حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران چند میلیارد دلار برایش هزینه دارد؟/ فردای حمله احتمالی چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

حمله احتمالی رژیم اسرائیل به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران که تحت نظارت دائمی آژانس بین الملی انرژی اتمی قرار دارد، تصویری کامل از ماهیت واقعی آن برای افکار عمومی "جهان" می‌سازد: رژیمی آپارتایدی که به هیچ حرمت و حریم بین المللی پای بند نیست.

حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران چند میلیارد دلار برایش هزینه دارد؟/ فردای حمله احتمالی چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

همزمان با تحویل ۱۸۰۰ بمب ۲۰۰۰ پوندی MK-۸۴ از سوی آمریکا به اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در دیدار با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به تهدیدات تکراری خود  علیه ایران را با ادبیات و اصطلاحات جدیدی به روز کرد: نتانیاهو  اعلام کرد که اسرائیل در کنار آمریکا ایستاده تا "کار را تمام کند". اما منظور نتانیاهو از "تمام کردن کار" چیست؟  

برنامه هسته‌ای ایران بعد از انقلاب از سال‌های میانی دهه هفتاد شمسی با راه اندازی تاسیسات غنی سازی نطنز و فردو آغاز شد، اما این شروع دوباره، با یک غافلگیری همراه بود: ایرانی‌ها برخلاف سایر کشورهای دنیا تصمیم گرفتند تاسیسات هسته‌ای را زیر زمین بسازند!  این اقدام شاید در ابتدا عجیب می‌نمود، اما خیلی زود، مشخص شد این اقدام بر اساس "محاسبات" و شناخت دقیق و درست زمین بازی انجام شده است

ساختن تاسیسات در عمق زمین نیازمند استفاده از سلاح‌های بسیار پیشرفته و گران‌قیمت برای نفوذ و تخریب است. این محاسبه به عنوان یک استراتژی بازدارنده طبیعی با کمترین هزینه عمل کرد، اگر تاسیسات هسته‌ای ایران هم مثل تاسیسات هسته‌ای سوریه و عراق روی زمین ساخته می‌شد، طبعا به سرنوشت همان‌ها دچار می‌شد: یک حمله برق آسای هوایی با بمب‌های نه چندان غیرمتعارف و نتیجه تعطیلی برنامه هسته‌ای! اما ایرانی‌ها دست دشمن را خوانده بودند!

از طرف دیگر، ساخت تاسیسات هسته‌ای زیر کوه و در عمقی که بمب‌های سنگرشکن متعارف به آنها اثر نکند، باعث شده است در طول سه دهه اخیر، جمع‌آوری اطلاعات از طریق جاسوسی هوایی یا ماهواره‌ای را دشوارتر کند.

بر اساس براوردهای اطلاعاتی و نظامی، حمله به تاسیسات زیر زمینی ایران، هزینه مستقیم حدود ۱ تا ۵ میلیارد دلار برای اسرائیل دارد، این هزینه شامل  آماده‌سازی و اجرای چنین حمله‌ا احتمالی خواهد بود،   اما این تنها هزینه‌های مستقیم را پوشش می‌دهد و پیامدهای طولانی‌مدت و هزینه‌های جانبی را در نظر نمی‌گیرد. به بیان دیگر، ۵ میلیارد دلار حدود ۲۲.۷% از بودجه نظامی سالانه اسرائیل را تشکیل می‌دهد. رژیم اسرائیل در حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای مجبور است از بمب‌های سنگرشکن مانند GBU-۲۸ و GBU-۵۷  استفاده کند: گران‌ترین بمب‌های سنگرشکن جهان و البته با ریسک همشگی عدم موفقیت!

حمله احتمالی رژیم اسرائیل به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران که تحت نظارت دائمی آژانس بین الملی انرژی اتمی قرار دارد، تصویری کامل از ماهیت واقعی آن برای افکار عمومی "جهان"  می‌سازد:  رژیمی آپارتایدی که به هیچ حرمت و حریم بین المللی پای بند نیست، بیش از صدهزار قلسطینی را سلاخی کرده، به زیر ساخت‌های کشورهای عضو سازمان ملل حمله یک طرفه می‌کند و عملا تبدیل به شر مطلق جهان امروز شده است، حتی بدتر از رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی و البته پیام واضح به کشورهای منطقه می‌دهد: روابط دیپلماتیک و پیمان‌های تاریخی! با موجودیتی درنده هیچ منطق و عاقبت و فایده‌ای ندارد.

