عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی:
زمان جنگ، به امید تولید موشک داخلی وارداتش را ممنوع نکردیم/ الان هم به خاطر تولید واکسن، نباید وارداتش متوقف شود
یک فعال سیاسی نوشت: موضوع واکسن کرونا که این روزها فضای رسانهای و افکار عمومی را به خود مشغول کرده و به یکی از مهمترین دغدغههای جامعه تبدیل شده است، ناخودآگاه ما را به دهه 60 و جنگ موشکی شهرها میبرد.
محسن هاشمیرفسنجانی نوشت:
در دهه 60 مشغول تحصیل در دوره دکترای مهندسی پلیمر، گرایش کامپوزیت در پلیتکنیک مونترال بودم و در فواصلی که میتوانستم به ایران بیایم، مسئله حمله موشکی به شهرها و بهشهادترسیدن زنان و کودکان بیگناه به دلیل جنایتهای رژیم بعثی عراق بهشدت آزارم میداد. موشکهای اسکاد A و اسکاد B و اسکاد اصلاحشده عراق به شهرهای ایران اصابت میکردند و خرابیهای فراوان و تلفات سنگینی برجا میگذاشتند؛ اما توپخانه ایران تنها بردی حدود 40 کیلومتر داشت و میتوانست اهداف مرزی را مورد اصابت قرار دهد.
در همین زمان، تلاشهای فراوان مسئولان کشور، بهویژه آیتالله هاشمیرفسنجانی برای تأمین موشک از خارج برای کشور، با موانع زیادی مواجه میشد. حمایت همزمان دو ابرقدرت شرق و غرب از حکومت صدام و تحریم تسلیحاتی ایران، کشور را در بنبست قرار داده بود و تنها مسیر تأمین موشک، استفاده از روابط دوستانه با دو کشور سوریه و لیبی و تأمین موشک از این دو کشور بود که هم ظرفیت محدودی داشت و هم موشکهای این دو کشور از نسل موشکهای اسکاد بود .
بالاخره قذافی تعداد کمی موشک اسکاد B را در اختیار ایران قرار داد؛ آنهم پس از چند شلیک، به دلیل عدم موشکزدن به عربستان، همکاری تیم نظامی لیبی را در پرتاب موشک متوقف کرد و شهید تهران یمقدم خود پرتابهای بعدی موشکهای باقیمانده را انجام داد.
در این شرایط، موضوع تحقیق و تولید موشک در داخل کشور به دغدغه اصلی مسئولان ارشد نظام و فرماندهان نظامی تبدیل شده بود و چندین پروژه موازی تولید موشک با نامهای مختلفی نظیر نازعات، مجتمع، سجیل، زلزال و شهاب یک در صنایع دفاع (پارچین)، صنایع سپاه، مهندسی جنگ جهاد سازندگی و مرکز تحقیقات صنایع دفاع آغاز شده بود و من در زمانی که در تهران حضور داشتم یا به اتفاق پدر به جبهه سفر میکردم، در جریان این پروژهها و مشکلاتشان قرار میگرفتم.
با توجه به رشته تحصیلیام که کاربرد فراوانی در صنایع دفاعی داشت و شرایط بحرانی کشور، به توصیه آیتالله هاشمیرفسنجانی، تحصیل در دوره دکتری را رها کردم و از سال 1365 برای کمک به صنایع دفاعی کشور به ایران بازگشتم و خوشبختانه توانستم تعدادی از نرمافزارها، اسناد و کتابها و همچنین کامپیوتر شخصی (PC) خود را که آن زمان در کشور به آسانی در دسترس نبود، برای استفاده در بخش طراحی موشک به ایران بیاورم.
نکته مهمی که در این میان وجود داشت، پیشرفت همزمان پروژههای تحقیقات و تولید انبوه موشک در داخل بود که در دستگاههای مختلف انجام میشد و مسئولان آن دستگاهها در گزارشهایی که به مقامات ارشد کشور میدادند، از موفقیت بسیار نزدیک خود در تولید موشک خبر میدادند؛ اما صنایع با تکنولوژی بالا، دارای پیچیدگیها و مشکلاتی است که بعضا در پیشرفت پروژه تحقیقاتی در حد بالاتر از 90 درصد و حتی 95 درصد خود را نشان میدهد که شخصا این موضوع را در تولید موشک تجربه کردهام و حتی در فاصله پس از تولید نمونه تا شلیک آزمایشی، شاهد برخی از این مشکلات فنی بودهام که در یک فقره منجر به انفجار در کارگاه تولید موشک حتی روی استند قبل از پرتاب و بعد از آن شد.
