وزیر راه دولت اصلاحات:
قویترین دولت دنیا هم نمیتوانست بحران آن هشت سال کذایی را مدیریت کند / آوردن مردم به پای صندوقهای رأی بسیار سخت شده است
وزیر راه دولت اصلاحات گفت: مردم در یک سختی مفرط زندگی و معیشتی قرار گرفتهاند. در چنین شرایطی چطور میتوان از مردم توقع داشت در انتخابات حاضر به رأی دادن شوند؟
هر چقدر به روز انتخابات مجلس یازدهم نزدیکتر میشویم، بحثها و نظرهایی هم درباره شرایط کشور و هم درباره الزام برگزاری انتخابات پرشور مطرح میشود. به هر حال در شرایطی که ایران هم در داخل گرههایی کور دارد و در رویارویی با نظام بینالملل تنازعی شدید را تجربه میکند، یک انتخابات پر رأی میتواند تا حدودی فضا را تلطیف کند.
احمد خرم، فعال وزیر راه دولت سید محمد خاتمی، در همین زمینه با اشاره به اینکه «آوردن مردم به پای صندوقهای رأی بسیار سخت شده است» به پرسشهای ما پاسخ گفت:
*تاکید آقای روحانی بر کارآمدی مجلس اول میتواند تلنگری مفید قلمداد شود؟
این بحث به عنوان اولین تلنگر خوب است. اما باید این را در نظر داشت که آوردن مردم به پای صندوقهای رأی بسیار سخت شده است. اینکه نباید مردم را مأیوس کرد دلیل خوبی برای ندیدن واقعیتها نیست. در واقع عملکردهایی که از اول انقلاب تا امروز صورت گرفته، شرایط بدی را برای کشور و البته مردم رقم زده است.
*اما دولت روحانی است که در سیبل قرار گرفته است.
من بشخصه دولت آقای روحانی را مقصر اصلی نمیدانم. واقعیت این است که عملکرد دولتهای نهم و دهم مسبب اصلی شرایط توأم با تهدید و تحدیدی است که در آن قرار داریم.
*آقای خرم، مردم میگویند 6 سال است که همه چیز به گردن احمدینژاد انداخته میشود.
مگر قرار است واقعیتها گفته نشود؟ 2 دولت آقای احمدینژاد با نزدیک به هزار میلیارد دلار درآمد ارزی نه تنها کار مثبتی انجام نداد، بلکه با تصمیمهای اشتباه همه چیز را به هم ریخت. تصمیمهایی چون بالا بردن شدید هزینههای جاری و همچنین ارزفروشی دولتی در کنار خیابان و دلالی دلار آن هم از سوی آقازادهها و... بنیان اقتصاد مملکت را ویران کرد. همچنین افزایش بیرویه و بیحساب و کتاب نقدینگی ضربهای مهلک به اقتصاد زد.
در دولت سازندگی مرحوم هاشمی افزایش نقدینگی 31 درصد و در دولت آقای خاتمی 25 درصد بود و در دولت آقای روحانی هم حدود 50 درصد. اما در دولت آقای احمدینژاد سالانه افزایش 110 درصدی نقدینگی اتفاق افتاد که تبعات چنین افزایشی تا 30 سال پس از دولت دهم همچنان باقی خواهد ماند و موجب باز شدن فضای سوءاستفاده و فساد شد.
*روحانی میدانست در چه شرایطی کشور را تحویل میگیرد.
متاسفانه بعد از دولت دهم، حسن روحانی به مردم توضیح نداد چه بلایی سر کشور و اقتصاد مملکت آمده است. به همین دلایل مردم در سختی مفرط زندگی و معیشتی قرار گرفتهاند. در چنین شرایطی آیا میتوان از مردم توقع داشت در انتخابات حاضر به رأی دادن شوند؟ طبیعی است که نه! در کنار این موضوع، اطلاعات نادرستی را در نظر بگیرید که، از بیم مأیوس شدن جامعه، به مردم داده میشود، تا پی ببرید وضعیت چقدر بد است. باید با مردم صادق بود و همه مشکلات را با آنها در میان گذاشت. البته آقای روحانی در شروع کار باور نمیکرد کشور چقدر چالهچوله دارد. ما هم باور نمیکردیم.
