انتقاد سایت اصولگرا از کشاندن طرح های «نمایشی و تنش زای» عفاف و حجاب به کف خیابان

یکی از مهمترین ویژگی‌های مسئولانه هر اقدامی که در حوزه حکمرانی عمومی رخ می‌دهد این است که باید فکر کنیم این عمل ما چه نتایجی خواهد داشت؟

انتقاد سایت اصولگرا از کشاندن طرح های «نمایشی و تنش زای» عفاف و حجاب به کف خیابان

 سایت اصولگرای تابناک نوشت: گاهی تعجب برانگیز است که مثلا چرا نسبت به اعمال مقررات و ضوابط در یک تالار عروسی که به سادگی با نظارت کار آمد قابل اجراست اهتمامی نمی‌شود و در عین مشاهده انواع ناهنجاری از همین نوع عفاف وحجاب و…. خدمات هم به آن‌ها داده می‌شود، ولی در برخورد با یک رهگذر در کف خیابان گاه آنقدر تند برخورد می‌شود که حتی خانم محجبه عابرناظر این رفتار به دفاع از او بر می‌خیزد.

اگر اخبار رسانه های رسمی و غیر رسمی را مرور کنید، آنچه مشهود است، کنش و واکنش هایی است که درباره اجرای طرح های جدیدی که در حوزه عفاف و حجاب اجرا می شود از سوی طیف های مختلف جامعه ابراز می شود.

بخشی از جامعه با استقبال از اجرای چنین طرح‌هایی معتقدند که آنقدر شاهد بی حیایی و بی عفتی در سطح جامعه به طور آشکارا هستیم که دیگر راهکارهای زیربنایی پاسخگو نبوده و باید با استفاده از قوه قاهره، جدی با معضل بدحجابی برخورد کرد و اینکه در حال حاضر هم چنین اوضاعی بر جامعه حاکم شده معلول بی مبالاتی و بی مسئولیتی برخی از مدیران پیشین این حوزه در کشور است.

اما در برابر این طیف، افرادی هستند که معتقدند اجرای طرح‌های عفاف و حجاب با راهکارهای قهری به سرمنزل مقصود نمی‌رسد و حتی ممکن است با ایجاد هزینه‌های بسیار بر کشور باعث چند پاره شدن و تکه تکه شدن جامعه شود. این طیف بر این اعتقاد استوار هستند که برخورد قهری در حوزه عفاف و حجاب تاکنون ناموفق بوده و باید طرفداران اجرای چنین طرح‌هایی به فکر راهکارهای دیگری باشند.

در اینکه حجاب حکمی الهی بوده و مثلا به خاطر شرایط خاص کشور نباید مورد بی توجهی قرار گیرد و یا نباید تعطیل شود، شکی نیست، زیرا هر موضوعی باید در جایگاه خود مورد توجه قرار گیرد و همان گونه که سفره خانوار مردم باید مورد توجه قرار گیرد، باید هنجارهای اجتماعی، اعتقادات فرهنگی و دینی و عرف عموم جامعه هم مورد توجه قرار گیرد و شاید بهتر باشد که مصرین بر برخورد قهرآمیز با بد حجابی به جای ارشاد در خیابان و میادین از درون ادارات دولتی و مراکز عمومی و ابواب جمعی حقوق بگیر کار را شروع کرده و نهادهای نظارتی هم بر پوشش هنجار و هم رفتار هنجار و هم اعمال هنجار کارکنان دولت اعم از زن و مرد نظارت کنند و ببینند کارکنان این دستگاه‌ها به افراد با پوشش هنجار بهتر خدمات می‌دهند یا بالعکس؟

البته در گام‌های بعدی نظارت بر محیط کاملا نا هنجار کثیری ازشرکت‌های خصوصی و الزامات پوششی نامناسب آن‌ها به کارکنان و به ویژه کارکنان زن است که بسیاری از آن‌ها به خاطر از دست ندادن شغل خود ناچار به پذیرفتن شرایط هستند و کمتر دیده شده کار موثری از جانب متولیان و مدعیان مبارزه با بد حجابی صورت بگیرد، در صورتی که ضمانت‌های اجرایی ابزار قانونی و بدون تنش اجتماعی کافی برای برخورد و اعمال قانون وجود دارد.

