دبیر کل مجمع ایثارگران در واکنش به اظهارات مهدی نصیری درباره اتحاد جمهوری خواهان و سلطنت طلبان:
معلوم نیست از قوطی کدام عطاری، اتحاد اصلاحطلبان و پهلوی بیرون آمده است؟!
دبیر کل مجمع ایثارگران در واکنش به اظهارات مهدی نصیری گفت: ما نگران آینده ایران، مردم، جوانان و زنان این سرزمین هستیم. اینکه ناگهان اصلاحطلبان و پهلوی در کنار هم قرار داده شوند و ایدهای با عنوان از تاجزاده تا شاهزاده طرح شود، مشخص نیست از قوطی کدام عطاری بیرون آمده است.
«سوپر حزباللهی دیروز که امروز رویکردهای براندازانه ارائه میکند.» این ترجیعبندی است که از دیروز و پس از مصاحبه مهدی نصیری و ارائه راهبرد از بین بردن فاصله از شاهزاده تا تاجزاده توسط بسیاری از چهرههای سیاسی به گونههای مختلف تکرار شده است.
چهرهای که در سالهای ابتدایی انقلاب در دهه 60 همکاری با کیهان را در قم آغاز کرد و بلافاصله پلههای پیشرفت را به سرعت پیمود و در شمایل چهره رادیکال جناح راست و سوپر انقلابی در کیهان، نسخههایی برای سرکوب منتقدان و دگراندیشان مینوشت.
نصیری که در حوزه متعلق به مکتب تفکیک (عدم ورود به حوزه سیاسی) بود در ادامه نهتنها به عرصه سیاسی ورود کرد، بلکه به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، بیش از اندازه در سیاست غوطهور شد و از گذشتهاش فاصله گرفت.
این اما همه سرنوشت نصیری نبود؛ کار به جایی رسید که آرام آرام از سالهای انتهایی دهه 80 نوع دیگری از کنشگری را برگزید و منتقد تند تصمیمات نظام شد. مسیری که به شکل و شمایل دیگر، توسط محسن مخملباف و بسیاری دیگر از چهرههای سیاسی بریده هم پیموده شده بود. چهرههایی که فعالیت خود را در عرصه سیاسی با اصرار در تحقق آرمانهای انقلابی آغاز میکنند. اما نهایتا با انکار همان آرمانها به خط پایان کنشگری سیاسی میرسند. مصاحبه نصیری در بیبیسی فارسی اما در عرصه داخلی بازخوردهایی هم پیدا کرد.
محمود صادقی، چهره اصلاحطلب به این نکته اشاره کرد که: «اساسا بین تاجزاده، به عنوان یک اصلاحطلب دموکراسیخواه مخالف با قدرت متمرکز فردی و شاهزاده به عنوان نماد بازگشت به سلطنت موروثی فرد محور هیچ وجه اشتراکی وجود ندارد. ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی! کاین ره که تو میروی به ترکستان است...»
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب از مهدی نصیری، مدیرمسوول اسبق روزنامه کیهان انتقاد کرد و نوشت: «آقای مهدی نصیری سوپر افراطی حزباللهی دیروز حق دارد نظراتش تغییر کند و سوپر اپوزوسیون امروز شود. اما هم برای دیروزش و هم برای امروزش توهم مضر است. نه بولتننویسی و اظهارنظرهای تند حزباللهیاش در گذشته توانست ریشه اصلاحطلبی را برکند و نه مواضع فعلی اپوزوسیونیاش مورد قبول اپوزوسیونی قرار میگیرد که 40 سال است در تلاش برای براندازی هستند و نیازی به تازهوارد از راه دور آمده ندارند. گفتهاند شکاف تاجزاده و شاهزاده باید برداشته شود. خودش میداند نه شاهزاده میتواند به تاجزاده نزدیک شود و نه تاجزاده علاقهمند به همکاری با شاهزاده است. مهندس موسوی، نرگس محمدی، فائزه هاشمی و تاجزاده هم چون دلسوز این جامعه بودهاند در ایران باقی ماندهاند و در زندان و حصر هستند. بد پوست خربزهای زیر پای آقای نصیری انداختهاند تا تمامش کنند. هم از داخل حاکمیت و هم از خارج و از درون اپوزوسیون.»