مسئله مهم دیگر، تفاوت مرحله تحقیق و نمونههای آزمایشگاهی با تولید انبوه بود که در مرحله تولید انبوه نیز مشکلات فراوانی از جمله مسائل مربوط به تأمین مواد اولیه، بستهبندی، توزیع، نگهداری و پروتکلهای پرتاب پیش میآید که شاید در مرحله تحقیقات مهم به نظر نرسد.
راهبرد مسئولان نظام در این مقطع، ایجاد همگرایی در پروژه تولید موشک داخلی بود که برای استفاده بهینه از امکانات محدود کشور، مقرر شد پروژه شهاب دو بهعنوان پلتفرم تولید موشک ایرانی تعریف شود تا هر موشکی که در دستگاههای مختلف در مرحله تحقیقات و تولید نمونه است، اگر به تولید انبوه برسد، در این پروژه و با امکانات ویژه تأمینشده تولید شود و این تدبیر هم خوشبختانه به نتیجه رسید و اگرچه تا پایان جنگ شاهد تولید انبوه موشک ایرانی نبودیم، ولی با فاصله حدود سه سال، موشکهای ایرانی به تولید صنعتی رسیدند و امروز یکی از نقاط دستاوردهای ایران هستند و بنده هم بهعنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ صنایع دفاعی کشور، به این موفقیت افتخار میکنم.
امروز نیز در تولید واکسن داخلی با شرایط مشابهی مواجه هستیم؛ واکسنهایی مانند برکت، نورا، پاستور و رازی که در پروژههای موازی از سوی دستگاههای مختلف در مرحله تحقیقات هستند و هر دستگاهی نیز خبر از موفقیت خود میدهد؛ اما بروز پیچیدگیهای خاص این صنعت در مرحله تحقیقات، تستهای انسانی و اخذ مجوز و همچنین تولید انبوه، موجب شده مانند تولید موشک برنامه زمانبندی پیشبینیشده محقق نشود.توصیهام به دوستان مسئول و زحمتکشان عرصه تولید واکسن، استفاده از چند تجربه تولید موشک در کشور است؛ نخست: فعالیت موازی در مرحله تحقیقات با حفظ همگرایی و تبادل اطلاعات مناسب است؛ اما اگر در مرحله تولید انبوه با توجه به امکانات محدود کشور، از همگرایی و همافزایی بهجای موازیکاری استفاده شود و هر واکسنی که امکان تولید انبوه آن فراهم میشود، از خطوط تولید انبوه موجود استفاده کند.
دوم: با توجه به مشکلات پیشبینینشده ناشی از تکنولوژی، تحریمها و محدودیت زیرساختها و امکانات کشور، مسئولان ارشد دولت، تنها به وعدهها و برنامههای اعلامشده از سوی تولیدکنندگان داخلی بسنده نکنند و با تأمین واکسن از خارج، مانع واردشدن هزینههایی نظیر تلفات داخلی بیشتر و سفرهای خارجی برای واکسن شوند.
تصور کنید اگر آیتالله هاشمیرفسنجانی و فرماندهان نظامی کشور به دنبال تأمین موشک از خارج نمیرفتند و منتظر موشک داخلی میماندند، ما نمیتوانستیم هدفهایی نظیر برج رافدین در بغداد را در آستانه اجلاس کشورهای عربی هدف قرار دهیم و عملا در جنگ شهرها شکست میخوردیم که هزینه سنگین انسانی و نظامی برای کشور داشت.
منبع: روزنامه شرق
66
مغزت که آمریکا دوست و مفسد باشه و البته آقازاده و رانت خور باشی ، همین چرت و پرت ها رو میگی !!! آخه خائن الان رو با زمان جنگ مقایسه میکنی !!! چقدر کثیفی ؟!!! چقد ؟!!!
