مردم چه میخواهند و ائمه جمعه درباره چه موضوعاتی خطبه میخوانند؟
مروری بر چهار نماز جمعه در کلانشهرهای ایران نشان میدهد که این مسائل جایگاهی در نزد امامان جمعه ندارد.
ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، خالصسازی، آلودگی هوا در کلانشهرها مانند تهران و اصفهان، افزایش سن بازنشستگی، چای دبش، افزایش مالیات ۴۹درصدی در بودجه سال آینده، تورم و گرانی، استفاده از مازوت در سوخت و ... از موضوعات روز است.
سیداحمد خاتمی به نقل از عصر ایران، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ به مسائل منطقه و بهویژه فلسطین پرداخته است. موضوع مهم دیگر از نظر امام جمعه موقت تهران، روز دانشجو و مطالبات رهبری از دانشجویان بوده است. بهوضوح دغدغه ملی و مردمی در این خطبه دیده نمیشود.
سیداحمد علمالهدی به نقل از ایسنا، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ در نماز جمعه مشهد به طور عمده بر دو موضوع دست گذاشته است: موضوع نخست، روز دانشجو و مطالبه استکبارستیزی از آنان بوده و موضوع دوم، فلسطین و مسائل منطقه بوده است.
به نقل از خبرگزاری فارس، برای اولین بار نماز جمعه اصفهان به امامت یوسف طباطبایینژاد ۱۷ آذر ۱۴۰۲ پس از حدود ۱۸ ماه که به دلیل بیماری نتوانسته بود خطبه بخواند، برگزار شد. او نیز در ابتدا به موضوع فلسطین و مسائل منطقه پرداخت و سپس به ضرورت شرکت مردم در انتخابات اسفندماه مجلس پرداخت. او تنها امام جمعهای بوده است که به مسئله گرانی پرداخته است؛ اما در مقام دفاع از دولت سخن گفته است که گرانیها را به گردن این دولت نیندازیم. او سطح توقعات مردم از دولت را بالا و نادرست دانسته است. او علت نادرستی توقع مردم را انحصار منابع درآمدی دولت در مالیات و نفت بیان کرده است. او در پایان خطاب به مردم گفته است که نگوییم انقلاب برای ما چه کار کرد، بگوییم ما برای انقلاب چه کردیم؟
لطفالله دژکام نیز در نماز جمعه شیراز به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ به مسائل فلسطین، سالگرد شهادت آیتالله دستغیب، هفته قرآن و عترت و نماز، اهمیت ازدواج و مبارزه با ازدواج سفید و همجنسبازان و در نهایت عدم مسئولیتپذیری برخی جوانان در تشکیل خانواده پرداخته است.
وجه مشترک همه اینان توجه به مسئله فلسطین، فقدان دغدغه مردمی، مطالبات حاکمیت از دانشجویان و مردم، بیتوجهی به خواستههای مردم و دانشجویان است. به نظر میرسد اینان در جریان مهمترین مسائل کشور در هفته گذشته نبودند و هنوز خبر چای دبش به امامان جمعه منتخب نرسیده بود. به واقع از آنجا که همه امامان جمعه منصوب هستند، در نتیجه میتوان خطبه دوم آنان را دغدغههای حاکمیت دانست و از طرفی میتوان تیتر مهمترین روزنامههای کشور را دغدغه جامعه قلمداد کرد.
مقایسه این دو دغدغه ما را به عمق شکاف دولت و ملت میرساند؛ زیرا هیچکدام از دغدغههای مردم در سخنان آنان دیده نشد. تهران همه هفته و اصفهان چند روز به دلیل آلودگی هوا تعطیل بوده است؛ ولی امامان جمعه این دو شهر هیچ اشارهای به این موضوع نداشتند.
اینها به فکر غزه هستند یا ما را مسخره کردند
لیاقت شما همین است!!
تجربه نشون داده که مسئله فلسطین و غزه و لبنان و یمن و سوریه و حجاب و...... فقط برای بازی و سرگرم کردن مردم و طولانی کردن عمر سیاسی خود درست کردند و در اصل اعتقادی هم ندارند !!!
