطرح بوده و به کار می‌رفته است.

حتی پیامبر پس از صلح با یهودیان و مسیحیان هیچگاه از آنان به اجبار نخواست که مسلمان شوند و آنان در عصر پیامبر در سرزمین‌های تحت حکومت ایشان، بر دین و آیین خود باقی ماندند.

این روش و منش پیامبربزرگ‌ که یکی از مهم‌ترین فرازهای تاریخ موفقیت‌های سیاسی اوست، موجب شد تا سرزمین‌ها و افراد بیشتری به دین اسلام گرویده و با پیامبر همراه شده ویا از عناد و خصومت دست کشیده و مصالحه کنند.

آیا این الگوی رفتار سیاسی پیامبر بزرگ اسلام، امروز نمی‌تواند راهگشای مشکلات کشور باشد؟

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • ناشناس
    0

    با علم روز باید مذاکره کرد نه 1400 سال پیش

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      باعراقیها که صدهاهزار ایرانی را شهید کردند ومملکت را ویران شدیم برادر!چه اشکالی داره بادیگران هم مذاکره کنیم؟

    • ناشناس
      0

      برا بهونه که بد نیست !!

  • یک شهروند
    1

    افسوس که چقدر دیر با این آموزه و سنت پیامبر آشنا می‌شوید ای بالانشین های اسلام ناب محمدی ماااااا

  • ناشناس
    1

    نرود میخ آهنی در سنگ .

  • ناشناس
    3

    با دوستان مروت
    با دشمنان مدارا
    دین اسلام یک دین معتدل هست . ولی افراطیون با جهالتشون شکل اسلام رو از بین بردن .

  • صفدر حسینی
    0

    دیپلماسی پیامبر اعظم تا حالا چرا لحاظ نبود و حالا که ایران 200 سال عقبگرد کرده دیپلماسی خوبه؟
    تا الان جلیلیسم خوب بود ؟

  • مهدی
    2

    پس.چراچهل‌وپنج‌سال‌کاسبان‌تحریم‌جنگ‌نمایشی
    به‌کشورتحمیل‌کردند‌اگرمذاکره‌خوب‌بودوترک‌مخاصمه
    مذاکراه‌ای‌درکارنیست‌.پذیرش‌خفت‌وخواری‌وتحمیل
    خواسته‌های‌یکطرفه‌ای‌هست‌که‌بایدبه‌اجباربپذیرید

  • ناشناس
    2

    دوباره اسلام رو قربانی دیپلماسی التماس کردید
    آقای دانشگاه آزاد ، ۸ سال تا ته مذاکرات رفتید ، دُر رو با خزف معامله کردید ، خزف رو هم نگرفتید ، گفتید بعد از امضای بدجام بالمره همه تحریم ها برداشته میشود ، نشد ، گردن توان دفاعی نندازید که موشکی جزو مذاکرات نبود شاید هم پنهانی قول دادید کلید خونه یعنی توان دفاعی رو داده بودید ، الله اعلم ، مثل ساسپند ، مکانیسم ماشه و اسنپ بک که ضخیم رگ گردن کلفت میکرد و انکار که نیست
    همه راه رو رفتید ، اونا یک لقمه چرب و بزرگی چون ایران رو از دست دادند ، استقلال و همه ایران رو میخوان ، مگر ایرانی با غیرت مرده باشه اینبار تتمه رو به ثمن بخس بفروشید ، همه مشکلات به تحریم ها ربط نداره ، جربزه و غیرت و مدیریت و تلاش و وطن دوستی و عدالت و وفاق ملی به معنای واقعی مشکلات رو کم میکنه
    کمی غیرت ، کمی همت

  • مهدی
    0

    دیرشده‌یک‌مقدار‌امدی‌جانم‌به‌قربانت‌ولی‌حالا‌چرا؟
    دیرامده‌ای‌نگار‌سرمست.!!!!!!!!

  • ناشناس
    0

    خداوند مسلمانان را امت وسط قرار داده ، سال هاست این آیه قرآنی را از زبان واعظان نشنیده ام .

  • ناشناس
    0

    پیامبر دشمن را در امور داخلی مسلمین دخالت نمی‌داد!!

  • واحد حقگو
    0

    سلام امیدواریم مقامات کشور مان که مشروعیت خود را از دین اسلام گرفته آند به روش پیامبر رحمت تاسی. و با مذاکرات ملت شریف ایران را از تحمل غیر قابل تحمل اینهمه فشار نجات دهند و مذاکره را تابو حساب نکنند.

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    من خیلی دوست دارم با آمریکا و اروپا آشتی و روابط برقرار شود دلارهای فروش ثروت خدادادی بین همه مردم تقسیم شود بلکه بتوانیم آخر هفته ها برویم آمریکا و اروپا تفریح کنیم شمال دیگه جایی برای تفریح آخر هفته نیست عدم رعایت بهداشت در شمال کشور توسط مسافران آخر هفته

  • پارسائی
    0

    مذاکره و تفاهم عقلی است و کسانی که مذاکره نمی کنند و می گویند استکبار دشمن ماست در حقیقت خودشان دشمن ملت هستند .

  • مرتضی حسین زاده
    0

    اونی که تو میگه مذاکره نیست تسلیم و نابودی قدم به قدم است

  • ناشناس
    0

    مسائل مورد اختلاف کشورها یا از راه مذاکره حل می‌شود و یا از راه جنگ . راه سومی وجود ندارد

  • ناشناس
    0

    بهترین و تنها را خروج ما از مشکلات اقتصادی ، سیاسی و حکمرانی ، تعامل سازنده و مذاکره با معتمدان مردم ،کشورهای همسایه و آمریکاست . تندروها مخالف مذاکره وطرفدار ادامه درگیری‌ها و مشکلات تا نابودی کشورند.