واکنش شیخ حسین انصاریان به سخنرانانی که با تقلید صدای او منبر می روند: انسان باید از گلویی که خدا به او داده استفاده کند / منبر شکست نخورده، بلکه برخی از منبریها شکست خوردهاند
حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان معتقد است رسانهای به نام «منبر» شکست نخورده، بلکه برخی منبریها و سخنرانان شکست خوردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان معتقد است رسانهای به نام «منبر» شکست نخورده، بلکه برخی منبریها و سخنرانان شکست خوردهاند.
بخشی از گفت و گوی او به شرح زیر است:
اهل بیت(ع) در سخنان و منبرهای خود حتی موجب جذب غیرشیعیان میشدند، اما امروز برخی از جوانان و هیأتیها پای سخنرانی منبریها نمینشینند و یا تاثیر لازم را نمیگیرند. این کم سود شدن منبر ناشی از چیست؟
برای منبریها احترام قائل هستم، اما اگر آنان نیز وارد این امر شوند و مطالعات عمیقی در کتب شیعی که مطالبش آمیخته با عرفان است، داشته باشند و بعد روند انتقال مفاهیم آنان نیز عاطفی باشد، مردم جذب منبرهای آنان نیز خواهند شد.
معتقدم منبر شکست نخورده؛ بلکه برخی از منبریها و سخنرانان شکست خوردهاند؛ زیرا با شوق وارد امر شدند، اما مورد استقبال جمعیت قرار نگرفتند. لذا دلسرد شدند و امروز کار نمیکنند. این افراد نباید دلسرد میشدند باید کار را ادامه میدادند تا جمعیت به آنها اقبال کند.
آیا سیاق منبرداری را میشود تقلید کرد؟ مثلا کسانی بودند که از منبر مرحوم فلسفی تقلید میکردند یا حتی سعی میکنند با لحن شما منبر بروند.
بیان معارف الهی روی منبر روز به روز و پیوسته در حال انجام بوده است و امری ایستا نیست. این هنر منبرداری برای یک نفر نبوده است. اگر من به منبر میروم، برای یک منبر ۱۰ روز یا ۳۰ شب، مطالب را از خود بیان نمیکنم بلکه مراجعه به کتب و معارف الهی دارم و این تقلید نیست. تقلید برای صداست. اگر فردی صدای دیگری را تقلید کند، صحیح نیست. در روایت هم داریم: «إنّ اللّه َ یُحِبُّ أنْ یَرى أثَرَ نِعمَتِهِ على عَبدِهِ ؛ پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: خداوند متعال دوست دارد اثر نعمت خود را در بنده اش ببیند.» بنابراین انسان باید از گلویی که خدا به او داده استفاده کند و نباید به تقلید بپردازد، اما مراجعه به کتب، تقلید نیست و این جمعآوری علم مفید، برای تحویل دادن به مردم است.
منبع: انتخاب
15