عضو مجلس خبرگان: اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومت از بین می رود/ قهر مردم «قهر خداست»/ تنها یک رای عظیم می تواند مشکلات را حل کند
یک عضو مجلس خبرگان گفت: با کمرنگ شدن جمهوریت، مساله ماهیت مطرح می شود. اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومتی که تشکیل شده و بابتش از مردم بیعت گرفته شده است، از بین می رود.
تنها چند روز به برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران باقی مانده است، ولی هنوز شور و حرارت قابل توجهی در میان جامعه و نخبگان نسبت به این انتخابات دیده نمی شود.
در این میان یک عضو مجلس خبرگان معتقد است که «رئیس جمهور آینده ایران باید رئیس جمهور ملت باشد نه اینکه صرفا عنوان یک رئیس جمهور قانونی را یدک بکشد». جمله ای که شاید کلیدی ترین مطالبه مردم را از نظام جمهوری اسلامی بیان می کند.
البته آیت الله هاشم زاده هریسی به موارد دیگری هم اشاره کرد و گفت: تضعیف جمهوریت نظام و قهر مردم از انتخابات دو خطر جدی برای کشور است.
آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی، درباره سه مناظره اخیر کاندیداها از صداوسیما گفت: مناظرات اخیر، مناظرات خوبی بودند و صحبت های خوبی در آنها مطرح شد و مشکلات موجود از سوی کاندیداها بازگو شدند. البته مشکلات را نباید صرفا در مناظره ها بازگو کرد چرا که این گونه تریبون ها موردی هستند و جنبه ای نمایشی دارند.
وی افزود: مناظره ها لازمند تا بتوان برتری کاندیداها را از هم تشخیص داد. کسانی که در مناظره ها حضور داشتند و همچنین مسئولین دیگر باید همواره مشکلات را پیگیری و در راه رفع آنها تلاش کنند. بعضی از مشکلاتی که وجود دارد را نمی توان بازگو کرد. برخی هم ممکن است خودسانسوری کنند و حرفی نزنند. اما چون در این ایام حرف زدن درباره مشکلات آزاد است، مسائل باید در خاطر مردم بماند و بعد از انتخابات از دولت روی کار آمده بخواهند تا درباره آنها تصمیم بگیرد. از این رو، حل مشکلات عزم ملی و حاکمیتی می طلبد.
مسائلی که مجالی برای بازگو شدن در یک رسانه عمومی پیدا نمی کرد، از طریق این مناظره ها گفته شد
عضو مجلس خبرگان در ادامه گفت: بعضی اوقات حاکمیت به خودی خود تغییر می یابد اما ما گمان می کنیم تغییری ایجاد نشده است. در واقع فکر می کنیم هستیم ولی باید دید آنگونه که باید حکومت کنیم، کشور را اداره می کنیم؟ باید ببینیم که امروز شرایط طوری است که آنطور می خواستیم حکومت کنیم یا وضعی به وجود آمده که به دنبالش نبوده ایم؟
آیت الله هاشم زاده هریسی گفت: کاندیداها باید توجه کنند که چه حرف هایی به زبان آورده اند؟ در مناظره حرف زدن بسیار راحت است و هر چه به زبان می آید می گویند اما در عمل کار بسیار سخت است. متاسفانه آنچه برخی ها می گویند گاهی در مقام عمل خیلی سخت است.
وی بیان کرد: مناظرات نسبتا خوب بود و سوالات خوبی مطرح شد. مسائلی که مجالی برای بازگو شدن در یک رسانه عمومی پیدا نمی کرد، از طریق این مناظره ها گفته شد. البته بعضی بداخلاقی ها هم از سوی برخی کاندیداها دیده می شد.
مدام حرص می خورم که چرا به اینجا رسیده ایم؟
عضو مجلس خبرگان با ابراز نگرانی از وضعیت جامعه چند روز مانده به انتخابات گفت: متاسفانه باید بگویم که شور انتخابات تاکنون ایجاد نشده است. مناظرات چندان در گرم کردن تنور انتخابات موثر نبود و چنان نبود که قهرکرده ها با انتخابات و کسانی که نارضایتی دارند به میدان بیایند.
