کارشناسان رسانه در گفت و گو با خبر فوری:
دلایل ضعف صدا و سیما چیست؟/ فیلتر تلگرام هم باعث جذب مخاطب تلویزیون نشد
رسانه ملی در طول دوهفته گذشته و با وجود فیلتر تلگرام در جذب مخاطب رویکرد قابل قبولی نداشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری پس از برگزاری برخی از اعتراضات در کشورمان در طی دوهفته اخیر شورای عالی امنیت ملی به عنوان مسئول تامین امنیت کشور و با نظر جمعی اعضا تصمیم گرفت تا تلگرام را فیلتر کند اما اینکه چرا و به چه دلایلی در آن مقطع سبب فیلترینگ تلگرام شد هنوز مشخص نشده است.
بعد از فیلترینگ تلگرام از شورای عالی امنیت ملی بسیاری از فعالان اقتصادی در این عرصه اعتراضات خود را نسبت به فیلتر این برنامه کاربردی اعلام کردند اما هیچ سود و فایدهای نداشت هرچند رئیسجمهور و وزیر ارتباطات در همان روزهای اول نسبت به فیلترینگ تلگرام ابراز نارضایتی کردند اما این موضوع نیز سبب حل مسئله نشد.
در گذر فیلترینگ دوهفتهای تلگرام صدا و سیما به عنوان تنها رسانه و ارگان رسمی کشور بستر و زمینه مناسبی برای جذب مخاطب داشت و در این راستا حتی اقدامات مختلفی از سوی شبکههای تلویزیونی و رادیویی به منظور انتقاد از فعالیت مردم در شبکههای مجازی غیربومی همچون تلگرام صورت گرفت اما شاهد بودیم علیرغم تلاش مسئولان رسانه ملی مخاطبان رسانه ملی افزایش چشمگیری نداشتند و مردم ترجیح دادند با استفاده از فیلترشکن از فضای موجود در تلگرام استفاده و بهره ببرند.
اینکه چرا رسانه ملی در طی سالهای اخیر نتوانسته است در جهت برنامهسازی و جلب نظر مخاطبان رویکرد قابل قبولی داشته باشد نیازمند رویکرد علمی و کارشناسی دقیق است اما ما در گفت و گو با دوچهره آشنا به فضای مجازی و رسانه جویای عملکرد صدا و سیما در طی فیلتر دوهفتهای تلگرام شدیم.
***استاد ارتباطات: مردم خلا نبود شبکههای مجازی را احساس میکنند
سید وحید عقیلی استاد ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری درباره رویکرد صدا و سیما در طی دوهفته اخیر با وجود فیلتربودن تلگرام گفت: شبکههای اجتماعی به طرز باورنکردنی وارد زندگی مردم شدند و این یک واقعیت است.
وی تاکید کرد:ما غیراز جنبههایی که مربوط به مسائل فرهنگی و موضوعاتی که به حوزه فرهنگ عمومی و اخلاق برمیگردد و در فضای مجازی به آنها خیلی اطمینان نیست و متاسفانه مشکلاتی را داریم در سایر رویکردها با یک واقعیتی به نام جامعه شبکهای روبه رو هستیم.
این استاد ارتباطات خاطرنشان کرد: جامعه شبکهای یک نیازی است که در آن کارهای فرهنگی مثبت و اقدامات اقتصادی صورت میگیرد و در این جامعه ارتباطات با سریعترین سرعت و کمترین هزینه انجام میشود از این رو این جامعه شبکهای یک واقعیت است و نمیتوان به راحتی از آن چشمپوشی کرد.
عقیلی تصریح کرد: واقعیت این است که در طی مدت زمانی که تلگرام فیلتر بود عملکرد صدا و سیما به مانند روال گذشته نمایش داده میشد و همان داستان قدیم یعنی وجود شکاف بین حقیقت و واقیعت در رسانهملی به چشم میخورد از این رو مردم از هر قشر و طبقهای به شبکههای مجازی رجوع میکنند که این امر به دلیل خلاهای موجود در رسانهملی است.