بیشتر بخوانید: نصیری، سوپر افراطی حزب اللهی دیروز حق دارد نظراتش تغییر کند و سوپر اپوزیسیون امروز شود/ توهم مضر است
با توجه به بازخوردهای موضوع، گفتوگویی را با جواد امام، دبیر کل مجمع ایثارگران برنامهریزی کردیم تا درباره بخشی از دیدگاههای مطرح شده در این گفتوگو بحث کند. امام با واکاوی گزارههای بنیادین اصلاحات به این نکته اشاره میکند که جمهوری مسیر طبیعی مشروطه ایرانی است و بازگشت دوباره به مشروطه در واقع نوعی عقبگرد محسوب میشود و فایدهای برای ایران نخواهد داشت. امام با واکاوی دیدگاههای چهرههایی چون تاجزاده، موسوی و خاتمی رویکردهای افراطی چهرههایی مانند نصیری را برخلاف حرکت طبیعی اصلاحات ایرانی میداند.
فردی مانند مصطفی تاجزاده هرگز در مسیری حرکت نکرده است که نصیری ادعا میکند. مسیر اصلاحطلبان و مرزبندیهای آنان هم روشن است
بخش هایی از گفت و گوی جواد امام را در ادامه می خوانید:
از آنجا که مهدی نصیری اسامی افرادی مانند مهندس میرحسین موسوی و مصطفی تاجزاده و سایر چهرههای اصلاحطلب را مطرح کرده، لازم است توضیحاتی درباره موضوع داده شود. این افراد مطرح شده، مواضع روشنی دارند و مشخص است سالهای سال در راستای تحقق مفاهیمی چون آزادی، عدالت، تنشزدایی، شایستهسالاری و... فعالیت میکنند.
البته من نماینده این دوستان نیستم اما تا جایی که میدانم، فردی مانند مصطفی تاجزاده هرگز در مسیری حرکت نکرده است که نصیری ادعا میکند. مسیر اصلاحطلبان و مرزبندیهای آنان هم روشن است؛ مهدی نصیری نه از اصلاحطلبان نمایندگی دارد و نه میتواند از جانب افراد اصلاحطلب صحبت کند.
پیشنهاداتی هم که در گفتوگوی اخیر خود طرح کرده، بیشتر در راستای انشقاق و تحتفشار قرار گرفتن جریانات داخلی بوده است نه دستیابی به انسجام. در واقع ایشان به دنبال دعوای جدیدی است.
امروز بحثهای مرتبط با براندازی روشن شده به قول سید محمد خاتمی، شرایط امروز کشور به گونهای نیست که از طریق براندازی بتوان مطالبات مردم را محقق کرد. اتفاقا بسیاری از افرادی که نگران ایران و ایرانی هستند، هرگز نسخه براندازی را توصیه نمیکنند.
شخصا نمیتوانم شخصیت چهرهای مانند مهدی نصیری را تحلیل کنم و ببینم این اظهارات با چه مبنایی سازگار است. نصیری یک چهره اصولگرای تند و رادیکال است که در رزومه او فعالیت در روزنامه کیهان درج شده است. امروز حسین شریعتمداری وارث دیدگاههایی است که قبلا توسط مهدی نصیریها پایهگذاری شده بود. در عین حال مشخص نیست آیا اظهارات نصیری در راستای یک پروژه تعریف شده، مطرح شده یا پای موارد دیگری در میان است.
بسیاری از دوستان اصلاحطلب، فعالان سیاسی و دانشگاهی، نقدهایی مبناییتر، علمیتر و در چارچوب منافع ملی کشور مطرح کردند و با مشکلات عدیدهای روبهرو شدند، اما مهدی نصیری هرگز دچار این مشکلات نشد. این موضوع کمی نیست. چرا در ساختاری که با کوچکترین نقدها برخورد شده، هیچ برخوردی با اظهارات تند نصیری نشده است؟
به نظر میرسد مهدی نصیری امروز قصد دارد، افراد و جریاناتی را علیه اصلاحات تحریک کند. قبل از مهدی نصیری، بسیاری از براندازان بیرون از کشور به بنبست برخورد کردند. اگر قرار به پویش مسیری در ایران باشد، مسیر اصلاحات است و اگر ساختاری قرار باشد این پروژه را پیش ببرد، این جریان اصلاحات است که میتواند این پروژه را راهبردی کند.
نصیری ابتدا باید خود را تعریف کرده و تبار سیاسی خود را روشن کند. اگر مهدی نصیری بخواهد جریانی را مخاطب قرار دهد، باید جریان خودبرانداز داخلی و اصولگرایان رادیکال را مخاطب قرار دهد. او نماینده اصولگرایان تندرو و رادیکال کشور است. چه افرادی که برانداز هستند و چه افراد و جریاناتی که با رفتار، عمل و سیاستهایشان کشور را به سمت خودبراندازی سوق میدهند، به افکار و رفتار نصیری نزدیک هستند. مرزبندی اصلاحات کاملا روشن است.
