پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای آپارتمان گرفتن نمایندگان از وزرا
سخنگوی شورای نگهبان درباره ارسال گزارشهایی به شورای نگهبان درباره اینکه نمایندگان مجلس برای انصراف از استیضاح وزرا آپارتمان گرفتهاند، اظهار بیاطلاعی کرد.
سال آخر مجلس است و نمایندگان نگران آنکه دور بعدی نامشان از صندوق بیرون می آید یا نه. همین نگرانی آنها را فعال کرده است، عدهای مدام دستشان روی دکمه تذکر میرود تا میکروفونشان در صحن علنی باز شود و صدایشان از رادیو مجلس به گوش مردم حوزه انتخابیهشان برسد و عدهای هم روزهای حضورشان در حوزه انتخابیه بیشتر و فعالیتشان دوچندان شده است. در این میان بعضی نمایندگان هم حضور رسانهایشان بیشتر شده و مدام با اظهارنظرهای متفاوت و ادعاهای عجیب سعی دارند اسمشان بر سر زبانهای بیفتد.
ابوالفضل ابوترابی یکی از این نمایندگان است که روزهای اخیر با طرح ادعاهای عجیب جای خالی کریمیقدوسی را پر کرده و گوی سبقت را در اظهاراتی که مدام تکذیب میشود، از او ربوده است.
ابوالفضل ابوترابی پس از طرح ادعای کشف سه کارتخوان با گردش ۱۰ میلیاردی در دفتر بیژن نامدار زنگنه و کشف یک باند نفوذ در وزارت نفت، روز گذشته ادعای جدیدی درباره همکاران خود در مجلس مطرح کرد و از فساد ریشه ای در پارلمان سخن گفت.
این عضو فراکسیون ولایی مجلس در گفتگو با یک خبرگزاری مدعی شد که «در استیضاح وزرا لیستی در مجلس داریم که آپارتمانهایی برای عدم استیضاح آن وزیر به نمایندگان داده شده یعنی به نمایندگانی آپارتمان داده شده که استیضاح از وزیر را منتفی کردند که این لیست به شورای نگهبان هم داده شده است؛ پس میبینیم که فساد این چنینی هم وجود دارد.»
او همچنین مدعی است که در در دورههای گذشته انتخابات مجلس، افرادی به دلیل همین لیست رد صلاحیت شدهاند. ادعایی که از سوی نجات الله ابراهیمیان عضو شورای نگهبان رد شد و وجود چنین لیستی در شورای نگهبان را تایید نکرد.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز در گفتگو با از وجود چنین لیستی ابراز بی اطلاعی کرد. محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس هم می گوید: در دوره ای وزارت راه به نمایندگان آپارتمان فروخته است نه اینکه معامله پشت پرده ای صورت گرفته باشد.
کدخدایی: از چنین لیستی خبر ندارم
عباسعلی کدخدایی در گفتگو با درباره ارسال چنین لیستی به شورای نگهبان گفت: خبری در این باره ندارم و ممکن است گزارشهای مختلفی به اداره انتخابات شورای نگهبان برسد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره ادعای ابوترابی درباره ردصلاحیت بعضی نمایندگان در انتخاباتهای گذشته به دلیل همین لیست نیز گفت: این نظر ایشان است، گزارشهای مختلفی از منابع مختلف به شورای نگهبان ارسال میشود و شورا همه این موارد را بررسی میکند و این طور نیست که صرفا بر اساس این گزارشها شورای نگهبان تصمیم گیری کند.
وی با اشاره به اینکه بعضی از گزارشهای ارسالی به شورای نگهبان صحت ندارد، گفت: اگر این گزارشها صحت داشته باشد و تخلفی صورت گرفته باشد، شورای نگهبان بر اساس قانون انتخابات عمل میکند.
در خاطرم نیست نماینده ای بخاطر گرفتن آپارتمان ردصلاحیت شده باشد
کدخدایی اضافه کرد: درباره اینکه نمایندهای چنین تخلفی کرده باشد و از وزیری چیزی گرفته باشد، چیزی به خاطر ندارم.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: من از وجود چنین گزارشی خبری ندارم، اما معیار کلی این است که اگر گزارشی به دست شورای نگهبان برسد، بررسی میشود و اگر بر اساس قانون انتخابات تخلفی صورت گرفته باشد، در تصمیم شورای نگهبان در تائید صلاحیت این افراد تاثیر میگذارد.
پورمختار: زد و بندی در کار نیست، استیضاحها برای مشکلات حوزهای انتخابیه است
محمدعلی پورمختار هم در واکنش ادعای ابوالفضل ابوترابی به گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم که نمایندهای در برابر پس گرفتن امضای استیضاح یا منتفی کردن تحقیق و تفحص از دستگاهها از وزرا آپارتمان گرفته باشد. در دورههای گذشته اتفاق افتاده بود که وزارت راه و شهرسازی به نمایندگان مجلس آپارتمانهای فروخته بود.
اینکه وزارت راه به نمایندگان آپارتمان بفروشد به معنای معامله پشت پرده نیست
عضو کمیسیون قضائی و حقوق مجلس درباره دلیل این واگذاریها گفت: این کار ظاهرا معمول است که وزارت شهرسازی آپارتمانهایی به مردم و مسئولان واگذار میکند که نمایندگان مجلس هم جزئی از آنها بودهاند و اینکه فروش این آپارتمانها بابت معامله پشتپردهای باشد چنین نیست و اخباری در این باره ندارم.
پورمختار درباره «ارائه لیست نمایندگانی که آپارتمان گرفتهاند به شورای نگهبان» هم گفت: من هم این خبر را شنیدهام، اما طبق اطلاعی که من دارم این واگذاریها مربوط به مجلس هشتم و نهم بوده است و در مجلس دهم چنین اتفاق رخ نداده است.
وی همچنین درباره ادعای زد و بندهای پشت پرده استیضاح وزرا و یا طرحهای تحقیق و تفحص هم گفت: اگر این موارد پشتپردهای داشته باشد مربوط به مسائل عمومی و حوزههای انتخابیه است و وقتی نمایندهای کارش در حوزه انتخابیه پیش نمیرود و به پروژههای حوزهاش توجهی نمیشود، از ابزارهای نظارتی مثل استیضاح و تحقیق و تفحص استفاده میکند.
پورمختار اضافه کرد: وقتی هیئت رئیسه این موارد را بررسی میکند دلایل آن معلوم میشود و که بخشی از دلایل هم مربوط به مسائل حوزه انتخابیه است. اسم این را نمیشود معامله گذاشت و در جهت حفظ منافع مردم و رفع مشکلات حوزه انتخابیه نمایندگان است و بیشتر ابزار اعمال فشار برای انجام وظیفه وزرا است.
وی با تاکید بر اینکه این موارد پشتپرده فسادی ندارد، گفت: من تا به حال ندیدم که نمایندهای برای شخص خودش معاملهای بکند.
منبع: خبرآنلاین
15
جناب پورمختار اگر معامله نمی کنند ازکجا چندمیلیاردی که برای قرارگرفتن درلیست داده اند جبران می شود کسی که این رقم را می دهد بابت جبران آن وچندین برابر درآمد مطمنا معامله می کند راستی آقای پور مختار معاون امورمجلس وزارت راه یک دلال تمام عیار هست یانه این شخص سریع معامله می کند