*با این حال 6 سال گذشت و مردم توقع داشتند شرایط بهبود پیدا کند.
وقتی خطی در جامعه راه افتاد، سالها ادامه خواهد داشت. به آمار پرسنل حقوقبگیر دولت در زمان آقای احمدینژاد حداقل 20 درصد اضافه شد، در حالی که باید کمتر شود. اگر دولت روحانی تصمیم به تعدیل میگرفت، فضای امنیتی و اعتراضی به وجود میآمد؛ یعنی قویترین دولت دنیا هم میآمد نمیتوانست بحران آن هشت سال کذایی را مدیریت کند. البته نقدهایی از روحانی و دولتش دارم، اما میدانم که موانع به روحانی اجازه تاثیرگذاری نمیدهند.
*کدام موانع؟
قبلاً برقراری رابطه با نظام بینالملل اینقدر سخت نبود و دولتیها برای رایزنی و گفتوگو با کشورها تا این حد محدودیت نداشتند. پیشتر 2 روز یک بار برای دولت بحران درست نمیکردند. آقای خاتمی میگفت هر 9 روز یک بار برایم بحران درست میکنند. اما در دولت روحانی هر یکی 2 روز یک بار بحرانی سر راه دولتیها میگذارند و هر روز مسالهای جدید مطرح میشود.
*سوال این است که در این شرایط تکلیف دولت برای بهتر برگزار شدن انتخابات چیست؟
اولین نکته چیزی غیر از این نیست که باید با مردم روراست باشند. مردم نامحرم دولت و حاکمیت نیستند. نکته مهم دیگر این است که مدیران دولتی به فکر میز و جیبشان نباشند و فقط به حل کردن مسائل مردم بیندیشند. من که سابقه وزیر دارم اگر حق حساب ندهم در ادارهجات کارم راه نمیافتد، وای به حال مردم عادی که از این اتاق به آن اتاق فرستاده میشوند.
*حرفی مانده است؟
تحریمهای اقتصادی و سیاسی فشارهای شدیدی بر مردم تحمیل کرده است. به نوعی که مملکت به سوی مسالهدار شدن در حال حرکت است. برای دوری جستن از این خطر باید دنبال رفع تحریمها برویم تا هرچه سریعتر این مساله حل شود. به همین دلیل باید با هدف برد_برد با دنیا گفتوگو کنیم.
*اما حتی مردم عادی هم میدانند در بحث دیپلماسی اختیار چندانی ندارد.
در سیاستگذاری نظام سیاستگذاری کلان بر عهده مقام معظم رهبری است. برنامهریزی برای دیپلماسی هم بر عهده وزارت خارجه است. اما متاسفانه عدهای، که اتفاقاً در برابر قانون هم پاسخگو نیستند، دخالتهای بیجایی دارند که باید اذعان کرد این یکی از اصلیترین مشکلهای کشور است.
منبع: اعتمادآنلاین
66
اگر آقای خاتمی بجای توسعه سیاسی ، توسعه اقتصادی را سرلوحه برنامه های خود قرار میداد ودولت های بعدی هم همین راه را ادامه میدادند ، امروز اقتصادی مقتدر در کنار موفقیت های بزرگ و افتخار آفرین نظامی داشتیم و این بروکراسی اداری و دست وپاگیر را نداشتیم.
مشکل اینه که چه خاتمی چه احمدی نژاد چه روحانی فقط 20درصد اختیار در اداره کشور دارند دولت سایه اجازه کار بیشتر رو وقتی به رئیس جمهور (و البته مجلس) میده که به نفع خودش باشه نه مردم!!! اینجوریه که مردم دیگه نمیخوان رای بدن مشکل فقط مشکلات اقتصادی نیست که اونهم تاثیر زیادی داره...