ما نگران آینده ایران، مردم، جوانان و زنان این سرزمین هستیم. اینکه ناگهان اصلاحطلبان و پهلوی ناگهان در کنار هم قرار داده شوند و ایدهای با عنوان از تاجزاده تا شاهزاده طرح شود، مشخص نیست از قوطی کدام عطاری بیرون آمده است.
معترضان داخلی و منتقدان داخلی اساسا نسبت چندانی با براندازان بیرونی ندارند. ضمن اینکه ظرفیتهای بسیاری در خارج از کشور وجود دارند که قلبشان برای ایران میتپد و حاضرند برای اصلاح وضع موجود هزینه دهند.
چهرههایی مانند خاتمی، تاجزاده و میرحسین موسوی شخصیتهایی هستند که برای این کشور و آرمانهای مردم هزینه دادهاند. آنچه منافع مردم را تامین میکند، جمهوری، دموکراسی، آزادی، حاکمیت قانون و تنشزدایی است. نمیتوان دوباره منافع و آینده مردم را به خطر انداخت و این آینده را دراختیار فردی سپرد که برای ایران و ایرانی اهمیتی قائل نیست و به دنبال به دست آوردن تاج و تخت خود است.
ازقبل بوده اتحاد این ها
امثال شما اصلاح طلبان (فرصت طلبان)مترصد فرصتی هستید که حاکمیت به شماها اجازه دهد تا از سفره انقلاب سهمی ببرید والا آزادی و عدالت از نظر شماها شعاری بیش نیست.
چون اصلاح طلبان دنبال اصلاح نیستید .دنبال سهمتونید وگرنه شماها هم تا دیروز همه کاره مملکت بودید .این گند عملکرد شماها هم هست .دامنتون خشک نیست .
خوب اتحاد بین دو گروه که از نطرفکری به هم نزدیک هستند اتفاق می افته اینها در اینکه رای مردم ملاک حاکمیت باشه توافق کردند(به عملکردآینده کاری نداریم)خوب شما هم با اصولگرایان دینی وجه مشترک دارید این هم اشکالی نداره(عملکردشماروی میره)
در اینکه رای مردم ملاک حاکمیت باشه توافق کردند؟
مطمئنی؟
از افراطیون دیروز که امروز از آنطرف بام مییافتند باید ترسید آخر مبارزان داخل کجا وشازده بی خاصیت کجا ؟ مگه آدم قحطه ؟؟!!!!!
آدم قحط نیست اما شازده از خانوادهای اسلامپرور و مسجدساز است و به اینجور افراد قرابت فکری دارد
الان باید با بی حجابی برخورد شدید بشه قرص شاد مصرف میکنند بی حجابی میکنند من خودم اختراعات دارم از روی دستم کپی کردند ثبت کردم گل ها را نچینید گل ها روی شاخه زیباتره ذهنت اسفالت شده
الان شما قرص شاد یا قرص غمگین مصرف کردی کدومش
این فاطمه ح حرفاش یه جوریه وقتی میخونی مغزت گیج و ویج میشه
شاید اولین یا دومین مصاحبه نصیری باشه که با رسانه بی بی سی انجام میده .روسای جمهور ما با یک ملاقات چنان دست و پایشان را گم میکنند که نمیدانند خودشان شخصیتی دارند و اولین ملاقات و اولین مصاحبه هایشان شدیدا پر از دستپاچگی سیاسیست. پر از خنده و مفتخر بودن. نباید با اولین مصاحبه نظر داد . نصیری نتیجه مدیریت شریعتمداریهاست . بد هم نیست چون خود زنی شریعتمداری از نصیریها شروع شده . اقای نصیری زیاد احساسات را با سیاست قاطی نکن . اول باید از اپوزوسیون داخلی اندک اشاره ای از آنها برای اتحاد داشته باشی . درسته شاید بعضی مواضع این دو طیف بهم میخوره ولی براندازی بعضی اختلاس گران داخلی و قدرت طلبان مفت خور که در راس حکومت جای دارند مد نظر اصلاح طلبان هست نه براندازی کشور .آیا اینها شباهتی دارند ؟
ازتو لپ لپ دراومده
میخواد بگه من زنده ام؟؟؟؟؟
کی حوصله شما را داره؟ به ماچه
تاجزاده عضو تشکلات سازمان منافقین بوده قبل از انقلاب نصیری هم یک سوپر انقلابی تندرو
مهدی نصیری از کجا رسید به کجا!!!!