پیشنهاد شهردار اسبق تهران به شهردار فعلی: برق مجمتع کهریزک را از زباله تامین کنید
شهردار اسبق تهران با بیان اینکه در سیستم مدیریت شهرداری حتی از یک نفر از اقوام و مذاهب استفاده نشده است، گفت: نیروهای متخصص جوان در شهرداری تهران کنار گذشته شده اند.
دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته -جمعه- با موضوع سیاسی و فرهنگی برگزار شد و کارشناسان سیاسی و رسانه های داخلی وخارجی مواضع هر یک از نامزدها را تحلیل و رویکردهای آنها را نسبت به نخستین دور مناظره، نقد وبررسی کردند.
«مرتضی الویری » عصر شنبه در نشست تحلیل دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری افزود: حدود یکصد جایگاه مدیریتی در شهرداری تهران وجود دارد که در تمام آنها از مدیران وارداتی و بازنشسته استفاده شده است.
شهردار اسبق تهران در این نشست خبری که در محل ستاد حسن روحانی برگزار شد، ادامه داد: مدیران کنونی شهرداری تهران 2 ویژگی دارند یا از نیروی انتظامی و نیروهای مسلح به شهرداری وارد شده اند و یا پس از دوران بازنشستگی در شهرداری مشغول به کار شده اند.
الویری استفاده از نیروهای متخصص از اقوام و مذاهب را فقط یک ادعا از سوی یکی از نامزدهای انتخابات دانست وگفت: در شهرداری تهران نه تنها از اقلیت های مذهبی استفاده نشده است، بلکه به نظرمی رسد صرفا از یک سلیقه خاص سیاسی برای انجام یک هدف خاص سیاسی مانند ریاست جمهوری به کار گرفته شده اند.
شهردار اسبق تهران در مورد موضوع آلودگی هوا نیز به مصوبه سال 80 که باید آلودگی تهران به حد نرمال میرسید اشاره کرد و افزود: تعداد روزهای ناسالم بین سالهای 86 تا 90، شصت روز بوده و در پنج ساله بعد یعنی بین سال های 90 تا 94 به 150 روز افزایش پیدا کرده است؛ این نشان میدهد در زمینه آلودگی هوا شهرداری تهران در جهت سالم سازی پیش نرفته و این مغایر با سند چشم انداز است که یکی از بندهایی آن سالم سازی فضای زیست محیطی است.
الویری اجرای طرحهای شهرداری را یک قصه غمانگیز دانست و بیان کرد: برخی از این پروژهها مطالعات و مصوبه شورای شهر را ندارد و برخی دیگر هم حتی یک ورق مطالعه ندارد.
شهردار اسبق تهران در مورد پرژه پل صدر نیز گفت: این پروژه از آنجا که در شهری که روی گسل زلزله قرار دارد اجرا شده، نگران کننده است. واز طرفی اجرای آن نه تنها بار ترافیکی را کم نکرده، بلکه گره ترافیکی تهران را نیز بیشتر کرده است.
به گفته الویری هزینههای پروژه پل صدر قرار بود با 800 میلیارد تومان تمام شود که با 7 هزار میلیارد تومان تمام شد و بخشی از زمینهای عباس آباد نیز که قرار بود کاربری فرهنگی داشته باشد، برای تامین مالی این پروژه به فروش رفته است.
شهردار اسبق تهران درباره طرح موضوع تبدیل زباله به برق از سوی یکی از نامزدهای انتخابات گفت: این آمارها برای انحراف افکار مردم داده میشود، از هشت هزار تن زباله فقط 200 تن یعنی 2 درصد آن تبدیل به برق میشود و میزان برق آن هم به دلیل پایین بودن راندمان طوری است که خود مرکز جمعآوری زباله کهریزک را هم نمیتوان با آن اداره کرد.
الویری گفت: کافی است قالیباف اجازه دهد اداره برق از دادن برق به مرکز جمع آوری زباله در کهریزک خودداری کند تا ببیند آیا میتواند خود این مرکز برق مورد نیاز خود را تامین و خود را اداره کند.
شهردار اسبق تهران در تحلیل مناظره دوم گفت: هاشمی طبا و میرسلیم در مناظره (دوم) روز جمعه از بعد آکادمیک وارد بحث شدند و خواستند مباحث را صادقانه مطرح کنند؛ البته استنادهای آماری و ارقام میرسلیم قابل خدشه است.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه او رشد اقتصادی را منهای نفت 2 درصد اعلام کرد و درحالیکه این شاخص منهای نفت سه درصد است، در صورتی که نفت جدا از اقتصاد ایران نیست که آن را بیارزش دانست.