با انجام این حمله احتمالی، رژیم اسرائیل مسئول مستقیم هرگونه آلودگی زیست‌محیطی و رادیواکتیو خواهد بود، رویدادی که می‌تواند بر همه کشورهای منطقه تأثیر بگذارد.

اما در فردای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

ایران در این حالت، دیگر ملاحظات و محاسبات فعلی را نخواهد داشت و کاملا قابل پیش بینی خواهد بود که "شدیدترین" حملات موشکی خود را به اسرائیل را آغاز خواهد کرد با موشک بارانی حتما بی سابقه  با انواع موشک‌های هایپرسونیک، بالستیک، قدر و سجیل و شهاب و عماد که برای همین روز موعود طراحی و ساخته شده‌اند و تا پیش از این بنای استفاده حداکثری از آنها وجود نداشت.

اسرائیل از این حمله ریسک دار چه عایدی خواهد داشت؟ احتمالا به تعویق انداختن برنامه هسته‌ای ایران برای جند ماه تا چند سال، ایجاد همیستگی ملی و تنفر ملی از رژیمی که زیرساخت‌های ملی کشوری با پیشینه هفت هزار سال تاریخ و هویت و فرهنگ و شناسنامه دار (و نه مانند اسرائیل، دارای موجودیتی نامشروع و غاصب) را هدف قرار داده است، قاعدتا بعد از این حمله احتمالی، باب گفت‌وگو به عنوان یک راه حل بشری برای حل مشکلات بسته خواهد شد و معادلات دیگری جای معادلات و محاسبات فعلی را خواهد گرفت، معادلات و محاسبات و شرایطی که کمتر قابل پیش بینی خواهد بود، چون ایرانی‌هایی که سی سال قبل تاسیسات هسته‌ای شان را زیر کوه و زمین ساخته‌اند، فکر آن روز را هم کرده‌اند! بگذریم از اینکه  تغییر دکترین هسته‌ای ایران اتفاق محتوم دیگری است که در قردای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای خواهد افتاد.

خروج ایران از NPT اتفاق محتمل بعدی است، قاعدتا در فردای حمله احتمالی به تاسیسات ایران، خبر داغ خروج ایران از این معاهده اتمی خواهد بود، زیرا عملا دیگر عضویت در این پادمان هسته‌ای معنا و مفهوم و فلسفه سابق را نخواهد داشت.

تشریفات قانونی و رسمی خروج از NPT چیست؟

خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) یک فرآیند قانونی دارد که در خود پیمان تعریف شده است. بر اساس ماده ۱۰ این پیمان، مراحل قانونی خروج به شرح زیر است:

احساس خطر امنیتی: یک دولت عضو باید احساس کند که "حوادثی فوق‌العاده، مرتبط با موضوعات این پیمان، منافع حیاتی آن کشور را به خطر انداخته است. "

اعلام کتبی:دولت باید رسما  اعلامیه کتبی خروج خود را به دیگر اعضای پیمان و شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال کند.

مرحله اطلاع‌رسانی: این اعلامیه باید حداقل سه ماه قبل از خروج رسمی ارسال شود تا دیگر اعضا و شورای امنیت فرصت بررسی دلایل خروج را داشته باشند.

ارائه دلایل: دولت ملزم است دلایل خود را برای خروج در اعلامیه بیان کند. این دلایل باید به نحوی باشد که نشان دهد خروج به دلیل تهدیدات یا مسائل امنیتی مرتبط با پیمان است.

پس از گذشت دوره سه ماهه، خروج کشور از پیمان رسمیت می‌یابد. اما این به معنی پایان مسئولیت‌های قانونی نیست؛ زیرا ممکن است پیامدهای سیاسی و دیپلماتیکی مانند تحریم‌ها یا تغییرات در وضعیت بین‌المللی این کشور پدید آید. شورای امنیت سازمان ملل متحد ممکن است جلساتی برای بررسی این خروج تشکیل دهد و حتی قطعنامه‌هایی برای مدیریت پیامدها صادر کند.  تا به امروز، تنها کشوری که رسماً از NPT خارج شده، کره شمالی است که در سال ۲۰۰۳ این پروسه را طی کرد.