گاهی تعجب برانگیز است که مثلا چرا نسبت به اعمال مقررات و ضوابط در یک تالار عروسی که به سادگی با نظارت کار آمد قابل اجراست اهتمامی نمی‌شود و در عین مشاهده انواع ناهنجاری از همین نوع عفاف وحجاب و…. خدمات هم به آن‌ها داده می‌شود، ولی در برخورد با یک رهگذر در کف خیابان گاه آنقدر تند برخورد می‌شود که حتی خانم محجبه عابرناظر این رفتار به دفاع از او بر می‌خیزد.

چه سیاستی حاکم است که اصرار بر مبارزه قانونمند با فساد و ناهنجاری‌های زیرپوستی در شهر نیست، ولی به دنبال اقدامات نمایشی و تنش زا هست؟ یعنی قابل قبول است که بگوییم مسئولین مربوطه از فساد و ناهنجاری‌های زیرپوستی که در حال تولید انواع ناهنجاری و هنجار شکن هست خبر ندارند و فقط عابرین بد حجاب در خیابان را می‌بینند؟ و مهم اینکه خروجی طرح‌های مختلفی که تاکنون در حوزه عفاف و حجاب اجرا شده چه بوده است؟

لذا با این اوصاف به نظر می‌رسد که درباره این حوزه باید یک واکاوی اساسی و منصفانه صورت گیرد و سوالات متعددی پاسخ داده شود.

مثلا پاسخ داده شود که آیا تا به حال با ماموران گشت ارشاد که در خط مقدم اجرای طرح عفاف و حجاب قرار دارند گفت‌وگوی دقیق و علمی انجام شده است که از آن‌ها سوال شود چه ارزیابی از برخوردهای قهری با بدحجابان دارند؟ چند درصد از بازداشتی‌های این موضوع با برخوردهای قهری سربه راه شده یا به اصطلاح محجبه و عفیفه گردیده اند؟

یا اینکه از مسئولان ستاد امربه معروف و نهی از منکر که این روزها آن‌ها هم در خط مقدم اجرای طرح‌های عفاف و حجاب قرار دارند و گویا امر به معروف و نهی از منکر را در امر به حجاب و نهی از بدحجابی متبلور می‌دانند پرسیده شده است که چه برآوردی از اجرای طرح‌های خود دارند و این طرح‌ها تا چه حد توانسته در کاهش مظاهر بدحجابی در کشور راهگشا باشد؟

یا دادستان و استانداری که بر خلاف مر قانون، ارائه برخی از خدمات اجتماعی را به ارباب رجوع بدحجاب ممنوع می‌نمایند آیا به این موضوع فکر کرده اندکه این ممنوعیت چه مبنای شرعی یا قانونی دارد و در کجای شرع یا قانون گفته شده است که باید چنین افرادی مثلا از حقوق مکتسبه خود منع گردند؟

و اما از همه مهمتر و اساسی‌تر این که اصلا بدحجاب چه کسی است؟ چه معیارهایی برای بدحجابی وجود دارد و چه معیارهایی تعریف شده است؟ آیا آن افرادی هم که مثلا به هنگام برخی از مراسم‌ ملی و میهنی به مانند راهپیمایی ۲۲ بهمن یا برگزاری انتخابات‌ها تصاویر آنان بر صفحه تلویزیون و رسانه‌ها نقش می‌بندد و عرف جامعه آن‌ها را حداقل بدحجاب می‌داند هم مشمول تعریف بدحجابی می‌شوند یا خیر؟

خلاصه اینکه یکی از مهمترین ویژگی‌های مسئولانه هر اقدامی که در حوزه حکمرانی عمومی رخ می‌دهد این است که باید فکر کنیم این عمل ما چه نتایجی خواهد داشت؟ اگر به دنبال پر کردن رزومه خود به عنوان یک مسئول پرکاریم که قطعا چنین اقداماتی کاملا مفید فایده بوده، اما اگر خود را یک فرد رفع تکلیفی ندانسته و معتقدیم که باید این اقدامات نتایج ملموس و اثرگذار و بادوامی داشته باشد آن زمان است که شاید به این مهم توجه کنیم حوزه عفاف و حجاب کاملا چند وجهی بوده و خیلی از عوامل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی ومدیریتی در انتخاب نحوه پوشش نیمی از مردم این کشور دخیل است.