شهردار اسبق تهران در خصوص رئیسی هم توضیح داد: اگر چه او در مناظره دوم تندتر و باشدت بیشتری سعی کرد حضور خودش را مطرح کند اما افرادی که دست در کار اجرایی دارند به خوبی میتوانند تشخیص دهند که او تجربه کار اجرایی ندارد، بنابراین اطلاعاتی که بیان میکند و نگرشی که نسبت به کار اجرایی دارد بیشتر نگرش فردی است. در واقع او بدون عقبه و پشتوانه اجرایی علاقه دارد درمورد موضوعاتی ابراز نظر کند.
الویری همچنین با بیان این که «روحانی باوقار و منطقی در مناظره ظاهر شد» گفت: او متخصصانه به مباحث ورود کرد و با توجه به مولفههای روانشناسی خیلی خوب و حساب شده عملکرد.
الویری همچنین مباحث مطرح شده از سوی اسحاق جهانگیری را نیز در مناظره دوم موفق ارزیابی کرد.
این چهره اصلاحطلب در خصوص قالیباف نیز این چنین گفت: وقتی قالیباف صحبت میکند من ناخودآگاه به یاد احمدینژاد میافتم. مطالبی که قالیباف بیان میکند با واقعیتهیچ گونه سازگاری ندارد.
وی افزود: او شعار 96درصدی قالیباف را ژست احمدینژادی و در عین حال کپیبرداری ناشیانهای از اتفاقات دیگر کشورها دانست.
شهردار اسبق تهران در ادامه به وعده یارانه ای برخی نامزدها نیز اشاره کرد و گفت: هر کسی میتواند چنین وعدههایی بدهد. مثلا بنده اعلام میکنم میتوانم یارانه را تا یک میلیون تومان افزایش دهم؛ شدنی است، اما به وسیله استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول؛ آن وقت اگر روز بعد مردم خواستند خرید کنند باید با زنبیل پر از پول به خرید بروند.
الویری خاطرنشان کرد: تورم افسارگسیختهای که در پی افزایش یارانه نقدی ایجاد میشود، موضوعی است که مجلس و تمام اقتصاددانها آن را مورد تایید قرار میدهند.
شهردار اسبق تهران در خصوص روند مناظرهها در دور سوم با تاکید بر این که «دست دولت برای مناظره اقتصادی پر است» گفت: دولت یازدهم در این چهارسال در حوزه اقتصادی کارهای زیربنایی و خوبی انجام داده است. اما در خصوص دیگر نامزدها بالعکس رئیسی اصلا در این حوزه کارنامهای ندارد که ارائه کند و ضمنا تجربهای هم ندارد.
وی افزود: قالیباف هم کارنامهای در شهرداری تهران دارد که من حاضرم در هر مصاحبه یا مناظرهای گزارشی از ناکارآمدیهای مدیریتی قالیباف ارائه کنم.
شهردار سابق تهران با اشاره به حداقل 36هزار میلیارد تومان بدهی احصا شده در شهردای تهران تصریح کرد: این میزان بدهی تا سالیان زیادی گریبان شهرداری را رها نخواهد کرد. الویری گفت: همچنین موارد زیادی از این قبیل وجود دارد که اگر روحانی و جهانگیری به آنها بپردازند قالیباف نمیتواند به آنها پاسخی بدهد.
الویری درباره پیشنهاد رئیسی برای برگزاری مناظره میان رئیس دولت یازدهم ورئیس جمهوری پیشین، گفت: رئیسی چون میداند این پیشنهاد نشدنی نیست آن را مطرح کرد و گر نه ما از این موضوع استقبال میکنیم. یعنی احمدینژاد باید جواب دهد که با 700میلیارد دلار در آمد کشور چه کرده است؟
این چهره اصلاحطلب گفت،مباحثی که قالیباف مطرح میکند با واقعیت هیچ گونه سازگاری ندارد. به گزارش ایرنا، محوریت اصلی دور اول مناظره نامزدهای ریاست جمهوری که به صورت زنده از صدا و سیما پخش شد، مباحث اجتماعی بود و محوریت سومین دور از مناظره ها که روز جمعه 22 اردیبهشت ماه برگزار می شود، مسائل اقتصادی است.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی روز جمعه 29 اردیبهشت ماه 1396 در کشور برگزار می شود.
در این دور از انتخابات ریاست جمهوری صلاحیت 6 نفر از داوطلبان از سوی شورای نگهبان احراز شده است.
15