او گفت: باید در این چند روز کارهای بیشتری انجام گیرد. مشکلات زیادی پیش روی نظام و کشور ما وجود دارد. باید دید چرا نتوانستیم انقلاب و نظامی که خدا به این زیبایی برای ما قرار داد را درست نگه نداریم که امروز روبه کمرنگ شدن برود. مشکلات باعث شده که مسائلی چون عدالت، راحتی مردم، کرامت، عزت و معیشت مردم فراموش شود. مدام حرص می خورم که چرا به اینجا رسیده ایم؟
رئیس جمهور باید رئیس جمهور ملت باشد نه صرفا یک رئیس جمهور قانونی
آیت الله هاشم زاده هریسی گفت: کشور ما به رئیس جمهور و هیأت دولتی نیاز دارد که همه مشکلات را حل کند. چنین فردی رای قابل توجه و زیاد می خواهد. ممکن است فردی با میزان رأی مشخصی بتواند رئیس جمهور قانونی شود مانند خیلی از کشورها که رئیس جمهورشان، رئیس جمهور کشورشان است نه ملتشان.
وی افزود: رئیس جمهوری خوب است که «رئیس جمهور ملت» باشد؛ یعنی اکثریت قاطع یک ملت به او رأی دهند. رئیس جمهور آینده ایران باید رئیس جمهور ملت ما باشد نه اینکه صرفا عنوان یک رئیس جمهور قانونی را یدک بکشد. ممکن است مردم با یک حضور حداقلی کسی را روی کار بیاورند که با یک تفاوت اندک رئیس جمهور می شود. با اینکه او نیز می تواند همه کارها را انجام دهد اما نمی تواند رئیس جمهور ملت ایران باشد.
انتخابات بدین معناست که به دنیا بگوییم ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما می خواهیم فرد منتخب رئیس جمهور مردم ایران باشد، گفت: اگر چنین شود ملت پشتیبان رئیس جمهور خود خواهد بود و فرد منتخب می تواند در حوزه بین الملل در برابر همه زیاده خواهی ایستادگی کند. رهبران کشورهای دنیا باید احساس کنند که وقتی با رئیس جمهور ایران حرف می زنند، پشتیبان او یک ملت است و اگر در برابر او می ایستند انگار در برابر یک ملت ایستاده اند. بنابراین هیچ منطقی به آنها توصیه نمی کند که در برابر یک ملت بایستند.
وی بیان کرد: دشمنان وقتی احساس کنند که رئیس جمهوری روی کار آمده که عده ای او را می خواهند و عده دیگری نمی خواهند. چنین منتخبی ضعیف خواهد بود و قادر نیست مسائل بین المللی و داخلی را حل و فصل کند. انتخابات ریاست جمهوری ما تنها به این معنا نیست که فردی به عنوان رئیس جمهور در آن مشخص شود. شاید این قدم اول باشد اما اصل پیام این است که به دنیا بگوییم ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است.
در خصوص قهر مردم از عملکردها، همه مقصریم
عضو مجلس خبرگان گفت: نگرانی امروز ما باید این باشد که آیا حماسه ملی شکل می گیرد؟ ملت باید به مرحله ای برسد که به پاخیزد و بگوید فلان شخص را به عنوان رئیس جمهور برمی گزیند. هنوز به این مرحله نرسیده ایم و مناظرات نیز نتوانسته چنین فضایی ایجاد کند. مردم ناراحت و ناراضی اند. هرچند آنها با اسلام و حکومتی که امام تشکیل داده، قهر نکرده اند. قهری که وجود دارد نسبت به عملکردهایی بوده که تاکنون وجود داشته است.