منبع: تابناک
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 37
  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند
    4

    آیا نظر ملت ایران برای انجام دادن کارهای اجرایی نا عاقلانه سیستم حکومت مهم است یا خودسرانه هر کاری انجام می دهند بدون تحقیق و پژوهش؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      نظر مردم در همون سطح بحثهای داخل تاکسیه عوام الناس که قدرت تحلیل ندارن

  • ناشناس
    7

    بعد از اینهمه بدبختی باید بفکر هزینه بمب های که سرمایه یک عمر ملت ضعیف را نابود میکند باشیم ؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      لابد میخواهید شماره کارت بدهید

  • ناشناس
    4

    اسرائیل هزینه می کند و به هدفش می رسد، برای مردم ایران چقدر هزینه دارد؟

  • قارتال
    2

    اگر میخاهی خونه ای بسازی باید هزینه کنی اسرایل هم واسه آسایشش هزینه میکنه باید بررسی کنی برای ما چقدر هزینه داره

    نظرات شما -
    • ناشناس
      10

      اسرائیل در خونه کسانی دیگه ست

    • ناشناس
      0

      فعلا که اسراییل از جنایت سال ۲۰۱۴ و ادامه با محاصره آسایش غزه را بهم زده دو متر زبان دراز می کنی بیست ساله هرروز چند نفر را می کشت ..از حجم آوار می سه دید کی آرامش نمی ذاره منتها کسب درآمدت از اصول قرصی هموناسن

    • ناشناس
      0


      تو چی هستی که به قطع دست کودکان لالی که ماهیت خبیث آنها را نشان می ده ..آرامش قرصی آت که اینجا هم خشونت خانوادگی آنها را آوردید مردابه

    • ناشناس
      1

      از کشته های غیر نظامی غزه خجالت نمی کشی که معلومه چه توحشه..اسیر اسراییلی کنار دریا تفریح‌میکرد اسیر فلسطینی هم وحشی ها آنقدر بستند دست پایش قطع شده .اروپا جذب اخلاق غزه شده که حکام عرب. و‌ نتانیاهو می ترکند

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند
    5

    کمتر از هزینه‌های که شما برای ۷ اکتبر و بشار اسد و شیخ حسن نصرالله و یمن و فلسطین و غزه و عراق و ونزوئلا و آفریقای جنوبی کردید؟!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      14

      هزینه ش برای اسرائیل نابودی تل آویو و حیفا هست
      بهتر بود این جمله رو می نوشتی
      صهیونیسم بر اساس آموزه های انحرافی تلمود من و تو و هرکه جز خودشون رو حیواناتی میدونند که خدا به صورت انسان افریده تا در خدمت و برده شون باشیم
      کتاب تلمود رو بخون و اعترافات صریح خاخام هاشون رو بشنو
      در مبارزه با این کودک کش هرچه هزینه کنی به نفع امنیت خودت هست
      گستره اسراییل ثابت نمی مونه تا شیراز هم خواهد اومد
      میدونم خبر فوری روشنفکر فقط پیام های شماها رو منتشر میکنه
      ولی به هر حال نوشتم

    • ناشناس
      0

      لابد تلویزیون نداری بیست سال محاصره و زنان کودکان آنجا چه زندگی فلاکت بار دارند ..در سرما بدون چادر و گرسنه یخ می زدند و آب باران به خانه هایش می رفت و بیست ساله راه شأن بسته است ..حتی خودت مسخره می کردی که با نقطه زن سرباز لبنان را می سوزانند و اسراییل تجهیزات داره !!!که البته آخرش گریخت
      منتها تو دلارها را لس انجلس خرج می کنی که از الان عبد عید می گفتی و معلومه وضعت توپه

    • ناشناس
      0

      هزینه بساز بفروشی های امثال ات

  • علم الهدی
    4

    عاقلاندانند .فکرشو کرده ومیدونه نتیجه میگریه ورق برگشته

  • ناشناس
    2

    مرگ یکبار و شیون یکبار. پرونده باز فرسایشی هسته ای ایران باید برای همیشه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بسته شود چه با تن دادن به پادمان و پروتکل الحاقی NPT و بازرسی های سرزده گسترده و چه با بمب های سنگرشکن.

  • بهلول
    4

    به شعورمردم توهین نکن اگه صلح امیزه که کاری بهش نداشتن

  • ناشناس
    10

    هرگز چنین حمله ای صورت نمیگیره چون در صورت حمله متقابل ایران به تاسیسات تولید آمونیاک اونا، فاجعه ای رخ میده در حد انفجار یک بمب اتمی!
    اگر حمله کردند اسم "خبر فوری" را عوض می کنم.

  • ناشناس
    4

    البته مطمئناً اسرائیل در ایران راه تنها نخواهد بود و همراهان بسیاری خواهد داشت و به همین مراتب هزینه های ایران هم بالاتر خواهد رفت. اگر فکر کنیم که باحتی میتوانیم پاسخاسرائیل را بدهیم تا حدودی بچه گانه فکر کرده ایم هر گوه شدت عمل در پاسخ می تواند به برملا شدن نیت اصلی ذولت های استعمارگر کمک کند.

