استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
طولانی شدن دوران ریاست مقام های امنیتی، باعث نفوذ اطلاعاتی می شود
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: طولانی شدن دوران ریاست مقامهای امنیتی، باعث نفوذ اطلاعاتی می شود.
![طولانی شدن دوران ریاست مقام های امنیتی، باعث نفوذ اطلاعاتی می شود](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/ggEb0S3teNFK/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJIk3mc2zhEbM/5555743.jpg)
کیومرث اشتریان با اشاره به کنارگذاشته شدن حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه نوشت: نباید اساسا چنان مسئولیتهایی را برای مدت طولانی به یک فرد سپرد. منطق این است که «رأس» چنین سازمانهایی پیدرپی و در مدتزمانی بسیار کوتاهتر از آنچه در ایران مرسوم است، در تغییر و تحول باشد تا از وابستگی به مسیر باورهای برساخته مقامات امنیتی در امان باشد.
تغییر رأس چنین سازمانهایی سبب میشود که از شبکهسازی امنیتی، از یارگیری سیاسی-امنیتی، از تصلب فکری و سازمانی و در نهایت از ایجاد روزنههای نفوذ جلوگیری شود.
در ایران مدیر ارشد امنیتی کم از رؤسای قوای سهگانه نیست و بلکه از حیث قدرت غیررسمی بالاتر است. چگونه است که برای رؤسای قوای سهگانه مدتزمان تعیین میشود و اجازه بازگشت به آنان داده نمیشود؛ اما مسئولیت یک مقام امنیتی به 13 سال میانجامد؟
این نقیصهای است که باید با نگاه کارشناسی و به دور از جنجالهای سیاسی به آن پرداخته شود تا فهم مشترکی در سنت اداره کشور به دست آید و امنیت حقیقی برای کشور عزیزمان به ارمغان آید.
کلا طولانی شدن حضور یک نفر در یک سمت باعث مشکلات زیادی می شود. چون تک صدایی می شود و نقاط ضعف یا پوشانده می شود یا دیده نمی شود.
ایکاش دوران مدیریتها در کشور سه ساله میشد و شرط سنی بالای پنجاه سال برای مدیرشدن در نظر گرفته میشد. این چه وضعی است که به بهانه جوانگرایی، افراد ناپخته و جوان را به مدیریت افراد باتجربه و متخصص میگمارند؟ شاید چون ارتباط منطقی و عمیق بین بدنه حکومت و افراد مسن و میانسال قطع شده است، ناچارا بالاجبار به جوانان و جوانگرایی روی آورده شده است.