او اظهار داشت: در خصوص قهر مردم از عملکردها، همه مقصریم. بعضی ها با حرف هایشان مردم را ناراضی کرده اند. برخی با تندی هایی که داشته اند و بعضی ها نیز با عملکردی که دارند بر موج نارضایتی می افزایند. متاسفانه عده ای مشکلات و بیچارگی مردم را لمس نمی کنند. با اینکه می گویند می دانند اما نمی دانند. ندانستن آنها نیز ناشی از جهل نیست بلکه بدین خاطر است که خود مبتلا به وضعی نیستند که مردم دچار شده اند. کسی که دردی را نکشیده، نمی تواند حال دردمندان را درک کند.
تنها یک رأی عظیم می تواند مشکلات را حل کند
او گفت: کسانی که جوان بیکار در خانه ندارند و دختران و پسرانشان مشکلی برای ازدواج ندارند و همه امکانات رفاهی را دارا هستند و در کاخ های خود می نشینند چطور می توانند بگویند از درد مردم خبر دارند؟ مسئولین در میان آتش مشکلات نیستند. هزار بار هم بگویند می دانند ولی شنیدن کی بود مانند دیدن؟!
عضو مجلس خبرگان بیان کرد: تنها یک رأی عظیم می تواند مشکلات را حل کند. رئیس جمهوری که صاحب چنین رایی می شود، نمایندگی ملت ایران را پیدا می کند. چنین فردی پس از انتخاب باید اختیارات و قدرت کافی داشته باشد تا بتواند وارد میدان شود. نمی توان کسی را با رای کم و دست و پای بسته به میدان فرستاد و از او خواست که کار کند. نمی توان از چنین نماینده ای انتظار داشت که مشکلات بین المللی و داخلی را حل کند.
قهر مردم «قهر خداست»
او اظهار داشت: شاید در این چند روز، شور کافی برای انتخابات ایجاد شود و مردم نیز به پای صندوق ها بیایند. یک رئیس جمهور مورد اعتماد و قوی که وجهه ای بین المللی داشته باشد می تواند مشکلات را حل کند. چنین رئیس جمهوری با اختیارات و توان بالا می تواند کارساز باشد. بعد از انتخابات باید یک قیام آنهم به معنای ایستادگی و به پاخواستن شکل بگیرد. شب و روز کار کردن برای حل مشکلات چاره این وضعیت است.
آیت الله هاشم زاده هریسی با اشاره به اینکه تضعیف جمهوریت نظام و قهر مردم از انتخابات دو خطر جدی برای کشور است، گفت: قهر مردم «قهر خداست» و وقتی چنین اتفاقی رخ دهد دنیا و آخرت ما بر باد می رود. حتی آه یک مظلوم هم موثر است. ما باید خیلی مراقب باشیم که آهی کشیده نشود و دستی بالا نرود که خدایا ما از دست این حکومت خلاص کن.
اگر جمهوریت کنار گذاشته شود ماهیت حکومت از بین می رود
وی در پایان گفت: با کمرنگ شدن جمهوریت، مساله ماهیت مطرح می شود. اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومتی که تشکیل شده و بابتش از مردم بیعت گرفته شده است، از بین می رود. آنوقت نقض بیعت و تعهد رخ می دهد و مساله ای شرعی است. در حکومتی که حضرت امام تشکیل داد قرار بود که جمهوریت و اسلامیت موید یکدیگر باشند. قرار بود جمهوریت قالب حکومت و اسلامیت محتوای آن باشد. ما بر این اساس از مردم بیعت گرفته ایم و اگر این ها را رعایت نکنیم نه اسلامیت هستیم نه جمهوریت. باید هر دو را در کنار هم حفظ کنیم. آن زمان بسیاری از اختلافات و نارضایتی ها از بین خواهند رفت. یکی از علل نارضایتی ها، کمرنگ کردن جمهوریت در کشور است. هرچند در ظاهر جمهوریت باقی مانده ولی در باطن بسیار ضعیف شده است.
منبع: جماران
4167
وقتی دولت این همه مشکلات برای مردم به وجود آوردند بعد هم مسولیت آن را قبول نمی کند توقع رای دارید رای بی رای
مگه ازجمهوریت چیزی باقی مونده نگران نباش میگن خدا فقط باماست !