  • ناشناس
    13

    خیلی بیشتر از چند میلیارد
    هزینه رو دست پایین گرفتی

    هزینه ای در حد با خاک یکسان شدن
    تل آویو و حیفا
    و نابودی همه منافع و پایگاه های نظام تروریستی آمریکا در متطقه

  • ت ی
    1

    آقای نویسنده لطف کردن،منت گذاشتن نمیکنه میشم کره شمالی،،،شما اگر ملت برات مهم بوده که ب اینجا نمرسیدیم،،بدشم چهل سال میگیم مرگ بر اسراییل،این جنگ ،،،بسم ال،،،،این گوی گوی این میدان

  • داریوش شاه، شاه شاهان شاه جهان افتخار تاریخ
    9

    چرا به گونه ای رفتار می کنید که فرد دلقکی مثل نتانیاهو جرات چنین سخنی پیدا کند. اینقدر از صلح مسخره حرف نزنید آدم های بزدل و صلح طلب سر کار نبرید . توی این مملکت انسان جسور زیاد است بلی جنگ خسارت دارد اما وقتی جنگ لازم است حتما باید جنگید و خسارات آن را هم پذیرفت ما هم خسارات وارد می کنیم شدیدتر و ویرانگرتر. به سمت قدرت بروید و اینقدر از صلح جویی حرف نزنید دشمن را باید چنان در هم کوبیدن که دفعه ی بعد از این غلطها نکند. یک هفته فقط یک هفته اختیار به من بدهید تا یادتان بدهم چطور باید این مردک جعلق را ادب کنید.

  • رامین
    3

    های هوی برای هیچی،کسانی که درد رنج ملت را نمی بینند وفقط کار خودشان را انجام می دهند وهمیشه شکست پشت شکست وتاوان ان را ملت بدهند ،بخود مغرور نشید با دنیا بچوشید ودل مردم ایران را بدست ارید قبل شما کردن الان کجایند

  • ابوالفضل
    4

    "ایجاد همیستگی ملی" بعد از حمله اسرائیل رو خوب اومدی.

    کلی بهش خندیدم.

    دولت و حکومتی که زندگی هممون رو تباه کرد نمی تونه از ما توقع همبستگی ملی داشته باشه

  • ناشناس
    7

    نتانیاهو اطفال کش اگر از ما اطفال بگیری تا ابد ناله خواهی کرد حالا برو با قرصی روانیت گردو بشکن

  • ناشناس
    3

    شماها بفکرچاره جویی باشید هزینش به ما چه ریطی داره امرکا اونو تقبل میکنه

  • محسن
    0

    نگران هزینه هاش نباشین، خدا بزرگه

  • ناشناس
    1

    قبلا درآمدش را از تونل‌های حماس از ایران گرفته

  • ناشناس
    5

    آمریکا واسرائیل حریف حماس و غزه نیم وجبی که بیخ گوششون بود نشدن بعد میخوان به ایران حمله کنن اصلا بگو هزینه مالی برا اونا مفت هم باشه هزینه بعدش براشون غیر قابل پیش‌بینی وتحمل خواهد بود

  • ناشناس
    0

    نمتونن حمله کنن

  • ناشناس
    0

    سورنا را از دهن گشاد آن نواخته اید... درستش این بود تیتر می زدید چند میلیارد دلار برای کشور ما خسارت مستقیم و غیر مستقیم به بار می آورد

  • مهرداد سربندی
    0

    اون مهم نیست چون بخش عظیم ثروت امریکا در دست یهودیان صهیونیست است. امریکا و یهود با هم پرداخت می کنند. شما بفرما برای ما چقدر آب می خورد؟

  • ناشناس
    0

    هیچی

  • ناشناس
    0

    چند ساله سرکاریم
    قرار نیست اتفاقی بیافته

  • ناشناس
    0

    چرا ننوشتی چقدر زیر ساخت های ایران ازبین میره.اون که هدفش زدن تاسیسات هسته ای وزیر ساخته های ایرانه.حتما هزینه اش را داره که میخواهد بزند‌.شما اگر تاسیسات هسته ای وزیر ساخت ها را بزند چکار خواهید کرد.فکر اونو کردید.چطوری حقوق ملیون ها کارمند را میدهید

  • ناشناس
    0

    چیزی که سران مملکت ایران میخوان همینه ،جنگ
    تا بتوانند بیشتر حکومت کنند.یااگر نتوانستن حکومت کنند.یه کشور خراب شده تحویل دهند.

  • هادی
    0

    تنها چیزی که براشون اهمیتی ندارد پول هست کل پول دنیا مال ایناس عزیز جان