و در پایان باید یادآور شد شرط عقل و منطق و شرع و انصاف است که نباید علت‌ها و عاملین را رها کرد و معلولین و قربانیان این موضوع را نشانه برویم و سعی کنیم در این شرایط حساس کشور بیشتر مراقب تصمیمات خود باشیم.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 36
  • ناشناس
    3

    احسنت بر ملت مقاوم و سرسخت ایران اجرکم عندالله

    نظرات شما -
    • داروغه ناتینگهام
      0

      جمهوری اسلامی هر روز در چاله های خودساخته می افتد

  • ناشناس
    9

    گشت ارشاد.یعنی ارشاد کردن.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      17

      اول بطور زبانی فرد بدحجاب را ارشاد می کنند بعد از او تعهد می گیرند بدحجابی را تکرار نکند و در صورت تکرار برای فرد متخلف پرونده قضایی تشکیل می دهند و او را روانه دادسرا می کنند!

    • 1

      گشت ارشاد اختلاس گران ودزدان وکاسبات تحریم مهمتر از مبارزه علیه زنان ایران هست

  • ناشناس
    3

    دوتا بی حجاب بگیرید اعدام کنید ، مشکلات اقتصادی و خشکسالی و همه کاستی ها برطرف میشه . مگه ما چی از طالبان کم داریم ؟ نباید کم بیاریم .

  • مسعود
    1

    بهترین راه کار این هست که وقت آن رسیده که حکومت جمهوری اسلامی درمورد حجاب یه همه پرسی اجرا کنه بعد درمورد حجاب میتونه اعمال قانون کنه

    نظرات شما -
    • شش
      27

      استاد چیز دیگه ای نمیخوای بگم برات اجرا کنن؟تو فک میکنی مردم ایران همینایی هستن که اینجا نظر میدن میگن من دوس دارم لخت بگردم من دوس دارم اونجوری بگردم ؟ خخخ

    • به شش
      1

      جناب شش خودت خخخ تو این ۴۴ سال دزدی کردی خوردی بردی طلبکارم هستی مزدور

    • 1

      آقای شش چرا بی حجابی را با برهنگی قاطی میکنی خوب بیا به زنان گیر بدهید ما هم تلافی میکنیم همینو میخاهید

    • بشش
      1

      نه پس مردم ایران امثال تو دزدبانام دین خداهستند!!!!!

    • بشش
      0

      خودت دزدی به دین خدا نه مردم خودتان ۴۴ سال از مردم دزدی کردین

  • محمد
    0

    شما گشت های ارشاد دشمن مردم شیعه هستید وگرنه انقد مردم شیعه رو اذیت نمیکنید به خاطر نوع پوشش. کدوم سیستمی رو دیدین که مردمی که هم دین خودشون هستن رو اذیت کنه. فقط جمهوری اسلامی هست که شیعیان رو اذیت میکنه در حالی که دین رسمی کشور شیعه هست.

    نظرات شما -
    • به محمد
      0

      محمدجان خودت خوشا میاد مردمو اذیت کنن مگنن از دولت دفاع نمیکردی

  • دانیال
    2

    آقای شریعتمداری آب رو بریزید اونجایی که داره میسوزه چرا جای دیگه؟ سوختی بدبخت.

  • ناشناس
    1

    برخورد نمایشی با حجاب،یک کار بی هزینه و دارای فایده برای مجریان است،چون سایر مصادیق نهی از منکر مثل دزدی،اختلاس،ظلم به مردم،اعتراض به مقامات ارشد کشور ،ضایع کردن حقوق اساسی ملت،اسیر کردن انها،وضع زندانها و..... هزاران منکر دیگر هزینه دارد و مجریان نمایشی و زرنگ و نان به نرخ روز خور سراغ آنها نخواهند رفت.

  • ناشناس
    1

    مردم را می شورانید

  • ناشناس
    0

    نه رضا خان به زور تونست چادر از سر زن ایرانی برداره. نه علی جان می تونه به زور زن ایرانی رو چادر چاقچور سرش کنه..." بانوی ایرانی" ذاتا با حیا و عفت منده. شما فقط تفهیمش کن و در آموزش و پرورشش کوتاهی نکن. خودش می دونه چکار کنه.

  • ناشناس
    10

    درست مثل آدم لباس یه پوش اگر کسی کار داشت این شلوار
    های پار و چه کسی وارد میکنه باید جریمه‌ای سنگین بر اینها
    در نظر گرفته شود قدیم بد بود الان مد شده اینکه دیگه یه
    دولت ربط نداره بیشتر مشکلات از خود مردمیه که رعایت
    نمی کنتد

  • ناشناس
    0

    چرا اینکارها را می کنند؟ مدیران این دولت را ببین، کار دیگری بلد نیستند.