مردم باید قهر خود را نشان دهند تا دولت مردان بفهمند که روش آنها غلط است.
بنده خدا قهر یه انتخاباتی میشه مثل مجلس،هر چی بی سواده ریخته توش دارن برای ما تصمیم میگرن،اون ریس مجلس که از نمیتونه از رو نوشته بخونه اونم اغصای مجلس که لات چاله میدون میمونن
من نمیدانم این همه مچتهد کیفیت تحصیلاتشان شبیح دکترهای داتشگاههای پیام نور است هنوز نمیدانند خطر واقعی چیست آیا تا به حال به آن فکر نمیکردندمعلوم است یکجو به خدا ایمان واقعی ندارند بی عدالتی دلیل اصلی ویرانی حکومتهاست.
رای از ما ریا از شما
اساتید چرت زدن درجلسه سالیانه خبرگان. دیربه این نتیجه رسیدید.
برو حاجي خودتو خرررر كن . مردم بخاطر شورواي شهر ميان پاي صندق بخاطر قبليه هاشون شما هم كيف ميكنيد ......
ای مالک قهر ملت نمونه ای از قهر خداوند قهار است.
نتیجه قوم گرایی ..نتیجه از خدا غفلت کردن..نتیجه رباخوری بانک در ملت اسلام...نتیجه بچه وبرادر ناخلف
چه عجب ،،!!!بالاخره یک روحانی حقیقت را گفت،،،،ولی دیگه دیره،،رای بی رای (خواست شورای نگهبان)
هنو زنفهمیدی چراغ ظلم تاصبح نمیسوزه
سالها پیش ،ایرانخودرو روی پیکان بدنه پژو گذاشت و اسمش رو کرد پژو آردی اما درواقع هرکاری کرد این همان پیکان بود شاید هم بدتر ،عین جمهوریت الان ما ،فقط اسم است و هرجه میگذرد فرسوده تر میشود ،یک نگاه به هفت کاندید ریاست جمهوری بیندازید ! سطح سواد و نحوه حرف زدنشان را ببینید ، اینها توانایی مدیریت 80 میلیون ایرانی را دارند ؟
حاجی جمهوریت نظام به خاطر عملکرد روحانیونی چون شما و امثال روحانی به اینجا رسید
چرا جرات نداری نفر اصلی نام ببری سیاست های کلی نظام و فرمانده کل قوا و نفر اول مملکت کیه
چرا خودتون را به خواب زدید !!!!اگر یکم به اون مغزت فشار بیاری بدبختی ملت ایران از دوره احمدی نژاد شروع شد ،تحریم ها .....
حضرت آیت الله مگر ۲۴ میلیون رای روحانی رای عظیمی نیست ، بس چرا مخالفی و تخریبش میکنید و از کجا میفهمم که رئیسی تکرار رای عظیم روحانی نباشد
استاد میدونی چرا به اینجا رسیدیم چون کشورهای دیگه مهمتر از مردم خودمون بودن
قیمت مرغ قیمت شکر قیمت روغن وای ؟؟؟؟؟!!!!!!
جمهوریت بیش از چهل ساله که از بین رفته ، شما خواب تشریف دارید.
این حرفها باید قبلا و به جنتی و کدخدا می گفتید ... متاسفانه ملت قهر کردن. و بد جوری هم قهر ند هیچ نشانه ای از انتخابات نیست تنها بنز های بزرگ رئیسی کل شهر پر کرده ... همون که قرار بود هزینه تبلیغات به محرومین بده
راضی شدم بعداز۴۳ برای اولین باررای بدم ب محسن رضایی فقط ب دلیل اینکه گفت ۳۰درصدازفروش نفت راب اضافه ۴۵۰هزارتومان بین مردم تقسیم میکندوباور دارم مردعمل است اما چون این اخوندب دروغ دارد میگویدقهرمردم باصندوق رای قهرخداست بخداقسم دیگه مافرودستان رای نخواهیم دادحتی اگرپول نفت وگازراهم بدهندرای بی رای چراحرف کذب میزنی حاجی چرادرتوهم گیرافتادی قهرمردم بارای قهرخداست یعنی چه تواگرخدا شناس بودی باورش میکردی ودرطول ۴۳سال شریک ظلم ب مردم نمی شدی رای بی رای تاشما شکم پرستان سکوت کنیدامیدوارم قهرخدا خفه ات کنه که بااین کلامت منوازرای دادن ب رضایی پشیمان کردی خیرنبینی امین
هر چند با حرفاش مخالفم اما برادر اشتباه متوجه شدین، منظورش اینه وقتی مردم قهر کردند یعنی خدا قهرش گرفته..