وی خاطرنشان کرد: با کمال تاسف با توجه به تعداد بیندگان تلویزیون و میزانی که قابل مطالعه است اگر مردم گاهی برنامههای تلویزیون را نبینند خلا نبود تلویزیون در اطلاعرسانی باعث نمیشود که مردم فکر کند اتفاق مهمی رخ داده است اما این اتفاق در مورد برخی از شبکههای مجازی رخ داد و نبود این فضا سبب شد تا مردم با مشکلاتی روبه رو شوند.
***رسانه ملی در جهت جذب مخا طب عملکرد قابل قبول ندارد
محمدعلی وکیلی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری درباره رویکرد سازمان صدا و سیما درمقطعی که تلگرام فیلتر بود تاکید کرد: بدون شک در این بازه زمانی دو هفتهای که تلگرام فیلتر بود فرصت و زمان خوبی برای صدا و سیما فراهم بود تا در جهت جلب مخاطب اقدامات مهمی را انجام دهد اما رسانه ملی در این مقطع نیز رویکرد قابل قبولی نداشت.
وی تصریح کرد: متاسفانه صدا و سیما در طی سالهای اخیر در جهت جلب نظر مخاطبان رویکرد مهمی نداشته و ما شاهد عدم وجود یک برنامهسازی دقیق در این سازمان بودهایم روندی که سبب شده تا مردم به سمت شبکههای مجازی سوق پیدا کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: مردم ما امروز با نداشتن برنامههایی چون تلگرام خلا اساسی را در زندگی خود احساس میکنند روندی که به خوبی در مدت زمان فیلتر تلگرام مشاهده کردیم.
وکیلی تاکید کرد: امروز با توجه به وجود شبکههای مجازی و دسترسی آسان نیازی به تلویزیون و سایر عناصر صدا و سیما از سوی مردم مشاهده نمیشود از این بدون شک رسانه ملی باید در جهت اصلاح ساختار فعلی خود به بهترین شکل ممکن وارد عمل شود.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد صدا و سیما در طی مدتی که تلگرام فیلتر بود به مانند روال قبلی بود از این رو رسانه ملی نتوانست در جهت جلب مخاطب رویکرد خوبی را در این مدت ایفا کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: نقش شبکههای مجازی در طی سالهای اخیر غیرقابل انکار است از این رو بدون شک رسانه ملی برای موفقیت در این عرصه باید برنامه جدی را اتخاذ کند.
28
سلام. کلا ضعفه فقط دست و پا درآورده
هیچ برنامه خوبی نداره نه فیلم نه یه برنامه شاد همش غمگین مردم چهل سال این برنامه تکراری بی محتوا را میبینم خسته شدیم مجبوریم برنامه جم ومن وتو تماشا کنیم سرگرم بشیم متاسفم برای ایران؟؟؟؟؟؟
سلام ضعف صدوسیما اخبارگزینشیه مردم آنقدر اخبارفلسطین یمن سوریه عراق شنیدن واخبارمشکلات خودشون نادیده گرفته شده ازصداوسیما بخصوص سیما حالشون بهم می خوردمردم چیزی که حس می کنندباوردارند مثل بیکاری وخشت ناک جوانان فساداداری رانت وقارت اموال مردبوسیله دزدی بنام اختلاس ملت دیگه ازدروغ کلافه شدن دوست دارند مشکلات داخل کشوراتفاقات و.....شبکه های داخلی بشنوند نه اول بیگانگان بگن بعدباکلی تغییروتحریف شبکه های داخلی اعلام کنند.باملت روراست باشید
سه دلیل اصلی ۱_دروغگویی ۲_سانسور۳_انحصار
خیلی فضای بسته و سانسوری و انحصاری داره-درد مردم را منعکس نمیکنه-واقیعیتها را نمیگه-ایران را رها کرده چسبیده به فلسطین و غزه و قدس و یمن-ولی قدیمیها گفتند چراغی که به خانه لازم هست به مسجد حرامه-