  • ناشناس
    0

    کمال همنشینی با طالبان است

  • ناشناس
    0

    به ناموس مردم تعرض بکنید تا مردم هم ازخودشون دفاع بکنند این کار که دست گرفتند تندروها آخرش درگیری با مردم هست

  • ناشناس
    0

    عجب اقتصاد لنگو بی پولی و بیکاری رو با گشت ارشاد پوشش دهید تا کی من حجابم کامل ولی با این طرح موافق نیستم چون مثل یه بمب میترکه تا کی اجبار چهل واندی سال نتونستید حالا که همه چی بهم ریخته میخواهید به اجبار وارد بهشت دروغین کنید بسه مردم رو از دین وایمان رساندید

  • 0

    خدا لعنتتان کنه اختلاسگران و دزدان ایران

  • ناشناس
    0

    انقدر زور گفتین مردم لج کردن . کاسه داغ تر از آش شدین به زور میخواهید مردم رو ارشاد کنید پس خدا لابد به زعم شما اشتباه کرده که جهنم رو آفریده چون شما با زور میتونید همه رو بهشتی کنید . واقعا مغز توی کله تون هست یا که نه خودتون رووبه خریت میزنین ؟؟؟؟؟؟

  • 1

    شما از پس چند تا انگل زاده مال مردم خور برنمیاین . اونوقت ادعا دارید پرچمدار علویت در جهان هستید . انشالله هرچی متظاهر به شرع و منافق و جاهل مقدس مآبه خودش و هفتاد نسلش روسیاه محشور بشن جلوی اهل بیت پیغمبر (ص)

  • ایمان
    1

    اگر وضع معشیت مردم خوب بشه و تمام دزدان و اختلاس گران رو بگیرن وهمه چی گل وبلبل بشه آیا حاضر هستید بابت این اقدامات همه باحجاب بشن؟
    یعنی در ازای با حجاب شدن همه بدبختی ها تموم بشه؟؟
    اری؟خیر؟

    نظرات شما -
    • به ایمان
      0

      اینفعه حرف مردمو زدی ایمان ولی حیف شریک دزدی رفیقه قافله هستی مگنن از دولت دفاع نمیکردی

  • ناشناس
    0

    به یاری خدا جنگ داخلی نزدیک هست و ریشه آخوند کنده.

  • ناشناس
    0

    حجاب عامل وفور نعمت, نظم, فراوانی, نمونش افغانستان. افغانستانم آرزوست. ای خدا بعد از چهل سال تازه رسیدیم سر خط اول.

  • ناشناس
    0

    در عرصه جامعه و فرهنگ شکست خوردن...این دست وپا زدن‌ها برای اینه...به جایی هم نمی رسه...فقط عمر مارو تلف می کنند

  • پیشگو
    0

    سیاستی عجیب در پشت این ماجرا نهفته است!
    دوستان! من و شما هرچقدر هم فکر کنیم از سیاست خیلی میدانیم، باز هم هیچ چیز نمیدانیم!!

  • امیر1
    0

    روزی کشف حجاب اجباری و روزی حجاب اجباری.در هر دو اجبار هست

  • خخخخ
    0

    چند پاره و تکه تکه شدن جامعه را خوب اومدی !!!!!
    فکر نمیکنید این کارها بیشتر نشانه مخالفت با شماست ؟؟؟مردم از دست شما خسته شدند !!جلوی گرانی و دزدی و تورم و اختلاس و ... را نمیتوانید ،یا نمیخواهید بگیرید ،حتی دشمنان فرضی ،،فقط بلدید گیر بدهید به مردم ؟؟؟مشکل خودتان هستید ،که همه کس و همه چیز را دشمن میپندارید ،،،،مگر سوریه و لبنان و فلسطین . ونزولا، روسیه و چین بی حجاب ندارند ؟؟مهد اسلام هم که جدیدا منطقه ازاد ازاد ازاد ،احداث کرده ، ! ! !

  • عباس بوعذار
    0

    رضاخان روحت شاد

  • علی
    0

    چرا از گذشته درس نمی گیریم برخورد کمیته با مردم به کجا رسید برخورد با داشتن نوار کاست و ویدئو و ما هواره به کجا رسید برخورد با پوشیدن لباس استین کوتاه و شلوار لی در مدارس به کجا رسید من موافق پوشش خانم ها هستم ولی نه به شکل اجباری و توهین یا اگر خانمی روسری نداشت یا قسمتی از موش بیرون بود نباید به انها توهین شود باید خود خونم ها به این نتیجه برسند که چه پوششی بهتر است