نمی دونستم شماماله کش اخوند هستی شمامتوجه نشدی یکبار دقیق بخوان
چون بیهوده حرف زدی رای بی رای
قهرمردم قهرخداست این حرف صدمن یک غازراازکجات دراوردی بااین کلام شوم رای دادن رابرمردم حرام کردی بیسواد
حاج اقا،دنیا می داند که در ایران رییس جمهور کاره ای نیست و بایستی جهت مذاکره با سایر مقامات مذاکره کنند لذا حرص نخور و مردم هم تصمیم خود را گرفته اند.در خارج کسی رییس جمهور ایران را به رسمیت نمی شناسد،چون نه اختیار مذاکره دارد و نه فرمانده کل قوا است،مثل سایر کشورهای با سیستم جمهوری،امریکا فرانسه،روسیه،چین ترکیه و....
اقااقا موادمصرفی توعوض کن قهوه ای شدی
مثلاخواستی حرفی زده باشی حقوق نجومی تری بگیری خراب کردی یره
انتخابات نمایشی! ریس جمهور کذایی! حکومت ؟؟؟؟ مردم !!!!
رای بدیم ندیم رییسی انتخاب شده بااعصاب مردم بازی نکنید خدا لعنتتون کنه بزارید ببینیم نان خالی راچطو ر پیدا میکنیم
مملکتی که به نام اسلام ودین قران بنا شده حالا بعد چهل سال منحرف شده ویک عده به فکر جیب خود واهل وتبار خوداموال بیت المال را میدزدند مردم رادیگر نمتوانند گول بزنند چون مردم دیگه حرفا شون راقبول ندارندوحق دارند رای ندند
حاجیمردمانتخابخودشونوکردن.قهرمردمنهکمترنهبیشتر.
آخه شیخ چیزی شورای نگهبان گذاشته که منتظر حضور مردم پای صندوق رای باشیم.،...؟ امیدوارم پشت این سیاست نهاد مذکور سیاستی که به نفع مردم شریف ایران باشد نهفته باشد. ......انشا ا...
پس چرا تو این همه سال مشکلا حل نشد،چرا به اسم اسلام و دین و جمهوری هر روز بدتر از دیروز شدیم
وعده روزجمعه
وعده روزشنبه...
جمعه همگی می نشینیم خونه تا علف زیر پامون سبز بشه . خخخخخ به التماس مردم افتادن
رای من ASdfashdfhasjkdfkjsadkjfhsjkdfkjaskjdfkj شما چطور؟؟؟
وعده بی وعده. بو ریدن و دوختین. خودتونم بپوشین. الحق ک برازندتونه.