خدا پدرتون رو بیامرزه چه انتظاراتی دارید.مارا یاد داستان سلطان محمود و بورانی بادمجان و ندیمه انداختید. در تاریخ انقلاب اسلامی اومده که امام ایتالله کمالوند رو فرستادن پیش شاه برای نصیحت شاه .شاهنشاه رو کرد به آیت الله که روحانیون ممالک دیگر اسلامی دعا گوی پادشاهشون هستن شما چرا این رفتارهای خصمانه رو علیه من دارید آیت الله جواب داد ممالک دیگر روحانیون مواجب بگیر حکومت هستن.
مگر مردم دغدغه دارند که اینها مطرح کنند
آه آه آه آه
خداوند به امام جمعه توفیق دهد که چشم و چراغ این مردم غیور هستند ...............
خخخخخخ
برخلاف عقیده ماملت ایران زمین حرف می زنند هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه
مردم کیند فقط استفاده ابزاری از مردم. مردم این را میخواهند مردم ان را میخواهد .برای ملت که دل نمی سوزانند.یا برای رای گیری یا برای مقصد سیاسی و حرافی خودشان و...
ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، خالصسازی، آلودگی هوا در کلانشهرها مانند تهران و اصفهان، افزایش سن بازنشستگی، چای دبش، افزایش مالیات ۴۹درصدی در بودجه سال آینده، تورم و گرانی، استفاده از مازوت در سوخت و ... از موضوعات روز است
+
اضافه کن
فساد فولاد مبارکه
فساد در ورزش
فساد پتروشیمی ها
خرابی و نابودی محیط زیست
نابودی هیرمند
نابودی دریاچه ارومیه
ضعف اینترنت و کسب کار مردم
مملکت چی بودش
چی شدش
دلار 7 تومنی رو کردن 51 هزار تومن
اینجاس که آدم یاد این بیت شاعر می افتد که
می فرماید: من از بهر حسن در اضطرابم/ تو از فرهاد
می گویی برایم!🙄🤬😱😳😯🤔
اینها چون مردمی و از بطن مردم نیستند اطلاعی از مشگلات و دغدغه های مردم ندارند و چون خودشان در رفاه کامل و ناز و نعمتند فکر میکنند مردم نیز چنین امکاناتی دارند مثل احمدی نژاد که میگفت گوجه سر کوچه ما کیلویی پنج هزار تومان است پس قیمت گوجه بالا نیست درصورتیکه در کل کشور روی 20 هزارتومان بود.
غالبا کلیشه ای صحبت می کنند
دفاع
اینا از جایی که حکم گرفتند دارند خط میگیرند و حمایت می کنند
اگر هم حرف بزنن مردم گوش نمی دن
مردم از فقر و گرانی و بیکاری و عدم امنیت و جرم و جنایت میگن آنها از غزه و فلسطین و یمن و سوریه و........
ب خدا مردم مسکن میخواهند تحصیل کردها کارمیخواهند جوانان ازدواج میخواهند تولیدکننده انگیزه تولیدمیخواهند بچه ها پدرخوشحال میخواهند ازماهم که گذشته ازخدامرگ میخواهیم...
اینها خودشون دغدغه هستن
توقع دارید بگن دولت و حاکمیت ناکارآمد هست!
حرف مفت . جنگ جنگ مقاومت شهید شدن حجاب کشش امریکا اسراییل اسلام عمر علی خدا بهشت جهنم ما نماینده خدا هستیم .همیش همین
ای کاش در طول هفته از مردم نظر بخوان در مورد موضوع سخنرانی خطبه ها.و کارشناس دعوت کنن تا تخصصی تر باشه.باور کنید مورد اقبال قرار میگیره.اصلن فلسفه نماز جمعه بیان همین مسایل ومشکلات مردم بوده
خودت هم میدانی که از شورای سیاست گذاری ائمه جمعه یک بولتن در اختیار همه میگذارند و همون موضوع تکرار میشود منتها طرز بیان فرق دارد و الا سر و ته همه خطبه ها از یک منشأ هست
من ندیم شاه و سلطان ام همی
غیر مدح شاه چون گویم سخن فیالبداهه
پیاده از سواره خبر نداره
؟