چرا ما ملت اینقدر بدبختم و زود باور ؟ این دولت سایه و یا هر اسم دیگه ای کلاه شرعی صاحبان قدرت و ثروت است که بر سرما می گذارند.دولت سایه کجا بوده ؟ اگه دولت سایه اجازه کار نمی ده پس چرا این همه دغل و دوز و کلک در تبلیغات انتخاباتی سوار می کنند تا به صندلی قدرت برسند اگر واقعا دولت سایه باشه و نگذارند کسی کار کنه خوب توی چهار سال اول متوجه می شوند و برای چهار سال دوم دیکه بیخود می کنند بیایند اینها پدر سوخته بازی اصلاحات است گول نخور کمی هم تحقیق و مطالعه در این رابطه بد نسیت
لطفا یک کمی با عدالت صحبت کنید و اول امارتونا درست کنید و بعدش بیایید احمدی نژاده خادم ملت را نکوهش کنید.اولا احمدی بالای یک میلیون خانوار را خانه دار کرد.شما با برجامتون یک افتابه به مردم اضافه کردید دوستان برن تحقیق کنن که چقدر نقدینگی در دولتها چقدر بوده اونجا هم روی شما ودوستانون هم سیاه هست.احمدی نژاذ دزد نبود اولا دوما حقوق نمیگرفت چه برسه به نجومیش .شما و اقای روحانی بجای تخریب اون مرد صد روزه میتونستید باهمه کلید ها تون قفل های مملکت را باز کنید.
از وزیر راه دولت اصلاحات جزء حمایت از کار دولت و مقصر تراشیدن انتظار دیگری نمی توان داشت .ولی جالب است بدانید که پیش بینی اصلاح طلبان چگونه است و می گویند یعنی اگر مجددا رای بیاوریم که به نظر من غیر ممکن است باید تا 30 سال دیگر انتظار پیشترفت و فساد و افزایش نقدینگی وجود داشته باشد و شما نباید از روحانی انتظار داشته باشید . اینها بدون توجه به گفته های روحانی که می گفت معیشت شما و شغل شما و آب خوردن شما و ..... همه را در برنامه 100 روزه درست می کنیم ولی الان به 30 سال رسیده و بعد از 30 سال هم می گوید مگر فرد دیوانه باشد که بگوید در 100 سال (بجای 100 روز ) می توان همه مشکلات را برطرف کرد........
شما نون خور دولت روحانی بودی و هستی نمی تونی دولت روحانی را مقصر بدانی والا گنجشک مغزها هم می دانند که کوتاه فکر ترین و خائن ترین دولت بعد از انقلاب دولت روحانی است حتی بنی صدر هم خیانتش از روحانی کمتر بود (( لعنت بر پدر هر چه خائن و دو رو باد ))
با سلام یه نکته ای رو بگم اونهایی که به هر طریقی تو این سالها ناجوانمردانه دکتراحمدی نژاد رو کوبیدند و همچنان در حال کوبیدن هستند بدانند که در اصل خودشون را نابود کردند ببینید همه میدونند که یکی دعا و یکی نفرین به موقعش اثرگذاره ، شما ببینید دکتراحمدی نژاد هرجا میره کلی دل شکسته بهش دعا میکنند و کلی دل شکسته به دشمنانش نفرین میفرستند ، باورکنید این دعاها و این نفرینها اثر دارد ، شاید شاید خیلی از کارهای این دولت که گره میخوره حاصل همین نفرینها باشد ، شاید خیلی ها با این حرف بخندند ولی باور کنید به دعا و نفرین اکثریت مردم ایران اعتقاد دارند . حالا شما بازهم پس از ۶ سال هی بگید اون هشت سال فلان بود بساربود ، اتفاقا اون هشت سال طلا بود و دیگه تکرار نخواهد شد