سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه مطرح کرد:

اشتباه محاسباتی ترامپ درباره ایران/ ​باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود؛ تهدید، راه غلطی است

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه اظهار کرد: ترامپ در ارتباط با ایران دچار اشتباه بزرگ محاسباتی شده است.

اشتباه محاسباتی ترامپ درباره ایران/ ​باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود؛ تهدید، راه غلطی است

رهبر معظم انقلاب روز جمعه و در سخنانی با اشاره به تجربه بی‌حاصل حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا در دهه ۹۰ و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همانطور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که ان‌شاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سابقه بد عهدی آمریکا در اجرای تعهداتش گفتند: با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست». 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد شنبه در مصاحبه‌ای با نیویورک‌پست در مورد ایران گفت: «من خواستار یک توافق با ایران برای غیرهسته‌ای شدن هستم. این را به جای بمباران شدید ترجیح می‌دهم... هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

ترامپ که در دوران مبارزات انتخاباتی مدعی شده بود در صورت ادامه حضورش در کاخ سفید در دوره گذشته، «یک هفته‌ای» با ایران به توافق می‌رسید، روز سه‌شنبه و در یک یادداشت ریاست‌جمهوری سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» خود را احیا کرد؛ سیاستی که به اذعان مقام‌های آمریکایی، شکست‌خورده است.

دونالد ترامپ در ادامه مصاحبه با نشریه آمریکایی، از فاش کردن جزئیات هرگونه مذاکرات احتمالی با ایران خودداری کرد و گفت: «از یک نظر، دوست ندارم به شما بگویم که چه چیزی به آن‌ها خواهم گفت. می‌دانید، این کار جالبی نیست.»

ترامپ افزود: «می‌توانم به آن‌ها بگویم که چه باید بکنند و امیدوارم که تصمیم بگیرند کاری که اکنون در ذهن دارند را انجام ندهند. فکر می‌کنم واقعا خوشحال خواهند شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «به آن‌ها می‌گویم که من یک توافق انجام خواهم داد.»

شیوه بیزینسی ترامپ در عرصه سیاست و حوزه بین‌الملل به نتیجه نمی‌رسد

رامین مهمان‌پرست در گفت‌وگو با در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «مذاکره با آمریکا در حال حاضر شرافتمندانه و عقلانی نیست» و همچنین اظهارات تهدید آمیز اخیر ترامپ علیه ایران اظهار کرد: من فکر می‌کنم که آقای ترامپ با توجه به شیوه و رویه‌ای که در پیش گرفته در ارتباط با ایران دچار اشتباه بزرگ محاسباتی شده است.

او افزود: ترامپ فکر می‌کند با همان روشی که در مورد مکزیک، کانادا، پاناما، مصر و یا اردن به کار برده است، می‌تواند با ایران نیز صحبت کند و این تصور را دارد که این شیوه جواب می‌دهد.

مهمان‌پرست ادامه داد: ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه ۲ کشور مصر و اردن موضوع کوچ اجباری فلسطینی‌ها و ۲ میلیون آواره فلسطینی را رد کرده‌اند، اظهار کرده که مصر و اردن این موضوع را می‌پذیرند همان‌طور که مکزیک خواسته‌های ما را پذیرفت.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران گفت: تصور ذهنی ترامپ این است که می‌تواند هرگونه خواسته و پیشنهاد غیر عادی را به پیش ببرد و همه تسلیم او می‌شوند.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه افزود: در همین چارچوب او با گزینه فشار حداکثری به دنبال این است که ایران را تهدید کند و  در همین راستا گزینه جنگ و بازنگه داشتن دست اسرائیل و یا موضوع توافق را مطرح کرده است. ترامپ به مانند فردی است که در بیزینس خود ریسک‌های بالا می‌کند و حرف‌های بزرگ می‌زند. در حالی که این شیوه لزوما در عرصه سیاست و حوزه بین‌الملل به نتیجه نمی‌رسد.

باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود؛ تهدید، راه غلطی است

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که با ایران به تفاهم برسند چون منافع آنها در این است و نگاه ما نیز این است که به تفاهم برسیم و با توجه به منافع مشترکی که در این زمینه وجود دارد باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود و راه تهدید، راه غلطی است.

او ادامه داد: او باید از موضع احترام و برابر با ایران صحبت کند. رهبری در سخنان خود اشاره کردند که تجربه نشان داده که آمریکایی‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند و راه درست این است که آنها با توجه به این تجربیات پیشین، رویه خود را تغییر دهند، به تعهدات خود پایبند باشند و اگر اینگونه رفتار کنند زمینه‌ای برای مذاکره فراهم می‌شود.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد : ایران دنبال جنگ نیست، ما از مذاکره گریزان نیستیم و در واقع کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به تفاهم مذاکره است. البته شرط آن، این است که طرف مقابل از مذاکره برداشت درستی کند و به دنبال تسلیم کردن طرف مقابل نباشد. مفهوم مذاکره این است که ۲ طرف بر اساس منافع مشترک و رسیدن به آن با یکدیگر صحبت کنند و قطعا معنای آن این نیست که یک طرف، طرف مقابل را تهدید کند که این کار را می‌کنی و اگر این کار را نکنی، من فلان کار را می‌کنم.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • مهرداد سربندی
    1

    برای همه کار غلطی است یا فقط برای امریکا کار غلطی است؟

  • ناشناس
    8

    دولت ما نشست مذاکره کرد، دولت آن روز، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند،
    این معاهده محصول مذاکره‌ی دو سال به نظرم یا بیشتر یا کمتر این مذاکره طول کشید. خب این تجربه است دیگر. از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. این است. همان، همین معاهده را هم با همه‌ی این نقصهایی که داشت، طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد. مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست خندیدند !، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهده‌ای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد. خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند.
    تهدید کنند، تهدید می‌کنیم
    اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند
    ما هم تهدید خود را عملی خواهیم کرد.
    به امنیت ملت ما تعرض کنند
    ما هم به آنها تعرض می‌کنیم ...

  • زند
    2

    بسم الله الرحمن الرحیم

    اشتباه محاسباتی بن سلمان.


    غزه رفت

    ؛-)