خبر فوری بررسی میکند؛
داستان جنجالی که شاگردان آیتالله مصباح با بهانه "قائم مقام اجرایی رهبری" به پا کردند / پایداریها به دنبال کرسی حداکثری در مجلس
مواضع رادیکال پایداری گرچه در روزهای نخست برای برخی رسانهها جذاب و سرگرم کننده بود، اما بعد از مدتی صداهای انتقادی را در اردوگاه اصولگرایی بلند و بلندتر کرد.
به گزارش خبر فوری ، جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی معروف به جبههٔ پایداری در سال 1390 تشکیل شد و سه سال بعد توانست مجوز فعالیت خود را از وزارت کشور بگیرد.
وحدت حول محور ولایت فقیه، بیزاری از آنچه فتنه 88 میخوانند، بیزاری از ساکتین فتنه 88 و بیزاری از جریان انحرافی طیف منسوب به محمود احمدی نژاد از مواردی است که در مرامنامه این تشکل سیاسی آمده است. وجود شورای فقاهتی در راس این تشکل سیاسی شاید وجه تمایز آنها با سایر تشکل های اصولگرا باشد که در راس این شورا آیت الله مصباح یزدی و مرحوم خوشوقت حضور داشتند و البته نفر سومی که هیچ گاه اسم آن رسانه ای نشد و وظیفه این شورا آن بوده است که مصوبات این شورا را با میزان ولایت فقیه تطبیق دهند.
مواضع رادیکال و تندرویهای اعضای جبهه پایداری در بسیاری از موارد حتی صدای همطیفهای خود در جامعه اصولگرایی را درآورده است؛ از مواضعی که در مجلس داشتند تا تکرویهایی که در جریان انتخابات و همواره از سوی هم طیفان خود متهم به سهمخواهی شدند.
مواضع رادیکال پایداری گرچه در روزهای نخست برای برخی رسانهها جذاب و سرگرمکننده بود، اما بعد از مدتی صداهای انتقادی را در اردوگاه اصولگرایی بلند و بلندتر کرد؛ اوج آن زمانی بود که اصولگرایان برای انتخابات مجلس نهم سازوکار جبهه متحد اصولگرایان را طراحی کردند، اما پایداریها زیر بار پیوستن به آن نرفتند، به همین علت سیر صعودی انتقادها شدت یافت.
در این گزارش بر آنیم که مروری داشته باشیم بر دو اتفاق اخیری که جبهه پایداری در آن نقش اصلی را داشته است.
** روایت بگو و مگوی پارلمانی که پایداریها ماهی خود را از آن گرفتند!
اوایل ماه جاری بود که خبری از ساختمان بهارستان بیرون آمد؛ امیرحسین قاضیزاده هاشمی، از نمایندگان عضو جبهه پایداری در برنامه دستخط شبکه سه گفت که برخی از دوستان ما طرفدار دولت در هیئت رئیسه مجلس معتقد بودند حالا که کار کشور به مشکل خورده، حضرت آقا قائممقام اجرایی منصوب کنند و مسئولیتها را به قائممقام اجرایی بدهیم!! در پی این خبر بود که موج واکنشها آغاز شد؛ اما ماجرا چه بود؟ آنطور که احمد امیرآبادیفراهانی عضو هیات رییسه مجلس اعلام میکند چنین موضوعی به صورت رسمی در دستور جلسات هیئترئیسه مجلس نبود. روند کار اینگونه است که در ابتدای جلسات هیئت رئیسه، اخبار روز کشور توسط اعضا مطرح میشود.
وی افزود: مسئله قائم مقام اجرایی رهبری از سوی مسعود پزشکیان در جلسه هیئت رئیسه مجلس مطرح شد که پیشنهاد کرد؛ همانطور که در دوران جنگ دفاع مقدس امام راحل(ره) جانشین فرمانده کل قوا داشت و همه امور کشور را به وی سپرده بود، اکنون نیز در جنگ اقتصادی کنونی، رهبر معظم انقلاب باید یک قائممقام اجرایی انتخاب کنند و بسیاری از اختیارات را به وی بسپارند تا ایشان بتواند کشور را از این جنگ اقتصادی عبور دهد.
نماینده مردم قم تأکید کرد: صحبتهای امیرحسین قاضیزاده در برنامه دستخط، ناظر به همین صحبتهای پزشکیان در جلسه هیئترئیسه مجلس بوده است.