من اعتقاد خاصی به شنبه دارم،به امید خدا شنبه اگه رای بگیرن من حتما میدم البته رایو
چرا موقع انتخابات التماس از مردم می کنید و در طول این سالها مشکلات مردم را مطالبه نمی کنید
من میخواستم به همتی رای بدم اما العان منصرف شدم دیگه اصلا رای نمیدم حتی به شورای شهر
اخرعاقبت تک خوری
مگه کاندیدای مورد احترام مردم را تایید صلاحیت کردین که حالا انتظار دارین مردم رای دهند
حضرت آقا هشت سال مذاکرات ، اختلاس ، رانت ، دروغ و غریب ، کاهش ارزش پول ملی ، وووو را نمیبینید حالا بحث از جمهوریت میکنید ، چرا جرات ندارید اشکالات دولت تدبیر که شما حامی آن هستید را با شفافیت بین کنید
سلام، فرمایش ایشان بسیار متین است. بویژه آنجا که میفرمایند" اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومتی که تشکیل شده و بابتش از مردم بیعت گرفته شده است، از بین می رود. آنوقت نقض بیعت و تعهد رخ می دهد و مساله ای شرعی است." در واقع رای مردم در سال 57 به اسلامیت و جمهوریت همزمان بوده است و اگر جمهوریت خدشه دار شود رای مردم به لحاظ شرعی نیز از شمولیت می افتد. به تعبیر بهتر کل نظام جمهوری اسلامی با نبود بال جمهوریت زیر سوال می رود.
احمدینژاد که کنار گذاشتند .جمهوریت هم کنارش رفت
مصلحی وزیر اطلاعات دولت دهم روایت آیت الله هاشمی را تایید کرد: در انتخابات ۹۲، به شورای نگهبان گفتم هاشمی رفسنجانی رأی میآورد و به مصلحت نظام است که او رد صلاحیت شود / اعضای شورای نگهبان هر چه گشتند، یک انقلت هم نتوانستند بیاورند / بر اساس گزارشات ما از کف خیابان، هاشمی پیروز انتخابات بود این سخن مصلحی اگر نشان از مهندسی انتخابات ندارد پس چیست؟
التماس نکنید . ما رای نمی دهیم .
من رای نمیدم! چرا؟ چون جمهوریتی نمانده و نمیبینم ک ب آن رای بدهم. تماماً شده خط قرمزها، و سکوت. و انحصارطلبی. و سواستفاده از هرآنچه هست ونیست. نه صداقتی و نه شجاعتی، برای گفتن آنچه باید گفته شود و مرحمی باشد بردردهای این مردم عزیز ازدست داده، از هوا و زمین. بخاطر آب و نان و بنزین و حتی بیگناه و بیخبر از همه جا برفراز آسمان. بخاطر مسئولان متمول وترسو ومنفعت طلب و منفک شده ازهم و بعضا نمایشی. ما میبینیم ک در دنیا بخاطر کوچکترین تخلف مسئول، عذرخواهی و استعفا و تغیر هست. بخاطر حفظ حرکت روبجلو اما دراینجا ما وقایع را براحتی سانسور و حذف میکنیم. چون مردم دیگر اهمیتی ندارند. الا برای رای دادن. حتی اگر شده باجبار.. برما گذشت و میگذرد. حیف از گذشته.و وای بحال آینده... بااین فرمان و این راننده و این جاده. چاره ای نمانده جز پیاده شدن.
گرانی پدر مردم در آورده بله همه تون مقصرید احمدی نژاد مردمی بود کنارگذاشته شده من رای نمی دهم
برای تک خوری مسئولین وزباله گردی مردم رای نمی دهم
جناب عضو محترم مجلس خبرگان ، 42 سال از انقلاب میگذرد و این مردم هم تا بحال رای داده اند اما متاسفانه در صف مرغ به نوبت می ایستند ، یک پیشنهاد به خدمتتان دارم و آن اینکه با شعار کاری پیش نمیرود و مشکلی حل نمیشود لطفا عمل گرایی را با صیانت به دست اندرکاران توصیه فرمائید هر چند که زیاد امیدوارم نیستم . تشکر
حاج اقا 42 ساله اول مردم قبول کردند بعد روسا امتحان دادند که خدا را شکر همیشه رد شدند .این بار بذار اول روسا امتحان بدهند بعدآ از طرف مردم نمره قبولی یا مردودی بگیرند .اگه قبول شدند بار دیگر سینه خیز می اییم رای میدهیم .
آش را شما پختی ، حاج آقا
یکی مگه چند درصد مقامات جمهوری اسلامی را ملا(آخوند) جماعت تشکیل دادند؟ برید سرقبر نمازتون رو بخونید شما را چه به سیاست و حکم رانی.