به هرکی شما ساندیس خورها وقت بلدید حتاکی کنید چه فرقی میکنه وفتی حالا تحریم ها کمر دولت وملت را شکست پس کو واکسن الان دیگه حدود دوسال شدفقط سر کاریم خودشان بهترینشو زدند مگه نگفت همون اقای که نظرش نزدیکتر بود
دنیای فردا دنیای موشک ها نیست!!!!!!! .... گفتمان است !!!! دنیای واکسن هاست !!! کجای کاری آقای هاشمی ؟؟ پول واکسن رو دادند و ازآنجایی که تحریم سویفت داریم نمیشه به سهولت وارد کشور کرد .... نمیدونستید بدانید .
عجب ابلهی تو.... تو امروزت موندی صحبت از فردا میکنی.... اگه فردا دنیای موشکها نیست گس ده هه هزار بمب وکلاهک هستهای آمریکا برای چیست
موشک برای حفظ نظام بود ابوی خوب آگاه بود و واکسن برای سلامتی مردم است که سلامتی مردم با حفظ نظام منافات دارد.
این آقای پسر ارشد هاشمی چرا قیاس مع الفارق میکنه و شرایط و مقتضیات رو در نظر نمیگیره
تو اگه حرف نزنی نمیگن لالی
سنگ بنای تمام بدبختیای اقتصادی و محیط زیستی از زمان همین بابای مرحوم تو نهاده شد با تفکر لیبرالی و سرمایه دار پروری و ساخت سدهای غیر کارشناسانه مملکت رو به اینجا رسونده و این شرایط تا الان ادامه پیدا کرده
این همه خودت را معرفی وشناسوندی که چه حالا بازی با واکسن شروع شده، همه از همسرشان شما هستند که تبدیل یه قدیس شده اند وکاری هم پیش نمی برند
اقای هاشمی موشک با واکسن فرغ دارد وسازنده موشک ودارو هم فرغ دارد
درودبرشما کثیف راخوب اومدی کسی که سرسفره ای بزرگ شده باشد که غذایش ازچرک وخون مردم رنگی شده باشدواقعاافرادان خانواده کثیف هست وبراثرشیرجه دراستخرخالی ازاب میمیرند
چقدر از شماها بیزار و متنفرم
بازاین آقازاده های رانتی،خودشیفتگیشان رابرخ میکشند،بروگمشو !اول بگودرشورای تهران چقدربه ملک ومنال خودتان اضافه کردید
بازاین آقازاده های رانتی،خودشیفتگیشان رابرخ میکشند،بروگمشو !اول بگودرشورای تهران چقدربه ملک ومنال خودتاناضافه کردید
لعنت و نفرین بر پدرت که زندگی ما را به این روز انداخت .
شما چندین سال بود با زورکی مسولیتی گرفته بودید. جایگاه شما چند صد نفر بالای ونک هست شماها دیگر جایگاه بین مردم ندارید .پدر مرحوم شما یک با مصاحبه می کرد می گفت من مستجر هستم شما هم حتمأ در شهر ری یا دولت آباد مستجر هستی
محسن رفسنجانی،زمان جنگ تو بلژیک تشریف داشتی پس دم نزن!
ازاینکه درتاربخ ازپدرجنابعالی به عنوان یک فرد تروریست نام برده خواهدشد که شکی نداشته باش .ازهم سفره شدن بامنافقین جهت بیرون کردن شاه تا آتش افروزی رکس آبادان وپالایشگاه ها جهت فشار بررژیم پهلوی. زمانی هم که جنگ موشکی به تهران کشیده شد بصورت نقطه ای پدرتان شما وخواهرتان رافراری داد خارج احتمالا آنجا هم قصدجاسوسی داشتی فرارکردی.زمان پدرت کسی دیگربه جنگ نمیرفت پدرت سربازی رابه28 ماه افزایش داد واین مقارن بود به عملیات مرصاد درغرب که بسیاری ازهمرزمانم با تسویه حساب دردست اسیر یا شهیدشدند ددجنوب هم که همه می دانند چه گذشت. اگرحمله موشکی نبودما مثل افغانستان هنوزدرحال جنگ بودیم و شما وامثال پدرت درحال کاسبی درجنگ واقعا خودت رابه نادانی زدی یامردم راگوش مخملی فرض کردی؟