بازگشت لاریجانی به سیاست/ در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا چه می‌گذرد‌؟

خبرها از بازگشت بی سروصدای علی لاریجانی به عالم سیاست حکایت می‌کند. براساس اخبار رسیده، این روزها لاریجانی اگرچه به‌صورت آشکار به سیاست نمی‌پردازد، اما به‌عنوان یکی از بازوهای مشورتی کشور در یکی از طبقات ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا، جلسات مشورتی و کارشناسی با چهره‌های ارشد سیاسی برگزار می‌کند.

بازگشت لاریجانی به سیاست/ در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا چه می‌گذرد‌؟

نام علی لاریجانی از عالم سیاست ایران حذف‌شدنی نیست، حتی اگر پست رسمی در سپهر سیاسی کشور نداشته باشد. همین دو روز پیش بود که یک بار دیگر نام او برای نشستن در یکی از کرسی‌های مهم سیاسی ایران مطرح شد. شایعه‌ای که از انتصاب علی لاریجانی به عنوان رئیس هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا خبر می‌داد. به دنبال این خبر بود که دفتر علی لاریجانی در واکنش به این خبر آن را «شیطنت رسانه‌ای» توصیف کرد و در عین حال در واکنشی دو پهلو اعلام کرد که این خبر را نفیا و اثباتا نه تایید و نه تکذیب می‌کند. این هیات نخستین‌بار با حکم رهبر انقلاب در مردادماه سال ۱۳۹۰ با هدف حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه در اجرای بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی تشکیل شده است که آیت‌الله هاشمی شاهرودی در آن مقطع به عنوان رئیس آن منصوب شده بود. از آنجا که مرداد ۱۴۰۰ حکم پنج ساله اعضای هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا به پایان رسیده و هنوز حکم جدیدی برای اعضای این هیات و رئیس جدید آن ابلاغ نشده، به نظر می‌رسد همین موضوع موجب طرح شایعه ریاست علی لاریجانی بر این هیات شده است.

۱-چرا خبر انتصاب لاریجانی مطرح شد؟

این نخستین بار نیست که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰، شایعاتی در مورد انتصاب علی لاریجانی به سمت‌های مختلف مطرح می‌شود. پیش از این هم خبرهایی مبنی بر ریاست او بر هیات امنای دانشگاه آزاد و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح بود که این خبرها هم پس از مدتی تکذیب شد. اردیبهشت سال ۹۹ علی لاریجانی آخرین سخنرانی‌اش در مجلس شورای اسلامی را به عنوان رئیس مجلس دهم ایراد کرد و به دنبال آن به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ وارد رقابت‌های انتخاباتی شد، اما در کمال ناباوری در لیست ردصلاحیت‌شدگان شورای نگهبان قرار گرفت. موضوعی که موجب رنجش او و نامه‌هایش به شورای نگهبان و پاسخ‌های این شورا به او شد. به دنبال این ماجرا که ابعاد سیاسی آن گسترده‌تر از انتظار بود، مقام معظم رهبری در سخنانی ضمن اشاره به موضوع ردصلاحیت‌های شورای نگهبان بدون نام بردن از فرد خاصی با بیان اینکه «به بعضی از افرادی که صلاحیت‌شان احراز نشد، ظلم و جفا شد.» از دستگاه‌های مسوول خواستند تا مواردی را که گزارش خلاف واقع راجع به فرزند یا خانواده کسی داده شده، جبران کنند. 

اما با وجود انتظارها علی لاریجانی به گردونه رقابت‌های انتخاباتی بازنگشت و حتی پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از مسوولیت پیگیری امور ایران و چین نیز کناره‌گیری کرد. حالا با گذشت یک سال از آن زمان یک بار دیگر نامش به عنوان رئیس هیات حل اختلاف قوا مطرح شده است. این خبر نخستین بار از سوی برخی کانال‌های تلگرامی در فضای مجازی منتشر شد و البته بلافاصله نیز از سوی دفتر علی لاریجانی با واکنش روبه‌رو شد. همزمان با دفتر لاریجانی، خبرگزاری تسنیم نیز خبر مذکور را تکذیب کرد. در این میان هر چند معلوم نیست نخستین بار کدام کانال تلگرامی به انتشار این خبر اقدام کرده است، اما برخی تحلیل‌ها هدف از انتشار این اخبار را از بین بردن شانس علی لاریجانی برای بازگشت رسمی او به عالم سیاست ایران می‌دانند.