اما روایت دیگر از این مسئله روایتی است که جلال میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید بیان میکند؛ ماجرا به سخنان طعنهآمیز و کنایی مسعود پزشکیان در حاشیه یکی از جلسات هیئت رییسه به عضو جبهه پایداری بازمیگردد که البته قاضی زاده هاشمی آن را جدی تلقی کرده و با سخنان او رسانههای اصولگرا نیز موضوع را با عنوان تلاش حامیان دولت برای ایجاد قائم مقام اجرایی رهبری دنبال کردند. ظاهرا چند ماه پیش در حاشیه جلسه هیئت رییسه مجلس بحثی درباره کارآمدی و ناکارآمدی دولت میان حامیان و منتقدان دولت درمیگیرد که مسعود پزشکیان در دفاع از دولت به قاضیزاده هاشمی گفته بود: حالا که دولت اختیار چندانی ندارد و بیشتر امکانات هم در دست نهادهای انتصابی و البته منصوب به اصولگرایان است، اینها هم که مسئولیتی نمیپذیرند و همه چیز را به گردن دولت میاندازند؛ یک باره بیایید و به جای رئیسجمهور یک قائم مقام اجرایی برای رهبری تعریف کنید و خیال خودتان را راحت کنید!.
با این حال اما ظاهرا قاضی زاده هاشمی طعنه موجود در این سخنان را ندیده و آن را به عنوان طرح اصلاحطلبان برای ایجاد قائم مقامی رهبری مطرح کرده است. به همین دلیل هم تقریبا همه نمایندگان مجلس حتی برخی از اعضای هیئت رییسه نیز از این موضوع بیاطلاع بودند.
و اینگونه یک روایت از بگو و مگوی پارلمانی تبدیل به موضوعی میشود که چند روز در مورد آن صحبت میشود و عملا به حربهای برای کوبیدن طیف مقابل تبدیل میشود.
** پایداریها نسخه علی لاریجانی را هم میپیچند
دیگر اتفاق چند روز اخیر تلاش ها پایداری البته این بار در قم برای دور زدن علی لاریجانی است چهرهای که در مواضع خود خصوصا درسالهای اخیر فاصله معناداری با برخی طیف اصولگرا خصوصا پایداریها داشته است و ظاهرا با همین پیشینه ذهنی تصمیم گرفته اند نسخه او را برای انتخابات اسفند 98 بپیچند. اما ماجرا از چه قرار بود؟
چند روز پیش بود که احمد امیر آبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد که لیست اصولگرایان قم برای انتخابات مجلس یازدهم با امیرآبادی، ذوالنوری و زاکانی بسته شده است و شورای اصولگرایان قم در تهیه این لیست رزومهای از علی لاریجانی نخواست و البته وی نیز رزومهای ارائه نکرد.
این خبر به معنی آن است که علی لاریجانی که امروز بر صندلی ریاست بهارستان تکیه زده است، دیگه قرار نیست از سوی اصولگرایان حمایت شود و شاید هم اصلا کاندیدا نشود و این را میتوان نتیجه تلاشهای جبهه پایداری در قم دانست، چراکه بر اساس اخبار غیر رسمی یکی از شروط جبهه پایداری برای شرکت کردن در جلسات ائتلاف اصولگرایان عدم حضور طیف نزدیک به علی لاریجانی بوده است اتفاقی که تاکنون موفق به پیشبرد آن شده اند و البته داده های موجود نیز این پیش فرض را تائید میکند.
بر این اساس میتوان گفت میدانداری پایداریها و فرزندان آیت الله مصباح در تحرکات انتخاباتی این روزهای قم سبب شده است حداقل یک لیست قم با حضور تمام قد پایداریها و رفقای سیاسی آنها بسته شود. بیشتر بخوانید
به هر تقدیر امروز تلاشهای جبهه پایداری برای به حداکثر رساندن کرسی های خود در مجلس یازدهم است تلاشی که با ائتلاف اصلاح طلبان با اصولگرایان معتدل در مجلس دهم به نتیجه دلخواه آنان نرسید و این روزها تلاش دارند با هر وسیله ای که هدف را توجیه میکند به کرسیهای بیشتری در مجلس دست یابند، میخواهند از اصلاح طلبان مایه بگذارند و یا اصولگرایان را دور بزنند.
22
این دزدان تاکی می خواهن این مردم بیچاره بکنن مجلس بقیراختلاس ودزدی دیگر چه کار کردن ۴۰سال دارین می دزدین واختلاس میکنین ول کنید تا۴تا جوان وانقلابی بیان سرکاراین سیاست بازی هارا ول کنید اگردین دارین که ندارین