۲-علی لاریجانی اکنون چه می‌کند‌؟

فارغ از اینکه انتصاب علی لاریجانی به این سمت  صحت دارد  یا خیر یا هدف از انتشار خبرهایی از این دست چیست، علی لاریجانی مدت‌هاست که بی‌سروصدا به عالم سیاست بازگشته است. براساس گزارش‌ها او ظاهرا از مدتی پیش در یکی از طبقات ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا به عنوان یکی از بازوهای مشورتی کشور، جلسات مشورتی و کارشناسی برگزار می‌کند و گفته می‌شود حتی در یکی از این جلسات محمد‌جواد ظریف، وزیر خارجه سابق، رحمانی فضلی و علی اکبر صالحی نیز حضور پیدا کرده‌اند. از همین‌رو احتمالا از آنجا که وی در این ساختمان دیده شده است خبر ریاست او بر هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا مطرح شده است. همچنین برخی خبرها حاکی از آن است که در ماه‌های اخیر هم در گعده‌های سیاسی به همراه حسن روحانی، سید‌حسن خمینی، علی‌اکبر ناطق نوری و سید‌محمد خاتمی حضور یافته است و به همین دلیل برخی حتی شائبه تصمیم او برای تشکیل یک حزب سیاسی را مطرح کرده‌اند.

هر چند این نظریه تاکنون از سوی نزدیکان لاریجانی رد شده است. به هرحال هرچه هست علی لاریجانی را نمی‌توان از دفتر سیاست ایران حذف کرد. سبقه سیاسی او و حضورش در کلیدی‌ترین پست‌های کشور، لاریجانی را به یک مشاور مهم و باسابقه در عرصه‌های مختلف تبدیل کرده است و از همین‌رو او حالا در دفترش در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا در زمینه‌های مختلف سیاسی و سیاست خارجی و اقتصادی به مسوولان و چهر‌ه‌های ارشد نظام مشورت می‌دهد. در واقع اگرچه برخی از اصولگرایان نگران بازگشت دوباره او به امور اجرایی سیاست هستند، اما به نظر می‌رسد با توجه به اینکه لاریجانی یک شخصیت کلیدی میان اصولگرایان و اعتدالیون است و حذف او نیز به سادگی امکان‌پذیر نیست، حالا باید نگران فعالیت پشت صحنه او به عنوان یک مشاور برجسته باشند. به همین دلیل برخی انتشار خبرهای گاه و بیگاه از پست‌های احتمالی  او را سنجیدن نظر جامعه نسبت به بازگشتش به صحنه سیاست پس از نامزدی‌اش در انتخابات و حواشی آن می‌دانند.

منبع: دنیای اقتصاد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • بیطرف
    0

    دوباره بسم الله پس قانون بازنشستگی افراد سالخورده برای کی وچی گذاشته شده چه کسی باید رعایت کند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      یک سوال اگر ایشان صلاحیت ریاست جمهوری را نداشته به هر دلیلی ونمی توانسته در امر مملکتی انجام وظیفه کند و از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت شده چگونه می تواند درمقامی بلاتر از ریاست جمهوری بین قوای سه گانه داوری و رفع اختلاف کند

  • 🐜
    0

    این هم یکی ازلاریجانی هاست که میگوید.ثروت ومقام درایران ارث پدرماست هههههههههههههه اینارانده شدهگان عراقی در زمان شاهنشاه هستن.چطورممکن عراقی هادرایران پست ومقام داشته باشند حیرت حیرت حیرتا

    نظرات شما -
    • طاهری
      16

      چرندیات سرهم‌بندی نکن

    • امیر ب طاهری
      1

      جناب طاهری بسیجی ساندیس خور

    • ناشناس
      0

      افسوس که کاشانه به دشمن بسپردند آن قوم که بیگانه وبیگانه پرستند

  • ناشناس
    0

    اندک اندک جمع مخلصان میرسند/اندک اندک جمع پست پرستان میرسند /دل نوازان ناز قمیشان در ره اند/گل عذران از پستوها میرسند./لاغران خسته از مرعای عشق/فربهان و تندرستان با عشو ه وناز میرسند

  • ناشناس
    1

    اگر حقوق کشوری های عزیز را مثل بیمه کارگری ها درست افزایش داده بودید نیاز به بازگشت بکار ایشان نبود

  • ناشناس
    0

    خخخخخخخخخ

  • ناشناس
    0

    عجب جنتی الگوی خوبی شده برای حضرات یا عزرائیل مددی

  • ناشناس
    0

    دیگر امدن لاریجانی ارزشی ندارد

  • ناشناس
    0

    در حکومت اسلامی مگه جناب عزرائیل اینها را از قدر جدا کند و یا با اون بالا بالاها همفکر نباشی،مردم که از انقلاب حذف شده اند

  • ناشناس
    0

    پسرش داخل کشتی تفریحی امریکا پول کم اورد بخشش رهبری شامل حالش شد برای حال کردن بچه اش . خداد عادل هم که دامادش از خانواده شهید امریکایست ... خانم ابتکار و انیسه هم که اگر حافظه تون با لربعین پاک نکرده باشند معرف خضور هستند .....ولی 22 بهمن و برجام باید ملت همیشه در صحنع باشند .....ملت همیشه خ......ایران.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها